INSCHRIJVING 2017 GESTART: Zhineng met de Chinese leraar Xie Chuan
31 december 2016 

INSCHRIJVING 2017 GESTART: Zhineng met de Chinese leraar Xie Chuan

 

 

Het grootste ‘medicijnloze’ ziekenhuis ter wereld

Zhineng is een reeks van eenvoudige bewegingen ontwikkeld door Dr. Pang Ming, een Oosters en Westers afgestudeerd arts. Zijn bewegingen zijn bedoeld om de innerlijke geneeskracht aan te boren door af te stemmen op wat ze in Zhineng het Qi-Veld noemen. Dit is in het Westen bekend als het Kwantumveld of Nulpunt-energie. In 1991 startte Dr. Pang Ming in Beijing een klein Zhineng centrum dat in korte tijd uitgroeide tot het grootste medicijnloze ziekenhuis ter wereld waar meer dan 300.000 patiënten vanuit de hele wereld naar toe kwamen.

2016

Samenwerking Henk Fransen met de Chinese leraar Xie Chuan

Leraar Xie Chuan is door Dr. Pang Ming opgeleid en heeft jarenlang in het grootste medicijnloze ziekenhuis van China gewerkt. Op dit moment heeft hij een eigen research centrum in China en begeleidt hij regelmatig groepen patiënten in Europa en de USA. In november 2015 maakte hij kennis met Henk Fransen, waar onmiddellijk een positieve uitwisseling ontstond over het zelfgenezend vermogen van de mens. De eerste drie workshops die Henk samen met Xie in 2016  organiseerde waren in korte tijd volgeboekt met meer dan 400 deelnemers.

‘Toen ik Xie ontmoette was ik geraakt door zijn eenvoud en de impact die zijn bewegingen al in korte tijd hadden op mij en mijn mede-cursisten.’
– Henk Fransen

Leer meer over de oosterse oefeningen voor zelfgenezing.

2017

Kleiner en intiemer

In 2016 waren de workshops van 11-18 uur en sliepen de deelnemers thuis of bij familie/vrienden in de buurt. Dat gaf telkens een versnippering van het opgebouwde Chi-veld. Op grond van deze ervaringen heb ik besloten in 2016 intiemere workshops te organiseren waarbij een groot deel van de groep op het centrum blijft overnachten. Dat is weliswaar iets duurder maar het creëert een intieme sfeer waarin we het Chi- of kwantumveld nog krachtiger kunnen opbouwen.

2018

En wat als we het langer doen?

Het blijkt in de praktijk vooral de eerste dagen van de workshop ‘hard’ werken te zijn om weerstanden te overwinnen, onze gedachten tot rust te brengen en toegang te krijgen tot het Chi- of kwantumveld. Na 4 dagen bouwden we zo met elkaar telkens een krachtig energieveld op en vond iedereen het eigenlijk ‘zonde’ om weer naar huis te gaan. Iedereen wilde dan juist graag doorgaan en zijn of haar ervaringen verdiepen. Daarom heb ik in 2016 ook een 7-daagse workshop georganiseerd. Al deze workshop waren weer ver in het voren volgeboekt.

29 april t/m 6 mei 2018

Waardevol voor beginners en gevorderden

 • 7-daagse Zhineng workshop met Xie Chuan en Henk Fransen
 • Xie Chuan geeft de oefeningen, Henk Fransen vertaalt en geeft extra inspiraties als arts
 • 29 april t/m 6 mei 2018
 • Aanvang met diner op 29 april 17.00 uur
 • Afsluiting met lunch op 6 mei 14.00 uur
 • Ochtend-, middag- en avondprogramma
 • Centrum Sparjeburd, Sparjeburd 2, 8409 CK Hemrik in Friesland
 • €845 met overnachtingen en €595 zonder overnachtingen (je regelt dan een slaapplek elders)
 • Beide prijzen zijn inclusief alle maaltijden
 • Overnachtingen zijn op basis van een 2-persoonskamer (vrouwen worden bij vrouwen ingedeeld en mannen bij mannen)
 • Maximaal aantal deelnemers: 34 met overnachtingen, 31 zonder overnachtingen

 

De meest gestelde vragen

Is de workshop alleen voor zieke mensen?
Nee. De workshop is waardevol voor zowel zieke mensen als gezonde mensen.

Wat kenmerkt de leraar Xie Chuan?
Elke leraar legt zijn eigen accenten. Sommigen leraren leggen veel nadruk op hoe een oefening lichamelijk precies uitgevoerd moet worden. Xie Chuan legt de nadruk allereerst op de ‘mind’ (je denken). Welke mindset ondersteunt de oefeningen en hoe bevrijd je de kracht van je geest?

