Workshop 'Het lezen van het lichaam' met live-demonstraties

Workshop 'Het lezen van het lichaam' met live-demonstraties

Workshop Lezen van het Lichaam
(psychosomatiek)

Bijscholing voor therapeuten, coaches en andere geïnteresseerden
door Henk Fransen

Henk is afgestudeerd als arts en heeft zich in de ruim 25 jaar dat hij één op één met mensen heeft gewerkt, gespecialiseerd in de geestelijk-emotionele betekenis van ziekten. In dat werk heeft hij zijn eigen, unieke manier ontwikkeld om het lichaam van de cliënt te lezen. De ogenschijnlijk kleine gebaren, de blik in de verte, de vastgezette adem, …: het is er niet zomaar en kan je de weg wijzen naar wat er op een dieper niveau speelt. Leer het lichaam van je cliënt te lezen en te ontdekken wat deze non-verbaal maar onmiskenbaar via zijn lichaam communiceert.

Je leert een unieke manier van werken, waarbij de cliënt en zijn lichaam je
de weg wijzen naar heling, herstel en gezondheid.

Het lezen van het lichaam

De kern van de workshop bestaat uit demonstratiesessies. Afhankelijk van tijd en behoefte kunnen we het geleerde in groepjes ook zelf oefenen.

Om de werkwijze van Henk te kunnen volgen en begrijpen is het nodig eerst wat theoretische achtergrond te schetsen. Henk behandelt daarin onder andere de psychosomatische benadering van het lichaam en van ziekte,  de lichaam-geestrelatie (psycho-neuro-immunologie) en het verstaan van non-verbale signalen (lichaamstaal).

Lees ook de reacties van deelnemers helemaal onder aan deze pagina.

Programma
10.00   registratie vanaf 10.00 uur (niet eerder)
10.30   de belangrijkste theoretische informatie
12.00   pauze
12.30   basisprincipes oefenen
13.15   lunch (zelf meenemen)
14.15   meerdere demonstratiesessies, bespreking daarvan en indien mogelijk zelf oefenen
16.30   afronding

Voor wie?
Deze workshop is bedoeld voor therapeuten, coaches en andere geïnteresseerden, die met de signalen van het lichaam van hun cliënt werken of dat willen gaan doen.

Nieuwe data
27 januari 2023 in Voorst (tussen Deventer en Zutphen).
28 januari 2023 in Voorst (tussen Deventer en Zutphen).
29 januari 2023 in Driehuis (vlak bij Haarlem).

Tijden
10.30 - 16.30 uur.

Adressen
Voorst: De Voorhof, Rijksstraatweg 65, 7383 AL Voorst.
Driehuis: Driehuizerkerkweg 34A, 1985 AE Driehuis (vlak bij Haarlem).
LET OP: Er zijn in de gemeente Voorst meerdere Rijksstraatwegen. Dit is het dorp Voorst. Gebruik indien mogelijk de postcode in je navigatiesysteem.

Prijs
€ 85,- (incl. BTW).

Let op
Om iedereen de kans te geven de demonstratiesessies goed te kunnen volgen, is er in Voorst plek voor maximaal 30 deelnemers per workshop en in Haarlem maximaal 50 deelnemers. Toewijzing van plaatsen is op volgorde van aanmelding.

 • 27 januari:
  Voorst (tussen Deventer en Zutphen).
  VOLGEBOEKT

 • 28 januari:
  Voorst (tussen Deventer en Zutphen).

  VOLGEBOEKT

 • 29 januari:
  Driehuis (vlak bij Haarlem). 
  VOLGEBOEKT


Over Henk Fransen 
Henk Fransen is in 1985 als arts afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Na zijn studie werkte hij in ziekenhuizen in India en Afrika, en in het sterftehuis van Moeder Teresa in Calcutta. Hij is auteur van verschillende boeken over het zelfgenezend vermogen.
In 2016 heeft hij zich vrijwillig uit het artsenregister uitgeschreven. Sindsdien inspireert hij grote groepen mensen om hun trilling te verhogen en élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen: werk, geld, gezondheid, relaties, hobby's, enz. Hij doet dat middels zijn blogs, boeken, video's en online programma's.


Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Leen
Door

Leen

op 14 Nov 2022

Zou deze workshop nog eens herhaald worden? Kan deze online mee gevolgd worden? Zeer interessant!

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 15 Nov 2022

Online kan ik de lichaamstaal niet voldoende zichtbaar maken om mijn manier van werken goed over te brengen. Vandaar, en ook om privacy-redenen, is de workshop alleen live en voor een kleine groep. De workshop was in driekwartier volgeboekt, dus ik zal er nog enkele organiseren (waarschijnlijk in januari-februari).

Ellen
Door

Ellen

op 28 Nov 2022

Deze workshop was de eerste die ik ooit volgde bij Henk en ik heb 'm sindsdien enkele keren herhaald, zo interessant en leerzaam vind ik 'm! Elke bijeenkomst is weer anders, omdat Henk sessies geeft, als demonstraties, met wisselende cliënten. Aanrader!

Annemarie
Door

Annemarie

op 28 Nov 2022

Aanrader als je merr wilt weten over hoe Henk een lichaam en de reacties van dit bezielde Lichaam Leest. Fascinerend hoe hij contact maakt en aandacht geeft. Intuned op de mens en op het gezamenlijk veld dat ontstaat. Ik denk dat ik zelfs nog eens ga..

Christina
Door

Christina

op 28 Nov 2022

Gisteren deze workshop mogen volgen, wat bijzonder leerzaam. Zo inspirerend….het borrelt nog helemaal na. Wat een ervaring en deskundigheid🙏 Een aanrader voor elk persoon die de ander een stukje mag begeleiden❤️

Hilda
Door

Hilda

op 28 Nov 2022

De workshop van Henk was zo inspirerend . Henk laat zien hoe je vanuit je intuitie en door je te verbinden met de persoon tegenover je , zonder dat je op zoek bent naar een resultaat of dat je iemand wilt "fixen", het helderheid voor diegene brengt .

Patricia
Door

Patricia

op 28 Nov 2022

Een fantastische, boeiende, interessante en inspirerend workshop. De rustige wijze waarop Henk vertelt en uitleg geeft, zó ontzettend prettig. Door de deelnemers te laten zien/ervaren wat er gebeurt in een contact..super leerzaam. Heel veel dank Henk 👍

Loren
Door

Loren

op 28 Nov 2022

Een leerzame workshop. Prachtig zoals Henk een lichaam en gedrag van iemand direct waarneemt. Henk die altijd de rust zelve blijft en mensen tot inzicht brengt. Een vleugje humor ertussen door. Ik hou ervan! Echt een aanrader! Ik ga ermee aan de slag!

Lucienne
Door

Lucienne

op 28 Nov 2022

Henk heeft mij, mede door zijn indrukwekkende demonstraties en duidelijke uitleg, een waardevolle, leerzame dag met veel inzichten gegeven. Zeer inspirerend! Tot een volgende keer, dank je wel voor het delen van je passie, kennis en wijsheid. Aanrader!

Froukje Sluiter
Door

Froukje Sluiter

op 28 Nov 2022

Inspirerende middag. Henk heeft op een duidelijke manier het oordeelloos KIJKEN gedemonstreerd en verhelderd. Het subtiele omgaan met de innigheid en het evenwicht bewaren in wat de client nog aankan, kon Henk op een bijzondere manier vorm geven. Dank.

Paulette de Kraker- Steenblok
Door

Paulette de Kraker- Steenblok

op 29 Nov 2022

In contact met de ander de stilte opzoeken en proeven wat hier getoond wordt, vanuit de diepste zieleroerselen. Voor mij wat het een uitnodiging om te oefenen in het zijn bij wat is, loslaten in wat moet, vertragen, wezenlijke verbinding, als bindweefsel.

