Andreas Moritz - Lever- en galblaaszuivering (inleiding)

Inleiding

Onderstaand volgt een stuk tekst uit het boek ‘De ongelooflijke lever & galblaaszuivering’ van Andreas Moritz.

Moritz schreef ook ‘Timeless secrets of health and rejuvenation’, ‘It’s time to come alive’, ‘Lifting the veil of duality’, ‘The amazing Liver cleanse’ and ‘Cancer is not a disease, it’s a survival mechanism’.

De lever is een belangrijk uitscheidingsorgaan dat betrokken is bij tal van afstemmingsprocessen in het lichaam. Een goede lever- en galreiniging behoeft zoals u onderstaand kunt lezen ook een darmreiniging. In Moritz boek worden deze reinigingen, als ook een nierreiniging, uitgebreid beschreven en wij bevelen de aanschaf van zijn boek aan alvorens u tot een reiniging overgaat. U kunt het boek bestellen bij www.bol.com en vind u ook onder interessante boeken en kanker op deze site.

-        Andreas Moritz, ‘De ongelooflijke lever & galblaaszuivering’, ISBN 9789079872220, praktische handleiding voor een lever- en galreiniging.

-        Andreas Moritz, ‘Kanker is geen ziekte, maar een overlevingmechanisme’, ISBN 9020203053, radicaal andere denkwijze over de oorzaken van kanker.

De voorbereiding

Drink 1 liter appelsap per dag over een periode van 6 dagen

Je mag meer drinken wanneer je dat prettig vindt. Het appelzuur in het appelsap verzacht de galstenen en maakt hun doorgang door de galkanalen gemakkelijk. Het appelsap heeft een sterk zuiverende werking. Erg gevoelige mensen kunnen zich opgeblazen voelen of, in zeldzame gevallen, diarree krijgen gedurende de eerste dagen. Het grootste deel van de diarree is echter gestagneerd gal, vrijgegeven door de lever en de galblaas (herkenbaar aan de bruinachtige, gele kleur). Het fermenterende effect van het appelsap helpt de galkanalen te verwijden. Als dit effect van het appelsap over de dag, tussen de maaltijden (vermijd het drinken van appelsap gedurende, vlak voor en twee uur na maaltijden en in de avond). De hoeveelheid appelsap is naast je normale water inname.

Noot: Gebruik bij voorkeur organisch appelsap, alhoewel voor het zuiveren elk goed merk appelsap (uit geconcentreerd appelsap) of cider net zo goed werkt. Misschien is het handig meer keren per dag je tanden te poetsen en/of je mond te spoelen met zuiveringszout om te voorkomen dat het zuur je tanden beschadigt. Zie in het geval van een allergie voor appelsap, ‘Moeilijkheden met de zuivering’, in het genoemde boek van Moritz.


Vermijdt gedurende de hele week van voorbereiding en zuivering voedsel en dranken die koud of bevroren zijn. Zij ‘bevriezen’ de lever, waardoor het effect van de zuivering vermindert wordt. Alle voeding en dranken zouden warm of op zijn minst op kamertemperatuur moeten zijn. Om de lever te helpen voorbereiden op de uiteindelijke zuivering, moet je proberen voedsel van dierlijke oorsprong, zuivelproducten en gefrituurde producten te vermijden. Oftewel, eet normale maaltijden, maar vermijdt overeten.

Het belangrijkste en laatste deel van de zuivering kan het beste gedaan worden in een weekend, wanneer je geen druk ervaart en genoeg tijd hebt om te rusten. Hoewel de zuivering op ieder moment van de maand effectief is, zou het ideaal zijn als het samenviel met een dag tussen volle maan en nieuwe maan. De 6-daagse voorbereiding kan voor volle maan begonnen worden. Vermijdt het gebruik van medicijnen, vitaminen of supplementen die niet absoluut noodzakelijk zijn tijdens de leverzuivering. Het is belangrijk de lever geen extra werk te geven, dat de zuivering kan bemoeilijken.

De lever- en galreiniging in de praktijk

Regelmatige ontlasting hebben is geen indicatie dat je ontlasting niet gehinderd wordt. Een hoge darmspoeling uitgevoerd of een paar dagen voor de zuivering of bij voorkeur op de zesde voorbereidingsdag, helpt ieder ongemak of misselijkheid gedurende de eigenlijke leverzuivering zoveel mogelijk te voorkomen. Het voorkomt dat het oliemengsel of afvalstoffen terugstromen uit het darmkanaal. Het helpt het lichaam ook om galstenen snel te verwijderen. Een hoge darmspoeling (colon hydrotherapie) is de snelste en gemakkelijkste manier om de dikke darm voor te bereiden op de leverzuivering.

