Oproep aan de mens

Samenvatting van deze bijlage

Laten we stoppen met elke vorm van misleiding, dwang en dreiging. Laten we onze creatieve levensenergie richten op het vormgeven aan een samenleving gebaseerd op respect voor alles wat leeft. Laten we dit niet alleen voor onszelf doen, maar vooral ook voor de generatie die na ons komt (misschien wel onze eigen kinderen).

Wanneer jij geld nodig hebt

Wanneer jij geld nodig hebt, kun je van de ‘bank’ meestal wel een lening krijgen. Daartoe schept de ‘bank’ dan geld uit het niets. Jij moet vervolgens de lening terugbetalen in echt geld, plus de rente. Zonder iets te doen verdient de ‘bank’ op die manier geld waarvoor jíj moet werken. En ook wanneer je later nog meer geld nodig hebt, wil de ‘bank’ je dat meestal wel lenen, mits je maar genoeg onderpand kunt bieden. Kun je op een gegeven moment door verkeerde inschattingen je schulden niet meer betalen, dan hang je.

De staat heeft een enorme schuld

Op een vergelijkbare manier hebben landen geregeld geld geleend van de ‘banken’. Door wanbestuur, echter, en met name ook door de financiering van oorlog en geweld, zijn de schulden van landen enorm uit de hand gelopen. Om je een indruk te geven: op dit moment hebben ‘overheden’ wereldwijd voor driehonderdduizend miljard dollar (dat is een 3 met 14 nullen: 300.000.000.000.000 dollar) schuld bij de ‘banken’.

Onderpand

Om te kunnen blijven lenen moesten landen steeds meer onderpand bieden. De top-‘juristen’ van de ‘banken’ hebben daartoe allerlei listige constructies bedacht om dat onderpand zeker te stellen. De belangrijkste daarvan is het omzetten van elke land in een ‘bedrijf’ en van elk mens (al bij zijn ter aarde komen!) in een ‘natuurlijk persoon’. Op die manier kregen ‘overheden’ de ‘legale’ mogelijkheid om al hun ‘inwoners’ vanaf hun ter aarde komen in ‘contract’ te “trekken” en hun volledige (toekomstige) bezit (waaronder hun huizen, auto’s, eigenlijk alles wat op ‘naam’ van de ‘natuurlijk persoon’ staat) en vermogen tot arbeid aan de ‘banken’ te verpanden.

Kind van de rekening

Het is bijna niet voorstelbaar, maar het is waar: iedere mensenkind is met de opmaak van zijn ‘geboorteakte’ verantwoordelijk gemaakt voor de gigantische staatsschuld, die dus ontstaan is door het oneerlijke rentesysteem en door de talrijke oorlogen waarmee dit mensenkind in feite helemaal niets van doen heeft. Het is in enkele dagen tijd door list, bedrog en dwang van een vrij en levend mens verworden tot een ‘schuldenaar’ van de ‘banken’ en het ‘Koninkrijk der Nederlanden’ en de ‘Rijksoverheid’ met alle daaronder vallende ‘organisaties’ en ‘uitvoeringsinstellingen’. Ik ben het daar hartgrondig mee oneens!

Bewust gecreëerde ratrace

Zoals gezegd hebben overheden wereldwijd momenteel voor driehonderdduizend miljard dollar schuld bij de ‘banken’. Met alle belastingopbrengsten bij elkaar kunnen ze op dit moment nog niet eens de rente over die staatsschulden betalen. Om toch zo veel mogelijk te kunnen blijven betalen aan de ‘banken’ worden er allerlei belastingen en boetes bedacht en worden deze almaar verder verhoogd.

Momenteel wordt maar liefst 80-90% van de inkomsten van ons mensen, en daarmee van onze levensenergie en ons welzijn, afgeroomd. Dit alles verdwijnt naar de 0,0001% allerrijksten op aarde, de zogenaamde “elite”. Deze 0,0001% allerrijksten bezitten inmiddels meer dan de helft van alle rijkdom op aarde.

