Andreas Moritz – Leverreiniging 1

Een van de manieren om het lichaam te ontgiften bij kanker is het doen van een lever- en galreiniging. Onderstaand volgen enkele praktische aanwijzingen daartoe uit het boek van Andreas Moritz: De ongelooflijke lever- en galblaaszuivering'.


Doe een leverreiniging bij kanker in overleg met uw (natuur)arts.Lever- en galreiniging in de praktijk

Avond


18.00 uur


Doe vier eetlepels magnesiumsulfaat en 3 longdrink glazen (van elk 2,5 dl) mineraalwater in een kan. Maak hiervan 4 porties van elk ¾ glas. Drink nu je eerste portie. Je kunt daarna een paar nipjes water nemen om van de bittere smaak af te komen of voeg een klein beetje citroensap toe om de smaak te verbeteren. Sommige mensen drinken het met een rietje om de smaakpapillen in de mond te omzeilen. Het helpt ook om na het drinken van deze oplossing je tanden te poetsen of je mond te spoelen met zuiveringszout. Een van de belangrijkste functies van het magnesiumsulfaat is om de galkanalen te verwijden, zodat de stenen er gemakkelijker door kunnen. Bovendien, verwijdert het afvalstoffen die het doorspoelen van de stenen zouden kunnen hinderen.

20.00 uur


Drink je tweede (3/4) glas met magnesiumsulfaat.

21.30 uur


Als je tot op heden geen ontlasting hebt gehad en je hebt ook de afgelopen vierentwintig uur geen darmspoeling gedaan, neem dan een waterklisma; dit activeert een serie stoelgangen.

Zie voor meer details over klisma’s het boek van de auteur Timeless Secrets to Health and Rejuvernation.

21.45 uur


Was de grapefruits (of citroenen en sinaasappels) grondig. Pers ze met de hand en verwijder de pulp. Je hebt ¾ glas sap nodig. Doe het sap en een half glas olijfolie in een kan met deksel. Doe het deksel goed dicht en schud hard, ongeveer 20 keer of totdat de oplossing waterig wordt. Het beste is om dit mengsel om 22.00 uur te drinken, maar als je voelt dat je nog een paar keer naar het toilet moet, mag je deze stap 10 minuten uitstellen.

22.00 uur


Sta naast je bed (ga niet zitten) en drink het mengsel, indien mogelijk, in één keer. Sommige mensen vinden het prettiger het met een rietje op te drinken. Als het nodig is hun je een klein beetje honing nemen tussen de slokken door. Dit helpt om het drankje goed weg te drinken. De meeste mensen hebben er echter geen probleem mee om het mengsel in één keer op te drinken. Doe er niet langer dan 5 minuten over (alleen oudere en zwakkere mensen mogen er langer over doen).

Ga nu meteen liggen! Dit is essentieel om de galstenen te helpen vrijkomen. Doe de lichten uit en lig plat op je rug met 1-2 kussens die je iets oprichten. Je hoofd moet hoger liggen dan je buik. Als dit oncomfortabel aanvoelt, ga dan op je rechter zijde liggen met je knieën opgetrokken naar je hoofd.

Lig 20 minuten absoluut stil en probeer niet te praten! Richt je aandacht op je lever. Je kunt de stenen mogelijk als knikkers voelen bewegen door de

kanalen. Er zal geen pijn zijn, omdat het magnesiumsulfaat de kanalen wijd open en ontspannen houdt en de gal die tegelijkertijd met de stenen uitgescheiden wordt, houdt de kanalen goed gesmeerd (dat is heel anders in geval van een gal aanval, wanneer gal en magnesium niet aanwezig zijn). Ga slapen als je dat kunt.

Als je op welk moment dan ook gedurende de nacht het gevoel hebt dat je naar het toilet moet, ga dan. Controleer of er al galstenen in je ontlasting zitten (erwtgroene of geelbruine). Je kunt misselijk zijn gedurende de nacht en/of in de vroege ochtenduren. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door een krachtige, plotselinge uitstoot van galstenen en gifstoffen vanuit de lever en de galblaas. Daardoor wordt het oliemengsel terug de maag in geduwd. De misselijkheid verdwijnt in de loop van de ochtend.