Leverreiniging - 6e dag

Als je je ’s ochtends hongerig voelt, eet je een licht ontbijt, zoals cereals: havermout is de beste keuze. Vermijdt suiker en andere zoetstoffen, kruiden, melk, boter, oliën, yoghurt, kaas, ham, eieren, noten, gebak, koude cereals, enz. Fruit en fruitsappen zijn prima. Eet als lunch naturel gekookte of gestoomde groenten met witte rijst (bij voorkeur Basmati rijst) en maak dit op smaak met wat ongeraffineerd zee- of steenzout.

Belangrijk: eet geen eiwitrijk voedsel, boter of olie, dan zou je je gedurende de zuivering ziek gaan voelen. Drink of eet niets (met uitzondering van water) na 2 uur in de middag, anders zou het kunnen zijn dat er helemaal geen stenen vrijkomen! Volg het exacte tijdsschema dat hieronder gegeven wordt voor een optimaal voordeel van de leverspoeling.

Lees meer over Andreas Moritz - Leverreiniging 1


 
Hava
Door

Hava

op 13 Oct 2020

Is het mogelijk om het tijdschema hier te noteren. ik kan deze niet achterhalen

Jolanda
Door

Jolanda

op 19 May 2020

Hallo, het tijdschema komt niet meer tevoorschijn wanneer ik op de link klik. Wie heeft die beschikbaar ajb voor mij? Alvast dank!

ELisbth
Door

ELisbth

op 13 Jul 2020

na jaren last van darmen en lever zou ik ook heel graag het tijdschema en info willen , Bij voorbaat dank!!

Jolanda
Door

Jolanda

op 19 May 2020

Ik Heb het schema elders al gevonden ter info.

Greetje
Door

Greetje

op 14 Sep 2020

Hallo Jolanda Zou je mij het schema ook kunnen sturen? Bij voorbaat dank Met vr gr greetje

Elisbeth
Door

Elisbeth

op 13 Jul 2020

Jolanda ,zou u mij het schema willen doorgeven??

Heleen
Door

Heleen

op 11 Nov 2019

Wat ik lees is dat na n een darmspoeling verstandig is om te voorkomen dat stenen in darmplooien achter blijven. Deze kunnen in de darmen soms weer problemen veroorzaken. Wie van jullie heeft dat gedaan?

Shanti
Door

Shanti

op 26 Sep 2020

Ik raad dit zeker aan! Er zit in echt een hele goeie/kundige en vriendelijke vrouw onder de praktijknaam Kalynda. Echte aanrader!

Adriana
Door

Adriana

op 25 May 2019

Ik heb het afgelopen half jaar vier keer een reiniging gedaan en ben al vele stenen en steentjes verloren. Morgen doe ik mijn vijfde reiniging. Ik hoop de galsteen van 2,5 centimeter in mijn galblaas kwijt te raken omdat die klachten veroorzaakt. Ik wil een verwijdering van mijn galblaas voorkomen. Vanaf de eerste reiniging ben ik mij fysiek steeds beter gaan voelen. Mijn energie neemt toe.

Renate
Door

Renate

op 11 Nov 2019

Wat is de verhouding van het mengsel ?

Heleen
Door

Heleen

op 11 Nov 2019

Hi Renate, Dit is te vinden via google op andere sites...

Maria
Door

Maria

op 13 Jan 2019

Ik had al wel 20 jaar last van, wat achteraf bleek, galsteenaanvallen, zo'n 2 x per jaar maar kon dat zelf altijd nog aan. Totdat ik voelde dat er een grens bereikt was en ik acuut 's nachts naar een arts moest. Vervolgens werd een operatie aangeraden door de leverarts. Gelukkig las ik toen net over de leverreiniging. Die ben ik gaan doen. Inmiddels al 19 keer in ruim 2 jaar tijd. Er komen steeds minder steentjes los en ik heb geen galaanvallen meer gehad. Ook zijn mijn leverfuncties weer normaal. Toch blijf ik doorgaan totdat er helemaal geen stenen meer komen. Een heel mooi resultaat dus en geen galblaasverwijdering nodig.

rianne
Door

rianne

op 10 Jan 2019

Mag je ook een leverreiniging als je bloedverdunners gebruikt?

Eva
Door

Eva

op 25 Oct 2018

Bij mij werkt het echt goed!