80-90% belasting…

De meeste mensen denken dat wij hier in het westen “maar” 30-50% belasting betalen, maar dat betreft enkel de inkomensbelasting. Wanneer we alle belastingen (omzet-, inkomens- en vermogensbelasting, motorrijtuigenbelasting, gemeentelijke belastingen, erfbelastingen, accijnzen en doorberekende belastingen in producten en diensten) bij elkaar optellen, komen we aan 80%; volgens meerdere deskundigen zelfs 90%!

Is dit welvaart?

Wij betalen momenteel verplicht belasting over het geld dat we verdienen, we betalen belasting over het geld dat we uitgeven aan allerlei diensten en we betalen belasting over alles wat we kopen. Dan betalen we nog een keer belasting over dingen die we bezitten, waarover we al belasting betaald hébben met geld dat dus al vele malen belast wás. Om nog maar niet te spreken over de erfbelasting. Autonome ménsen vinden dat dit niet klopt. En ze hebben gelukkig ook ideeën over manieren waarop dit beter kan worden geregeld (zie het hoofdstuk: “De autonome samenleving” in mijn boek https://genezendvermogen.nl/de-overheid-heeft-niks-over-mij-te-zeggen-tenzij-ik-daar-in-alle-vrijheid-mee-instem/).

Mens, dier en plant gaan daaraan kapot

Door de genoemde ratrace werken de meeste mensen tien keer harder dan nodig zou zijn in een rentevrije samenleving. Mensen worden momenteel dus letterlijk uitgeknepen in een bizarre ratrace. We gaan daaraan kapot!

En dat is nog niet alles. Omdat er almaar meer geld nodig is, zijn onder de dekmantel van welvaart en economische groei voor iedereen, de aarde uitgeput, de zogenaamde derdewereldlanden uitgebuit en de ecosystemen van de aarde tot het uiterste belast. Dat is niet natuurlijk. Dat is mensvreemd! Het zijn de overduidelijke kenmerken van een destructief systeem, dat onschuldige, onwetende mensen listig heeft bedrogen en verleid. Laten we dat een halt toeroepen.

Oproep

In de aanhef van mijn brief schreef ik “jouw ‘naam’ in ‘persoon’” en “jouw naam als mens”. Ik heb dat bewust gedaan. Allereerst omdat jouw ‘natuurlijk persoon’ een fictie is, een ‘juridische entiteit’, die geen brieven kan schrijven, noch mijn brief kan lezen of beantwoorden. Ik kan dus niet anders dan jou ook als mens aanspreken.

Daarnaast heb ik je als mens aangesproken omdat ik in je geloof. Ik weet dat je meer bent dan jouw persoon. Ik roep je dan ook op om het systeem niet langer overeind te houden waar je voelt dat dit niet klopt in je hart. En ik roep je op om je als mens aan te sluiten bij de groeiende groep mensen met warm stromend bloed boordevol liefde voor deze fantastisch mooie planeet.

Laten we samen een rentevrije samenleving creëren, een samenleving waarin we niet krom hoeven te liggen voor een extreem kleine groep allerrijksten, waarin we onze talenten en onze liefde met elkaar delen en elkaar vanzelfsprekend de hand toesteken waar dat nodig mocht zijn. Dat is in ieder geval waar ík voor sta en waarvoor ik leef.

                          Noot: renteheffing, of het woekeren met geld, wordt in religies als een zonde beschreven. In de bijbel staat bijvoorbeeld: “Wanneer je een volksgenoot iets leent, mag je hem vooraf noch achteraf rente vragen.” (Leviticus 25:35-37). En ook in de islam is geld verdienen met geld ‘haram’, dus zondig. Dat is niet zomaar: rente heffen creëert een steeds groter wordende kloof tussen arm en rijk en vernietigt op die manier uiteindelijk het leven op aarde.


