arrow_drop_up arrow_drop_down
Je wordt van binnenuit geleid

Je wordt van binnenuit geleid

Je innerlijke leiding

Vooraf

In dit artikel introduceer ik twee begrippen: ‘Je hogere zelf’ en ‘Je spirituele team’. Dat zijn niet voor iedereen bekende begrippen. Geloof niet zomaar wat ik hieronder over dit onderwerp zeg. Sta gewoon open voor de aangeboden informatie. Doe alleen iets met dat wat voor jou resoneert.

Helemaal aan het eind geef ik nog een oefening om contact te maken met je innerlijke leiding.

Plannetje

Iedere ziel komt naar de aarde met een plannetje. Zo’n plannetje bestaat doorgaans uit:

  • Het leren van bepaalde lessen;
  • Het ontwikkelen van bepaalde vaardigheden en kwaliteiten;
  • Het van betekenis zijn voor anderen;

Uiteindelijk gaat het er op aarde om te leren liefde te geven en te ontvangen, allereerst op jouw eigen unieke manier, uiteindelijk meer en meer onvoorwaardelijk en universeel.

Je hogere zelf

Omdat mensen op aarde in de vergetelheid terechtkomen en min of meer vergeten dat ze goddelijk zijn, blijft een deel van hun ziel in het licht met volledige kennis van hun plannetje, van hun blauwdruk. Dit ‘hogere’ deel begeleidt (met respect voor de vrije wil) het deel op aarde dat in het lichaam zit. Samen vormen ze een eenheid.

Op die manier blijf je – hoezeer je die kant van jezelf misschien ook vergeet – altijd verbonden met je eigen innerlijke licht en van daaruit met de bron van al-wat-is.

Je innerlijke leiding of ‘hogere zelf’ is zich volledig bewust van alle kennis en informatie omtrent jouw blauwdruk en je bedoeling hier op aarde. Daarom kan je hogere zelf je veilig leiden op je pad. Wanneer je contact leert maken met dit deel van jezelf kun je de rest van je leven vol vertrouwen vooruit stappen op je levenspad.

Je hogere zelf is het meest intieme deel van jezelf in het licht,
het bevindt zich ‘hoog’ in de hemel of in het binnenstebinnen van je hart.

Contact met je hogere zelf

Je hogere zelf vertegenwoordigt jouw hoogste licht- en liefdestrillingen. Daarom brengt alles wat jou in een hogere trilling brengt je ook dichter bij je hogere zelf. Je kunt daarbij denken aan alles wat je een goed gevoel geeft, kwaliteit aan je leven toevoegt, liefde oproept of dankbaar stemt. Op al die momenten verhef je jezelf in licht en liefde en wordt je verbinding met je hogere zelf sterker en zuiverder.

Je spirituele team

Naast je eigen licht in de vorm van je hogere zelf, heb je ook hulp van andere lichtwezens, zoals engelen en lichtmeesters die in de buurt van de aarde zijn om mensen bij te staan bij hun volledige terugkeer naar het licht. Sommige daarvan zijn vrijwel altijd bij je zoals je persoonlijke geleide gids(en), je persoonlijke beschermengel, en misschien een overleden familielid of een vriend(in) aan gene zijde die sterk met je is verbonden. Maak gebruik van deze enorme lichtkracht en liefde die vlakbij je is. Stem er vaak op af en verheug je erover. Je bent rijk gezegend!

Je hoeft geen gesprekken met je hogere zelf of spirituele team te voeren om er echt contact mee te hebben. Ze zijn er gewoon, ze zijn er altijd geweest en zullen er altijd zijn. Weet gewoon dat je met een enorme intelligentie liefdevol wordt begeleid. Vraag in vertrouwen om hulp en verheug je over de perfecte uitwerking daarvan. In de meeste gevallen communiceert je team met je via kleine aanwijzingen op je pad en een gevoel van herkenning in je hart. Herken daarom de kleine veranderingen in je leven die te maken hebben met je intentie en wees dankbaar. Noteer je successen in een notitieblokje of dagboek.

Hoe maak je gebruik van de enorme lichtkracht in en om je heen?

De essentie van het licht is de vrije wil. Daarom zullen de hogere lichtwezens de vrije wil altijd respecteren en niet ingrijpen in je leven zonder jouw duidelijke toestemming of verzoek. Het is dus belangrijk dat je je hogere zelf en je spirituele team leert betrekken. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, ook de lichtwezens vinden het heerlijk om hun liefde voor je te kunnen inzetten.

