De VJT-verdiepingscursus

Maak je dagelijks gebruik van de principes uit de basiscursus en wil je écht nog een stap verder gaan?
Dan zit je hier op de goede pagina.

Ga de diepte in en leef in deze intense tijd op aarde
als een echte lichtbrenger!

De verdiepingscursus

In de verdiepingscursus ga ik ervan uit dat je gewend bent om het jezelf makkelijk te maken, dat je je aandacht relatief makkelijk van problemen af kunt halen, dat je vertrouwd bent met het zegenen van onprettige dingen en het activeren van het licht in en om je heen voor het hoogste goed van jezelf en anderen*.

Dat je dit al redelijk goed kunt, is belangrijk om tijdens de verdiepingscursus je trilling hoog te houden, terwijl je speelt met het toepassen van slechts enkele nieuwe, intense oefeningen. In die zin krijg je tijdens de verdieping weinig nieuwe informatie en ligt de aandacht - meer nog als in de basiscursus - op het oefenen tijdens je dagelijkse bezigheden.

In essentie gaat het er in de verdiepingscursus om meer te leven vanuit het perspectief van je hogere zelf en om de grootsheid van je innerlijk licht uit te drukken in alles wat je op een dag doet en zegt.


Noot

* Wanneer je de hierboven genoemde basishouding nog niet zo goed in de vingers hebt, zul je veel meer baat hebben bij de herhalingscursus.

Ervaringen van deelnemers

'Next level'
Ik ben blij dat ik de oefeningen uit de basiscursus al vaak toepas, want ik merk nu al, tijdens de 2e les van de verdiepingscursus, dat het hier echt om 'next level' gaat.
Deelnemer
Eenvoud en kracht
Tijdens de basiscursus was ik verbaasd over de eenvoud en kracht van de oefeningen. Tijdens de verdiepingscursus ervaar ik dat het nog eenvoudiger kan. Bedankt Henk, hier kan ik echt mee vooruit!
Deelnemer
Lichtbrenger
Ik heb mijn hele leven al een lichtbrenger willen zijn en nu ben ik er één! :-))
Deelnemer

Voordat je besluit mee te doen...

Wanneer je meedoet is het belangrijk dat je onderstaande 7 zinnen met JA kunt antwoorden:

- Ik heb aan de VJT-basiscursus meegedaan.

- Ik heb een computer met een goedwerkende camera, microfoon en internetverbinding.

- Ik heb het programma Zoom op mijn computer geïnstalleerd.

- Ik zorg ervoor dat ik tijdens de online bijeenkomsten alleen in de kamer ben of dat ik een koptelefoon gebruik zodat eventuele huisgenoten niet mee kunnen luisteren.

- Ik ben bereid om tijdens de online bijeenkomsten met medecursisten te oefenen.

- Ik ben bereid om dagelijks minimaal een half uur met de leer en oefenstof bezig te zijn.

- Ik heb de technische voorwaarden voor deelname (klik op de link) en de privacy-richtlijnen (klik op de link) gelezen en ga daarmee akkoord.

De VJT-verdiepingscursus

WAT ZIJN DE DATA VAN DE 8 ONLINE BIJEENKOMSTEN?
De bijeenkomsten zijn op 26 september en  3, 10, 17, 24, 31 oktober en 7, 14 november.


WAT ZIJN DE LESTIJDEN?

Elke bijeenkomst is van 09.45 - 11.30 uur met een maximale uitloop van een kwartier.


WAT KRIJG JE?

Naast een link voor de 8 online bijeenkomsten via Zoom, krijg je onbeperkt toegang tot het VJT-verdiepingsprogramma met theorie, oefenstructuren, mp3 geleide meditaties, inspiraties, huiswerkopdrachten en een besloten leeromgeving om met medecursisten uit te wisselen en mij vragen te stellen.


VÓÓRDAT JE JE INSCHRIJFT:

- Check of je de data van de online bijeenkomsten kunt en noteer deze data  in je agenda.

- Reserveer 09.45 - 11.45 uur ruim in je agenda zodat je in alle rust aan de lessen mee kunt doen.

- Lees de antwoorden op de meestgestelde vragen onderaan deze pagina zodat je goed weet waaraan je begint.


BIJ INSCHRIJVING GA JE AKKOORD MET:

Bij inschrijving ga je akkoord met de technische voorwaarden en privacy-richtlijnen zoals je die via de links hierboven kunt lezen, ben je bereid om tijdens de online bijeenkomsten met medecursisten te oefenen en om gedurende de cursus minimaal een haf uur per dag met de leer en oefenstof bezig te zijn.


