6 principes van energetische genezing
12 oktober 2021 

6 principes van energetische genezing

Wat is genezing?

Activeer je zelfgenezende vermogens en zet herstel in gang door gebruik te maken van 
de onbegrensde energie van het kwantumveld.

Bij ‘genezing’ denk je in eerste instantie vaak aan verbetering van je fysieke en/of mentale gezondheid. Maar je kunt ook op allerlei andere vlakken vooruitgang boeken wanneer je gebruikmaakt van energetische genezing. Denk bijvoorbeeld aan je relaties, je werk, je financiële situatie, je vrije tijd, je hobby's, enz.

Ik heb veel geleerd over energetische genezing door eigen ervaring, maar ook door de ervaring van 'mijn' patiënten die spontaan genazen. Én ik heb me verdiept in het werk van internationale deskundigen op het vlak van energetisch genezen, zoals de Amerikaanse wetenschapper dr. Bill Bengston en de Chinese Zhineng-leraar Xie Chuan. Met beide mannen heb ik jarenlang workshops gegeven.

Alles wat ik op die manier geleerd heb, heb ik vertaald in 6 principes van energetische genezing. Ik hoop dat ze je inspireren tot een volgende helende stap in je leven. Wil je je verder bekwamen in een of meer van deze principes? Dan kun je hier verder lezen...

De 6 principes

Principe 1. Richt je op hoge(re) trillingen en laat problemen zoveel mogelijk los.

Principe 2. Geniet van wat je nog niet hebt.

Principe 3. Maak gebruik van de onbegrensde geneeskracht van je onbewuste geest.

Principe 4. Maak gebruik het mysterie van zelfgenezing: de slaap.

Principe 5. Maak gebruik van een krachtvoorwerp.

Principe 6. Maak gebruik van de kracht van samen.

Het 1e principe:
Richt je op hoge(re) trillingen en laat problemen zo veel mogelijk los

Hoe eenvoudig het ook klinkt, dit is de krachtigste houding die ik ken om je trilling te verhogen en energetische genezing op gang te brengen:

  • Richt je aandacht op hoge(re) trillingen.
  • Geef problemen weinig of geen energie.

Op de allereerste plaats schenk je meer aandacht aan hoge trillingsmomenten. Dit zijn alle momenten die je fijn of mooi vindt, alle momenten waarop je liefde geeft of ontvangt en alle momenten die je tot leven brengen, enthousiast maken of geluk schenken. Zeer hoge trillingen ervaar je wanneer je stilstaat bij mensen, dingen of gebeurtenissen die je een dankbaar gevoel geven.

Op de tweede plaats verlies je geen onnodige energie aan 'problemen'. Wanneer je ze  kunt oplossen, dan doe je dat zonder uitstel. Wanneer je hulp nodig hebt om ze op te lossen, dan schakel je die hulp in, ook zonder uitstel.

Verder laat je 'problemen' zo veel mogelijk met rust en richt je je zo goed mogelijk op het verhogen van je lichttrillingen. Eist een probleem toch veel van je aandacht, beantwoord dan de vraag: 'Wat leer ik van deze situatie?' Vervolgens kun je je richten op datgene wat je aan het leren bent. Dat werkt bekrachtigend. Ook kun je ter inspiratie de blog Het gevangenisverhaal lezen.

Genezing is een hoge trilling. 
Door je aandacht te richten op hogere trillingen en jezelf daaraan te wennen, 
zet je de deur naar genezing wagenwijd open.

Het 2e principe:
Geniet van dat wat je nog niet hebt

Wanneer je naar iets verlangt wat er in de fysieke wereld nog niet is, dan staar je je vaak blind op het feit dat het er nog niet is. Daarmee kijk je echter over de schoonheid van je verlangen heen!

Je verlangens zijn wonderbaarlijke scheppingskrachten die rechtstreeks uit je ziel komen (of diep uit je hart). Wanneer je het lef hebt om je in je verlangens in te leven, ontdek je dat het de precieze energetische blauwdrukken zijn van dat wat je ten diepste bedoeld bent te manifesteren. Geniet van de energetische kracht van je verlangens en droom je ideale wereld in manifestatie.

Elke topsporter die uitzonderlijke prestaties levert, droomt daar al zijn hele leven gepassioneerd over. Moeder Teresa droomde in het klooster vele jaren over het werk dat ze buiten het klooster wilde gaan doen. Later kreeg ze daarvoor de Nobelprijs van de vrede. Hetzelfde geldt voor Nelson Mandela. Hij droomde jarenlang in de gevangenis over wat hij voor zijn volk wilde betekenen en kreeg daar later de Nobelprijs voor. Bij mijn meest bijzondere patiënten heb ik ook telkens weer gezien hoe ze durfden blijven dromen en hoe dit hen hielp om op wonderbaarlijke wijze te herstellen.

