Andreas Moritz - Leverreiniging 3

Klik hier wanneer je Andreas Moritz - Leverreining 2 nog een keer wilt lezen.De waarde van een leverreiniging

Reiniging is van belang in de behandeling van kanker. Reiniging kan op meerdere manieren op gang worden gebracht. Een van de mogelijkheden is de lever- en galreiniging. Ondervind je problemen? Lees dan onderstaande aandachtig. Uit het boek van Andreas Moritz - 'De ongelooflijke lever- en galblaaszuivering'.


De leverzuivering kan een waardevolle en effectieve methode zijn om iemands gezondheid te herstellen. Er zijn geen risico’s zolang alle aanwijzingen op de letter opgevolgd worden. Neem de volgende instructies daarom heel serieus. Er zijn mensen die een leverzuiveringsrecept volgden dat ze van vrienden hebben gekregen of dat ze van internet afgehaald hebben, en aan onnodige complicaties lijden. Zij hadden geen complete kennis van de procedure en de manier waarop het werkt, en zij geloofden dat het verwijderen van de stenen uit de lever genoeg is.

Darm-reiniging en darmspoelingen

Het is waarschijnlijk dat galstenen, terwijl ze eruit komen, in de darmen achterblijven. Ze kunnen snel worden verwijderd door een darmspoeling. Dit zou het beste kunnen gedaan worden de 2e of de 3e dag na de leverzuivering. Als galstenen in de darmen blijven, kunnen ze irritatie, infectie, hoofdpijn en darmongemak, schildklierproblemen, enz. veroorzaken. Uiteindelijk kunnen ze een bron van vergifiging in het lichaam worden. Als darmspoelingen niet voorhanden zijn waar jij leeft, kun je een koffieklisma nemen, gevolgd door een waterklisma. Dit garandeert echter niet dat alle resterende stenen verwijderd zullen worden. Er is niet echt een vervanging voor een darmspoeling. Een colema-board klisma (in Amerika te bestellen) komt echter het dichtst in de buurt van een professionele darmspoeling. Als je kiest voor iets anders dan een darmspoeling, drink dan een glas warm water met een volle theelepel magnesiumsulfaat meteen bij het opstaan op de dag dat je de door jouw gekozen methode gaat uitvoeren. (Voor het verkrijgen van een colema-board en het bekijken van de demonstratievideo over hoe je het kunt gebruiken, zie de Leverancierslijst).

Mensen bij wie de darmen ernstig verstopt zijn, of die een geschiedenis van obstipatie hebben, moeten overwegen op z’n minst 2 – 3  darmspoelingen te ondergaan voordat ze beginnen aan hun eerste leverzuivering. En om opnieuw samen te vatten, het is enorm belangrijk om je darmen te spoelen binnen drie dagen na iedere leverzuivering. Het verwijderen van galstenen uit de lever en galblaas kan enkele stenen of andere giftige afvalstoffen in de darmen achterlaten Het is essentieel voor je gezondheid om ze eruit te zuiveren.

Noot van Henk Fransen: Meerdere deskundigen benadrukken zowel het reinigende effect van darmspoelingen als ook het feit dat het het lichaam uit balans kan brengen. Er wordt wel gezegd dat de darminhoud vergelijkbaar is aan potgrond voor een plant. Je kunt een darmspoeling dan vergelijken met het verpotten van een plant. Dat kan goed zijn – vooral wanneer de potgrond slecht is, maar het vereist ook een groot aanpassingsvermogen van de plant. Over de waarde van herhaalde darmspoelingen verschillen dus de meningen. Laat je bij twijfel deskundig begeleiden.Een nier-reiniging

Hoewel de leverzuivering alleen al een geweldig resultaat kan bereiken, zou het ideaal zijn om dit pas te doen na een darmspoeling en een nierzuivering, in die volgorde. Je darmen reinigen (zie ook het hoofdstuk Voorbereidingen) zorgt ervoor dat de vrijgekomen galstenen gemakkelijk door de dikke darm kunnen komen. En een nierzuivering zorgt ervoor dat gifstoffen die uit de lever komen gedurende de zuivering geen extra belasting vormen voor de vitale zuiverende organen. Heb je echter nooit nierproblemen, nierstenen, blaasontsteking, enz. gehad, kun je doorgaan met de darmspoeling – leverzuivering – darmspoeling volgorde. Maar zorg er wel voor dat je je nieren in een later stadium zuivert.