En als antwoord op de vele vragen in de reacties onderaan deze pagina een stukje tekst uit de nieuwsberichten van Christina von Dreien:

Lieve vrienden,

We hebben allemaal onze eigen innerlijke leiding. Dit is onze intuïtie. Door onze intuïtie kunnen we ons bewust zijn van onze ziel en voelen wat goed voor ons is. Als het erop aankomt, zijn wij zelf de enigen die weten waar ons zielenpad heen leidt. Anderen kunnen ons op ideeën brengen, maar alleen wijzelf kunnen echt voelen wat goed voor ons is. In de samenleving zijn we geprogrammeerd om onze verantwoordelijkheid en leiding voor ons eigen leven over te dragen aan andere mensen. Daarom is het goed om onszelf eraan te blijven herinneren dat we zelf verantwoordelijk zijn voor ons eigen leven en dat ieder van ons zijn eigen innerlijke leiding heeft. Dit betekent niet dat we alles alleen moeten doen, maar het daagt ons wel uit om de macht die we hebben over ons eigen leven terug te nemen en niet weg te geven aan anderen. Als we dat doen, kunnen we onze creatieve kracht veel bewuster gebruiken.

Zo kunnen we steeds moediger de weg van ons hart volgen.

Jouw Cristina


Over de schrijver
hendrik herman fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Hilda
Door

Hilda

op 12 May 2023

Dag Henk, dat is heel goed uitgelegd . probeer het vol te houden.

iris
Door

iris

op 12 May 2023

dit weet ik al heel lang .ik wil mij graag aan sluiten .

Henk vdf Fransen
Door

Henk vdf Fransen

op 13 May 2023

Sluit je aan, fysiek of in gedachte, bij de snel groeiende groep lichtbrengers. Er zijn zoveel initiatieven! Zoek iets waar je enthousiast over bent en ga er elke dag voor!

Dilo
Door

Dilo

op 07 Jun 2023

Hoi Henk, goed geschreven en pijnlijk om te zien hoe schaamteloos het zure geld wordt afgenomen in deze tijd. Sluit het circuit met elkaar door rechtstreeks met elkaar zaken te doen. Probeer de ‘grote’ jongens te vermijden. Blijf dit ook contant doen.Love

Nicole Rosez
Door

Nicole Rosez

op 12 May 2023

Dag Henk, Ik bewonder je energie en doorzettingsvermogen. Ik volg al jaren Michael Tellinger, een Zuid-Afrikaan. In zijn boek "UBUNTU" legt hij uit hoe het systeem in elkaar zit en hoe de mensheid als slaaf gebruikt wordt zonder dat zij het beseft.

Angelique
Door

Angelique

op 12 May 2023

Maar hoe dan? Wij zijn onlangs teruggekomen naar Nederland. Ik ben een VOF gestart samen met mijn partner (hoefsmid) en we knappen stallen en manege op. Echter ik ben zoveel tijd kwijt aan regeltjes controle dingen, kon ik er maar uitstappen maar hoe dan?

Henk vdf Fransen
Door

Henk vdf Fransen

op 13 May 2023

Luister naar je hart en ziel. Daarin liggen jouw antwoorden.

Hanneke
Door

Hanneke

op 12 May 2023

Geweldig deze oproep en jouw oprechte inzet en liede voor mens, dier en plant. Ik wil mij ook heel graag aansluiten!

Berthe Bekkering
Door

Berthe Bekkering

op 12 May 2023

Beste Henk. Jouw woorden en zienswijze voelen zo kloppend ook voor mij. Ik sluit me graag aan.

Earny Josephine
Door

Earny Josephine

op 12 May 2023

Amen !!!!!! Zo waar !!!!!! Ik sluit me aan, ook bij bovenstaande opmerking: Maar hoe dan?

jacqueline
Door

jacqueline

op 12 May 2023

Ik wil dolgraag uit het systeem, maar zie nog niet hoe en waar ik me het best bij aan kan sluiten. Kun je iets meer daarover vertellen, Henk?

Alina
Door

Alina

op 12 May 2023

Dank je van harte Henk voor deze blog. Ikzelf ben ook aan alle kanten hiermee bezig en ik ben ook zoooooo moe, maar nog niet moedeloos. Ik wens je kracht! liefs Alina Vdf Pijper

marga vlaar
Door

marga vlaar

op 12 May 2023

ik wil me graag aansluiten,maar waar?