Om je enkele voorbeelden te geven: krampachtig oefenen, perfectionistisch zijn, controle willen houden, almaar rekening houden met anderen werkt minder goed dan overgave en vertrouwen.

Ik heb nog geen ervaring met Zhineng. Kan ik dan aan de workshop meedoen?
Ja. Ik vind het de kracht van Xie Chuan dat hij Zhineng toegankelijk maakt voor iedereen.

Ik heb al veel ervaring met Zhineng. Heeft de workshop dan nog zin?
Xie Chuan is een van de door Dr. Pang Ming opgeleide Zhineng leraren. Hij is zo van Zhineng doordrongen dat ik denk dat de meeste mensen iets van hem kunnen leren.

Ik ben niet lenig. Kan ik de oefeningen dan doen?
Ja.

Heeft de workshop nog zin wanneer ik het online-programma gevolgd heb?
Ja. Een live ontmoeting met een Chinese leraar en het oefenen in een gezamenlijk Chi-veld heeft een meerwaarde boven een online cursus. Je kunt het vergelijken met een Champions League-finale die je op televisie bekijkt of dezelfde wedstrijd waar je live bij aanwezig bent in het stadion. Dat maakt een groot verschil.

Het online-programma is overigens een goede voorbereiding op de workshop en het kan je achteraf ook stimuleren om met de oefeningen door te gaan.

 

Pak je kans:

 • Leer je mindset af te stemmen op het Qi-Veld, Kwantumveld of Nulpuntenergie
 • Doe een intense ervaring op van het gezamenlijke opgebouwde Veld om eruit te putten voor je eigen gezondheid
 • Ontwikkel je zelf genezende vermogens
 • Leer van de Chinese leraar Xie Chuan die lesgaf in het grootste medicijnloze ziekenhuis ter wereld

Onderstaande foto is genomen tijdens mijn eerste ontmoeting met Xie Chuan.
Ik was direct geraakt door de eenvoud van zijn hart en de kracht van zijn oefeningen.

Chi Neng | Xie Chuan | Henk Fransen

Sfeerimpressie van de workshop in Mennorode 2016

Testimonial van een deelnemer

Wil je meer lezen over Zhineng?

Hier kun je nog meer testimonials bekijken…

Of meer leren over het Zhineng Online – oefeningen voor zelfgenezing

Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Marion van den Waardenberg
Door

Marion van den Waardenberg

op 04 Jan 2017

Beste Frans, wil zelf direct inschrijven en alvast reserveren voor twee vriendinnen. Ga ze nu bellen.

Annelies
Door

Annelies

op 04 Jan 2017

Yes. Ingeschreven. 2 x te laat. nu meteen gedaan. Ik heb echter nog wel een vraag. IK kan het niet terugvinden op de website of bij de factuur. Hoe zit het met restitutie van betaling bij afzeggen ivm calamiteit etc. Niet dat ik daar van uitga hoor. :)

Stella
Door

Stella

op 04 Jan 2017

kan ik ook voor de 7 daagse Zhineng een 4 persoonskamer reserveren met onbekenden? Ik wil graag mee doen en vind het niet erg om de kamer te delen met andere vrouwen die ik (nog) niet ken!

Evelyne
Door

Evelyne

op 05 Jan 2017

Dank Henk voor de on- line cursus Zhineng. Ik heb er plezier in en voel mij er goed bij! De workshops zou ik graag willen volgen maar financieel gaat dat niet. Is er een kans dat de oefeningen met geïnspireerde onderbouwing van Xie Chuan ook op video zullen gaan verschijnen?

Mariëlle Jansen
Door

Mariëlle Jansen

op 15 Jan 2017

Ik zie dat de 4-daagse in mei al volledig uitverkocht is, kan ik op een wachtlijst gezet worden?

peta de gunst
Door

peta de gunst

op 21 Jan 2017

hallo Henk. tot mijn spijt zag ik dat de vierdaagse cursus al volgeboekt is. graag hou ik mij aanbevolen voor het geval er mensen afzeggen. vriendelijke groet peta

Els Dekker
Door

Els Dekker

op 24 Jan 2017

Hallo Henk, Ik krijg geen toegang tot het inschrijven van de cursus online? en wat is het verschil met de lessen van Li Hongshi? Met een hartelijke groet, Els

Thea Goos
Door

Thea Goos

op 06 Mar 2017

Hallo Henk, ik heb vorig jaar de online cursus ChiNeng gevolgd, maar heb geen toegang meer omdat ik te rigoreus heb opgeruimd en alles kwijt ben geraakt. Dom! Username en wachtwoord heb ik gelukkig nog wel. Zou jij me nog een keer toegang tot de workshop willen geven? Alvast bedankt en sorry voor het ongemak. Groetjes en tot ziens in mei, Thea Goos

Reactie plaatsen