Voel je je gevangen in je omstandigheden?

Voel je je gevangen in je omstandigheden?

Wanneer je voor je gevoel gevangen zit in je leven, brengt dit verhaal je mogelijk
 op nieuwe ideeën om met je situatie om te gaan.

Het gevangenisverhaal

Het verhaal betreft een man die levenslang gevangenisstraf kreeg voor een moord die hij niet had gepleegd. Ik zal je de details besparen, maar het was echt een afschuwelijke zaak. Na zijn veroordeling kwam deze man in de gevangenis en daar werd het nog veel erger.

Ik weet niet of je het weet, maar in een gevangenis vormen de gevangenen met elkaar een soort mini-samenleving en die lijkt veel op wat er in het echte leven gebeurt. Dat wil zeggen: iedereen neemt een plekje in en er ontstaat een soort hiërarchie van belangrijke mensen die macht uitoefenen over minder belangrijke mensen.

In de gevangenis geldt dat wanneer je een zwaar misdrijf hebt gepleegd, je dan automatisch hoog in de hiërarchie wordt geplaatst en dus boven mindere criminelen staat. Daarna moet je natuurlijk wel je plekje zien te behouden en daarbij geldt het recht van de sterkste.

De onterecht veroordeelde man kwam op basis van zijn zogenaamde misdrijf dus hoog in de hiërarchie, maar hij kon dat natuurlijk op geen enkele manier waarmaken. Daardoor viel hij algauw ‘naar beneden’ en werd het pispaaltje van iedereen. Dagelijks werd hij gehoond en vernederd.

Toen ik zijn verhaal hoorde, kreeg ik een brok in mijn keel en de tranen brandden achter mijn ogen. Deze man had alle reden om zich slachtoffer te voelen en verbitterd te zijn en dat was hij ook.

Tijdens een van zijn meest wanhopige nachten verscheen er een lichtende gestalte naast hem die zei:

‘Richt je op je hart.’

De man reageerde verbolgen en opstandig. Hij dacht: wat is dit voor een belachelijk advies, snap je wel waar ik zit? Maar de lichtende aanwezigheid was zo bemoedigend en troostrijk dat iets in hem stil werd. Hij zocht diep in zijn hart naar een antwoord. Daar ontdekte hij zijn verlangen om de liefde te leren kennen.

In die nacht besloot de man de gevangenismuren en het gedrag van zijn medegevangenen te aanvaarden. Hij besloot niet langer tegen zijn lot te vechten en zich voortaan te focussen op dat wat bínnen zijn mogelijkheden lag.

De volgende dagen richtte hij zich op de liefde in zijn hart en hij begon compassie te voelen voor zichzelf en later ook meer en meer voor zijn medegevangenen. Steeds duidelijker begon hij te zien dat zij aan het overleven waren en hij voelde geregeld door zijn eigen tranen heen de pijn van de ander.

In het begin werden de reacties van zijn medegevangenen alleen nog maar erger, maar na enkele weken lieten ze hem gek genoeg meer met rust. Ik kan me nog goed herinneren dat de man beschreef dat op een gegeven moment een medegevangene op zijn celdeur klopte en schuchter vroeg of hij binnen mocht komen. Vervolgens stortte deze gevangene (een man die hem eerder vernederd had) zijn hart vol pijn voor hem uit. Aan het eind van de ontmoeting omarmden ze elkaar.

In de maanden daarna kwamen steeds vaker gevangenen die in nood zaten naar hem toe om hun levensverhaal te vertellen. Hij luisterde naar hun pijn en schonk hun troost en begrip.

Een jaar later werd hij bij de directeur van de gevangenis ontboden. Er was een gevaarlijke en onhandelbare crimineel in de gevangenis gekomen en deze veroorzaakte grote problemen. De directeur vroeg hem om te bemiddelen in het conflict.

De onterecht veroordeelde man werd in enkele jaren een geliefd persoon in de gevangenis en zijn verhaal drong zelfs tot buiten de muren, in de media door. Na twaalf jaar kreeg hij gratie. De rest van zijn leven zette hij zich in om gevangenen bij te staan en hen te helpen het beste in zichzelf omhoog te halen. Tijdens een interview zei de man:

‘Mijn onterechte veroordeling heeft een goede kant gehad.
 Het heeft mij wakker gemaakt voor mijn kracht en liefde.
 Zonder die uitdaging was dat niet gebeurd.’

Ieder van ons kan zich op een bepaald moment in zijn of haar leven ook gevangene voelen van de omstandigheden. Wat we op zo’n moment in ons leven ook doen, het lukt niet om de situatie op te lossen of om ‘eruit te komen’. In onze pijn komt het niet in ons op om op te houden met vechten en ons te richten op de liefde in ons hart.