Jolanda
Door

Jolanda

op 12 May 2023

Kan dat? Kunnen we daar uit stappen, laten ze dat toe? Ik sluit me heel graag aan.

Hanneke
Door

Hanneke

op 12 May 2023

Tsja, dat is ook nog maar de vraag: Laten ze dat wel toe en hoe zullen ze onze pogingen daartoe in alle opzichten frustreren? Of is dit (te) negatief gedacht? Ik ben ook iedere dag heel erg moe in mijn hoofd en heb heel veel behoefte aan rust en aan slaap

Jan de Blaeij
Door

Jan de Blaeij

op 12 May 2023

We zijn bezig geweest met soevereiniteit maar dat lijkt alleen een verdien model en er komt niet echt iets uitvoort < Het idee is geweldig Henk maar wie kan die visie omzetten naar een grote geheel anders blijft alleen te doen in je eigen kring.

clementine
Door

clementine

op 12 May 2023

Dit is wat we willen maar de vraag blijft altijd: hoe doen we dat?

Ellen
Door

Ellen

op 12 May 2023

Hoe kan ik mij aansluiten?

Lenore
Door

Lenore

op 12 May 2023

Beste Heb, Bedankt voor je inzet Henk! Blijven doorgaan en volhouden met wat we goed doen is wat de mensen (ik ook) nodig hebben. Laten we met zijn alle onze fakkels hoog houden en ons wereld daarmee verlichten. 🙏🥰💪

Hanneke
Door

Hanneke

op 12 May 2023

Inderdaad, hoe kunnen we gezamenlijk hier iets aan veranderen en de krachten bundelen om nieuwe communities te vormen waar we er voor elkaar zijn. In levende lijve en wat iedereen haalbaar is, fysiek en in materiële zin. Jouw aanzet vind ik geweldig!!!

Rita Mertens
Door

Rita Mertens

op 12 May 2023

Ik ben helemaal met u mee, Henk, en begrijp uw vermoeidheid, maar weet dat elk zaadje dat u verspreid heeftt , tijd nodig heeft om te groeien. Zo zal de mensheid eensklaps openbarsten als de maat vol is. En dat is NU.

Dick G. Zwaan
Door

Dick G. Zwaan

op 12 May 2023

Beste Henk, jouw uitspraak ''Ik ben het zooo moe'' zou ik helemaal op mij zelf (77jr) kunnen betrekken.

Handan
Door

Handan

op 12 May 2023

Beste Henk mee eens! Ik sluit me ook aan. Kan je ons meer vertellen over de stappen die we kunnen nemen?

Marianne
Door

Marianne

op 12 May 2023

Hi Henk,Doe met je mee!

Melotte Alexandra
Door

Melotte Alexandra

op 12 May 2023

Beste Henk jouw woorden zo waar en ook rechtuit mijn hart. Maar hoe? 🤷🏻‍♀️ is ook mijn vraag? 🤔

Tineke
Door

Tineke

op 12 May 2023

Prof. dr. Bob de Wit (universiteit: Nijenrode, vak: strategisch beleid, boek: Society 4.0) is al zo'n 2 jr. bezig vanuit de bevolking een nieuwe gemeenschap op te bouwen. Zijn inschatting is, dat het nog 2 tot 4 jaar zal duren. Hou moed!!!

Bert Carpay
Door

Bert Carpay

op 12 May 2023

Belangrijke woorden recht uit het hart Henk. DANKJEWEL. Dit zijn eenvoudige woorden om te sturen naar mensen, naasten, geliefden op het moment dat .......... met de woorden van Lennard Cohen: There is a crack in everything , that's how the light gets in.

aikya
Door

aikya

op 12 May 2023

Ik woon sinds 29 jaar in India, Auroville, maar ook hier zijn we in het systeem en de regering tracht alles over te nemen. Ontmoedigend maar: ik heb veel ervaring misschien kan het ergens voor dienen. Maar waar, wat, wanneer?

