Eten tegen kanker – Beliveau en Gingras

Informatie over het boek 'Eten tegen kanker' van Beliveau en Gingras, twee hoogleraren die 'Eten tegen kanker' schreven.Beliveau & Gingras

Dr. Richard Beliveau is een vooraanstaand expert op het gebied van kanker onderzoek, hoogleraar kankerpreventie- en behandeling aan de Universiteit van Quebec in Montreal.

Dr. Denis Gingras is wetenschappelijk onderzoeker en gespecialiseerd in oncologie en verbonden aan het Laboratorium voor moleculaire geneeskunde en hemato-oncologie van het Saint Justine Ziekenhuis in Montreal. Onderstaande tekst komt uit hun boek ‘Eten tegen kanker’ dat gaat over de rol van voeding bij het ontstaan van kanker.

'Eten tegen kanker'

Kunnen we iets doen om kanker te voorkomen en te genezen? Zijn we zelf bij machte om ons tegen deze ziekte te verweren? In dit rijk geïllustreerde boek tonen twee prominente artsen en onderzoekers op het gebied van kanker en voeding aan dat onze eetgewoonten een cruciale rol spelen in het voorkomen en bestrijden van kanker.

Dat een gezonde voeding van belang is om in een goede conditie te blijven horen we vaak genoeg. Eten tegen kanker gaat echter veel verder. Dit boek:
  • Dit boek is gebaseerd op gloednieuwe wetenschappelijke feiten over kanker en voeding
  • Het maakt duidelijk dat geneeskrachtige voedingsmiddelen als kool, knoflook, frambozen, bessen en andere fruit, groen thee, kruiden en chocola de vorming van tumoren in ons lichaam kunnen voorkomen
  • levert nieuw en onomstotelijk bewijs dat de vorming van bloedvaten in tumoren (tumorale angiogenese) waardoor kankercellen worden gevoed kan worden afgeremd door een aangepast dieet
  • En laat zien dat eten een bewuste bezigheid is. Dankzij de heldere statistieken kunnen we de statistieken nu in ons voordeel wijzigen

Eten tegen kanker is een boek dat ons het vertrouwen in de waarde van natuurlijke voeding kan teruggeven en wetenschappelijke uitleg geeft over de werking van voeding bij het ontstaan en het bestrijden van kanker.

Inhoudsopgave van het boek:

Deel I. Kanker, een gevreesde vijand


Kanker is een plaag. Wat is kanker eigenlijk? Vers bloed in de behandeling van kanker: angiogenese. Kanker kun je voorkomen door voeding. Het gebruik van kruiden - fytochemie.

Deel II. Nutricijnen, kankerwerende voeding


Kankercellen haten kool. Knoflook en ui. Hoe u kanker op de vlucht kunt doen slaan. Soja producten hebben een heilzame werking. Kennismaking met een bijzonder specerij: Kurkuma. Groene thee kalmeert uw ziel. De passie voor klein fruit. Omega-3 vetzuren, de gezonde vetten. Tomaat, de beste vriend voor de prostaat. Citrusvruchten, een schilletje met kankerwerende stoffen. In vino veritas. Chocolade is een weldadige verslaving tegen kanker.

Deel III. Eten tegen kanker in de praktijk


Vormen supplementen bij kanker een extra probleem? Het anti-kanker menu, een bibliografie en register.

Meer lezen over 'Anti-kanker' voeding?


Francoise
Door

Francoise

op 06 Jun 2018

Ik ben heel erg geïnteresseerd in dit boek. Waar kan ik dat krijgen?

Reactie plaatsen