Hoe ga je om met andersdenkenden?
15 december 2021 

Hoe ga je om met andersdenkenden?

Inleiding

Ieder mens wil zich in meer of mindere mate met anderen verbinden. Of je het nu moeilijk hebt of enthousiast bent over dingen, je wilt daar vaak over uitwisselen met de mensen van wie je houdt. Die mensen hebben echter niet dezelfde achtergrond als jij en hebben vaak ook niet beleefd wat jij hebt meegemaakt. Daardoor hebben ze soms een 'ja-maar-houding' of een andere vorm van weerstand. Dat kan enorm trillingverlagend werken, vooral wanneer het een partner, familielid of vriend(in) betreft. Hoe ga je daarmee om? Hoe kun je dan toch communiceren op een verbindende manier?

Voor liefdevolle en helende verbindingen zijn de volgende dingen belangrijk:

Zorg voor resonantie

Het leven gaat over resonantie. Resonantie wil zeggen dat iets of iemand 'trilt' op dezelfde frequentie als jij, oftewel: bij jou past. Resonantie geeft op een natuurlijke manier moeiteloze ontwikkeling, expansie en heling. Wanneer je voedsel eet dat bij je past, kun je het makkelijk verteren en kan het je sterk en gezond maken. Wanneer je voedsel eet waarmee je niet resoneert, krijg je spijsverteringsproblemen. Wanneer je werk doet dat bij je past, ervaar je geluk en voldoening. Dat werk helpt jou je optimaal te ontwikkelen. Wanneer je elke ochtend naar een werkplek gaat die je tegenstaat en waarmee je niet resoneert, word je ziek.

Wanneer het over voedsel of werk gaat, vindt iedereen het principe van resonantie heel logisch, maar wanneer het over mensen gaat, raken velen in de war. Toch geldt het principe van resonantie ook voor mensen. Wanneer je omgaat met mensen die bij je passen en met wie je resoneert, dan voeden die contacten je. Je krijgt er energie van en je kunt je in die contacten op een gezonde manier ontwikkelen. Wanneer je blijft hangen bij mensen die niet bij je passen, ervaar je voortdurende wrijving, het kost je energie en het maakt je op den duur ziek. Waarom zou je dat jezelf en die anderen aandoen?

Er is niks mis met voedsel dat niet bij je past; je moet het gewoon niet eten. Er is niks mis met werk dat niet bij jou past; het past bij andere mensen. Op dezelfde manier is er niks mis met mensen die op een andere golflengte zitten dan jij; ze passen gewoon niet bij je. Ze doen je geen goed. Respecteer ze en schenk meer aandacht en energie aan de mensen van wie jij energie krijgt.

Laat je in het leven (zo veel mogelijk) door resonantie leiden: eet voedsel waarmee je resoneert, doe werk waar je een klik mee hebt en ga om met gelijkgestemden. Wanneer je met een gelijkgestemde vriend(in) van mening verschilt, is er geen probleem.

Mocht je echt 'vastzitten' aan iemand met wie je niet resoneert, beperk dit contact dan zo veel als mogelijk en richt je in die relatie op de leervraag: ‘Wat leer ik hiervan?’ of ‘Welke kwaliteit wil ik in deze situatie ontwikkelen?’

Houd je trilling hoog

Wanneer jij voortdurend somber voor je uitkijkt, een frons op je voorhoofd hebt en alles en iedereen wantrouwend aankijkt, wordt elke relatie al snel een tranendal. Het omgekeerde is ook waar. Wanneer jij lekker in je vel zit, je gelukkig voelt en glimlacht, valt er van vrijwel elk contact iets te maken.

Houd je trilling dus hoog in contacten die wat minder fijn lopen. In mijn online cursussen Verhoog je trilling krijg je hiertoe een heleboel ‘tools’ aangereikt, maar in algemene zin kunnen de volgende aanwijzingen al enorm helpen:

  • Zucht eens diep en ontspan.
  • Laat in gedachte de vrede van God of van je hogere zelf op je gesprekspartner neerdalen. Verbaas je in contact met mensen wat er gebeurt wanneer je iets minder zegt, iets meer pauzes laat vallen en in gedachte de vrede van god (of hoe je je dat ook maar wilt voorstellen) op je gesprekspartner en jezelf laat neerdalen.
  • Respecteer de vrije wil van je gesprekspartner. Dat wil zeggen: geef mensen de ruimte om hun eigen kijk op een situatie te hebben. In plaats van tegen de mening van de ander in te gaan is het veel vruchtbaarder om je in zijn of haar mening te verdiepen. Wanneer iemand voelt dat je echt geïnteresseerd bent, verzacht ieder gesprek en ontstaan er direct hogere trillingen.
  • Zie de intelligentie die in het leven van je gesprekspartner aan het werk is en wens dat jullie gesprek voor het hoogste goed is van jouzelf én die ander. De zin ‘Voor het hoogste goed’ is een magische sleutel naar de wijsheid van je hart. Probeer deze zin eens meer in je leven te brengen. Wanneer je handelt voor het hoogste goed van mens, dier en plant, zullen de grootste lichtkrachten in het universum met je samenwerken. De hogere lichtwezens zijn namelijk altijd aan het werk voor het hoogste goed.