Wiep
Door

Wiep

op 29 Nov 2022

Henk mij liet ervaren je in verbinding bent met jezelf op je eigen manier de basis is om die ander te begeleiden om de vaste emotie in zelf regie te laten stromen voor herstel. De Demonstratie was een prachtige dynamische wisselwerking!

Angela Dol
Door

Angela Dol

op 29 Nov 2022

Henk heeft mij op een toegankelijke manier opnieuw laten ervaren dat innerlijk afstemming heel belangrijk is in het contact met je cliënt. Niet alleen om je cliënt een diepgaande ervaring te laten beleven maar ook zonder zelf energie te lekken.

Yolanda van Dalen
Door

Yolanda van Dalen

op 29 Nov 2022

Henk heeft laten zien wat psychosomatiek allemaal inhoudt. Woorden, gebaren, ademhaling, Intonatie. Elk persoon drukt zich uit via allerlei manieren. Niks is toeval. De demonstraties hebben het aangetoond. Echt een aanrader! Leerzaam. Loved it!

Fredy
Door

Fredy

op 30 Nov 2022

Heel mooi om te zien hoe Henk door het open en veilige veld dat hij creëert de cliënt zelf de regie laat. Hij laat op een rustige manier zien hoe hij het zelf genezend vermogen van de cliënt de ruimte geeft zich te openen.

Leen
Door

Leen

op 10 Dec 2022

jammer dat deze workshop niet in België wordt georganiseerd. Ziet er zo interessant uit!

Erik
Door

Erik

op 11 Dec 2022

Beste Henk, ik ben zeer geïnteresseerd in de workshop. Wil er graag bij zijn als je opnieuw een workshop organiseert.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 15 Dec 2022

Beste Erik, het beste kun je dan een mail sturen naar office@henkfransen.nl . Ik zal je dan op een 'geïnteresseerde-lijst' zetten en je een volgende keer als eerste informeren.

Arnoud
Door

Arnoud

op 12 Dec 2022

Dit is een must voor iedereen die met mensen werkt: het lezen van het lichaam. En als je dat van iemand kunt leren is het Henk. Fantastisch met welke liefde, wijsheid, ruimte en scherpte hij kijkt, vraagt, confronteert en tot een kern komt. Dank Henk!

Frederique Versteeg
Door

Frederique Versteeg

op 14 Dec 2022

Beste Henk. Dit lijkt mij een uiterst zinvolle en belangrijke workshop voor therapeuten en coaches.. Jammer genoeg is het mij door drukte ontgaan. Graag zou ik bij deze workshop willen zijn, als hij nogmaals in het oosten of omgeving Nijmegen zal zijn

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 15 Dec 2022

Beste Frederique, het beste kun je dan een mail sturen naar office@henkfransen.nl . Ik zal je dan op een 'geïnteresseerde-lijst' zetten en je een volgende keer als eerste informeren.

Monica Stuurland
Door

Monica Stuurland

op 15 Dec 2022

Beste Henk, deze workshop had ik zo graag willen volgen, maar was net te laat. Het is een mooie aanvulling voor mij als therapeut. Zou ik ook op een geïnteresseerde-lijst mogen staan, zodat ik er een volgende keer wel bij kan zijn?

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 16 Dec 2022

Beste Monica, het beste kun je dan een mail sturen naar office@henkfransen.nl . Ik zal je dan op een 'geïnteresseerde-lijst' zetten en je een volgende keer als eerste informeren.

Jacco Bouwes
Door

Jacco Bouwes

op 08 Feb 2023

Ik was 29 januari bij de workshop en blijf mij verwonderen als ik Henk aan het werk zie. Henk heeft de psychosomatiek tot een kunst verheven. Het is voor mij een geweldig mooie aanvulling voor mijn eigen toolbox als therapeut en kan dit mooi integreren.

Reactie plaatsen