Binnen de beperkingen van ons leven kunnen we altijd liefhebben, in eerste instantie onszelf liefhebben en daarna misschien ook meer en meer de mensen en dingen om ons heen liefhebben. Wanneer we de verbinding met onszelf herstellen en onze liefde versterken, kan het maar zo zijn dat de omstandigheden verbeteren zonder dat we daarmee bezig zijn. En misschien kunnen wij dan na verloop van tijd, net als de man in het voorbeeld, zeggen:

‘Mijn grootste probleem heeft een goede kant gehad. 
Het heeft mij wakker gemaakt voor mijn kracht en liefde. 
Zonder die uitdaging was dat niet gebeurd.’

 

Ik ben benieuwd wat jij van dit verhaal vindt?
(En lees onderaan deze pagina ook de reacties van anderen)

Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
martien stoop
Door

martien stoop

op 23 Aug 2021

Wat als ik mijn eigen oorzaak ben om te ervaren hoe ik bedoeld ben, is dat een zegen of een dupering?

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 23 Aug 2021

Ik weet niet of ik begrijp wat je precies vraagt Martien. Kun je iets preciezer zijn?

Maruth Altena
Door

Maruth Altena

op 23 Aug 2021

Hele mooie tekst, Henk. Het doet mij er aan denken hoe alle patienten in alle klinieken steeds hun hele verhaal vertelde aan mij en hoe ze steeds eten vroegen aan mij.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 23 Aug 2021

Oh, dat is mooi dat je dat ervaren hebt Maruth: bijzonder mens!

Richarda
Door

Richarda

op 15 Sep 2021

Wat n mooi verhaal Henk, dank je wel. Precies op het goeie moment voor mij, zie ik dit staan. Het sterkt mij en bracht me weer terug in/bij mijn hart en de liefde voor mezelf en de ander. I let go and I let God.

Aartje
Door

Aartje

op 16 Sep 2021

Dank je wel! Een inzicht wat ik nu nodig heb.

Ria
Door

Ria

op 16 Sep 2021

Het lijkt op het verhaal van Mandela

Ageeth
Door

Ageeth

op 16 Sep 2021

Dit verhaal komt op het goede moment. Ik was ook erg boos op de regering en kon mijn boosheid alleen naar buiten brengen of voor me houden. Ik ben naar deze woede en boosheid gegaan in stilte. De boosheid werd rust en liefde. En ergens hoorde ik "het komt goed'. Nu ben ik mijn kleine ik aan heel veel liefde aan het geven, want ik merk dat die het hard nodig heeft en ik als volwassen ik ook kan groeien.

Irene van der Hulst
Door

Irene van der Hulst

op 16 Sep 2021

Prachtig verhaal Henk, dit is wat we kunnen doen. Ik zit vol ongeloof te kijken wat er in onze Nederlandse rechtstaat gebeurt, maar ik weet van binnen dat er grote krachten met alle geweld de wereld in hun ‘oude’ macht proberen te houden. Licht , liefde en kracht daar focus ik op. Dank je wel, Irene van der Hulst ❤️

Marijke Sleddens
Door

Marijke Sleddens

op 16 Sep 2021

Wat n prachtig verhaal! Wat knap van die man. Bij avatar ontmoette ik ook ns n Ierland-terrorist” die helemaal “ zacht” geworden was, en ik voelde de liefde in z’n ogen en de mijne, indrukwekkende ontmoeting . Dank je wel Henk

Marijke Verdijk Sleddens
Door

Marijke Verdijk Sleddens

op 16 Sep 2021

Wat n prachtig verhaal! Wat knap van die man. Bij avatar ontmoette ik ook ns n Ierland-terrorist” die helemaal “ zacht” geworden was, en ik voelde de liefde in z’n ogen en de mijne, indrukwekkende ontmoeting . Dank je wel Henk

Mariëtte
Door

Mariëtte

op 16 Sep 2021

Prachtig! Zo bijzonder hoe n mens kan ‘overleven’ in de zwaarste omstandigheden! We zijn ijzersterk, als we maar vertrouwen❣️

Pieter
Door

Pieter

op 16 Sep 2021

De Liefde is de machtigste kracht in het universum. Mag ik je mail doorsturen?

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 16 Sep 2021

Natuurlijk

roos
Door

roos

op 16 Sep 2021

zo is het Henk! je bereikt niets met je opstandig te gedragen. liefde en luisteren daar bereik je het meeste mee! Maar soms is het moeilijk om je eigen mening niet op te dringen aan een ander!

Anne
Door

Anne

op 16 Sep 2021

Hoe doe ik dat thuis met een wereld vol tegenstellingen, deze wereld sluipt mijn huis in en mijn partner en ik staan veel vaker tegenover elkaar. Steeds minder delen en ergens samen voor gaan, omdat dit zo de essentie raakt hoe ik in mijn leven sta en hij. Ik ongevaccineerd en hij wel. Dit hele gedoe beslaat natuurlijk een veel ruimer veld , dat weet ik, maar bij tijd en wijlen voel ik me verscheurd en het is doodvermoeiend

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 16 Sep 2021

Ja Anne, het kan echt heel heftig zijn. Het spijt me te lezen dat dat voor jou zo is!