De volgende ochtend


06.00 - 6.30 uur


Bij het ontwaken, maar niet voor 06.00 uur, drink je je derde ¾ glas magnesiumsulfaat (als je erg dorstig bent, kun je eerst een glas warm water drinken en daarna je magnesiumsulfaat-oplossing innemen). Rust, lees of mediteer. Als je nog erg slaperig bent, mag je terug naar bed gaan, maar het is het beste als je lichaam rechtop blijft. De meeste mensen voelen zich absoluut goed en ze geven de voorkeur aan wat lichte oefeningen, zoals Yoga.

08.00 – 08.30 uur


Drink je vierde een laatste ¾ glas magnesiumsulfaat.

10.00 – 10.30 uur


Op dit moment mag je vers geperst vruchtensap drinken. Een half uur later mag je één tot twee stukken vers fruit eten. Een uur daarna mag je gewoon (licht verteerbaar) voedsel eten. Tegen de avond of de volgende ochtend zou je weer normaal moeten kunnen eten en voel je de eerste tekenen van verbetering. Denk er wel aan dat je lever en galblaas een grote ingreep ondergaan hebben, echter zonder schadelijke bijwerkingen.

Lees meer over Andreas Moritz - Leverreiniging 2Iemand anders helpen?

Voel je vrij om dit artikel door te sturen naar mensen die er baat bij zouden kunnen hebben of het op een andere manier op prijs zouden kunnen stellen. Laat me hieronder in ieder geval weten wat je ervan vindt en of je er iets aan hebt. Ik lees je bericht graag en zal waar mogelijk antwoorden of opmerkingen plaatsen.

Tot de volgende keer, wees trouw aan jezelf en ik zie er naar uit je binnenkort weer te spreken,

Henk Fransen

Lees meer over Andreas Moritz - Leverreiniging 2


 
MlaR
Door

MlaR

op 17 May 2020

Heb nu 2x de flush gedaan en nog geen enkele steen eruit gehad. Wat betekent dit?

Debbie
Door

Debbie

op 12 Mar 2020

De lever- en galblaasreiniging heb ik nu 3 keer gedaan. De eerste keer kwam er heel veel gruis en heel veel stenen uit, in alle maten. De tweede keer was dit een stuk minder en waren de steentjes een stuk kleiner en nu de derde keer kwam er eigenlijk alleen maar gruis en groen water. Kan het zijn dat ik al redelijk vrij ben van stenen?

Kristel
Door

Kristel

op 15 Jan 2016

Ik zie op internet allemaal foto's met 'echte' stenen zo lijkt het wel! Ik tref alleen 30 (hele) kleine lichtgroene bolletjes aan ter grootte van 2 tot 5 mm3 van een oorsmeerachtige substantie die ik met mijn vingers makkelijk plat kan drukken. 1. Is dit normaal? Ik begrijp dat lichtgroen betekent dat de steentjes vrij nieuw zijn. 2. Kan ik de conclusie trekken dat ik relatief redelijk gezond ben? Of kunnen er later bij een 2e of 3e reiniging alsnog grote 'echte' stenen uitkomen?

Kristel
Door

Kristel

op 15 Jan 2016

Zoals ik al zei: ik heb kleine groene bolletjes en voelen oorsmeerachtig vettig aan en de groene kleur is ongeveer hetzelfde als de olijfolie die ik gebruikt heb. Kan het zijn dat dit eigenlijk "olijfoliebolletjes" zijn en dat de echte stenen nog moeten komen (als ik ze heb)?

jowy
Door

jowy

op 05 Feb 2016

het zijn geen bolletjes van olijfolie. Het zijn galssteentjes die vooral bestaan uit gal en cholesterol. Deze zijn nog vrij zacht. Elke galsteen begint zo, dus ze zijn inderdaad relatief nieuw. Na een aantal jaar verharden ze, dus het is wel goed dat je ze alvast verwijderd hebt. En inderdaad, er kunnen nog altijd andere stenen volgen (witte, bruine, zwarte,..). Dus ik zou zeggen blijf de kuren doen (laat er minimaal 3 weken tussen) tot je 2 x na elkaar geen stenen meer gehad hebt (vanaf dan om het half jaar). Maar het feit dat je nu enkel groene galstenen hebt wil niet zeggen dat je er geen andere hebt. Het is zelfs zo dat je nu weer wat ruimte gelaten hebt in de lever zodat de oudere stenen nu naar voor kunnen komen.

Sandra
Door

Sandra

op 14 Mar 2015

Ik heb gisteren mijn kuur gedaan van Andreas moritz Maat naar het 2e glas werd ik ziek ,en heg alles eruit gespuugd. Wie heeft dit meer gehad . Graag reactie . Vr gr Sandra

jowy
Door

jowy

op 05 Feb 2016

Het 2de glas magnesiumsulfaat? Je kan eens proberen om ipv een eetlepel een koffielepel te namen.

