Tips: Twee manieren om je lever te reinigen

Je lever is een zeer belangrijk orgaan dat onder andere een rol speelt in de ontgifting van je lichaam. Twee manieren om je lever daarbij een handje te helpen zijn:

1. Een zachte reinigeing

Alles in de natuur heeft een ritme, ook de organen in ons lichaam. De lever heeft twee belangrijke periodes, van 13.00 – 15.00 uur ’s middags en van 01.00 – 03.00 ’s nachts. Wanneer de lever verzwakt of overuren moet maken dan worden mensen vaak tussen 01.00 – 03.00 uur wakker. Je ziet dat bijvoorbeeld bij alcoholisten. Ze worden midden in de nacht wakker en kunnen dan niet slapen tot een uur of drie. Daarna vallen ze weer in slaap.

Wanneer je ’s middags tussen 13.00 – 15.00 uur een klein half uurtje gaat liggen met een warme kruik op je lever (rechter bovenbuik) dan verbeter je de doorbloeding van de lever en ondersteun je haar bij haar werk.

Daardoor kan ze haar ontgiftende werk beter doen en bouwt ze reserves op voor haar zwakste periode in de nacht. Door deze maatregel ga je ’s nachts dieper slapen omdat je lever minder ‘onrustig’ is. Doordat je zo beter uit kunt rusten wordt je lever weer sterker enzovoorts. Zo krijg je een opwaartse spiraal.

Noot: De aangegeven tijden komen nauw. Houd daarom rekening met de zomertijd. In de zomer moet je rusten tussen 14.00 – 16.00 uur ‘s middags.2. Een intensieve leverreiniging

De lever- en galreiniging. Dit is een intensief proces. Het vereist een lichte voorbereiding van een aantal dagen en dan een stap voor stap proces gedurende een avond, een nacht en het begin van de ochtend. Daarna is het fijn om het twee dagen rustig aan te doen. Alle ins en outs van dit proces kun je lezen in het boek ‘De ongelooflijke lever- en galzuivering’ van Andreas Moritz.

Lees meer over de praktische uitvoering van de leverreiniging.

Noot: Ik adviseer je om wanneer je ziek bent te overleggen met je arts of het proces te doen onder begeleiding van een ervaren natuurarts.

Gerie
Door

Gerie

op 20 Jan 2018

Hallo, zou je ipv een kruik ook een kersenpitkussentje kunnen gebruiken?

Elin
Door

Elin

op 20 Jan 2018

Ja hoor, dat heeft hetzelfde effect!

Wilma Harreman
Door

Wilma Harreman

op 09 Jan 2017

Met de kruik wat een simpele manier. dank je wel ik ga het zelf doen en geef deze mee aan mijn clienten!

Reactie plaatsen