Daniëlle
Door

Daniëlle

op 12 May 2023

Aan alle "maar hoe dan" vragers: ik weet het ook niet precies, maar ik denk dat je de goede energie oproept door deze vraag niet aan Henk, maar aan jezelf te stellen. Door het in je systeem rond te laten "sudderen", kunnen er heldere ideetjes ontstaan

Henk vdf Fransen
Door

Henk vdf Fransen

op 12 May 2023

Dank Daniëlle!

PTerra
Door

PTerra

op 12 May 2023

Autonomie is het sleutelwoord. Durf je zelf iets te doen, een stap te zetten met volle eigen verantwoordeluckheid? Of wacht je nog op het initiatief van een ander die je dan kunt volgen? Begin met het stoppen met TV kijken en kijk om je heen en in jezelf

Riejan
Door

Riejan

op 12 May 2023

Bedankt Henk voor het delen van deze voor mij 'schokkende' inzichten. Al enige tijd volg ik de podcast van Jorn Luka. Samen met zijn vriendin Isa Kriens vormen zij een steeds meer groeiende bewustzijnsbeweging 'That's the Spirit.' Een prachtig initiatief!

Riejan
Door

Riejan

op 12 May 2023

Er ontstaan al hele mooie initiatieven in onze samenleving. Al enige tijd volg ik de podcast van Jorn Luka en Isa Kriens van 'That's the Spirit.' Heel interessant! Een aanrader! Ook Frank en Loes Ruesink zijn prachtmensen!

Riejan
Door

Riejan

op 12 May 2023

Er komt zo meteen nog een reactie van mij. Ik was in de veronderstelling dat er iets fout was gegaan met het verzenen van mijn eerste reactie.

Annelie Woltjer
Door

Annelie Woltjer

op 12 May 2023

Alles in en om ons beweegt in spiralen. De neerwaartse spiraal in ons "welvarende westen" zit voor mijn gevoel vlakbij het dieptepunt en zal zich weer opwaarts bewegen. Dan breekt een ander tijdperk aan en daar droom ik alvast van, samenleven en liefde!

Gerie miedema
Door

Gerie miedema

op 12 May 2023

Tijn tobber heeft hiervoor de Gevonomie gestart. Te bekijken op gevonomie.ni

Gerie miedema
Door

Gerie miedema

op 12 May 2023

Tijn touber heeft hiervoor de Gevonomie gestart. Gevonomie.nu

Sophie Hordijk
Door

Sophie Hordijk

op 12 May 2023

Dank je wel Henk, het geeft zoveel steun om jouw woorden te lezen en ook de andere reacties van mensen!! We zijn niet alleen. Het goede zal altijd overwinnen!, !ik wens jullie allemaal veel liefde, en koester het licht in jouw hart. Sophie

Ima van Bergen
Door

Ima van Bergen

op 12 May 2023

Bij het lezen van jouw bericht Henk en de reacties daarop, wordt ik blij van binnen. Ik lees namelijk dat er steeds meer mensen zijn die begrijpen dat het maar om één ding gaat: liefde. Liefde en dankbaarheid zijn de hoogste trillingen die wij kunnen zijn

Aleida
Door

Aleida

op 12 May 2023

Bedankt Henk, om ons wakker te houden🙏 je staat niet alleen...🙌 Ik wil me graag aansluiten, ik hoor ook bij de "Hoe dan? -groep" Ik vind het makkelijker gezegd dan gedaan om Autonoom te worden.. Er kleven nog wat angst-vragen aan🙌🏻. NU💚🌞💚🌞🫶🏻

Lieve vander Stappen
Door

Lieve vander Stappen

op 12 May 2023

Dankjewel Henk en allen, ook ik resoneer volledig mee, bewust van dit alles zijn is al een heel grote stap. Ik hoor ook vooral: Hoe dan?... Ik wil wel co creëren en ben benieuwd. Ondertussen kies ik om niet vast te hangen in veroordelingen. 😉

Cissy Vdf Zantman
Door

Cissy Vdf Zantman

op 12 May 2023

Beste Henk ook wij zijn hiermee bezig om autonoom te worden. We hebben ons aangesloten bij Jeroen Sloendrecht en zijn ook zo klaar met dit illegale kabinet en z’n plannen via het WEF. Het is idd een doolhof maar we zijn op weg. Ik sluit me graag aan.

