Tips: Interessante boeken bij kanker

Onderstaande boeken kan ik van harte aanbevelen. Een korte omschrijving per boek geeft je een indruk van de inhoud van het boek.

Lessen van wonderbaarlijk patiënten - Bernie Siegel

Dr. Bernie S. Siegel, ‘Lessen van wonderbaarlijke patiënten’, ISBN 9026618387. In het Nederlands uitverkocht. Wel te verkrijgen in de oorspronkelijke Engelse versie via bol.com: ‘Love, medicine and miracles’. Een aanrader.

Spontane genezing - Hirsberg & Barasch

Caryle Hirshberg en Marc Ian Barasch, ‘Spontane genezing’, ISBN 90 215 2682 4. Indrukwekkend boek over factoren die een rol spelen bij spontane genezing. Geschreven door de wetenschapper en biochemicus Hirshberg en de wetenschapsjournalist voor Psychology Today Barasch. Alleen 2e hands verkrijgbaar via www.bol.com

Bondgenoot - Henk Fransen

Henk Fransen, ‘Bondgenoot, autobiografie van een immuuncel’, ISBN 9789072455857. Ontroerend verhaal over het universele pad van de mens op zoek naar vervulling.

Anti-kanker - Servan Schreiber

Dr. David Servan Schreiber, ‘Anti-kanker’, ISBN 9789021511009. Een combinatie van persoonlijke ervaringen en wetenschappelijk onderzoek. Toont zeer overtuigend de rol van voeding-, stress- en andere leefstijlfactoren bij kanker. Makkelijk leesbaar. Krachtgevend.

Eten tegen kanker - Beliveau

Dr. Richard Beliveau en Dr. Denis Gingras, 'Eten tegen kanker', ISBN 902158185x. Het boek is gebaseerd op gloednieuwe wetenschappelijke feiten over kanker en voeding. Geschreven door een hoogleraar kankerpreventie.

Gezond door ontzuring - Harold Hosch

Harold Hosch, ‘Gezond door ontzuring’, ISBN 9789060305645. Een boek over de gevolgen van verzuring voor het lichaam en hoe daar verandering in te brengen.

Op weg naar herstel - Simonton

Dr. O. Carl Simonton, ‘Op weg naar herstel’, ISBN 9026617399. Een zelfhulpprogramma voor mensen met kanker. Inzichtgevend boek met tal van praktische aanwijzingen en oefeningen.
Dr. O. Carl Simonton, ‘De kracht die in je schuilt’, ISBN 9055744476. Verdieping van de leerstof uit het eerste boek aan de hand van de wonderbaarlijke genezing van Reid Henson.

Je kunt kanker overwinnen - Ian Gwaler

Ian Gawler, ‘Je kunt kanker overwinnen’, ISBN9020243012. Persoonlijk verslag over Gawler’s wereldwijde zoektocht naar goede alternatieve behandelingen van kanker. Een overzicht van mogelijkheden om kanker aan te pakken met speciale aandacht voor meditatie.
Grace Gawler, ‘Gevangen in stilte’, ISBN 9020243039. Transformatie van emoties bij de genezing van borstkanker.

De helende reis - Brandon Bays

Brandon Bays, ‘De helende reis’, ISBN 9027473498. Methode om emotionele blokkades die een rol spelen bij ziekten met behulp van geleide visualisatie en vergeving op te lossen.

Geweldloze communicatie - Marshall Rosenberg

Marshall Rosenberg, ‘Geweldloze communicatie’. Boek om ineffectieve communicatiepatronen te leren hanteren en contact met jezelf en met anderen te verdiepen.

Stop met aardig zijn - Thomas d'Asembourg

Thomas d’Ansembourg, ‘Stop met aardig zijn’, ISBN 90 77942 16 5. Wegen om goed voor jezelf te zorgen.

De tijger ontwaakt - Peter Levine

Peter Levine, ‘De tijger ontwaakt’. Diepgaand inzicht in het oplossen van trauma’s/spanningen.
Peter Levine, 'De stem van je lichaam' ISBN 9 789069 639741, vervolg op 'De tijger ontwaakt'. Hoe het lichaam spanning en trauma loslaat en 'goedheid' hersteld.

Kanker is geen ziekte - Andreas Moritz

Andreas Moritz, ‘Kanker is geen ziekte, maar een overlevingsmechanisme’, ISBN 9020203053
Radicaal andere denkwijze over de oorzaken van kanker.
Andreas Moritz, ‘De ongelooflijke lever & galblaaszuivering’, ISBN 0976794411

Wat artsen je niet vertellen - Lynn Mc Taggert

Lynne McTaggert, ‘Wat artsen je niet vertellen’, ISBN 9056371487
Lynne McTaggert, ‘Wat je weten moet over kanker’, ISBN 9056372599. Na een aantal slechte ervaringen op medisch gebied is Lynne McTaggert een voorvechtster geworden voor meer open-heid ten aanzien van mogelijke risico’s van medische behandelingen. In haar boeken verstrekt zij onafhankelijke informatie, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Iemand anders helpen?

Voel je vrij om dit artikel door te sturen naar mensen die er baat bij zouden kunnen hebben of het op een andere manier op prijs zouden kunnen stellen. Laat me hieronder in ieder geval weten wat je ervan vindt en of je er iets aan hebt. Ik lees je bericht graag en zal waar mogelijk antwoorden of opmerkingen plaatsen.


Tot de volgende keer, wees trouw aan jezelf en ik zie er naar uit je binnenkort weer te spreken,


Henk Fransen


 
Suzan
Door

Suzan

op 30 Oct 2013

Kom ik opeens een boek tegen van Dr Lenkei. (Censuur - wat u niet mag weten over uw gezondheid) Ik kwam dit boek op het spoor toen ik Adjuvantonline.nl intypte. (watunietmagwetenoveruwgezondheid.nl‎). Wat is dat voor boek? Zijn site linkt naar een hele eigen multiviatminen etc lijn.

Henk
Door

Henk

op 31 Oct 2013

De inhoud is op meerdere punten waardevol Suzan, maar ik houd niet van de toon waarin het is geschreven. Ik ben een voorstander van wederzijds respect (regulier en alternatief) om samen tot betere oplossingen te komen. Met vriendelijke groeten, Henk Fransen

Johan Visser
Door

Johan Visser

op 15 Feb 2013

Een aantal boeken heb ik al, maar ik mis iets over de Germaanse Geneeskunde dat interesseert mij ook. Ik zie daar in je site niets van, is het soms een soort fictie!! Of is dat wel waar? Graag je mening over deze geneeskunde van Dr.Hamer. Bij voorbaat bedankt. Johan

Henk
Door

Henk

op 16 Feb 2013

Er zitten goede aspecten in de Germaanse Geneeskunde, maar Dr. Hamar stelt het wat mij betreft te gemakkelijk voor. Ik zie patienten die in hem (willen) geloven niet zelden achteruitgaan en intussen goede andere behandelingen die voorhanden zijn afwijzen omdat hij dat zegt. Dat vind ik er niet goed aan. Heb je daar wat aan Johan? Henk

Reactie plaatsen