Helene
Door

Helene

op 16 Sep 2021

Beste Henk, dit verhaal was precies wat ik vandaag nodig had. Ik trok ook volgende inspiratiekaart: "Elk probleem is om te vormen tot een kans." Sluit mooi aan. Heel veel dank voor je nieuwsbrieven en andere initiatieven!

Rita m
Door

Rita m

op 16 Sep 2021

Dank voor het leerrijke verhaal, Henk. Alleen liefde en verdraagzaamheid brengen ons tot rust en maken ons sterk om de triggers te kunnen plaatsen en met mededogen te transformeren. Dank ook voor de mooie reacties van alle empathische mensen die de eenheid aanvoelen van ons mens- zijn. Zij zijn ons tot steun en schenken ons vertouwen in de kracht van de Bron.

christel groenier
Door

christel groenier

op 16 Sep 2021

Dank je wel Henk, voel me weer bemoedigd en gesteund in zachtheid. Ik zoek dit ook steeds wel op....... gelukkig zijn er velen die op deze manier bezig zijn. Dank weer voor jouw inspiratie

Tjeu
Door

Tjeu

op 16 Sep 2021

Dank voor deze voor mij aansprekende praktijkervaringsvoorbeeld.

Jose
Door

Jose

op 16 Sep 2021

Wat een geweldig verhaal. Dank voor het delen. Net nu ik het zo hard nodig heb in de verwerking van mijn trauma helpt dit verhaal me verder. Bedankt.

Liesbeth Bouwens
Door

Liesbeth Bouwens

op 16 Sep 2021

Een mooi en inspirerend verhaal.

Ann
Door

Ann

op 16 Sep 2021

Bedankt Henk, voor dit mooi verhaal. Het kwam binnen op een mooi moment. Ik heb het vaccineren lang tegengehouden vanuit mijn eigen wijsheid. Maar een paar weken geleden ben ik in overgave gegaan. De druk werd te groot, zeker als geliefden hun bezorgdheid uiten en tegelijk emotionele druk zetten. Ik kan het hen niet kwalijk nemen, ze zien mij graag hè. Dankzij alles wat ik geleerd heb ivm liefde en energetische healing heb ik mijn zelf en mijn lichaam zo goed mogelijk kunnen voorbereiden naar het vaccineren toe. Innerlijke rust en visualisatie van een bol liefdevolle energie die mijn lichaam en al mijn cellen extra liefde en kracht zou geven. Het was een grote hulp op het moment zelf. Nadien herviel ik dan weer in groot verdriet omdat het pijn doet en heel moeilijk is om iets te doen wat helemaal indruist met hoe je denkt, wat je voelt, wie je bent. Ook dat verdriet heb ik kunnen loslaten en ik heb de kracht gevonden om opnieuw in de liefde te staan, om positief te blijven en vertrouwen te hebben. Daardoor zag ik opnieuw mogelijkheden en kon ik terug lachen en genieten van de dag. Het deed zo'n deugd! En dan kwam jouw verhaal, zoals ik al zei, precies op een mooi moment. Dankjewel !

Too Thung
Door

Too Thung

op 16 Sep 2021

Goed verhaal Henk. Is het een waar gebeurd verhaal? Met tranen in mijn ogen las ik het. Ik weet niet goed waarom maar ik werd diep geraakt. Herkenning?

Inge den Boer
Door

Inge den Boer

op 16 Sep 2021

Ook voor mij komt dit verhaal op een goed moment. Anderhalf jaar long covid heeft mijn wereld heel klein gemaakt. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik me steeds meer in ging leven in andere mensen die door ziekte aan huis gekluisterd zijn maar ook in gevangenen. De laatste tijd steeds meer in hen. Deelname aan de cursus Verhoog je trilling heeft mij veel gebracht in het omgaan met het een en ander. De boeken van Christina zijn daar ook zeer helpend bij. 1 Persoon die heel speciaal steeds in mijn hoofd is is Aleksey Navalny. Wat een kracht moet deze man in zich hebben om zich zo op te offeren voor de vrijheid van zijn volk. Iedere dag gaat mijn licht en liefde naar hem

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 16 Sep 2021

Dank voor je pure en doorleefde woorden Inge!

Aleida
Door

Aleida

op 16 Sep 2021

Mooi verhaal Henk. Dank je wel. Het lijkt het verhaal van Ho opponopono.

