Tips: Baanbrekend kankeronderzoek

Baanbrekend kanker-onderzoek

Wist je dat onderzoekers al vanaf het begin van de vorige eeuw bezig waren om het verouderen en ontaarden van cellen te onderzoeken. Eén van deze wetenschappers Alexis Carrel kreeg daarvoor in 1912 zelfs de Nobelprijs voor de Geneeskunde.

In het laboratorium isoleerden hij en andere onderzoekers levende cellen en probeerden deze in leven te houden in een zogenaamde weefselkweek. Ze ontdekten dat cellen eigenlijk niet verouderen wanneer ze goed worden gevoed en tegelijkertijd de afvalstoffen in en rondom de cel worden verwijderd. Terwijl in andere experimenten het onthouden van vitale voedingsstoffen aan de cel of het vergiftigen van het milieu er omheen vrij snel tot ernstige functieverstoringen, en zelfs tot celwoekering leidde.

Na vele, vele jaren hebben deze wetenschappers hun experimenten gestaakt. Hun eindconclusie was: ‘Een cel kan eeuwig leven wanneer ze optimale voeding krijgt en de gifstoffen uit het milieu worden verwijderd’.

Drie belangrijke basismaatregelen

Goede voeding en het ontgiften van het lichaam zijn dus twee belangrijke mogelijkheden om kanker te bestrijden. Hier wil ik je een paar tips geven over hoe je je lichaam kunt helpen ontgiften.

Op de allereerste plaats is het belangrijk om te beseffen dat er allerlei gifstoffen in onze voeding terecht zijn gekomen en dat deze stoffen het lichaam overbelasten en ziekmaken. Denk bijvoorbeeld aan bestrijdingsmiddelen op groente en fruit, E-nummers, geur-, kleur- en smaakstoffen in potjes, blikjes en pakjes, aspartaam als zoetstof en niet te vergeten de anti-biotica en groeihormonen in vis en vlees uit kweekwijvers en bio-industrie. Vooral die laatste - de groeihormonen - lijken een belangrijke rol te spelen in de toename aan hormoongevoelige kankers (bijvoorbeeld prostaatkanker en borstkanker). Je kunt in 1 klap al deze gifstoffen elimineren door over te schakelen op biologische voeding. Daarmee bewijs je je lichaam een grote dienst.

Maar ook wanneer je gezond eet ontstaan er toch nog afvalstoffen in het lichaam. Ook die moeten worden verwijderd. Dat gebeurt door de uitscheidingsorganen lever, longen, darmen, nieren en huid. Twee belangrijke maatregelen die hierbij kunnen helpen zijn voldoende drinken (daarmee spoel je afvalstoffen via de nieren uit je lichaam) en voldoende lichaamsbeweging (de verbeterde bloeddoorstroming en diepere ademhaling die daardoor ontstaat versnelt de uitscheiding van afvalstoffen uit het lichaam).

Samenvatting

Er zijn dus drie belangrijke basismaatregelen die je kunt nemen: 1. Schakel over op biologische voeding, 2. Drink 1-2 liter water op een dag en 3. Doe dagelijks aan lichaamsbeweging (of ademhalingsoefeningen).

Met vriendelijke groeten,

Henk Fransen

 

Reactie plaatsen