Verhoog je trilling | Inzichten

Turbulente tijd

We leven in een turbulente tijd en wanneer we naar het achtuurjournaal kijken is er alle reden tot zorg, oordeel of verzet. Mens en aarde gaan in mijn beleving door een bijzonder, hier en daar angstig transformatieproces en dé manier om deze transformatie te ondersteunen is níét om je zorgen te maken of in verzet te gaan, maar juist om je trilling te verhógen. Laat onderaan deze pagina een reactie achter over hoe jij onder uitdagende omstandigheden in liefde blijft.

Jezelf pijn doen

Alles op aarde is één. Vechten tegen iets is als een mens die met zijn rechterhand zijn linkerarm afhakt. Hoeveel mooier is het om te leren de rechter- en de linkerarm te laten samenwerken, je hoofd en hart samen te brengen en liefde op aarde te verspreiden.

Persoonlijke crisis

De meeste mensen hebben het wel eens meegemaakt, jij waarschijnlijk ook: een heel moeilijke periode waarin je je tot het uiterste verzette tegen iets waarvan je op dát moment dacht dat het heel erg slecht was. Iets wat je ten koste van alles moest zien te voorkomen! Maar hoe je ook vocht, het lukte je niet om het te voorkomen en op een zeker moment, volledig moegestreden – leeg en uitgeput – zag je in dat het geen zin had om zo te vechten, en liet je je verzet los… In de ontspanning en overgave die toen ontstonden, begon je leven te herstellen, begon je leven zich in een hogere ordening te rangschikken. Jaren later, begrijp je niet waarom je toen zo moeilijk deed.

Iets vergelijkbaars gebeurt nu op aarde. De mensheid verzet zich tot het uiterste tegen iets waarvan ze denkt dat het ten koste van alles voorkomen moet worden. Ze zet al haar financiële reserves in om ‘het’ te voorkomen. Totdat het niet meer gaat, totdat ze volledig moegestreden – leeg en uitgeput – haar verzet los zal laten. Vanaf dat moment zal de wereld zich opnieuw rangschikken in een hogere orde. Wanneer ze zo ontspannen is en zich meer verbonden voelt zal ze niet meer begrijpen waarom ze eens zo moeilijk deed.

De strijd tegen

De neiging om te strijden tegen alles wat wij als slecht zien, zit er bij de meesten van ons zó diep in dat we niet alleen vechten tegen allerlei aspecten in onszelf, maar ook tegen tal van zaken buiten ons. Zo hebben we met z’n allen ‘de strijd tegen het terrorisme’ gecreëerd, ‘de strijd tegen nepnieuws’, tegen kinderarbeid, tegen racisme, tegen kanker, tegen zwarte piet, tegen corona, … Je kunt het zo gek niet bedenken of we zijn ertegen gaan vechten. En we geloven er (vaak heilig) in dat dat ons verder zal brengen.

Strijden vóór

Als je dan echt wil vechten, vecht dan niet tégen iets, maar vecht vóór iets. Dat maakt een groot verschil. In plaats van dat je je kracht weggeeft aan dat wat je niet wilt, richt je je levenskracht op het uitdrukking geven aan iets moois op aarde. Wanneer je dáár je energie instopt, ontwikkel je het vertrouwen in de scheppende krachten van je ziel. Dan komen ontspanning en onvoorwaardelijke liefde snel binnen je handbereik.

Samen

Ga van strijden tégen (gebaseerd op angst en afscheiding) naar strijden vóór (gericht op de schoonheid van het leven) naar vertrouwen en onvoorwaardelijke liefde. Dit is een grote uitdaging, laten we het daarom samen doen en elkaar daarin sterken.
Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Kundera
Door

Kundera

op 30 Oct 2020

Door op te merken hoe ik mijn gedachten achterna ren, kan ik gas terug nemen. Een boswandeling, yoga, Qigong, een stille zitmeditatie, of dat wat ik ook doe met volle aandacht doen, helpen me dan om weer terug bij mezelf/mijn bron te komen. Vanuit die rust kan ik alles wat om me heen gebeurd ' neutraler' ervaren.

Reactie plaatsen