Spontane genezing - Hirshberg & Barasch

Spontane genezing

Het boek 'Spontane genezing' van de wetenschapper en biochemicus Caryle Hirshberg en de wetenschapsjournalist Marc Ian Barasch geeft een genuanceerd en fascinerend verslag van medische dossiers betreffende spontane genezingen. Het betreft met name mensen met kanker en hun dossiers zijn opgediept vanaf het begin van de vorige eeuw tot nu!

Het boek leest als een spannende thriller en voert je mee langs miraculeuze genezingen alsof je het allemaal zelf meemaakt. Geleidelijk aan legt het boek een aantal psychosociale factoren bloot die een rol blijken te spelen bij het herstel van ernstige ziekten. Factoren die voor ieder mens binnen handbereik liggen en die in ieders leven meer of minder beïnvloedbaar zijn.

Wetenschappelijk onderzoek

Uitkomsten van tal van recent wetenschappelijk onderzoek worden op een makkelijk leesbare manier gekoppeld aan de genoemde medische dossiers en geven er een wetenschappelijk basis aan. De schrijvers roepen op tot verder onderzoek en doen daarin concrete voorstellen.

In de tussentijd bieden zij de lezer tal van houvast en geven ze aanwijzingen hoe je actief bij kunt dragen aan de reguliere behandelingen die je ondergaat.

De hoofdstukken uit Spontane genezing:

1. Wie, wat, waar, wanneer, waarom: een medisch raadsel oplossen


2. Het onmogelijke definiëren


3. De vermogens van het lichaam: is er een verklaring voor?


4. Een complex mechanisme tussen lichaam en geest


5. Op zoek naar het wonderbaarlijke


6. De invloed van persoonlijkheid op genezing


7. Het wonder van overleven


8. De sociale schakel, lees meer over sociale steun bij kanker...


9. Het geneessysteem


10. Op weg naar een nieuwe geneeskunst


 

Meer interessante boeken over kanker


Reactie plaatsen