De komende tijd zal gekenmerkt worden door twee tegengestelde krachten

De komende tijd zal gekenmerkt worden door twee tegengestelde krachten

De komende jaren zullen gekenmerkt worden door de pogingen van het World Economic Forum (WEF) om één wereldregering te installeren die verregaande macht en controle verkrijgt over alle burgers, enerzijds, en anderzijds de daaraan tegengestelde initiatieven van burgers die het spel doorzien en met elkaar gaan samenleven en -werken in steunende netwerken met eigen, rentevrije munten, onafhankelijk van de invloed van banken en multinationals.

De ene kracht:
Het World Economic Forum (WEF)

Het WEF heeft de afgelopen jaren de ‘ziekte’ gebruikt om versneld een QR-pas in te voeren, één van zijn wapens om meer controle te verkrijgen over mensen. De strategie om de ziekte daarvoor te gebruiken staat nota bene gewoon in een van zijn boeken beschreven. Ook de vervolgstap staat letterlijk beschreven: welbewust een economische crash veroorzaken. Deze financiële crash, waarvan de contouren zich dagelijks duidelijker aftekenen, zal de middenklasse onvoorstelbaar hard treffen en zal de allerrijksten vrijwel alles in handen spelen wat de gewone burger bezit. Net als de afgelopen jaren zal de overheid ‘de getroffenen helpen’. Daartoe zal, zo staat geschreven, één wereldregering en een centraal gereguleerd, volledig digitaal geldsysteem worden geïntroduceerd. Dit digitale geldsysteem zal ervoor zorgen dat iedere burger altijd voldoende geld krijgt, in ruil voor het bezit dat hij tegen die tijd nog over heeft én uitsluitend met gebruikmaking van een QR-pas gekoppeld aan een social credit-systeem. (Er staat letterlijk: ‘Je zult niks meer bezitten en gelukkig zijn.’)

Onthoud goed: het ging de afgelopen jaren niet over ziekte en het zal de komende jaren niet over geldtekort gaan. Het gaat erom via de angst voor ziekte en de angst om geen geld te hebben, volledige controle te verkrijgen over het leven van mensen.

De andere kracht:
De burgers (plan B :-))

Tegenover dit alles staan dus de burgers. Allereerst is dat een grote groep die nog steeds (blindelings) gelooft in de goede bedoelingen van de macht en die hoopt op een oplossing van bovenaf. Daarnaast is er een snel groeiende groep die het machtsspel begint te doorzien, of er in ieder geval vragen bij begint te stellen. En tot slot is er een groeiende groep burgers die vlijmscherp doorziet wat er speelt en die moedig bezig is om een andere samenleving vorm te geven; een samenleving gebaseerd op liefde en respect voor al wat leeft.

Wat wordt de uitkomst?

Zieners in deze tijd geven aan dat de lichtkrachten op aarde momenteel groter zijn dan de duistere krachten en dat een goede afloop gegarandeerd is. Ze benadrukken echter ook dat ieder van ons een belangrijke rol speelt in de manier waarop deze goede afloop vorm krijgt. Wordt het een langdurig en pijnlijk proces met veel chaos en onnodig leed? Of wordt het een zegetocht van licht en liefdeskrachten?

Om onnodig leed te beperken, is het belangrijk dat ieder mens zijn verantwoordelijkheid neemt, dus zijn beste beentje voorzet en niet afwacht wat anderen doen. Daarvoor zijn drie dingen belangrijk. Eén is: doorzien wat er speelt; twee is: nauwelijks tot geen energie meer stoppen in wat je niet langer wenst (ook niet in de vorm van protestmarsen, demonstraties of petities) ; en drie is: je scheppende levensenergie zo veel mogelijk schenken aan dat wat je wél wenst.

In eerste instantie gaat het dus vooral om een innerlijk ontwaken, daarna is het essentieel dat je je nieuwe inzichten ook echt uitdrukt in je eigen leven. Dit alles krijgt een enorme extra kracht wanneer je je verbindt met gelijkgestemden, het liefste met netwerken die de nieuwe samenleving aan het vormgeven zijn die kloppend voelt in je hart! Ik heb als voorbeeld hiervan de Samenleving 4.0 van Bob de Wit genoemd, maar er zijn veel meer mooie initiatieven. En om elkaar te inspireren, wil ik je vragen onder deze blog initiatieven te noemen waar jij enthousiast over bent. Zo vergroten we samen het momentum van de lichtkrachten.

Lees hier de voorgaande twee delen van dit artikel:

Of bekijk de video:

Er zijn al heel veel mooie initiatieven voor een betere wereld. 
Benoem onder dit bericht initiatieven waar jij enthousiast over bent, 
zodat meer mensen zich met elkaar kunnen verbinden en 
daadwerkelijk een nieuwe wereld kunnen vormgeven. 

PS.
Het achterlaten van reacties hapert zo nu en dan. In dat geval mag je ook een
email sturen naar office@henkfransen.nl met een initiatief voor de nieuwe wereld.
Ik zal dat dan persoonlijk hier plaatsen.