Elly Jans
Door

Elly Jans

op 12 May 2023

Ik sluit me ook graag aan.

Matty
Door

Matty

op 12 May 2023

Bedankt voor deze inspirerende woorden! Dit voel en weet ik al een tijdje maar het is mooi om te zien dat er steeds meer mensen het financiële systeem gaan doorzien! Together we create a better world!

Ingrid
Door

Ingrid

op 12 May 2023

Eens! Ik weet het en net als velen die hier al hebben gereageerd is mijn vraag: "Hoe kunnen we een bijdrage leveren zonder meteen officieel autonoom te worden." Met NAH gaat mij dat helaas niet lukken. Wel om zoveel mogelijk mijn trilling te verhogen.

José
Door

José

op 12 May 2023

Ik sluit me aan bij deze oproep omdat ik onze planeet Aarde zo intens lief heb !

José
Door

José

op 12 May 2023

ik sluit me aan bij deze oproep omdat ik de planeet Aarde zo intens lief heb !

Ellis
Door

Ellis

op 12 May 2023

Ook ik wil me graag aansluiten. Ik focus voornamelijk op het licht dat nu naar de aarde komt en ons klaar stoomt voor het Waterman tijdperk.

Ingrid
Door

Ingrid

op 13 May 2023

ik ben het eens Henk. Ik sluit me aan en er komt vast meer uitleg over het ' hoe'......

Mia Mulier
Door

Mia Mulier

op 13 May 2023

Helemaal mee eens Henk. Ik zou hier graag mijn steentje toe bijdragen, maar ik weet niet waar te beginnen.

Tineke Oom
Door

Tineke Oom

op 13 May 2023

Dankjewel Henk , het geeft steun om te lezen hoe en hoeveel mensen hier mee bezig zijn.

Marianne
Door

Marianne

op 13 May 2023

Henk en vele anderen geven aan " keer naar binnen " .

Eline
Door

Eline

op 13 May 2023

In mijn netwerk/opleiding van Economy Tranformers werken we aan mogelijkheden om grond en kapitaal uit het geldsysteem te halen. De aarde, bedrijven en mensen worden van zichzelf en kunnen niet verhandeld worden. Lees: Vrij gelijk samen van D. Matthijsen

Vic
Door

Vic

op 13 May 2023

Door Vic 13 mei 2023 Dankjewel Henk voor deze waarschuwing. Valt op vruchtbare bodem en wil graag meer weten over hoe en waar en wat. Ben hier ook zo moe van. Veel liefdevolle energie voor jou.

Vera van der Sloot
Door

Vera van der Sloot

op 13 May 2023

Op mijn manier ben ik bezig aan de ratrace te ontsnappen. Ik ben het dan ook helemaal met je eens. Vraag me wel af zoals al eerder genoemd; hoe dan??

Kitty Fleer
Door

Kitty Fleer

op 13 May 2023

Ik sluit me aan.

Rieta
Door

Rieta

op 13 May 2023

Lees de boeken van Christina von Dreien, hoe we op een positieve manier naar de huidige wereldsituatie kunnen kijken. En "Boodschappen van de Grootmoeders". Zij vertellen hoe het evenwicht te herstellen, hoe vrouwen het voortouw moeten nemen.

Wim Petterson
Door

Wim Petterson

op 13 May 2023

Henk je brengt het heel mooi onder woorden, ik kan hier volkomen achter staan.Ik ga voor Universele Liefde(AMORA) maar niet voor een handje vol graaiers.

Monique Schreinders
Door

Monique Schreinders

op 14 May 2023

Ik sluit me ook aan.