Op die manier is eigenlijk ieder gesprek bij voorbaat al een succes!

Tot besluit

Communicatie is in essentie: liefde geven en ontvangen. Communicatie is de essentie van het leven. Je kunt jezelf daarin niet plotseling enorm verbeteren, net zoals je ook niet plotseling een veel hogere lichttrilling vast kunt houden. Je ontwikkelt je communicatie stap(je) voor stap(je). Wees daarin liefdevol en aanmoedigend naar jezelf en vraag het licht in en om je heen je te helpen waar dat nodig is.

Hoe ga jij om met andersdenkenden?
Wat is jouw meest succesvolle benadering?
Laat je reactie achter onder aan deze pagina


Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Ria Mensink
Door

Ria Mensink

op 22 Dec 2021

Beste Henk,Hartelijk dank voor dit mooie zingevende stukje tekst om met mensen om te gaan die niet resoneren!! Hier heb ik echt wat aan..Het is me herinneren aan de cursus en lichtmeditaties die ik ook bij je volg en zo wordt het verweven in mijn systeem en kan het aarden in mij vanwaaruit het kan opkomen of uit mij kan komen in de gesprekken die ik voer met mensen die niet met mij resoneren…🙏🙏💖💖 Warme groet, Ria Mensink

Astrid
Door

Astrid

op 22 Dec 2021

Dank voor deze geweldige manier van omgaan met mensen. Dat kan ik zeker gebruiken in de komende dagen en natuurlijk altijd. Ik ga het in mijn hart sluiten

Leonie
Door

Leonie

op 22 Dec 2021

Hallo allen, ik heb gemerkt dat andersdenkenden wel hetzelfde voelen als ik. Ik ga met hen over mijn gevoel praten vanuit mijzelf en mijn behoefte en dan kan het zijn dat ook die hetzelfde is. Alleen de strategie om die behoefte vervult te krijgen is vaak anders. Bijvoorbeeld, ik ben bang om een dierbare te verliezen. Mijn behoefte is om fysiek samen te kunnen zijn. Mijn strategie is dan bijvoorbeeld om diegene veel te waarschuwen over wat ik weet, al die kennis vanuit mijn hoofd. Dat botst dan. Als ik dan de strategie heb om te delen over mijn gevoel en behoefte dan snapt diegene mij wel, want die dierbare heeft ook datzelfde gevoel en dezelfde behoefte naar mij toe. Geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg heeft me erg veel geleerd. Dank voor jouw bijzondere inzet Henk 🍀🙏 Harte groet, Leonie Hendriks

Ingrid
Door

Ingrid

op 22 Dec 2021

Dankjewel Henk Dit was weer inspirerend stukje tekst.

Hadewych
Door

Hadewych

op 22 Dec 2021

Dag Henk , Super bedankt voor dit mooie stuk. Ik heb geen i-phone omdat ik niet weet wat het doet met ons en onze omgeving. Daarom wordt het steeds moeilijker om 'normaal' in de maatschappij te bewegen omdat we nu (ook hier in België) alles moeten scannen met de gsm en Q-codes laat zien. Als ik vermeld dat ik er geen heb omdat de studies over de consequenties ervan er nog niet zijn, krijg ik opvallend dikwijls het antwoord: 'Ieder zijn ding'. Eerst maakte me dat kwaad. Nu besef ik, we zullen allemaal ons eigen pad moeten volgen met alle 'Harry Potter' obstakels en overwinningen onderweg. Ik voel dat er ergens een logica en rationale is in het feit dat we dat niet tesamen doen, elk apart en elk op een ander moment. Wat ik me nu afvraag; is elke quantum fysica realiteit potentieel anders voor de andere? Of moeten we er dan toch samen door?

Petra
Door

Petra

op 22 Dec 2021

Dit resoneert heel erg met mij, fantastisch verwoord Hadewych! Die laatste vraag vind ik boeiend, maar houd mij niet bezig. Ik ben meer van het zijn en ervaren en al gaande 'ont'dekken.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 22 Dec 2021

Hoi Hadewych, wat mij betreft is het en-en, dus:Het is voor iedereen anders én we mogen er samen door...