Is het gemakkelijk om te genieten van wat je nog niet hebt? Op zich wel. Ieder kind doet het van nature. Wanneer je echter in de loop van je leven vaak bent teleurgesteld, kan het zijn dat je zelfvertrouwen flinke deuken heeft opgelopen en je de onschuld van het dromen bent verloren.

Pas het tweede principe toe in je leven. 
Het is je grootste innerlijke geschenk en het contact met je ziel. 

Het 3e principe:
Maak gebruik van de onbegrensde geneeskracht van je onbewuste geest

Onder hypnose blijken mensen werkelijk alle processen in hun lichaam te kunnen beïnvloeden. Processen waar ze met hun bewuste denken geen invloed op hebben (zoals hun hartslag, hun bloeddruk, de werking van hun immuunsysteem), kunnen ze onder hypnose wél aansturen!

Een hypnotiseur gebruikt twee simpele manieren om de enorme kracht van de onbewuste geest aan te boren: een licht trance en suggestie. Voor beide heb je eigenlijk helemaal geen hypnotiseur nodig. Je kunt jezelf immers ook in een lichte trance brengen en suggesties geven.

Je wekt een lichte trance bij jezelf op door jezelf gerust te stellen en je te ontspannen. Dat kun je bijvoorbeeld doen door lekker ergens te gaan zitten of liggen en een ontspanningsoefening te doen (op het YouTube kun je veel mooie, gratis ontspanningsoefeningen vinden).

Vervolgens geef je jezelf in die ontspannen toestand suggesties in de vorm van ‘Ik mag …’. Laten we aannemen dat je graag lichamelijk beter wilt worden. Dan kun je in ontspannen toestand bijvoorbeeld herhalen: ‘Ik mag beter worden’ of ‘Ik mag genezen’. Of als je graag een betere relatie wilt, kun je in ontspannen toestand herhalen: ‘Ik mag een fijne relatie vormgeven’ of ‘Ik mag gelukkig zijn in mijn relatie’.

Dit is een heel krachtige methode:
Spreek de zin die je kiest vijf keer hardop uit, vervolgens vijf keer wat zachter. 
Fluister de zin daarna nog vijf keer en herhaal de zin tot slot vijf keer in stilte. 

Het 4e principe:
Maak gebruik van het mysterie van zelfgenezing: de slaap 

Elke dag maak je je energiereserves op en put je jezelf in meer of mindere mate uit. Tijdens de slaap worden je energiereserves weer opgeladen en draaien, zonder dat je daar weet van hebt, alle regeneratie-, herstel- en genezingsprocessen op volle toeren. De slaap is een mysterie van zelfgenezing.

Je kunt dit mysterie van de slaap ten volle benutten door het 3e principe uit te voeren vlak voordat je gaat slapen. Je slaap neemt je suggesties dan mee naar dromenland, waar de onbegrensde intelligentie van je onbewuste geest deze suggesties voorbereidt en manifesteert, zowel in je lichaam als in je uiterlijke leven.

Je slaap is het krachtigste wanneer je vroeg naar bed gaat en
enkele uren voor het slapengaan niet meer eet.

Het 5e principe:
Maak gebruik van een krachtvoorwerp

Een krachtvoorwerp is een voorwerp, foto, boek, geschenk of nog iets anders dat jou een heel goed gevoel geeft. Je kunt meerdere krachtvoorwerpen hebben, bijvoorbeeld één dat kracht geeft, één dat je vertrouwen geeft en één dat je in contact brengt met een gevoel van verbondenheid.

Zo heb ik een boek van een energetisch genezer die mij in contact brengt met het vertrouwen dat er wonderbaarlijke genezingen mogelijk zijn. Wanneer ik ergens pijn heb, leg ik dat boek op die pijnlijke plek en laat ik de geneeskracht ervan die pijnlijke plek binnenstromen.

Je krachtvoorwerp kan ook een bepaalde gebeurtenis in je leven zijn (bijvoorbeeld een bepaalde vakantie of de geboorte van je kind) of een periode in je leven dat je een bepaalde kwaliteit sterk ervoer (bijvoorbeeld een bepaald schooljaar, een bepaalde relatie of een periode waarin je veel flow ervoer). De herinnering daaraan kan je dan direct in contact brengen met de bijbehorende hoge kwaliteit. Maak je herinnering als krachtvoorwerp tastbaar door deze op een mooi stukje papier te schrijven. Bij de herinnering aan een bijzondere liefde kun je dan bijvoorbeeld op je papiertje schrijven ‘liefde’ of de naam van de persoon met wie je die liefde hebt beleefd.