Tanja
Door

Tanja

op 02 Apr 2018

Hoi ik heb mijn tweede lever- galblaasreiniging achter de rug. Maar ik zie geen steentjes. Wat ik wel heb is een enorme groene platte ontlasting.. Wanneer krijg ik steentjes te zien?

nicole
Door

nicole

op 01 Jan 2017

Ik heb galstenen en ik heb de leverreiniging gedaan en de bolletjes gevonden die je lichaam uitscheid, maar die zijn heel zacht en glibberig. Dat lijkt echt niet op de gal of nierstenen. Raar vond ik dat. De pijn die ik had duidde wel op harde stenen. Later vond ik een website waar gewaarschuwd werd voor deze reiniging ivm gevaar voor mensen met veel galstenen (gevaar voor acute ontsteking vanwege de grote hoeveelheid vet ineens) en zij hebben wel onderzoek gedaan naar de uitscheiding na een leverreiniging. En raad eens: de bolletjes bleken inderdaad gestolde vetbolletjes olijfolie te zijn. Er zaten geen stenen tussen. De aanbevolen vasten van anderhalve dag heeft me zeker goed gedaan, maar de reiniging zou ik niet zomaar iemand aanraden voor er gedegen en veelvuldig onderzoek is gedaan naar deze reiniging. Zeker geen ongezonde mensen.

Nina
Door

Nina

op 13 Mar 2017

Beste Nicole, Wat goed dat je de kuur voor jezelf hebt gedaan, altijd goed om het heft in eigen handen te nemen voor je gezondheid. Deze kuur heeft wel als doel om levergal stenen uit te spoelen en geen Nierstenen. En wat extra informatie inwinnen is inderdaad ook handig om te doen. Vandaar dat we graag willen reageren op jouw verslag Waarom de steentjes die je hebt uitgespoeld geen olijfolie kunnen zijn; VRAAG; IK LEES OP HET INTERNET DAT DE STENEN DIE MENSEN VERLIEZEN GEDURENDE DE LEVERZUIVERING ALLEEN MAAR HARD GEWORDEN KLONTEN OLIJFOLIE ZIJN. IS DAT WAAR? Ten eerste geeft olijfolie niet zo’n bedorven geur als die van de stenen afkomt. Ten tweede kan olijfolie niet stremmen in zulke relatief harde structuren, zelfs niet als het chemisch verandert en gemanipuleerd wordt in een laboratorium. Dit is zelfs nog onmogelijker gezien de korte tijdspanne waarin de olijfolie door het spijsverteringstraject moet gaan en de absolute afwezigheid van enig verdikkend middel. Ten derde onthult analyse van het merendeel van de losgelaten galstenen de aanwezigheid van allemaal fundamentele ingrediënten die de gal vloeibaar houden. Veel van deze stenen bestaan uit lagen en lagen oude, donker groene gal, iets dat niet in één nacht ontstaat. De rest van de stenen zijn de typische verkalkte galstenen die in de galblaas gevonden worden. Ten vierde gaat het olijfoliemengsel niet eens door de lever, wat wel het geval zou zijn als het gecombineerd zou worden met voedsel. Om die reden laat de lever dus niets anders los dan galstenen en gal. Noch de lever, noch de dunne darm zijn zeepsteen producerende fabrieken. Ten vijfde worden er geen galstenen meer losgelaten zodra de lever en de galblaas helemaal schoon zijn. Als deze stenen dus inderdaad van olijfolie gemaakt waren, zouden ze ook verschijnen als alle leverbuizen open zijn. Dit is echter niet het geval. Ten zesde zijn er mensen, die als gevolg van een intolerantie voor olijfolie, bijvoorbeeld de neutraal gekleurde macadamia olie hebben gebruikt voor hun zuiveringen en zij hebben dezelfde groengekleurde stenen geproduceerd. Ten zevende, als deze stenen slechts klonten olijfolie waren, waarom zijn er dan zoveel mensen genezen van chronische ziekten als astma, allergieën, kanker, voedselintoleranties, enz., na het uitscheiden van talloze ‘vettige stenen’ gedurende de leverzuiveringen? Ten achtste, veel mensen hebben stenen van verschillende kleuren vrijgelaten: zwart, rood, wit, geel, en meerkleurige. Olijfolie heeft geen kleurstoffen in zich om verschillende kleuren stenen te produceren. Ten negende, neem je altijd dezelfde hoeveelheid olijfolie in voor een zuivering, maar je produceert nooit een gelijk aantal stenen. Soms komen er slechts 20 stenen gedurende een zuivering, maar andere keren kunnen het er 1.000 zijn. Ten tiende, mensen die hun stenen hebben laten analyseren, ontvingen uitslagen dat bijna alle stenen samengesteld zijn uit cholesterol en zouten, niet anders dan de cholesterolstenen die aangetroffen worden in verwijderde galblazen. Enkele kleine stenen bestonden uit organische materiaal van onbekende oorsprong. Ten elfde, een behoorlijk aantal individuen, waaronder ikzelf, hebben soms al groene cholesterolstenen uitgescheiden op de avond voor de zuivering, zelfs voor het innemen van het oliemengsel. Anderen die al meerdere leverzuiveringen gedaan hadden, hebben gerapporteerd dat er al stenen uitkomen in de appelsapfase. De stenen die er uit zichzelf uitkomen hebben geen andere vorm, kleur of geur dan diegene die vrijkomen bij de eigenlijke zuivering. Ten twaalfde, het is de conventionele geneeskunst, en niet Andreas Mortiz, die aangetoond heeft dat er cholesterol stenen in de galkanalen van de lever zitten. De medische term voor deze stenen is ‘Intrahepatische stenen’ of ‘Galstenen’. De groene stenen, gemaakt van cholesterol en soms van galbestanddelen, zijn in feite, olieachtig en vallenuiteen als ze blootgesteld worden aan hogere temperaturen en zuurstof. Het cholesterol zelf bestaat voor zo’n 96 % uit water. Deze cholesterol stenen worden snel afgebroken door destructieve bacteriën, zodra ze aan de buitenlucht opgeleverd zijn. Ten dertiende, er zijn veel foto’s van ontlede levers in de medische archieven van universiteitsklinieken, die de aanwezigheid van deze stenen in de galkanalen van de lever laten zien. De leverzuivering is niet het resultaat van een placebo effect. De verkalkte stenen die uit de galblaas komen, meestal na 5 – 8 leverzuiveringen, zijn identiek aan diegene die aangetroffen worden bij ontlede galblazen. Ze vallen niet uiteen en blijven steenhard. Alleen half verkalkte stenen kunnen na enige tijd krimpen, maar de verkalkte schaal blijft intact. Persoonlijk heb ik aan meer dan 40 galblaasaanvallen geleden in een periode van meer dan tien jaar, en mijn galblaas zat vol met stenen, die zelfs een korte pijnlijke spinale scoliosis veroorzaakten. Na mijn vijfde leverzuivering heb ik nooit meer een aanval gehad; en mijn scoliosis en andere gezondheidsproblemen verdwenen na mijn 12de zuivering. Nadien heeft geen enkele jaarlijkse zuivering nog een steen opgeleverd, hoewel ik dezelfde procedure uitvoerde. Bovendien is mijn galblaas nu helemaal zuiver en efficiënt. Er zijn duizenden mensen over de gehele wereld die hun galblaas gered hebben door de leverzuivering. Andere hebben hun volledige gezondheid terug gekregen en zelfs hun leven gered door deze zuivering te doen. Dus je kan concluderen dat de kuur voor jou gelukkig toch een reinigend effect heeft gehad. Je lever is een filter en een filter moet af n toe geleegd worden zodat de rest weer goed kan functioneren. Wellicht vindt je het interessant om wat meer erover te lezen op onze site. Levergalreiniging.nl We wensen je een fijne dag! Nina & Lie-Lie