WAT GEBEURT ER NADAT JE JE HEBT INGESCHREVEN?

- Direct na betaling ontvang je een nota en een bevestigingsmail met uitleg hoe je kunt inloggen in de leeromgeving (check je spambox in het geval dat je die email niet direct ontvangt).

- Een dag voor iedere online bijeenkomst ontvang je per mail een persoonlijke link (die je niet met anderen kunt delen) om in te loggen voor de online bijeenkomst.

- Een dag na iedere online bijeenkomst verschijnt de lesinhoud van die bijeenkomst in de leeromgeving.

- Tijdens de cursus ontvang je per mail geregeld een reminder of een inspiratietekst.

 

Na de cursus behoud je onbeperkt toegang tot de leeromgeving en het verdiepingsprogramma dat je hebt gevolgd.


Je kunt het cursusbedrag in één, twee of drie termijnen voldoen.


4.200+
Deelnemers sinds 2019
6+
Nationaliteiten
30+
Jaren trainingservaring
1000+
Enthousiaste reacties

Wat ik bijzonder vind aan Henk zijn programma's is dat hij vanuit zijn eigen ervaring en die van de deelnemers waarmee hij werkt, echt heeft begrepen hoe de emotionele geschiedenis van mensen invloed heeft op welzijn.

Systeemtrainer en coach
Hylke Bonnema, internationaal coach en trainer in systemisch werk

Als doorgewinterde trainer in Verbindende Communicatie ben ik geraakt door de wijze waarop Henk Fransen zich in zijn programma's over zijn passie uitlaat.

Trainer geweldloze communicatie
Jan van Koert, trainer geweldloze communicatie www.enkontakto.nl

Henk heeft een unieke combinatie van gedegen medische kennis, oprechte interesse in zijn medemens en een grenzeloos vermogen om het wonder van heling op alle niveaus in begrijpelijke taal over te brengen.

Directeur Sonnevelt Opleidingen
Albert Sonnevelt, psycholoog en directeur van Sonnevelt Opleidingen

Antwoorden op de meestgestelde vragen

Wat zijn de technische voorwaarden om mee te doen?

Je hebt het programma Zoom op je computer geïnstalleerd. Verder heeft je computer een goedwerkende camera en microfoon en beschik je over een goede wifi-verbinding. Wanneer je nooit eerder aan een Zoom-bijeenkomst hebt meegedaan, doe dit dan een keer voordat je je inschrijft. Op die manier weet je zeker dat de cursus een succes voor je wordt.

Kan ik meedoen wanneer ik geen ervaring met Zoom heb?

Ja, dat kan, maar alleen wanneer je computer aan bovenstaande voorwaarden voldoet en je een klein beetje handig bent met computers. Als je dat niet bent, is het belangrijk dat je iemand anders vraagt om te controleren of de camera en microfoon op je computer goed werken en je wifi-verbinding voldoende sterk is. Vraag deze persoon dit te testen voordat je je inschrijft en vraag hem of haar ook om het eerste kwartier van de eerste bijeenkomst aanwezig te zijn om je te helpen waar dat nodig mocht zijn.

Kan ik meedoen op een tablet of mobiele telefoon? 

Nee. Op een tablet en mobiele telefoon zijn de mogelijkheden om Zoom te bedienen te beperkt om goed aan de breakout rooms mee te kunnen doen. De breakout rooms zijn een essentieel onderdeel van de VJT-cursussen. Daarom heb je óf een laptop óf een desktopcomputer nodig. 

Wat zijn de privacy-richtlijnen voor deelname?

Wanneer je meedoet verbind je je aan een geheimhoudingsplicht: dat wil zeggen alles wat wordt gedeeld tijdens de bijeenkomsten en in de breakout rooms, blijft daar en wordt niet met anderen gedeeld.

Ook zorg je dat je alleen bent in de ruimte waar je de online bijeenkomst volgt of dat je een koptelefoon gebruikt zodat eventuele huisgenoten niet mee kunnen luisteren

Moet ik meedoen met de oefeningen?

Ja. Het is een voorwaarde voor deelname dat je bereid bent in de breakout rooms met andere cursisten ervaringen uit te wisselen en nieuwe vaardigheden te oefenen. Vanzelfsprekend bepaal je zelf wat je passend vindt om te delen.

Wat zijn breakout rooms?