Erica van Leeuwen
Door

Erica van Leeuwen

op 15 May 2023

Henk, dat is mooi verwoord wat zo sluimerend in mij leeft. En omdat ik denk dat je de denkers en doeners hebt en volgers weet ik nog niet wat mijn reactie is. Wil er wel graag bij zij, maar of ik een doener ben of volger? Hopelijk binnenkort duidelijke

klaske
Door

klaske

op 15 May 2023

Nodig is: verbinding, verbinding, verbinding. Niet online - misschien in eerste instantie - maar daarna binnen de kortste keren samen komen, evt. in separate groepen en die weer met elkaar verbinden. S(amen), S(amen), S(amen)!

Topsy vdf Langereis
Door

Topsy vdf Langereis

op 15 May 2023

Dank je wel Henk, ik geniet altijd van jouw openbaringen. Ze raken diep. Respect, Vertrouwen, Onvoorwaardelijk Liefde. De drie grootste krachten op onze mooie planeet. Ik richt me op de kant die ik op wil, zonder de andere kant weg te drukken.

Henk vdf Fransen
Door

Henk vdf Fransen

op 15 May 2023

Mooi gesproken Topsy!

Wim Hoes
Door

Wim Hoes

op 18 May 2023

Beste Henk, wat is volgens jou dan de oplossing? Hoe en waar kan ik mijn tegoed deponeren of investeren? graag jou visie. Advies of aanrader, of kom je hier nog op terug?Groet van een geïnspireerde volger,Wim Hoes

Henk vdf Fransen
Door

Henk vdf Fransen

op 19 May 2023

Hoi Wim, ik kan niet zeggen wat een ander 'moet' doen in zijn of haar leven. We gaan naar een nieuwe tijd. Niemand weet precies hoe dat loopt en wat je daarvoor moet doen. Uiteindelijk ligt elke stap heel dichtbij in ons hart. Verdiep je in mogelijkheden en luister naar je hart. Wat past bij jou. Wat maakt je blij om te doen. Het hart denkt altijd aan het geheel. Dus ik maak keuzes op grond van hoe kan ik mijn geld besteden op een manier dat niet alleen ik, maar zoveel mogelijk mensen daar nu en in de toekomst iets aan heeft.

Hanny
Door

Hanny

op 22 May 2023

Henk jouw artikelen, lezingen, potcasts hebben mij aan het denken gezet, ik heb geluisterd, gelezen en Jeannette Lohuis gevolgd. Vervolgens heb ik haar hulp ingeroepen om het proces om autonoom te worden ingang te zetten. Wat een opluchting, dankjewel!

Maria
Door

Maria

op 30 May 2023

Bijzondere oproep Henk. Wat kies ik? Wat doe ik? Past me dat? Neem ik alles voor lief in een keuze? Mijn therapeut heeft gekozen om niet langer vergoedingen via zorgverzekeraars te doen. Tijd, geld, ruimte, het geeft een hoop terug. Ik steun hem!

Laurens
Door

Laurens

op 22 Jun 2023

Misschien is in dit verband de oplossing te vinden door het toepassen van de Sociale Driegeleding, gebaseerd op de zienswijze van Rudolf Steiner. Als ik goed ben ingelicht wil de Triodos bank hier gestalte aan geven.

Marlion
Door

Marlion

op 14 Jul 2023

Dankjewel voor jouw duidelijke uitleg… niet dat ik nu weet hoe.. maar dat komt wel naar buiten vanuit mijn innerlijke leiding als de tijd rijp is.. in liefde, in licht samen voor een wereld met vrije mensen

Audrey Maeder
Door

Audrey Maeder

op 05 Sep 2023

Dankjewel Henk. Ook ik weet nog niet hoe, maar ik begrijp wat je bedoelt. Hartegroet, Audrey

An
Door

An

op 24 Jan 2024

Ik begrijp het denk ik niet helemaal henk. Je vertelt over de belasting vanuit de overheid en dan benoem je " de elite " Is dat in jouw ogen hetzelfde? En bv de wegenbelasting? Deze wordt toch gebruikt om wegen aan te leggen en te onderhouden? Wat kijk i

Reactie plaatsen