INGESPROKEN Lichtmeditatie


Vind je dit een fijne meditatie? Het is één van de negen meditaties uit het VJT-Basisprogramma. Andere meditaties zijn 'Het lichaam zegenen', 'Het licht in en om je heen activeren', 'Geademd worden', 'Pure geestkracht ademen' en nog meer. Lees hier alles over het VJT-Basisprogramma.

Voor deze meditatie zijn een aantal punten van belang

Allereerst: mocht ik iets zeggen dat voor jou niet klopt, laat het dan gewoon los. Doe alleen iets met de dingen die voor jou resoneren en met de aanwijzingen waar jij je goed bij voelt. Voel je ook vrij om mijn woorden te veranderen in woorden die misschien beter bij je passen. Zo gebruik ik vaak het woord God of Goddelijk licht en kun je voor God elk ander woord invullen dat jou in contact brengt met de universele en onvoorwaardelijke liefde waar wij allen deel van zijn, bijvoorbeeld ‘schepper’, ‘universele wijsheid’ of ‘oneindige bron’.

Verder geldt

Vergelijk jezelf niet met hoe je denkt dat anderen mediteren en haal jezelf niet onderuit met gedachten als ‘voel ik het wel goed genoeg?’, ‘moet ik niet meer voelen?’ enz. Wat jij voelt is perfect precíes zoals het is, niks meer of minder. Weet dat ieders bijdrage, hoe klein of groot ook, van belang is in deze tijd. Tot slot: wees speels, voel je vrij om te experimenteren en te ontdekken wat voor jou het beste werkt. Bouw voort op wat je blij maakt.

Oude tradities hebben voorspeld …

 • Dat er een tijd zou komen dat het licht op aarde enorm zou toenemen.
 • Dat er dan sprake zou zijn van een enorme bewustzijnsgolf die alles aan het licht brengt dat geen licht of liefde is, zoals angst, dwang en alles wat ten koste gaat van mens, dier en plant.
 • Dat de bestaande machtstructuren zouden worden afgebroken en dat er, vanuit de chaos, een volledig nieuwe wereld tevoorschijn zou komen, een wereld die is gebaseerd op liefde en respect voor al wat leeft.
 • En die tijd is nú, nu is het aan het gebeuren.

Jij bent deel van deze bewustzijnsgolf

 • Volgens de oude tradities zou deze evolutionaire bewustzijnsgolf ontstaan door de optelsom van verlangens van honderden miljoenen mensen die door de eeuwen heen verlangden naar een ‘betere’ wereld.
 • De enorme toename aan licht op aarde staat dus niet ‘los’ van jou: jij bent met je verlangen naar een betere wereld deel van deze kracht.

Wanneer je wilt bijdragen aan de enorme transformatie in deze tijd

 • Focus dan niet op de spanningen, niet op de angst en niet op de schade die wordt aangericht.
 • Oordeel deze zaken niet en vecht er ook niet tegen.
 • Weet dat alles wat gebeurt uitdrukking is van een intelligent Goddelijk transformatieproces.
 • Weet dat alle zaken die je nu in het nieuws aan het licht ziet komen, worden opgeruimd.
 • Weet ook dat deze universele ‘schoonmaak’ niet alleen buiten jou plaatsvindt maar ook ín jou! Alles wat je niet meer dient, je overlevingspatronen en de pijnpatronen van je voorouders worden ‘door jou heen’ getransformeerd.
 • Wanneer je optimaal wilt bijdragen aan de transformatie die momenteel op aarde gaande is, focus dan op je innerlijke licht én op het Goddelijke licht dat op dit moment op aarde neerdaalt.

Lees hier alles over het verhogen van je trilling


Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Thea. Boom
Door

Thea. Boom

op 04 Dec 2021

Dankbaar ben ik voor deze huidige tijd .meer en meer verinnerlijking Dank voor je begeleiding en inzet.

Ingeborg Hagen
Door

Ingeborg Hagen

op 04 Dec 2021

Heerlijk ontwaakt met deze lichtmeditatie 🙏 ook geniet ik enorm van de lichtjes in de boom die mij keer op keer laat dromen ❤️

rob van der zon
Door

rob van der zon

op 09 Jan 2024

ho nou effe, niet zo snel praten.

Ingeborg
Door

Ingeborg

op 09 Jan 2024

Wat bedoel je?

Reactie plaatsen