Johanna
Door

Johanna

op 16 Sep 2021

Lieve Henk , Bedankt omdat je dit mooie verhaal met ons wilde delen. Ik was erg bang in het begin voor “ het virus” slapeloze nachten . Totdat ik in uiterste wanhoop heb gebeden en ik een stem hoorde die zei” alles komt goed” sindsdien ben ik niet bang meer, heb vertrouwen, gelukkig mag ik mijn eigen hart volgen !

sylva van rosse
Door

sylva van rosse

op 16 Sep 2021

Goed om er aan herinnerd te worden. Het verhaal doet ook erg aan Mandela denken. Dank Henk

laura
Door

laura

op 16 Sep 2021

Dank je wel voor dit verhaal. Geeft weer kracht om positief te blijven en door te gaan.

Hester Plomp
Door

Hester Plomp

op 16 Sep 2021

Dankjewel Henk, ik voel me een stuk beter

Kitty
Door

Kitty

op 16 Sep 2021

Dank je wel Henk, ik ben sinds 2008 vrijilliger om gevangenen te bezoeken en ik herken je verhaal . Vorige week gaf een man me voor de eerste keer in de gevangenis een glaasje water, en iemand die er wel terecht zit, maar nu zo bezig is met meditatie en boedisme! En daarnaast ook nog de wasserij beheerd en zijn mede (cel) genoten motiveert. Werkelijk zeer bizonder wat er ook binnen deze onmenselijke instituten ( zeker in Frankrijk) gebeurd. Fijn om om dit verhaal te horen. ik zal het hem schrijven.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 16 Sep 2021

Dank Kitty, voor het werk dat je doet. En ja, soms gebeuren de mooiste dingen juist onder onmenselijke omstandigheden.

Truus
Door

Truus

op 16 Sep 2021

Dankjewel voor dit verhaal. De tranen rolden over mijn wangen tijdens het lezen. Daardoor merk ik pas goed hoe erg, wat er gaande is, mij raakt. k voel me in het nauw gedreven, maar ga proberen het voorbeeld in het verhaal te volgen. Altijd fijn om reacties van gelijk gestemde mensen te lezen.

Harrie Groothuis
Door

Harrie Groothuis

op 16 Sep 2021

Dank voor het verhaal. Het is altijd een beetje een koorddanserij. Wanneer geef je mee, wanneer niet. Onvoorwaardelijke liefde betekent immers niet dat je een onvoorwaardelijke deurmat moet zijn. Ik doe bv niet mee met mondkapjes of testen. Wanneer iemand me echter vraagt om een mondkapje voor te doen dan doe ik dat, omdat ik de ander niet angstiger wil maken dan deze al is (bv). Met niet testen heb ik iha alleen mezelf. Als niet testen betekent dat ik ergens (mogelijk tijdelijk) niet heen kan, dan zij dat zo. Ik probeer wel mijn hart mijn richtsnoer te laten zijn.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 16 Sep 2021

Dank voor je reactie Harrie. En ja het is zeker koorddansen soms. Ik schreef daarover in de nieuwsbrief: 'Je mag het heel erg oneens zijn met bepaalde zaken. Ga echter niet in gevecht (dan geef je namelijk energie aan dat wat je niet wilt), maar schenk je energie aan het uitdrukken van je eigen waarheid. Dat is de manier waarop de wereld verandert en mensen elkaar inspireren. Je eigen waarheid leven zonder in gevecht te gaan, is een van de allerhoogste lichttrillingen.'

Joy Fang
Door

Joy Fang

op 16 Sep 2021

Het klopt, dat alle “tegenslagen” moeilijke omstandigheden, de “richtingaanwijzers” zijn naar een hoger bewustzijn en ontwikkeling. Zo ervaar ik dat ook. Heb net ook het 4e boek van Neal Donald Walsh besteld: awaken the spicies, nav de masterclass op Mindvalley. Heb nl nu geen tijd voor cursussen .

Carolien
Door

Carolien

op 16 Sep 2021

Heel mooi. Altijd weer met mijn energie naar het hart. Een fantastisch ijkpunt al heeft het soms ook dwaling nodig om daar weer uit te komen.

Joy Fang
Door

Joy Fang

op 16 Sep 2021

Het klopt, dat alle “tegenslagen” moeilijke omstandigheden, de “richtingaanwijzers” zijn naar een hoger bewustzijn en ontwikkeling. Zo ervaar ik dat ook. Heb net ook het 4e boek van Neal Donald Walsh besteld: awaken the spicies, nav de masterclass op Mindvalley. Heb nl nu geen tijd voor cursussen .