Over de schrijver
hendrik herman fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Natascha
Door

Natascha

op 30 May 2022

Beter in de buurt Parallelle economie We maken iets prachtigs van de wereld, vanuit ons ❤ Je buren :-)

Karen
Door

Karen

op 31 May 2022

Boer en voedsel collectief in het gooi en LOG. Lokaal ondernemen Gooi.

Adje Koetsenruijter
Door

Adje Koetsenruijter

op 31 May 2022

Vanuit onze biologisch dynamische boer “de kromme lepel” een communitie in oprichting met Voedsel als uitgangspunt.

Ria Broeders
Door

Ria Broeders

op 09 Jun 2022

Ja! Dat is een mooi initiatief!

Annemarie
Door

Annemarie

op 13 Jun 2022

Dat is mooi, voedsel als uitgangspunt.. waar zitten jullie? En hoe kom ik mei jullie in contact?

carlène
Door

carlène

op 31 May 2022

Een heel liefdevol platform is “keuze vrij bij mij. Dat inmiddels al is uitgebreid met spreek vrij bij mij, werk vrij bij mij enz. Ook wise tribe community is een aanrader als je gelijkgestemden zoekt.

Nicholas
Door

Nicholas

op 09 Jun 2022

Hi Carlène, Ik zie nu net je mailtje en kom daar op een wat later tijdstip op terug.

Gert
Door

Gert

op 09 Jun 2022

Www.natuurlijkedienstverlening.nl

Ria Broeders
Door

Ria Broeders

op 09 Jun 2022

Ronald Bernard, bank of joy. Oprichting van de ura

anouk
Door

anouk

op 10 Jun 2022

top thanks daar ga ik gelijk naar kijken

Nelleke van Keulen
Door

Nelleke van Keulen

op 09 Jun 2022

Ik wil graag informatie over samenleving 4.0 of dergelijke initiatieven in of rondom Zutphen. Wie weet hiervan?

Angela
Door

Angela

op 10 Jun 2022

Nelleke, als je Team Society 4.0 online zoekt, kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief en krijg je alle informatie over de bijeenkomsten en groepen.

Nelleke van Keulen
Door

Nelleke van Keulen

op 13 Jun 2022

Heb ik gedaan, Angela, dankjewel.

Eva Kuipers
Door

Eva Kuipers

op 10 Jun 2022

Dag Nelleke, daar ben ik ook naar op zoek in Zutphen. Ik zag dat er in het voorjaar ene lezing hier heeft plaatsgevonden maar kan niet vinden of het een vervolg heeft gekregen.

Nelleke van Keulen
Door

Nelleke van Keulen

op 13 Jun 2022

Eva, je kunt de nieuwsbrief aanvragen van society 4.0 en dan kun je alles lezen wat er nu speelt.

Simone Lodder
Door

Simone Lodder

op 09 Jun 2022

Herenboeren, samen duurzaam voedsel produceren. Inmiddels zijn er al 14 in Nederland en een veelvoud van initiatieven die dit gaan opstarten. www.herenboeren.nl

Marjo
Door

Marjo

op 09 Jun 2022

Ruilwinkel in Nederweert.

Ceciel
Door

Ceciel

op 09 Jun 2022

Lenteland-boerderij Erve Kiekebos Boerderij in Empe

Carin
Door

Carin

op 09 Jun 2022

The new earth manifesto is een liefdevol project. (Aanbevolen door Christina v Dreien)

Janneke Russchen
Door

Janneke Russchen

op 11 Jun 2022

Gezondheidscoöperatief Nederland om je alternatieven geneeswijzen vergoed te krijgen vanuit waardengedragen normen

Eline
Door

Eline

op 11 Jun 2022

Economy Transformers - community & training voor een economie op basis van liefde en vertrouwen en zonder handel in grond, arbeid en kapitaal.

Jacco Bouwes
Door

Jacco Bouwes

op 14 Jun 2022

Samenwerken met therapeuten en andere holistische behandelaars en trainers om gezondheid en bewustwordings centra op te bouwen

Klarie ter Bork
Door

Klarie ter Bork

op 15 Jun 2022

Ik zou graag willen weten of er in Deventer groepen zijn, die zich bezighouden met samenleving 4.0 of gelijksoortige initiatieven.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 21 Jul 2022

Ik ontving dit bericht als antwoord op jouw vraag:"Bij Deventer, tussen Eefde en Gorssel, heb je stichting Landgoed de Nieuwe Aarde. Daar zijn we met vrijwilligers bezig gestalte te geven aan de nieuwe wereld. Voor meer info: https://landgoeddenieuweaarde.nl/ Wie weet tot ziens daar :-) Marcel Penders Marcelpenders@protonmail.com¨

Klarie ter Bork
Door

Klarie ter Bork

op 15 Jun 2022

Weet iemand of er ook initiatieven zijn van samenleving 4.0 of groepen, die hetzelfde nastreven in Deventer?

Elly
Door

Elly

op 15 Jun 2022

Hartelijk dank voor deze waardevolle boodschappen.

tienke
Door

tienke

op 12 May 2023

Het initiatief ecodorp Boekel

Sjors
Door

Sjors

op 22 Aug 2023

Weet iemand of er dit soort fantastische initiatieven zijn in de buurt van Hoorn?

Reactie plaatsen