Er moet absoluut een nierzuivering plaatsvinden na de eerste 2 – 3 leverzuiveringen, en opnieuw, nadat je je lever volledig gezuiverd hebt. Of je zou een kop nierthee ( zie nierzuiveringsrecept) na iedere leverzuivering kunnen drinken, 2 – 3 dagen lang. Volg dezelfde instructies als gegeven voor de volledige nierzuivering.

Heb je problemen met de lever- en galreiniging?

Intolerantie voor appelsap


Als je om welke reden dan ook geen appelsap (of appels) kunt verdragen mag je het vervangen met de volgende kruiden: Gold Coin Grass en Bupleurum. De kruiden worden aangeboden als een tinctuur en verkocht als Gold Coin Grass (GCG), 250 ml of 8.5 oz, voor de U.S.A. $ 16,00. Het wordt aangeboden door Prime Health Products (zie Leverancierslijst aan het einde van het boek). Het appelzuur in het appelsap lost een deel van het hard geworden gal heel goed op en het maakt de stenen zachter (zie de details over appelzuur hieronder). De hierboven genoemde kruiden zijn ook effectief in het zacht maken van de galstenen en kunnen om die reden gebruikt worden ter voorbereiding op de leverzuivering. Hoewel het wat langer kan duren dan wanneer je appelsap gebruikt. De juiste hoeveelheid van de tinctuur is een eetlepel (ongeveer 15 ml) eenmaal daags op een nuchtere maag, ongeveer 30 minuten voor het ontbijt. Deze kuur 8 – 9 dagen voorafgaand aan de eigenlijke zuiveringsdag volgen.

Problemen met magnesiumsulfaat


Als je allergisch bent voor Magnesiumsulfaat of het gewoon niet verdraagt, mag je in plaats daarvan Magnesiumcitraat gebruiken (hoewel het niet zo effectief is als Magnesiumsulfaat). Magnesiumcitraat is gemakkelijk verkrijgbaar bij de meeste drogisterijen of apotheken.

Allergie voor olijfolie


Als je allergisch bent voor olijfolie of het niet kunt verdragen, mag je zuivere Macadamia olie, koudgeperste zonnebloemolie of andere koudgeperste oliën gebruiken (met uitzondering van raapzaadolie!). Maar weet wel dat extra vierge olijfolie nog steeds het meest succesvol is voor de leverzuivering.

Je lijdt aan een galblaasziekte of je hebt geen galblaas


Als je aan een galblaasziekte lijdt of je galblaas is verwijdert, kan het noodzakelijk zijn dat je Gold Coin Grass neemt, 2 – 3 weken lang (ongeveer de inhoud van 1 fles) voorafgaand aan de leverzuivering.  Zie voor details hierboven. Als algemene aanbeveling kan het ook nodig zijn dat je een galsupplement neemt. Zonder galblaas krijg je nooit meer de juiste hoeveelheid gal die nodig is voor de juiste vertering van voedsel. Overleg met je therapeut of arts welk middel voor jou het beste zou zijn.

Mensen die geen appelsap zouden moeten drinken


  • Er zijn mensen die moeilijkheden hebben met het drinken van appelsap in de grote hoeveelheden die nodig zijn voor de leverzuivering. Dit zijn onder andere mensen die lijden aan diabetes, hypoglykemie, gistinfectie (Candida), kanker en maagzweren.

In al deze gevallen kan de appelsap vervangen worden door appelzuur in poedervorm, ook wel malonzuur genoemd. De voorbereidingstijd is dezelfde als bij appelsapinname, behalve dan dat de 1 liter appelsap vervangen wordt door een halve tot 1 theelepel appelzuur, oplossing in kleine hoeveelheden gedurende de dag. Appelsappoeder van levensmiddelkwaliteit (niet gemengd met magnesium of andere ingrediënten) is goedkoop en kan via internet of natuurvoedingswinkels worden aangeschaft. Alle wijnmakerijen gebruiken appelzuur om wijn te produceren (zie Leverancierslijst).