Rini Hanssen
Door

Rini Hanssen

op 16 Sep 2021

Dit verhaal heb ik al enkele jaren eerder gelezen , geschreven door jou Henk, heb het altijd bewaard en in een aantal minder fijne situaties weer opnieuw tevoorschijn gehaald en dat brengt me steeds weer terug naar de ,,zekerheid,, ,dat de keuzes , die ik weloverwogen maak goed voelen en zijn .Ook in de situatie waarin we nu , als wappies enz. worden weg gezet Henk .Lieve groet van Rini Hanssen

Elly
Door

Elly

op 16 Sep 2021

Wat een mooi en inspirerend verhaal. Zo probeer ik ook te leven, echter af en toe komen er toch momenten dat ik het even vergeet. Dan probeer ik zo snel mogelijk weer terug te gaan naar mijn oer gevoel liefde en eerlijkheid. Leven vanuit mijn .

Agnes
Door

Agnes

op 16 Sep 2021

Meegaan in elke ' flow ' , en kijken wat het je leren kan ..... en zo gaat ons leven voorbij ..... Weerstand rekt alleen maar de pijn .... en ook dan gaat je leven voorbij , in pijn .

Wytske Magre
Door

Wytske Magre

op 16 Sep 2021

Prachtig verhaal ! Bemoedigend.

Jos Piessens
Door

Jos Piessens

op 16 Sep 2021

Klinkt echt mooi en ik kan er in mee gaan. Misschien kunnen er enkele historische verwijzingen bij vermeld worden, zodat meerdere kunnen mee gaan?

Martin Duijf
Door

Martin Duijf

op 16 Sep 2021

Bedankt Henk voor dit verhaal. Het raakte mij diep.

Mieke
Door

Mieke

op 16 Sep 2021

Ik ken het verhaal, maar het is heel fijn om er op dit moment weer aan herinnert te worden. We hebben elkaar heel hard nodig om in liefde te blijven en niet door met het duistere bezig te zijn want dan versterken we dat...... Veel dank Henk voor al het mooie werk dat je doet, Mieke

Rini Hanssen
Door

Rini Hanssen

op 16 Sep 2021

Dit verhaal kreeg ik al enkele jaren eerder Henk , geschreven door jou en ik heb het altijd bewaard . In minder goede situaties ging ik het weer lezen en dat bracht me terug naar het vertrouwen ,dat bewuste keuzes , die ik maakte o.a geen chemo en nu geen vaccinatie ,er waren natuurlijk meerdere , maar deze 2 de belangrijkste waren . Het is nog steeds een prachtig verhaal en dank , dat je het weer in herinnering brengt , zeker in deze vreemde tijd . Warme groet Rini

Monique Van Hees
Door

Monique Van Hees

op 16 Sep 2021

Dit verhaal is voor mij erg herkenbaar. Als je ziek wordt, voel je je veroordeeld, en vecht je hier tegen. Ook voor mij, was dit een langdurig gevecht, het kostte mij 6-7 jaren, om erachter te komen, dat je eigen opstelling tegen het ziekzijn, een strijd was om je eigen ik te overtuigen dat dit geen verlies is, maar uiteindelijk een acceptatie van wat je wel nog kunt.

Rita Cornelis
Door

Rita Cornelis

op 16 Sep 2021

Bedankt Henk Dit had ik juist nodig, bemoedigend verhaal en steunend. Gewoon prachtig !!! Hartegroet, Rita

Dewi van der Smitte
Door

Dewi van der Smitte

op 19 Sep 2021

Heel mooi en beeldend voorbeeld. Dank je wel Henk

Kiki
Door

Kiki

op 16 Sep 2021

Het doet mij denken aan “The Passion” Waarbij Jezus onschuldig werd veroordeeld, gegeseld en gedood. Terwijl hij riep: Vader vergeef het hen, want zij weten niet wat zij doen” Dat is voor mij volmaakte Liefde.

Gwen Dumbar
Door

Gwen Dumbar

op 16 Sep 2021

Dank, Henk Afgelopen tijd voelde ik inderdaad “gevangenschap” naderen doordat de algemene opinie zo haaks komt te staan op mijn overtuiging. Ik was bang voor veroordeling en bang me niet met mijn eigen “wijsheid” te kunnen verdedigen. Het idee veroordeeld te kunnen worden, de angst uiteindelijk mijzelf te veroordelen: Kreeg koorts, keelpijn en ontstoken oor en ogen ( hoe mooi eigenlijk) durfde niet naar een huisarts. Toen ik desperaat toch boos en huilend ging was ik kwetsbaar en sterk. En durfde mij in alle kwetsbaarheid, onlogischheid neer te zetten en zonder me gelijk of ongelijk te geven zag ze me zonder een oordeel te tonen, maar ik had het gedurfd en alles wat volgde was dankbaarheid en liefde en ik voel me niet meer zo bang.

Ans Beumer
Door

Ans Beumer

op 16 Sep 2021

Ik doe mijn best zoveel mogelijk bij mijn eigen intuïtie , gevoel en waarheid te blijven. Liefde te zijn, soms niet altijd even gemakkelijk. Daarom ben ik blij als ik weer zo’n mooie nieuwsbrief krijg. Dank jewel Henk voor je liefdevolle ondersteuning.

