Tips: Een supplement voor 1 eurocent

Kankerdeskundigen geven aan dat je een overvloed aan vitaminen, mineralen, anti-oxidanten en zogenaamde basen nodig hebt om je goed tegen kanker te verweren.Zeezout

Eigenlijk kun je stellen dat het lichaam functioneert op basis van een ongelooflijke hoeveelheid informatie die wordt uitgewisseld. Bij die informatie-uitwisseling spelen mineralen, naast voldoende water een zeer belangrijke rol.

Uit wit brood, witte rijst, witmeelproducten, witte suiker, eigenlijk uit alle geraffineerde producten zijn deze mineralen verwijderd. Door het koken van groenten gaan nog meer mineralen verloren. Overmatig gebruik van suiker- en/of keukenzout verstoort de mineralenbalans in het lichaam nog weer verder. Bij veel Westerse mensen is de mineralenbalans dan ook verstoord. Dat leidt tot kwaaltjes en het kan het lichaam op den duur ziek maken. Wat kun je daar aan doen? De beste manier om je mineralenbalans te herstellen is het gebruik van (Keltisch)zeezout.

Dit zout bevat in tegenstelling tot gewoon keukenzout tientallen mineralen en sporenelementen die een heel nauwe overeenkomst hebben met de mineralen in ons bloed.

Hoe kan dat? Wij zijn evolutionair gezien uit het zeewater gekomen en hebben ons miljoenen jaren geleden uit vissen ontwikkeld tot amfibieƫn en uiteindelijk tot de zoogdieren die we nu zijn. Ons bloed heeft daardoor een grote gelijkenis met het zeewater waaruit we zijn ontstaan.

Het is alsof het mineralen spectrum in zeewater ons herinnert aan onze eigen oorsprong.

Himalaya-zout

Dit geldt ook voor bergzout. Op de plek waar nu een berg staat bevond zich miljoenen jaren geleden een oceaan. Het zout in de oceaan sloeg op de bodem neer en die oceaanbodem werd dus veel later in de geschiedenis een berg.

Bergzout heeft daarom ook dezelfde nauwe verwantschap met ons bloed. Bergzout is bovendien minder vervuild en is in die zin dus ideaal. Er zijn twee manieren waarop je zee- of bergzout kunt gebruiken. Je kunt dagelijks een klein beetje ervan over je eten strooien of je kunt er een speciale oplossing van maken.

Een speciale toepassing van bergzout

Neem een glazen jampot met warm water en doe daarin zoveel bergzout dat het niet verder meer wil oplossen. Hoe je het potje dus ook schudt of keert er blijft zout op de bodem liggen. Je hebt nu een zogenaamde verzadigde oplossing van het zout. Neem twee keer per dag een theelepel van deze bergzout oplossing in een glas warm water of groentesap.

Het is een recept dat al sinds mensenheugenis wordt doorgegeven als een krachtige manier om het zelfgenezend vermogen te activeren. Het is alsof deze oer-oplossing het lichaam herinnert aan haar eigen oer-balans en het lichaam daarmee prikkelt deze balans in het bloed te herstellen.

Bergzout kun je in de meeste natuurvoedingswinkels kopen in de vorm van Himalaya-zout. Het kost je nog geen eurocent per dag om het op deze wijze te gebruiken.

Met vriendelijke groeten

Henk Fransen

Tt
Door

Tt

op 26 Feb 2018

Bedankt voor de tip! Ik ga mijn mineralen voortaan op deze manier kopen!

anja schols
Door

anja schols

op 12 Jan 2014

is dit het zout wat ook de gal en de lever reinigd? een mooie website gr anja

Henk
Door

Henk

op 12 Jan 2014

Nee Anja, er is geen zout dat de lever en gal reinigt.Er is wel een zout (bitterzout) dat gebruikt wordt BIJ een lever- en galreiniging, maar dit zout is bedoeld om de gifstoffen die bij een lever- en galreiniging vrijkomen (in de darmen), 'weg te spoelen'.Beantwoord ik zo je vraag?Met vriendelijke groeten, Henk Fransen

Reactie plaatsen