Hadewych
Door

Hadewych

op 22 Dec 2021

'Mogen'...Heel mooi! Dank!

Fleur Cregten
Door

Fleur Cregten

op 22 Dec 2021

Beste Henk, hartelijk dank voor deze heldere, liefdevolle adviezen hoe we in deze tijd onze trilling verhogen en in liefde blijven communiceren met vrienden en familie die soms zo mijlenver verwijderd lijken. Inderdaad, zodra je zelf contact maakt met je hart gaat het direct stromen en bereik je de ander. Jouw boodschap sluit ook zo prachtig aan bij de woorden van Christina von Dreien van gisterenavond. Mijn persoonlijke ervaring met praten vanuit mijn hart was eergisteren met een andersdenkende, mijn schoonzusje (de vrouw van mijn recent overleden broertje). Het gesprek ging over mijn principiële weigering om me te laten testen om bij een familiediner aanwezig te kunnen zijn. Zij verweet me van alles, wat ik hier niet zal herhalen. En ik bleef rustig en in liefde met haar praten. Ik begreep haar ook echt merkte ik. Ik voelde haar angst en bezorgdheid. Ik voelde haar woede en verontwaardiging. Ik voelde ook hoe ze helemaal vast zat in haar verhaal, in haar hoofd. En ook al bleef ze me willen overtuigen en dingen verwijten, ik bleef contact houden met mijn hart en voelde heel diep dat ik mijn eigen grens zou respecteren. Een zinderende, kraakheldere, vrolijke NEE borrelde in mijn hart. Het resultaat doet er eigenlijk niet toe. Maar wij gaan niet naar dat dinertje en zijn spontaan uitgenodigd door een tante waar iedereen welkom is (met of zonder 'medische interventie'). Lichte groet, Fleur Cregten

marijke
Door

marijke

op 22 Dec 2021

Een heel herkenbaar verhaal, Fleur! Mooi je eigen grens respecteren. Ik deed "precies hetzelfde". ( geen test voor n etentje in n restaurant met familie) En at voelde vrij! lieve groet van Marijke

Fleur Cregten
Door

Fleur Cregten

op 22 Dec 2021

Wat mooi Marijke. Bedankt voor je reactie! Dat doet me goed.

Betty
Door

Betty

op 22 Dec 2021

Beste Henk, mijn ochtendritueel stemt me gelukkig. Ik ervaar het licht, de beweging, mijn voeding als een positieve bijdrage in mijn leven en in het contact met andere mensen. Mensen die niet met mij resoneren neem ik voor lief en langzaam blijkt het wederzijds te zijn en dooft het contact. Maar dan komt het en ik vraag me af waarom hebben de berichten op radio en tv zoveel invloed op mij? Ik word zenuwachtig van alle maatregelen die genomen worden. Ik denk daar steeds aan, mijn denken zit me als het ware in de weg. Wat moet ik doen? Vriendelijke groet,

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 22 Dec 2021

Wat mij betreft is het normaal dat je er last van hebt Betty, het is OK om ervan in de war te raken. Wanneer we lastige zaken niet los kunnen laten, kunnen we de leervraag stellen: 'Wat leer ik hiervan?' of 'Welke kwaliteit wil ik ontwikkelen in deze situatie?' Richt je vervolgens op het antwoord dat je krijgt.

Betty
Door

Betty

op 22 Dec 2021

Beste Henk, de zaken waar ik steeds last van heb kan ik in een paar zinnen samenvatten. 1) Niet gevaccineerd, betekent niet welkom zonder code en ook niet welkom bij bepaalde 'vrienden'. 2) Ik ben nu 76 jaar, geboren in een arbeidersgezin. Laag geschoold, vaak eenvoudige parttime baantjes soms fulltime gewerkt, een klein pensioentje zelf opgebouwd. Ik schrijf de mensen aan van het pensioenfonds en de politieke partijen en vraag begrip voor ouderen in dezelfde situatie en smeek om indexatie. Iedere dag word ik hiermee geconfronteerd.... Beste Henk ik kan mezelf niet troosten, deze lastige zaken kan ik moeilijk los laten. Wat zou het antwoord kunnen zijn?

Wil steenland
Door

Wil steenland

op 22 Dec 2021

Dag Henk, ben nu 75 en ga door mega processen..binnen mijn eigen gezin ben ik de enige die niet “geprikt is !! En mijn eega ook nog niet, maar kondigde aan dat hij in januari wel gaat voor de spuit. Praten heeft geen zin, hij zit op een ander lijntje. Ik zie mijn angsten, hard werken, liefdevol blijven, en mijn engel gevraagd om een beetje voor hem te gaan zorgen, leg het in de handen van het goddelijke. Vrienden (zijn het wel vrienden) laten het afweten. Ben dankbaar voor alle mooie workshops die ik mocht ervaren, geeft me inzicht in wat er speelt.dank ook voor jouw wijze lessen. Liefdevolle dagen.