Cranberrysap (Amerikaanse veenbes) bevat ook veel appelzuur en kan ook gebruikt worden ter voorbereiding (1/3 sap gemengd met 2/3 water, 3 – 4 maal per dag, 6 dagen lang). Een ander alternatief is Gold Coin Grass. Volg dezelfde aanwijzingen op als gegeven aan diegenen die een intolerantie hebben voor appelsap. Je kunt appelzuur proberen in één zuivering en Gold Coin Grass in de volgende, en bekijken wat het beste werkt voor jou. Een vierde alternatief is appelciderazijn: roer 1 – 2 eetlepels in een glas water en drink vier van deze glazen per dag, 6 dagen lang.

Iemand anders helpen

Voel je vrij om dit artikel door te sturen naar mensen die er baat bij zouden kunnen hebben of het op een andere manier op prijs zouden kunnen stellen. Laat me hieronder in ieder geval weten wat je ervan vindt en of je er iets aan hebt. Ik lees je bericht graag en zal waar mogelijk antwoorden of opmerkingen plaatsen.

Tot de volgende keer, wees trouw aan jezelf en ik zie er naar uit je binnenkort weer te spreken,

Henk Fransen

Jennie
Door

Jennie

op 11 Mar 2020

Een familielid van mij heeft diabetes type 1 en last van galstenen. Kan deze dan ook lever- en galreiniging toepassen? Moet hij dan het zoet van appelsap niet mijden?

Els
Door

Els

op 05 May 2019

Ik heb een leverreiniging gedaan waarbij het mis is gegaan, de vloeistof kwam terug met een malaise nacht als gevolg. Ik ben nu een maand later en voel me nu niet ok. Misselijk, mijn darmen zijn gevoelig en mijn energie level is van slag. Koude hand rechts. Kan iemand mij raadgeven? Ik zou graag iemand spreken.

Nel
Door

Nel

op 12 Jul 2018

Hoi Gina, ik zie je berichtje nu pas, maar misschien heb je er nog wat aan. Ik had last van een niersteentje en ben nierthee gaan drinken. Het heet kattesnor en te koop bij van der Pigge onze beroemde drogist in Haarlem. Het werkt super. Groetjes

Gina Decock
Door

Gina Decock

op 26 Mar 2018

ik ben op zoek naar de nierthee volgens andreas Moritz. waar zou ik die kunnen bekomen aub ?

Chriselle
Door

Chriselle

op 28 May 2019

Koemis koecing thee bi Holland barrett

Lisette
Door

Lisette

op 07 Oct 2018

Kruidenhuis Fonteyne verkoopt de nierkruiden die Andreas Moritz aanraad

rosita
Door

rosita

op 12 Oct 2018

hallo is er iemand die kan zeggen of steenbreker goed is voor je de lever gal reiniging doet alvast bedankt rosita

Paula
Door

Paula

op 03 Feb 2014

beste Henk, ik overweeg om een lever gal reiniging te doen, maar weet niet waar ik moet beginnen,waar ik vooral tegenop zie is de darmreiniging, ik hoor daar ook verschillende berichten over, waar vind ik een deskundig therapeut? allemaal vragen en onzekerheid. ik heb al vele jaren darmproblemen,eerst ben ik zelf gaan uittesten welke voeding ik wel kan verdragen, ben gestopt met vlees, melk, suiker,maar het werd alleen maar erger, ik ben in die periode 17 kilo afgevallen, een jaar geleden is er ook candida vastgesteld,gluten intolerantie,een slechte lever- gal werking en een groot tekort aan allerlei voedingstoffen die door mijn zieke darmen niet meer opgenomen werden,dus ik ben nu op een heel streng dieet en het gaat al een stuk beter, alleen die lever- gal werking wil maar niet verbeteren,ik weet dat ik de essentiële vetten moet binnenkrijgen, maar als ik iets vet eet krijg ik weeïge buikkrampen tijdens de ontlasting die dan geel en slijmerig is,ik begin ook te vermoeden dat de alvleesklier niet goed werkt,er moet nu voor de 3de keer een onderzoek van ontlasting ivm de candida en een bloedonderzoek gedaan worden, daarna wil ik met mijn arts gaan overleggen of een lever gal reiniging wenselijk is, maar hoe eraan beginnen en welke methode?

Henk
Door

Henk

op 03 Feb 2014

De lever- en galreiniging is de laatste fase van reiniging in een opbouw van: eerst de darmen versterken, dan alle uitscheidingsorganen stimuleren rommel eruit te gooien, dan het celmetabolisme versterken, en pas dan de lever- en galreiniging. Trudy Vlot is een arts die dit goed in de vingers heeft: http://www.sequana.nl/

Reactie plaatsen