Marianne Westra
Door

Marianne Westra

op 16 Sep 2021

Dankjewel Henk, heel bijzonder. Vanuit je hart en vanuit liefde leven is zo belangrijk! Je kunt er niet vaak genoeg aan herinnerd worden. Kwaad worden en ertegen vechten werken averechts. Nou nog een manier vinden om hiermee (de coronapas bedoel ik in dit geval) vanuit liefde om te gaan.

Els Vrij
Door

Els Vrij

op 16 Sep 2021

Zo fijn om om wat ik zelf ook voel, maar niet onder woorden kon brengen, zo helder uitgelegd te krijgen. Dankjewel Frans, precies wat ik nodig had!

Ria
Door

Ria

op 16 Sep 2021

Zo'n mooi verhaal over wat liefde doet.. Het verhaal doet me ook denken aan de psychiater die werkt met psychiatrische mensen in het boek hoofdpoort.. die genezen door de zinnen ik hou van jou, het spijt me, vergeef me alsjeblieft, dankjewel....Het verhaal ontroert me.. Door iedereen lief te hebben en te vergeven veranderen we de wereld..hoe mooi kan het zijn..

Ria
Door

Ria

op 16 Sep 2021

Het boek moet zijn 'hoonopono '

Marianne S.-v.H.
Door

Marianne S.-v.H.

op 16 Sep 2021

Dank je Henk, dit verhaal komt overeen met wat Edith Eger zo mooi en inspirerend in 'Het Geschenk' schrijft. Voor wat deze gevangene voor zichzelf deed, is veel moed nodig, maar het kan dus!

Tetsje
Door

Tetsje

op 16 Sep 2021

Ja ik ervaar ook dat als ik zelf zachter naar de ander reageer, en daarmee bedoel ik zachtheid in mezelf oproepen en dit oprechte gevoel bewaren, dat dan de ander ook verzacht. En ik betrap me er zelf regelmatig op dat ik echt niet altijd zo zacht ben. Maar dat kan ik mezelf gelukkig vergeven. Het geeft dat ik nu vaker begrip kan hebben voor andere mensen die naar mijn idee vervelend reageren. Omdat ik het nu zelf kan herkennen (erkennen) denk ik. Er is een proces gaande waarin ik weleens een stemmetje in mezelf hoor dat zegt dat ik me ook wel even in kan houden. Toch zijn de "buiten" conditioneringen nog zo sterk dat ik soms bewust, soms deels onbewust geen gehoor geef aan het binnen stemmetje. Maar ik wil doorgaan met proberen toch naar die innerlijke stem te leren handelen. Omdat ik weet dat het stemmetje het echt wel weet.

Ceciel
Door

Ceciel

op 18 Sep 2021

Heel veel herkenning. Ik wil ook zo graag alleen liefde zijn.

Dre Roothans
Door

Dre Roothans

op 16 Sep 2021

Mooi verhaal Henk! Ik heb laatst op YouTube het verhaal van Edie Eger gezien. Zij is een surviver van Auschwitz. Die dame is nu 93 jaar maar de kracht die ze uitstraalt...Op haar negentigste is ze auteur geworden, enz. Volgens haar had zij medelijden met de bewakers. Lieve groeten aan iedereen, Dre

Judith
Door

Judith

op 16 Sep 2021

Vanavond lees ik dit verhaal en voel direct een zucht van verlichting. O ja wat fijn om weer herinnerd te worden dat het over liefde gaat. Over compassie. Gericht zijn op mijn hart want ik weet dat daar mijn antwoord ligt. Vandaag was ik ineens weer gegrepen door een soort onrust, verwarring. Over wat er allemaal gaande is en hoe ik me daartoe verhoud en verhouden wil. Gedachten over van alles waar ik niet uit kwam. En ergens ook weten dat mijn hoofd me nooit een sluitend antwoord zou geven. Ik ben echt gaan zitten met dit gevoel van niet weten, klap mijn laptop open en lees dit transformerende verhaal. Mijn hart is weer open. Dat is het enige 'werk' dat ik hoef te doen, steeds opnieuw. Dank voor het delen Henk.

Marja Peskens
Door

Marja Peskens

op 16 Sep 2021

Ik was heel blij met dit verhaal.

Tineke Oom
Door

Tineke Oom

op 16 Sep 2021

Dankjewel Henk, Een prachtig verhaal. En het is zo fijn om me even in het Nederlands gesteund te voelen. Even te voelen dat ik niet de enige Nederlander ben die de beperkingen op zich af voelt komen. En bovenal....dat liefde alles overwint.

