arrow_drop_up arrow_drop_down

Beter worden of veranderen begint met een open mind

Het kan goed zijn dat jouw mind in de overlevingsstand staat. Je zit dan in je analytische mind, van waaruit je de neiging zult hebben om te vechten of te vluchten. In beide gevallen ben je gefixeerd op gevaar, beperking en tekort. En daarmee houd je de toestand die je niet wilt juist in stand.

Je mind kan ook ‘positief zijn’, de zogenaamde positieve mind. Dat betekent dat je meer gericht bent op zaken die jou behulpzaam zijn. Dat is gunstig en een goede stap vooruit. Maar je mind maakt dan nog steeds onderscheid tussen goed en fout en houdt daarmee de polariteit in stand. Het blijft moeite kosten om het goede te behouden.

Het ultieme doel is een open mind. Je denken overstijgt dan de polariteit en je kunt onder alle omstandigheden rustig en kalm blijven. Een open mind maakt dat alles zich moeiteloos ten goede keert. Tijdens de Zhineng-oefeningen kun je ervaren dat spanningen, pijn of kramp vanzelf omgezet worden in warmte, ruimte en vertrouwen. Dit is een diepe ervaring van zelfgenezing en van vertrouwen in het leven.

Wil je meer lezen over Zhineng – Oosterse oefeningen voor zelfgenezing?

Klik dan hier…

 

Over de schrijver
Mariette van hallo.

Door

Mariette van hallo.

op 6 July 2018

Ik verlang ZOO naar de cursus chineng, die we zouden doen!

Reactie plaatsen