Zoom biedt de mogelijkheid om deelnemers tussendoor in kleine groepjes in te delen. Je brengt dan een bepaalde tijd apart van de groep door met enkele andere cursisten om met elkaar van gedachten te wisselen en te oefenen. Dit worden de breakout rooms genoemd.

Wat gebeurt er tijdens een online bijeenkomst (‘les’)?

De bijeenkomsten starten doorgaans met een ontspanningsoefening en een geleide meditatie. Daarna sta je in een breakout room met enkele medecursisten stil bij wat je de afgelopen week hebt geleerd in het kader van de cursus. Vervolgens introduceer ik een nieuw onderwerp met een bijbehorende oefening. Vaak geef ik een demonstratie van de oefening en beantwoord ik daarover vragen. Daarna oefen je met medecursisten in een breakout room; mogelijke vragen die zich daarbij voordoen, beantwoord ik daarna. Soms is er dan nog een tweede oefenronde. Bijeenkomsten worden doorgaans afgerond met een groepshealing en een toelichting op huiswerk. Om privacy-redenen worden er geen opnamen gemaakt van de online live bijeenkomsten. Je kunt deze dus niet terugzien.

Wat als ik een online bijeenkomst moet missen?

Alle essentiële informatie, oefenvideo's, mp3 geleide meditaties en inspiraties staan in de leeromgeving. Die kun je dus op elk moment inzien. Op die manier kun je prima bijblijven wanneer je een keer een les moet missen. Je mist echter wel de live demonstraties, het oefenen met medecursisten en de mogelijkheid om tijdens de les vragen te stellen. Probeer dus zo min mogelijk lessen te missen.

Wat wordt bedoeld met het online verdiepingsprogramma?

Hiermee wordt het VJT-verdiepingsprogramma bedoeld, dat bestaat uit een combinatie van theorie, oefenstructuren, mp3 geleide meditaties, inspiraties en huiswerkopdrachten. Het staat in de besloten leeromgeving.

Wat is de besloten leeromgeving?

Dit is een deel van de algemene leeromgeving die ik online heb staan; al mijn cursussen hebben hier een plek. Alleen deelnemers aan de VJT-cursussen hebben toegang tot de besloten VJT-leeromgeving. Je kunt er ervaringen uitwisselen met medecursisten, persoonlijke berichten versturen en oefenmaatjes vinden. Er is ook een gedeelte waar je mij tussen de bijeenkomsten door vragen kunt stellen.

Moet ik samenwerken met oefenmaatjes?

In de leeromgeving kun je medecursisten uitnodigen om samen met jou te oefenen (of ingaan op het verzoek van iemand die een oefenmaatje zoekt). Samen kun je je tussen de bijeenkomsten door de VJT-basisoefeningen eigen maken en de huiswerkopdrachten uitvoeren. Dat kan per telefoon, Skype of live. Samenwerken met oefenmaatjes is geen verplicht onderdeel van de cursus, maar het samen oefenen bevordert de integratie van de stof enorm. Veel deelnemers waarderen de mogelijkheid om samen te oefenen, zelfs als ze hier aanvankelijk wat huiverig tegenover stonden. Er zijn vriendschappen, Whatsapp-groepjes en andere uitwisselingsvormen uit ontstaan die zelfs (tot lang) na de cursus doorlopen!

Hoeveel tijd neemt de cursus wekelijks in beslag?

Afgezien van de wekelijkse online lessen van 2 uur, heb je veel vrijheid in de tijd die je eraan besteedt. Het is nuttig om in elk geval de les na te lezen in de leeromgeving en de oefening van die week nog eens te doen. Dat kost circa een halfuur. Daarnaast kun je doorlopend de nieuwe vaardigheden die je leert, in de praktijk brengen. Dat kan door de dag heen, maar ook door er elke dag even voor te gaan zitten. Als je een oefenmaatje of groepje hebt, breng je daar wellicht ook nog een halfuur per week mee door (live of online). Kortom: het ligt eigenlijk helemaal aan jezelf. Maar hoe meer je oefent, hoe hoger het rendement.

Hoelang heb ik toegang tot het VJT-verdiepingsprogramma in de leeromgeving?

De informatie, oefenvideo's, mp3 geleide meditaties, inspiraties, huiswerkopdrachten en samenvattingen die bij de cursus horen, staan online. Je hebt er levenslang toegang toe. Datzelfde geldt voor de besloten leeromgeving waar je ervaringen kunt uitwisselen met medecursisten.

arrow_drop_up arrow_drop_down