Suze
Door

Suze

op 26 Dec 2021

Dag lieve Wil, Jij zult er goed over nagedacht hebben waarom jij die prikken niet hebt gewild.Gewikt en gewogen. Je besluit niet lichtzinnig genomen hebben. Je bent een vrij mens en je hebt het recht op jouw keuze. Ook al ben je de enige in je gezin en ook al laat jouw man zich vaccineren in januari. Wil, kun jij je nog herinneren waardoor je tot het besluit gekomen bent waarom jij niet gevaccineerd wilt worden? Heb je er misschien over gelezen of over gesproken met mensen, waardoor er bij jou een kwartje viel waarop jij jou keuze hebt gemaakt. Heb je dit met je man en gezinsleden in een vroeg stadium gedeeld? Of heeft iedereen op zijn eigen eilandje(onder 1 dak?)een eigen keus gemaakt. Zonder zo’n ingrijpende boodschap met elkaar te delen. Lieve Wil, probeer in ieder geval je trilling hoog te houden. Vraag hulp voor jou aan jouw helpers en je weet hoe krachtig deze zin is hè? Voor het hoogste goed, voor mij zelf, mijn man, mijn gezinsleden, voor de hele mensheid, voor alle planten en dieren, Amen. En ontspan Wil. Leun maar achter over. Haal diep adem(door 1rietje) en verwonder je hoeveel ruimte je in je hebt. Wanneer je helemaal vol bent, dan tuit je je lippen en blaas je langzaam uit naar diegene van wie je houdt. Ik zeg dan in mezelf” voor je het hoogste goed, voor mezelf( ik noem dan eenzaam) de mensheid, planten en dieren. Deze oefening kun je herhalen. Vergeet niet te ontspannen. En Wil, heb vertrouwen in God. Lieve groet, Suze .

Wil
Door

Wil

op 26 Dec 2021

Dank, voel me gesteund

Petra Van der Stouw
Door

Petra Van der Stouw

op 22 Dec 2021

Lieve mensen, Mijn meest succesvolle benadering om met andersdenkenden om te gaan is te beseffen, dat we allemaal (per definitie) anders zijn en dus ook allemaal ons eigen Pad gaan. Wonderlijk om te zien hoe sommige mensen wegen bewandelen die ver verwijderd kunnen zijn van ons eigen gekozen pad. Soms geef ik boze mensen ( in het verkeer ofzo) een glimlach, volgens mij werkt dat ontwapenend. Vanmorgen was er een belerende mevrouw in de supermarkt omdat ik (even) geen mondkapje droeg. Zij gaat haar weg en ik de mijne... Ik wens iedereen verbinding met het Licht van de Winterzonnewende, wat sinds gisteren weer van de donkere dagen gestaag toeneemt.

Tineke Ferwerda
Door

Tineke Ferwerda

op 22 Dec 2021

Mooie adviezen. Maar ook het nieuwe onderzoek van het VUMC naar aanvullende therapie, Cam supplementen, m.n. die kankerpatienten gebruiken. Ik merk een oprechte en wetenschappelijke belangstelling daarvoor (jonge vrouw in opleiding tot apotheker) en doe mee aan het onderzoek als kankerpatient van hun ziekenhuis, waar over ik uitermate tevreden ben. Uiteraard ook over Henk Fransen gehad. Wens iedereen fijne feestdagen!

Caroline
Door

Caroline

op 18 Jan 2022

Mijn partner is andersdenkende en heeft een andere trilling. Hij leeft ook van mijn energie voor en deel (Ik moet vaak gapen als wij samenzijn). Ik doe mijn best dit te blokken en in liefde te blijven. Dat is iets wat ik pas sinds kort goed kan. Hierdoor zijn er nu uiterst bijzondere ontwikkelingen gaande. Hij vindt mij een beetje gek en eng, maar accepteert dat lijdzaam; Ik vind hem wonderlijk blind voor wat er gaande is, maar accepteer dat. Hij heeft het hart best wel op de juiste plek en met dat hart van hem kan ik prima resoneren. Dát is verbinding zoeken in liefde, hoe moeilijk dat soms ook is. En anders gewoon even de natuur in een lekker opladen!!! Veel liefde voor iedereen!!! 🙏❤💗

Reactie plaatsen