Kevin
Door

Kevin

op 11 Mar 2021

Hoi Nina Het zijn eigenlijk beiden galstenen en verzeepte olijfbollen. Ik heb de Liverflush al 8 keer gedaan en heb ook het bewijs dat er harde steentjes uitkwamen maar ook verzeepte olijfbollen van de olie de dag voorheen. En hoe? Omdat er in de zachte steen een pompelmoes bolltje zat van de dag voorheen. Normaal gezien eet ik nooit pompelmoes enkel maar dit sap met olijfolie om de flush te doen. Bekijk mijn video....

Abi
Door

Abi

op 22 Sep 2020

Hallo Nina en Lie-Lie, Mag je de galreiniging doen tijdens een zwangerschap? Groetjes Abi

Magda Leenen-Nelissen
Door

Magda Leenen-Nelissen

op 29 Jan 2017

Nicole, je hebt meestal meer dan één reiniging nodig voordat alles goed op gang komt en groene, bruine of zelfs zwarte stenen te zien zijn. Ik ben inmiddels ervaringsdeskundige doordat ik al 14 x de gal-leverreiniging van Andreas Moritz gedaan heb zonder onderzoek omdat ik op intuïtie dacht dat dit goed was voor mijn amalgaamvergiftiging. En dat bleek prima te gaan. Ik raad het wel mensen aan. Liever deze zachte natuurlijke goedkope reinigingsmethode van Andreas Moritz dan een operatie toch!?

Natas
Door

Natas

op 31 Aug 2020

Kan dit ook als je geen galblaas meer hebt?

Cindy
Door

Cindy

op 08 Jan 2019

Hallo Ik heb een vraagje over het eten in de eerste dagen. Mag je in die dagen na 14 uur ook niet meer eten? Of alleen vegan op de normale tijden

Tisha
Door

Tisha

op 09 Feb 2016

I can't believe you're not playing with me-aht-t was so helpful.

Reactie plaatsen