Voorkom tekorten

Onderzoek toont dat een aanzienlijk deel van de Nederlandse bevolking voedingstekorten heeft. Vitaily is een combinatie-supplement dat precies díé essentiële voedingstoffen bevat, die mensen in het westen tekort dreigen te komen.

Klik hier om te lezen welke essentiële voedingsstoffen mensen in het westen zoal tekortkomen
'Help, wat moet ik slikken?'

Toen ik enige jaren geleden een drukke praktijk voerde, kwamen er elke dag cliënten bij me over de vloer die verzuchtten: ‘Dokter, wilt u eens naar mijn supplementen kijken? Want ik weet niet meer wat ik moet slikken en ook niet of het nog bij elkaar past.’ Vervolgens keerden ze vaak een plastic tas om op tafel en lag daar een hele berg potjes en flesjes vol vitaminen, mineralen, kruiden en andere aanvullingen…

Eigenlijk heb je helemaal geen supplementen nodig

Wanneer je biologisch-dynamische voeding gebruikt (dat is voeding die verbouwd wordt in een natuurlijk en rijk ecosysteem zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen) en je je voeding goed varieert, dan heb je volgens mij geen aanvullingen nodig. Dat geldt in ieder geval wanneer je daarnaast weinig stress hebt, gezond bent en beschikt over een goede spijsvertering.


En daar raken we enkele pijnpunten

De meeste mensen eten namelijk niet biologisch-dynamisch en ze eten ook niet voldoende gevarieerd. Daarbij komt dat veel mensen wél stress hebben, niet écht gezond zijn en dat hun spijsvertering te wensen overlaat.

Niet-biologisch-dynamische voedingsmiddelen zijn bovendien belast met pesticiden (nog eens een extra belasting voor je lichaam). Bovendien zijn ze – vaak sterk – verarmd in voedingswaarde doordat ze ofwel in grond staan die met kunstmest is ‘opgeklopt’, ofwel helemaal niet meer in de aarde, maar op zogenaamd substraat. (Dat laatste zou je een soort plantaardige bio-industrie kunnen noemen.) Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen die voor hun gevoel behoorlijk goed eten, toch allerlei tekorten blijken te ontwikkelen, zeker wanneer er sprake is van stress en/of de gezondheid niet optimaal is. Dan is het verbruik van vitale stoffen in het lichaam namelijk verhoogd of verloopt deze minder efficiënt, terwijl ze bij een niet-optimale spijsvertering ook nog eens de voedingsstoffen die ze wél binnenkrijgen, minder goed kunnen opnemen. Samenvattend: in onze huidige maatschappij kunnen mensen om heel veel redenen tekorten ontwikkelen.

- Welke tekorten hebben mensen in het westen zoal? -

Onderzoek laat zien dat een groot deel van de Nederlanders te weinig omega 3-vetzuren, vitamine D, vitamine K, jodium, selenium, magnesium, zink en vitamine B12 binnenkrijgt. Het aanvullen van deze voedingsstoffen is daarom geen overbodige luxe om je weerstand en vitaliteit op peil te houden!

Vitaily: alles-in-één supplement

Vitaily is een goed onderbouwd en handig alles-in-één pakket waarin alle hierboven genoemde essentiële voedingsstoffen zitten: omega-3 uit algenolie (dus geen dierlijke producten), vitamine D, vitamine K, jodium, selenium, magnesium, zink en vitamine B12 en de voor de opname en verwerking belangrijke stoffen vitamine A, vitamine B6, taurine en L-glycine.


Maak gebruik van mijn kortingscode 'genezendvermogen' en ontvang een korting van € 7,50 op je eerste bestelling, ongeacht de hoeveelheid die je kiest. Ook mensen in je directe omgeving mogen van deze kortingscode gebruikmaken.

18+
Preventie voor 18 jr en ouder
Eén+
Eén simpel zakje per dag
Vegan+
9 ingrediënten in één!
Groen+
Voor 1 maand 1 boom geplant