arrow_drop_up arrow_drop_down

Geef je lichaam alles wat het nodig heeft om goed te functioneren

Voor elke maand dat je Vitaily gebruikt, wordt er een boom geplant
Ben je al klant? Dan kun je hier direct naar bestellen gaan
Toen ik enige jaren geleden een drukke praktijk voerde, kwamen er elke dag cliënten bij me over de vloer die verzuchtten: ‘Dokter, wilt u eens naar mijn supplementen kijken? Want ik weet niet meer wat ik moet slikken en ook niet of het nog bij elkaar past.’ Vervolgens keerden ze vaak een plastic tas om op tafel en lag daar een hele berg potjes en flesjes vol vitaminen, mineralen, kruiden en andere aanvullingen…

Eigenlijk heb je helemaal geen supplementen nodig...

Wanneer je biologisch-dynamische voeding gebruikt (dat is voeding die verbouwd wordt in een natuurlijk en rijk ecosysteem zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen) en je je voeding goed varieert, dan heb je volgens mij geen aanvullingen nodig. Dat geldt in ieder geval wanneer je daarnaast weinig stress hebt, gezond bent en beschikt over een goede spijsvertering.

En daar raken we enkele pijnpunten

De meeste mensen eten namelijk niet biologisch-dynamisch en ze eten ook niet voldoende gevarieerd. Daarbij komt dat veel mensen wél stress hebben, niet écht gezond zijn en dat hun spijsvertering te wensen overlaat.

Nog meer pijnpunten

Niet-biologisch-dynamische voedingsmiddelen zijn belast met pesticiden (nog eens een extra belasting voor je lichaam). Bovendien zijn ze – vaak sterk – verarmd in voedingswaarde doordat ze ofwel in grond staan die met kunstmest is ‘opgeklopt’, ofwel helemaal niet meer in de aarde, maar op zogenaamd substraat. (Dat laatste zou je een soort plantaardige bio-industrie kunnen noemen.) Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen die voor hun gevoel behoorlijk goed eten, toch allerlei tekorten blijken te ontwikkelen, zeker wanneer er sprake is van stress en/of de gezondheid niet optimaal is. Dan is het verbruik van vitale stoffen in het lichaam namelijk verhoogd of verloopt deze minder efficiënt, terwijl ze bij een niet-optimale spijsvertering ook nog eens de voedingsstoffen die ze wél binnenkrijgen, minder goed kunnen opnemen. Samenvattend: in onze huidige maatschappij kunnen mensen om heel veel redenen tekorten ontwikkelen.

Welke tekorten hebben mensen in het westen zoal?

Onderzoek laat zien dat een groot deel van de Nederlanders te weinig omega 3-vetzuren, vitamine K, jodium, selenium en magnesium binnenkrijgt. Daarnaast is de zonkracht in Nederland een groot deel van het jaar te zwak om voldoende vitamine D te kunnen aanmaken. Daardoor hebben de meeste Nederlanders ook een suboptimale vitamine D-status. Het aanvullen van deze voedingsstoffen met behulp van supplementen lijkt dan ook geen overbodige luxe.

Een alles-in-één pakket

Om niet weer te vervallen in de eerder beschreven plastic zak vol potjes en flesjes met vitaminen, mineralen en kruiden van allerlei verschillende merken, is het verstandig je te richten op gezonde(re) voeding plus een no-nonsense basisaanvulling. Zo’n basisaanvulling zou dan moeten bestaan uit de vitale voedingsstoffen waarvan bekend is dat veel mensen ze tekortkomen.

En als dat dan allemaal in een alles-in-één pakket verkrijgbaar zou zijn, in de juiste doseringen en de juiste verhoudingen, zou dat natuurlijk superhandig zijn.

Vitaily: alles-in-één pakket

Nu heeft mijn collega Richard de Leth op basis van jarenlange ervaring zo’n alles-in-één pakket samengesteld: een doos met 30 zakjes, voor elke dag van de maand één, met slechts drie tabletten per dag. In deze tabletten zitten alle voedingsstoffen die ik hierboven noemde: omega-3, vitamine D, vitamine K, jodium, selenium en magnesium, alsmede de voor de opname en verwerking ervan behulpzame stoffen vitamine A, vitamine B6, taurine en L-glycine. Richard heeft deze formule de naam Vitaily (elke dag vitaal) meegegeven en ik ben er zelf enthousiast over. Ik vestig er dan ook van harte je aandacht op.


Nu ook in een unieke vegan-versie

met algenolie, extra zink en B12

Eerst uitproberen? Goed plan!


nullnull

Kennismakingsvoordeel van € 7,50 bij een proefabonnement van een maand. Vul daartoe de kortingscode genezendvermogen in.

18+
Preventie voor 18 jr en ouder
Eén+
Eén simpel zakje per dag
Vegan+
9 ingrediënten in één!
Groen+
Voor 1 maand 1 boom geplant

Wie is Henk Fransen?

Ik ben in 1985 afgestudeerd als arts en gefascineerd door het zelfgenezend vermogen van mensen. Na mijn afstuderen werkte ik in het sterftehuis van Moeder Teresa in Calcutta, in ziekenhuizen in Afrika en had ik 30 jaar praktijk in Nederland. In 2016 heb ik mij bewust uit het artsenregister uitgeschreven en sindsdien licht ik mensen voor  via mijn blogs, YouTube kanaal en online-programma's. 

Alles wat ik de afgelopen 30 jaar van mijn meest bijzondere patiënten heb geleerd over de enorme veerkracht van lichaam en geest is waardevol voor iedereen!

null

Wat ik bijzonder vind aan Henk Fransen zijn programma's is dat hij vanuit zijn eigen ervaring en die van de mensen waarmee hij werkt echt heeft begrepen hoe de diepere emotionele geschiedenis een invloed heeft op welzijn.

Systeemtrainer en coach
Hylke Bonnema, internationaal coach en trainer in systemisch werk

Als doorgewinterde trainer in Geweldloze (Verbindende) Communicatie ben ik geraakt door de wijze waarop Henk Fransen zich in zijn programma's over zijn passie uitlaat.

Trainer geweldloze communicatie
Jan van Koert, trainer geweldloze communicatie www.enkontakto.nl

Henk heeft een unieke combinatie van gedegen medische, wetenschappelijk onderbouwde kennis, oprechte interesse in zijn medemens en een grenzeloos vermogen om het wonder van genezing in een begrijpelijke taal over te brengen.

Directeur Sonnevelt Opleidingen
Albert Sonnevelt, psycholoog en directeur van www.sonnelveltopleidingen.nl