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 17 Sep 2021

Heel troostend dit mooie verhaal. Het inspireerde mij om de zachtheid en liefde van mijn hart te blijven zoeken, ook al zijn de omstandigheden heel anders. Het verhaal geeft mij weer moed. Ook vind ik de reacties van anderen op dit mooie verhaal van Henk, erg bemoedigend. We zijn niet alleen, maar samen in waarheid en liefde.

Rianne
Door

Rianne

op 17 Sep 2021

Verhalen als deze hebben we nodig om richting te geven aan het pad van Liefde, het pad van het Hart. Dankjewel, Henk.

Riekje Knol
Door

Riekje Knol

op 17 Sep 2021

Eigenlijk lees ik lang niet alles van je omdat sommige dingen me tegenstaan, zoals je eigen trillingen verhogen. Maar vandaag wel en dat is niet voor niets. Wat Kahlil Gibran allemaal schrijft is voor mij zo super waardevol en op jouw verhaal sluiten zijn volgende woorden aan. Jezus kwam om het hart van de mens tot een tempel, de ziel tot een altaar en de geest tot een priester te maken.

Helga
Door

Helga

op 17 Sep 2021

Wat een mooi en inspirerend verhaal! Het sterkt me nog meer om daar waar ik nog slachtofferschap ervaar met bijhorende emoties, deze volledig te transformeren naar Licht en Liefde! Heel veel dank voor deze inspiratie!

Saskia Oelmeijer
Door

Saskia Oelmeijer

op 17 Sep 2021

Heel mooi verhaal Henk , mij helpt het in deze situatie waarin de wereld nu verkeerd door elke keer op mijn diepste liefde en zuiverheid in mijn Hart te vertrouwen en dat te leven. Maar ik kan zeker op momenten angst voelen, ook om mijn waarheid te spreken of dat ik het dus anders zie. De verbondenheid via deze woorden vind ik erg mooi en sterkt. Dank je wel.

Gerrie Nienhuis
Door

Gerrie Nienhuis

op 17 Sep 2021

hartverwarmend! dank je wel !

Joop de Jong
Door

Joop de Jong

op 17 Sep 2021

Heel mooi deze parabel Henk, maar een dergelijke beproeving om de liefde en het licht in ons hart te ontdekken is werkelijk gruwelijk om te beleven. Het is een marteling en nachtmerrie om op zo'n manier je levensles te moeten doorstaan en je licht te ontdekken. Het is als een test om te zien of je de diepe pijnen, radeloosheid en verdriet terzijde kunt leggen om je open te stellen voor licht en liefde en dit geloof vast te houden. Het Jezus verhaal en om een recentelijker voorbeeld aan te halen, het verhaal van de Bab (Shirazi), alleen liepen deze beiden minder goed af. Zij moesten hun beproeving met een gruwelijke dood bekopen. Daarmee dan wel bevrijdt te worden en opnieuw in de eeuwigheid te zijn, maar wat een gruwelijkheid gaat hieraan vooraf. Is dit het levensspel dat wij kiezen? Is het leven, als mens zijn, dan dergelijke ervaringen waard dat wij dit kiezen? Het maakt mij zo angstig en verdrietig, dat dit zo moet zijn en dit de keuzes. Vergeef mij, het spijt mij, voor allen die hierin een rol moeten spelen. Dank, ik houd van jullie. We zijn ten slotte één. Dat bevrijding er mag komen. Er kan voortdurend licht en liefde zijn, nonduaal.

Joke Mets
Door

Joke Mets

op 19 Sep 2021

Zo waar Joop, mooi hoe je dit verwoord hebt. We kunnen niet helemaal onze ogen sluiten voor de mensen die echt in de zwaarste, levensbedreigende beproevingen zitten. Maar wat kunnen we doen? Het enige wat we kunnen doen is compassie voelen en liefde sturen. Dank voor je woorden Joop, het maakt mij weer dankbaar voor wat ik/we wel hebben.

Marian
Door

Marian

op 17 Sep 2021

Dank je wel, Henk! Ik besef dat ik eigenlijk in een prachtige gevangenis zit, vergeleken met de man uit het verhaal. Alleen mijn focus is van belang: zie ik het zonlicht, mijn mooie tuin, etc. of denk ik aan al die plaatsten waar ik niet meer welkom ben?

Astrid van Rooijen
Door

Astrid van Rooijen

op 17 Sep 2021

Henk, dank je wel voor je hoopgevende woorden!! Fijn om ze aangereikt te krijgen in deze rare tijd.

Nelleke
Door

Nelleke

op 18 Sep 2021

Voor mij is dit geen verhaal, maar een realiteit die mensen kan raken. Ook mij. Dank je wel voor deze realiteit. Luisteren naar mijn Hart heeft mij ingrijpend getransformeerd.