Monique
Door

Monique

op 01 Dec 2013

Hallo, afgelopen weekend heb ik mijn 6e leverflusch gedaan en net als bij de vorige keer heb ik donkergroene 'stenen' gevonden waar binnenin een stukje vruchtvlees van de grapefruit te vinden was. Hoe kan dat ? Ben heel benieuwd Groet, Monique

jowy
Door

jowy

op 05 Feb 2016

da's gewoon heel vreemd... Je kan de zuivering btw ook gewoon zonder grapefruit doen (dat dient enkel voor de smaak)

Henk
Door

Henk

op 08 Dec 2013

Dat kan ik niet zeggen Monique zonder een uitgebreide anamnese Monique. Ook zou ik de 'stenen' moeten zien. Met vriendelijke groeten, Henk Fransen

Linda Morsink
Door

Linda Morsink

op 16 Sep 2013

Beste Henk, Heb mijn eerste kuur achter de rug. Ongeveer 50 steentjes, ben van plan het binnenkort nog eens te doen om te kijken hoeveel ik er dan heb. Merk overigens al wel dat ik erg op knap. Je leest veel op internet, ik heb om te starten het e-book gedownload van http://www.reiniginglever.nl lekker beknopt en ook nog vol met tips. Misschien hebben meer mensen hier wat aan als ze van plan zijn om te starten! Groetjes, Linda P.S. in mijn vorige bericht stond de link naar de website verkeerd vemeldt! Vandaar opnieuw.

Greet Pipijn
Door

Greet Pipijn

op 10 Jul 2013

Beste, bij mijn eerste reiniginf had ik n 400 steentje, bij de 2 de reiniging geen enkele meer ( en was dit keer misselijk) Zouden er geen steentjes meer zijn of toch nog ns doen? Greet ings!

Henk
Door

Henk

op 10 Jul 2013

Ik begrijp je bericht niet helemaal, maar wanneer je de laatste keer 'schoon' was, kun je overwegen om eens per jaar (of per 2 jaar) een leverreiniging te doen. Met vr gr Henk

jowy
Door

jowy

op 05 Feb 2016

neenee, je moet 2 maal na elkaar 'schoon' zijn voordat je die stap van 1 keer per half jaar zet.

h.slump@online.nl
Door

h.slump@online.nl

op 09 Jan 2013

hoi henk, ik heb je boek op een lezing van je gekocht,bij st. inzicht, nu kom ik je zo hier tegen,bij de leverreinigingen in 2010 is helaas mijn gal verwijderd,daar ik anders dood was gegaan.ervoor heb ik vele, vele leverreinigingen en darmspoelingen gedaan en ben ik duizenden steentjes kwijt geraakt maar niet die 3 hele grote knapen van +/-1,5-2 cm die mijn leven vergalden.ik heb nog steeds heel veel pijn onder mijn rechter ribben konstant en heel scherp,ik kan b.v. niet op mijn rechterzij liggen. op mijn verzoek hebben ze weer een paar keer een echo laten maken maar volgens de huisarts is er niets aan de hand. kortzichtigheid. ikzelf denk dat ik nog wel wat reiniging kan gebruiken ik heb vele klachten, maar ik heb ook gehoord dat je zonder galblaas beter geen leverreinigingen kan doen.zelf voel ik me echter overvol( troep )zitten het liefste kreeg ik wat ondersteuning van een goede holistische natuurarts o,i,d. hier in de buurt(ongeving steenwijk,friesland) wat is jouw idee en weet je een goede arts in mijn buurt ik zou me zo graag weer fitter en energieker voelen. ik hoop op een spoedige reactie van je als dat lukt. alvast bedankt irma

jowy
Door

jowy

op 05 Feb 2016

leverzuiveringen als je galblaas verwijderd is, is nog steeds aan te raden. Staat ook in het boek van Andreas Moritz.

Henk
Door

Henk

op 10 Jul 2013

Het beste kun je googlen op leverreiniging en arts/therapeut + je provincie. Zoek iemand die (veel) ervaring heeft. Met vr gr Henk

ine Schutte
Door

ine Schutte

op 12 Oct 2023

Mag ik deze reiniging ook doen als ik hartpatiënt ben heb in juli 2023 een open hartoperatie ondergaan met twee omleidingen sta op een wachtlijst voor een galblaasoperatie bvd

Reactie plaatsen