Tips: Een krachtige ontgifting die iedereen kan doen

Ontgifting van het lichaam

De bron van deze eenvoudige methode ligt in de Ayurveda en ze wordt toegepast in meerdere vooraanstaande kankerklinieken.

Je kunt deze manier van ontgiften ook gebruiken bij andere kwalen of ter preventie.

De methode staat bekend als de ‘Oil pulling methode’, dat wil zeggen dat je met behulp van olie gifstoffen uit het lichaam trekt.

Hoe werkt de ontgifting?

Over het algemeen worden medicijnen doorgeslikt en in de darmen opgenomen. Medicijnen kunnen echter ook al direct in de mond worden opgenomen.

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van hartpatiënten die bij pijn een klein tabletje onder de tong smelten en dat de pijn daarna snel afneemt. Zo’n harttabletje wordt onder de tong snel in het bloed opgenomen.

Op precies dezelfde manier kun je via het mondslijmvlies ook stoffen uit het bloed onttrekken. Meerdere belangrijke gifstoffen zijn wat ze noemen ‘vetoplosbaar’ en worden door olie in de mond uit het bloed getrokken.

Hoe doe je het?

Kies een olie die je lekker vindt, bijvoorbeeld zonnebloemolie, olijfolie of sesamolie. Neem een eetlepel olie in de mond en ‘spoel’ dit gedurende 5-10 minuten in je mond. Maak daarbij geregeld (kauw)bewegingen wat de doorbloeding in je mond verbeterd. Spuug de olie daarna uit (beslist niet inslikken want dan slik je de gifstoffen weer in). De olie die je uitspuugt behoort wittig te zijn. Spoel daarna je mond met water en poets je tanden en tong.

Herhaal dit elke ochtend gedurende 4-8 weken.

Zoals gezegd wordt deze methode in meerdere vooraanstaande kankerklinieken toegepast ter ondersteuning van de ontgifting.

Met vriendelijke groeten,

Henk Fransen

 
Margreet Rolink
Door

Margreet Rolink

op 15 May 2016

Mijn man neemt elke ochtend een eetlepel hennepolie en slikt dit door zonder te 'spoelen'. Is dat dan verkeerd?

Niels
Door

Niels

op 18 Mar 2020

Dat is niet verkeerd. Ik slik dagelijks extra vierde olijfolie (nog. 1 eetlepel) omdat daar goede stoffen in zitten (lees ook "Eten tegen kanker"). Spoelen met olie is voor ontgifting van het bloed via de mond. Ik kende het nog niet, maar denk wel dat ik dit erbij ga doe .

Reactie plaatsen