Tips: Ontgifting van je lichaam (ontgiftingsreacties)

Beste cliënt,

De richtlijnen die ik geef zijn veelal natuurlijk, maar dat wil niet zeggen dat er geen uiterst krachtige werking vanuit gaat. Het kan zijn dat u door de behandelingen direct nieuwe energie krijgt en u beter gaat voelen. Natuurlijke geneesprocessen echter kunnen ook gepaard gaan met ‘innerlijke herstelwerkzaamheden’ die in eerste instantie vermoeidheid of andere klachten veroorzaken.

Het opvolgen van de aangegeven voedingsrichtlijnen bijvoorbeeld voorziet uw lichaam van een overdaad aan natuurlijke vitaminen, mineralen, sporenelementen en anti-oxidanten. Deze levende kracht kan het lichaam in korte tijd aanzetten tot het afvoeren van opgeslagen afvalstoffen. De eventueel voorgeschreven basetab kuur, spoelmatrix, transfer factor, lever- en galreiniging of nierkuur zijn bedoeld om deze ontgifting tot op celniveau te intensiveren. Ook de psychologische adviezen kunnen ertoe leiden dat u oude pijn en daarmee vastgehouden gifstoffen loslaat. Door de activatie van uw zelfgenezende vermogens kunnen soms bepaalde klachten optreden. Deze klachten worden onderstaand in het kort beschreven. Kennis van deze verschijnselen kan u helpen op een goede manier door het reinigingsproces te gaan.

Neemt u bij twijfel of bij onbegrepen klachten altijd contact met mij op of raadpleeg uw behandelende huisarts/specialist.

Met vriendelijke groeten,

Henk Fransen

Ontgiftingsreacties

Moeheid


In de meeste gevallen zult u zich, wanneer uw lichaam zich van afvalstoffen ontdoet, moe voelen en daarna geleidelijk aan meer kracht en energie ervaren. We onderscheiden twee soorten moeheid:

Moeheid door vrijkomende gifstoffen


Deze moeheid kenmerkt zich vaak door gevoelens van zwaarte en/of neerslachtigheid. Deze vorm van moeheid gaat over het algemeen niet over door te gaan liggen of slapen. Uw lichaam heeft in deze situatie juist beweging nodig. Stimuleer uw bloedsomloop door te bewegen en goed te ademen (gaat u geregeld een half uur stevig wandelen of doe yoga-oefeningen). Ook Kneipse wisselbaden (afwisselend warm en koud douchen, eindigend met kort koud) kunnen uw lichaam in korte tijd van deze zware gevoelens bevrijden. Drink daarnaast gedurende de dag minstens 1 liter warm water extra en/of verse groentesappen.

Moeheid door ontspanning


Deze moeheid kenmerkt zich door een weldadige loomheid. Geeft u gerust toe aan deze moeheid door te gaan slapen of op een andere manier rust te nemen.

Voor mensen met kanker kan het bedreigend zijn om genoemde gevoelens van vermoeidheid/ neerslachtigheid de ruimte te geven. Weet echter dat het ontgiften van het lichaam een van de belangrijkste stappen is in het bevrijden van uw innerlijke geneeskracht. De gevoelens van moeheid zijn een teken dat uw lichaam zich aan het reinigen is en dat het zijn herstelkrachten herwint.

Vertrouwt u dit proces en ondersteun het zoveel mogelijk door te bewegen, te ademen en door het drinken van extra warm water.

Pijn


Het vrijkomen van opgehoopte afvalstoffen kan tijdelijke hoofdpijnen, spier- en/of gewrichtsklachten veroorzaken.

Stemmingswisselingen


Met het vrijkomen van de afvalstoffen in het bloed kunnen ook emoties loskomen, bijvoorbeeld verdriet, boosheid, teleurstelling, wanhoop of depressieve gevoelens. Meestal betreft het gevoelens die te maken hebben met oud zeer. Geeft u deze gevoelens de ruimte en laat ze ‘eruit komen’.

U verwerkt gevoelens door er met anderen over te praten, door er in een dagboek over te schrijven of door er een gedicht, tekening of schilderij van te maken.

Slaap


In de tijd dat in de weefsels opgeslagen afvalstoffen in het bloed vrijkomen en het lichaam deze gifstoffen afvoert, kunt u onrustig slapen. Daarna verdiept uw slaap over het algemeen. Dat is een belangrijk winstpunt want tijdens een goede nachtrust kan het lichaam zich opladen en worden de herstelprocessen in uw lichaam geïntensiveerd.

U kunt uw slaap verdiepen door enkele uren voor het slapen niet te eten en door met een ontspannings CD in slaap te vallen.

Voorkom slaaptabletten zoveel mogelijk omdat deze een natuurlijke slaap verstoren. Zorgt u verder voor een goede slaapplek met een minimum aan elektromagnetische- en geopathische belastingen.

Uitscheidingsreacties


Uw lichaam scheidt afvalproducten uit via de lever/gal, darmen, nieren, huid en longen. Tijdens het ontgiften kunnen er specifieke symptomen optreden die te maken hebben met deze organen. Drink in dat geval extra warm water, doe ademhalingsoefeningen en beweeg.

 
renate detox
Door

renate detox

op 18 May 2018

Wat een goed artikel, ik ben zelf ook een voorstander van ontgiften!

Reactie plaatsen