Andreas Moritz - 'Kanker is geen ziekte'

  • Andreas Moritz is naar mijn mening een beetje fanatiek, maar zijn denkbeelden zijn het bestuderen waard. De huidige resultaten bij kanker kennen weinig vooruitgang en belangrijke doorbraken zijn vaak verlopen via nieuwe denkbeelden. De ideeën van Moritz sluiten goed aan bij 'Het verzwegen verhaal over kanker' van Prof. Brian S. Peskin en de wetenschappelijke ontdekkingen van de Nobelprijswinnaar Dr. Otto Warburg.

Beschrijving van ‘Kanker is geen ziekte’

Een radicale en vernieuwende benadering van kanker

Volgens Andreas Moritz is kanker één van de laatste redmiddelen van je lichaam. Kanker ontstaat als gevolg van eerdere gezondheidsproblemen die niet opgelost zijn en het is het ultieme wapen tegen levensbedreigende crises. Het opruimen van deze problemen is absoluut noodzakelijk om uiteindelijk de genezing van lichaam, geest en ziel mogelijk te maken. De traditionele aanpak van kanker bestaat nog steeds uit het vernietigen van de kankercellen, het operatief verwijderen van de cellen, of deze door middel van bestraling te verbranden; iets wat slechts in zeven procent van de gevallen succes heeft. In dit boek wordt duidelijk gemaakt, hoe het komt dat de klassieke behandelmethodes dodelijk kunnen zijn, wat de werkelijke oorzaken van kanker zijn, en hoe je zelfgenezing kunt bevorderen.

Recensie(s) NBD|Biblion recensie

De auteur had in zijn jeugd met verschillende ernstige ziekten te kampen en geniet inmiddels internationale bekendheid als therapeut, beoefenaar van ayurveda (een Indiase geneeswijze), iriscopie, shiatsu (Japans) en 'trillingsgeneeskunde'. Verder beoefent hij Ener-Chi Art, een vorm van schilderkunst met genezende werking. Op heldere, begrijpelijke en nuchtere wijze zet de schrijver uiteen waarom kanker niet de ziekte zelf maar een soort 'deel-oplossing' van iemands ziek-zijn is: een manier waarop het lichaam zich tracht te bevrijden van dat wat binnen de persoon de natuurlijke manier van leven en zichzelf zijn belemmert. Een door stress, emotionele conflicten en gebrek aan zelfrespect/eigenwaarde ondermijnd immuunsysteem speelt hierbij altijd een rol. Kanker en andere slopende aandoeningen zijn volgens de auteur geen ziekte maar een wanhopige en laatste poging van het lichaam om - zolang de omstandigheden het toelaten - in leven te blijven; een visie die dit zakelijke en zelfs wetenschappelijk onderbouwde boek stevig neerzet. Met vele tips en aanbevelingen; noten en trefwoordenregister; informatie over telefonische- en e-mailconsulten bij de auteur. Enkele illustraties in zwart-wit. Met register. Compacte, kleine druk.

(NBD|Biblion recensie, P.O. Kampschuur)

F. Snelder
Door

F. Snelder

op 20 Mar 2019

Ik snap het emotionele deel van kanker maar er is nog een deel dat we vaak over het hoofd zien, nml. blootstelling aan elektromagnetische velden. Deze beïnvloeden ons denken en voelen. Ze interfereren met onze hersentrillingen waardoor we (emotioneel) uit balans raken. Ik schrijf uit ervaring. Bovendien verandert het ons dna. Dat doet teveel zonlicht al.

Reactie plaatsen