Tips: Carcinosinum - Gebukt onder het leed van deze wereld

Carcinosinum

Al in de 18e eeuw uiten artsen het vermoeden dat er een relatie bestaat tussen de persoonlijkheid en het voorkomen van ziekten. Carcinosinum is een homeopathisch middel dat werkt bij mensen die zichzelf op een ongezonde manier wegcijferen of mensen die gebukt gaan onder het leed van de wereld.

Persoonlijkheid en ziekte

Al in de 18e eeuw uiten artsen het vermoeden dat er een relatie bestond tussen bepaalde persoonlijkheidstypen en het voorkomen van ziekten. Het duurde echter tot halverwege de 20e eeuw voordat gedegen psychologisch onderzoek deze vermoedens ook echt kon bevestigen.

Een belangrijke conclusie van dit  onderzoek was dat de persoonlijkheid niet de oorzaak van de ziekte is, maar dat aanpassing van het karakter wel een rol kan spelen in het herstel van de desbetreffende ziekte. Er is dus geen sprake van schuld aan de ziekte, maar wel sprake van een mogelijkheid om invloed uit te oefenen op eventueel herstel.

Gebukt onder het leed van deze wereld

Er zijn sindsdien vele studies gedaan naar persoonlijkheidskenmerken en het voorkomen van kanker. Twee boeken geven hierover goede informatie. Een kans op herstel van de Canadese psycholoog Laurence LeShan en ook het engelstalige boek Outsmart your cancer van Tanya Harter Pierce. Beide boeken vind je op mijn boekenlijst.

Mensen met kanker blijken meer dan gemiddeld geneigd om zich het leed van de wereld aan te trekken en ze blijken ook bovengemiddeld geneigd zichzelf weg te cijferen. Wanneer je je hierin herkent kan het homeopathische middel Carcinosinum je misschien helpen. Ik test het bij al mijn cliënten uit.

Misschien kun je een homeopaat in je omgeving vinden die het je kan voorschrijven. Zoek dan bij voorkeur een homeopaat die is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging.

Je kunt natuurlijk ook het besluit nemen om je minder van anderen aan te trekken en jezelf op de eerste plaats te zetten. Het leven is te kort om voor anderen te leven. Zorg goed voor jezelf en kom op voor wat je nodig hebt. Je bent het waard en verdient het. Zoals gezegd kan het middel Carcinosinum  je bij deze gedragsverandering helpen.

Met vriendelijke groeten,

Henk Fransen

Charlotte
Door

Charlotte

op 17 Aug 2014

Beste Henk FrasenHaha ik stond startklaar om u te zeggen dat u niet helemaal gelijk had en dat andere helpen een goed gevoel geeft en dus niet slecht kan zijn tot ik even onderbroken werd en het later opnieuw overdacht...Ik ben zo'n persoon die altijd voor iedereen klaar staat/ stond met veel plezier en was ook zeer geliefd inderdaad.En ben nu herstellende van een zware burn-out (dat gedeelte besefte ik dus net na die onderbreking)en ik heb een stap terug gedaan en ik ben nu veel beter voor mijzelf en daarmee ook voor anderen.M.vr.gr. Charlotte

Reactie plaatsen