Je kunt de lichtwezens in je leven betrekken door om hulp te vragen en door opdrachten te geven. Opdrachten geven aan god of het licht is voor veel mensen nieuw (en vaak ook onwennig). Wanneer je opdrachten geeft is het belangrijk dat je daarbij aangeeft dat de opdracht uitgevoerd moet worden voor het hoogste goed van jouzelf en alle betrokkenen. Wanneer je iets voor jezelf vraagt en het zou anderen schaden dan werken de lichtwezens namelijk niet mee.

Waarom het moeilijk kan zijn om steun te vragen of om opdrachten te geven

Je huidige moeilijkheden zijn meestal een reflectie van pijnlijke ervaringen uit het verleden die je niet helemaal hebt kunnen verwerken. Een deel van je pijn is het gevoel van in de steek gelaten zijn (‘ik moet het alleen doen’, ‘ik moet het alleen oplossen’). Deze innerlijke eenzaamheid staat om hulp vragen in de weg. De illusie van de eenzaamheid kan zelfs zo sterk zijn dat het niet eens in je opkomt dat er nu hulp voorhanden is.

Daarnaast heb je tijdens de pijnlijke situatie van vroeger je innerlijke macht (voor een deel) uit handen gegeven. Vanuit deze onmacht is het moeilijk om duidelijke opdrachten te geven. Toch kun je hier en nu je innerlijke macht weer terugpakken door in het hier en nu met deze mogelijkheid te spelen.

Is het echt waar?

Heb je echt een hoger zelf en spiritueel team? Volgens meerdere oude tradities en godsdiensten blijf je inderdaad altijd verbonden met het licht (ook wanneer je dit vergeet). Recente ontdekkingen in de wetenschap bevestigen ook dat je via het elektromagnetische veld van je hart verbonden bent met alles en iedereen in het universum. Maar mocht het bekrachtigende idee van hulp van een spiritueel team niet gegrond zijn in de werkelijkheid dan kun je er toch gebruik van maken. Waarom? Omdat je onbewuste geest geen verschil kan maken tussen een voorstelling en de werkelijkheid. Neem je lievelingsmaaltijd. Wanneer je daaraan denkt en je voorstelt dat het geurend en dampend voor je neus staat, dan voel je extra speeksel in je mond lopen terwijl die maaltijd er in werkelijkheid helemaal niet is. De fysieke wereld reageert dus direct, ook als het idee op zich niet waar is.

Samenvattend

  • Alles wat jouw trilling verhoogt, brengt je dichterbij de hoge lichttrillingen van je hogere zelf en spirituele team.
  • Je activeert de leiding van je hogere zelf en spirituele team door ze om hulp te vragen bij de volgende stap op je levenspad.
  • Je activeert de leiding van je hogere zelf en spirituele team door ze opdrachten te geven voor het hoogste goed van jouzelf en alle betrokkenen.
  • Om contact met je hogere zelf en team is het niet nodig om ze concreet te kennen of om ermee te ‘praten’. Vertrouwen op het idee dat ze er zijn en geloof in hun onbeperkte licht- en liefdeskracht is voldoende om hun krachten in je leven te mobiliseren.
  • Antwoorden van je hogere zelf en spirituele team komen op een bij jou passende unieke manier, niet zelden door toevalligheden die op je pad verschijnen, dromen en creatieve invallen die heel kloppend voor je voelen.

Oefening

Leg je hand op je hart en vertraag je ademhaling. Een paar keer heel langzaam in en een paar keer heel langzaam uit. Doe het echt heel langzaam. Denk nu aan iets of iemand in je leven dat je een heel goed gevoel geeft. Het kan iemand zijn waar je heel veel vertrouwen in hebt of misschien een herinnering aan een moment of periode in je leven dat je heel gelukkig was. Neem een paar langzame ademhalingen de tijd om deze persoon of herinnering tot leven te brengen. Stel je nu voor dat je een spiritueel team hebt dicht in en om je heen. Een enorme hoeveelheid licht en liefde vlakbij. Stel een vraag die belangrijk voor je is. Luister hoog boven je hoofd of diep in je hart. Allebei is goed. Adem nog 1 keer heel langzaam alle liefde in en blaas deze vervolgens heel langzaam je leven in. Alsof je de weg voor je schoonblaast met deze liefde zodat het pad zich opent. Ga in vertrouwen verder.

In liefde,
Henk Fransen

Over de schrijver
Kleinveld
Door

Kleinveld

op 2 February 2021

Fantastisch uitgelegd!Het wordt doorgestuurd aan mensen die mij lief zijn.Dank u wel.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 2 February 2021

Hartelijk dank voor het delen!