Ga één keer per dag zitten en houd dit krachtvoorwerp vast.
Of leg het op een deel van je lichaam dat je wilt sterken. 
Wanneer het past, kun je het krachtvoorwerp ook 
bij je dragen of tegen je aan leggen wanneer je slaapt.

Ik heb een cliënte gehad die een nachthemd kocht en alle mensen die haar dierbaar waren vroeg daarop iets te schrijven, bijvoorbeeld een kracht gevend woord, een zin of gebed. Dit nachthemd hielp haar door haar moeilijkste nachten heen.

Het 6e principe:
Maak gebruik van ‘De kracht van samen’

Een auto die niet wil starten, kun je in je eentje aanduwen, maar je moet wel van heel goeden huize komen om ‘m van zijn plek te krijgen. Echter, wanneer je diezelfde auto met vijf vrienden aanduwt, komt deze niet alleen gemakkelijk in beweging, je kunt onderweg nog plezier met elkaar maken ook!

Zo werkt het ook met energetische genezing: het is veel lastiger om op eigen kracht energetisch te genezen dan wanneer je dat samen met anderen doet. De energie en de ‘intelligentie’ van de groep kunnen namelijk mogelijkheden scheppen die voor jou alleen heel moeilijk te bereiken zijn.

Dat is waarom ik zo enthousiast ben over de helende werking van groepsenergie en dat is ook waarom ik met de energetische genezers Bill Bengston en Xie Chuan grote groepen organiseerde. De laatste jaren heb ik dit werk voortgezet in mijn grote online cursussen, waarin we middels de zogenaamde breakout rooms tegelijkertijd een bijzondere persoonlijke noot kunnen toevoegen. Alles in één dus.


Beschrijf onder aan deze pagina je eigen ervaring met 
energetische genezing en wat voor jou het beste heeft gewerkt.


Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Annelyn de Boer
Door

Annelyn de Boer

op 13 Oct 2021

Lieve Henk, Wederom zéér geraakt door wat je schrijft en wat ik zelf heb mogen ervaren in een VJT-training. Ik ben er nog dagelijks mee bezig in mijn eigen leven en probeer er cliënten in verder te helpen. Ik raad hen ook telkens je mooie trainingen aan waarmee we persoonlijk maar zeker ook met z'n allen weer verder kunnen komen. Dank voor je heldere samenvatting van de 6 principes, ZOOOO fijn om mezelf telkens te reminderen hoe dit te integreren in mijn leven. en héél fijn dit te kunnen delen met de mensen om mij heen. DANKJEWEL!!! ♥♥♥

Edmée
Door

Edmée

op 22 Jan 2022

Dankbaar voor de gedeelde kennis en inzichten. Licht & liefde voor het Al...zo ontstijgen wij dan het dal. Dag Henk fijn hoor jou bericht. .1000 x meer licht door deze deling.....dat komt op in mij. Amen

Monique Van den Bogaert
Door

Monique Van den Bogaert

op 31 Oct 2021

Lieve Henk, ik volg je al een aantal jaren en ik voel hoe ik gegroeid ben! Je hebt prachtige en waardevolle blogs geschreven, knappen cursussen en trainingen uitgewerkt. Ik heb deelgenomen wat in mijn vermogen lag. Ik ben daardoor ook meerdere interessante boeken gaan lezen ... En wat ik geleerd heb dat er bij mij kop en schouders bovenuit steekt is de kracht van dankbaarheid. Ik heb geleerd door dankbaarheid tot in elke cel van mijn lichaam te voelen, hoe mijn leven positief transformeerde ... hoe problemen zich als vanzelf oplosten en hoe veel gelukkiger en gezonder ik me daardoor ben gaan voelen. Dankbaarheid is echt een magische kracht. Bedankt dat je de 6 principes van energetische genezing op een rijtje hebt gezet. Ik ga dit zorgvuldig bewaren en ook toepassen want ik geloof er volledig in dat dit werkt! En nog eens bedankt dat je mijn leven hebt gekruist en verrijkt met jouw inzichten en ervaringen. Een hele dikke DANKJEWEL!!!

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 03 Nov 2021

Dank Monique, in je woorden voel ik een groot en dankbaar hart. Heel fijn!

Reactie plaatsen