Anneke van den Berg
Door

Anneke van den Berg

op 2 February 2021

Dank je wel Henk. Zo helder uitgelegd! De bevestiging voor mij te doen wat nodig is, nu. Voor mijn missie: gelijkheid, liefde, zijn wie je bent. Hartelijk dank Anneke

VMaria van den Heuvel
Door

VMaria van den Heuvel

op 2 February 2021

Het is alsof deze tekst geen toeval is. Juist vandaag heb ik zoiets hard nodig. Dank je wel. Ik neem het in me op en ga ermee op weg.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 2 February 2021

Fijn om te lezen!

Trudy
Door

Trudy

op 2 February 2021

Dankjewel lieve Henk voor je mooie hartverwarmende woorden Ik stuur jou het dubbele toe ,van wat jij al je lezers gunt. Je bent een prachtig mooi mens‍♀️Trudy

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 2 February 2021

Big smile! Ik voel je gave in het lezen van je woorden. Heel mooi. Dank.

E.A. Wagenaar
Door

E.A. Wagenaar

op 2 February 2021

Dag Henk, een mooi verhaal dat mensen kan inspireren over zichzelf en hun persoonlijke zin van hun bestaan na te denken . ik vraag mij wel af wat de bron is van je verhaal. Je verwijst wel naar oude tradities, maar niet naar welke. Uit je woordkeus maak ik op dat het gaat over de oude Christelijke traditie, misschien zoiets als de antroposofen dat doen. ik veroorloof mij een enkele opmerking die niet als kritiek is bedoeld, doch slechts als aanvulling. Je stelt dat het onze levensopdracht is om ons eigen 'plannetje' te ontdekken en te ontwikkelen. Ik zou dat 'plannetje' toch liever anders benoemen: Gods Beeld en Gelijkenis (bijbel, Genesis I)te worden. En dat ook nog eens van uit de gedachte dat alleen Hij weet wat dit Beeld en die Gelijkenis in waarheid zijn. Ik weet dat niet, en daarom kan ik die opdracht niet uit mijzelf volbrengen. Ik noem dat liever 'het alles omvattende Plan van God' en dé reden waarom Hij de mens schept. Zonder de mens als Beeld en Gelijkenis heeft God geen Aanwezigheid, en is er geen geen Manifestatie van Zijn Liefde, Waarheid en Schoonheid. Dus.... ik noem dat geen 'plannetje' maar het Grote Plan van de schepping .en alles wat ik zelf kan doen is STIL zijnen Ontvankerlijk . Wanneer dat echt plaatsvindt spreekt de traditie over 'het Hemels Huwelijk, de grootst mogelijke ervaring van de Mens. groetjes, dkm (de kleine mens)

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 2 February 2021

Beste meneer of mevrouw Wagenaar, dank voor je aanvulling. De woorden komen vooral uit mijn hart. Ik herken in mijn ervaring wel dingen die je schrijft. Het is groots en mooi!

Dymph
Door

Dymph

op 2 February 2021

Een blog naar mijn hart. Erg mooi Henk. Dank je wel. Warme groet, Dymph

Jannecke
Door

Jannecke

op 3 February 2021

D-Anck-juweel hemelse lieve hen-key

Gerrie
Door

Gerrie

op 3 February 2021

Lieve Henk, Gisteren het laatste boek(je) van Christina ontvangen en gelezen.... tijdens het lezen en het gevoel daarover in mijzelf, kwam jij meermaals in mijn gedachten... waarschijnlijk ook omdat ik dit jaar o.a. "leef de beste versie van jezelf" aan het "herhalen" = verdiepen ben. Waar ik zo naar verlang, is de verbinding met anderen die geloven in Liefde, waardoor het het trillingsniveau van het collectief verhoogd zal worden. Ik doe (natuurlijk) wat ik kan , maar ik ben een "gewoon klein mensje" (Weliswaar met een enorm verlangen naar eenheid en verbondenheid in Liefde !!) Dus mijn vraag aan jou: kun jij daar iets voor doen??? bv. Een oproep tot dagelijkse/wekelijkse meditatie of andere vorm van verbondenheid?! Dank voor jouw inzet sowieso! En ja: In, met, voor en door Liefde, Gerrie

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 3 February 2021

Hoi Gerry, daarvoor heb ik mijn Verhoog je trilling programma waarmee ik twee keer per jaar met honderden mensen tegelijk hiermee bezig ben...

Reactie plaatsen