John M. Verhoeven
Door

John M. Verhoeven

op 18 Sep 2021

Een prachtige parabel, en ook een realistisch verhaal dat uitdrukt wat eenieder van ons kan ervaren of al heeft ervaren. Henk, veel dank hiervoor

Jolanda Mathijssen
Door

Jolanda Mathijssen

op 18 Sep 2021

Het lijkt wel mijn verhaal ik zat heel mijn leven gevangen zonder in de gevangenis te zitten. Ik knokte me werkelijk door het leven en het bracht mij een missie. Bewustzijnsleer uitleg over een symbool effect wat ons allen parten speelt. Dit in het onderwijs om preventief iets te veranderen aan criminaliteit, machtsmisbruik, conflicten, oorlogen en ruzies. En verder onze lichamelijke en psychische problemen. Als je vanuit je eigen ellende inzicht krijgt en hier een missie door krijgt. Ik ben helemaal uit de gevangenis en dan zie je dat er echt iets te veranderen is. Liefs

Liev De Smedt
Door

Liev De Smedt

op 18 Sep 2021

Krachtig dat je dit verhaal vertelt. Waarschijnlijk komt het bij elkeen op het juiste moment. Liefde is het antwoord. Het wordt sterker als het zo duidelijk verwijst naar de huidige situatie.

Joke Mets
Door

Joke Mets

op 19 Sep 2021

Dank Henk, dat je mij/ons af en toe even wakker schudt met een verhaal of ons met de neus op de Echte feiten drukte. Om in iedere moeilijke tijd te blijven kijken naar wat LIEFDE zou doen. Ik mis de meditaties ‘s morgens enorm, al is het alleen maar op zondag……. Lieve groet, Joke

Topsy van d fam. Langereis
Door

Topsy van d fam. Langereis

op 19 Sep 2021

Dank je wel Henk, voor het delen met ons van dit prachtige, waar-gebeurde verhaal. Het geeft mij de mogelijkheid om steeds dieper te voelen dat liefde het mooiste is wat we onszelf kunnen geven en dat dan vervolgens moeiteloos uit te stralen naar onze medemensen. Hartegroet Topsy

Anna Dekker-Koopman
Door

Anna Dekker-Koopman

op 20 Sep 2021

Heel herkenbaar voor mij. Weliswaar niet in de gevangenis als crimineel, maar als het zwart schaap in de familie. Met hulp nu mijn hart geopend voor mezelf en vanuit die positie mijn broers en zussen stuk voor stuk benaderd met de wens de rest van mijn leven (ben 73) in harmonie met mijn familie te willen doorbrengen. De oudsten die ik heb benaderd hebben positief gereageerd en zijn inmiddels op bezoek geweest. We hebben hen nu ook kunnen uitnodigen voor onze gouden bruiloft in november. Ik ben heel blij

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 20 Sep 2021

Dat maakt mij ook blij Anna, je hebt het volgehouden en uiteindelijk een weg gevonden! Ik hoop dat deze nieuwe richting zich nog verder opent.

Edith den Boer
Door

Edith den Boer

op 21 Sep 2021

Hartelijk dank Henk weer voor je bemoedigende ondersteuning, nu in de vorm van dit verhaal!!! Ik ben heel blij met de pareltjes die jij zo via het net verspreidt. Heel veel licht en zegen op je werk wens ik je toe!

Ria Mensink
Door

Ria Mensink

op 21 Sep 2021

Een hartverwarmend verhaal..Door dte luisteren naar de aanwijzing van de engel of het lichtwezen en zich te richten op liefde en z'n hart kon hij tot zichzelf komen en werd hij gezien door z'n medegevangenen.. Wat een prachtig verhaal

Sonja
Door

Sonja

op 23 Sep 2021

Wat een mooi verhaal Henk, dank je wel voor het delen.

Anne
Door

Anne

op 29 Sep 2021

Diep ontroerd, bedankt voor je inspiratie ❤️

Jan
Door

Jan

op 13 Oct 2021

Ik werk als vrijwilliger met gedetineerden en kom regelmatig in gevangenissen en tbs'klinieken. Over het principe dat beschreven is in dit verhaal is het prachtig inspirerende boek 'Vrij zijn, waar je ook bent.' geschreven door Thich Nhat Hanh, een zen-boeddhistische monnik. Ik raad het iedere gedetineerde aan om te lezen en het helpt mij ook iedere keer weer wanneer ik het lastig heb met mijn ziekte. Vrij zijn, waar je ook bent, in welke omstandigheid je ook verkeerd, hoe ziek ik me soms ook voel, is een keuze.

Elly
Door

Elly

op 15 Oct 2021

Wat een fijne tekst,wat een mooi voorbeeld. en het moment dat ik hem las was voor mij ook heel bijzonder. dank je voor het doorgeven, ik geef het ook weer door aan mijn vriendinnen

Bianca Prince wever
Door

Bianca Prince wever

op 18 Oct 2021

💓💫✨🌟🙏

Onja Vogelpoel
Door

Onja Vogelpoel

op 01 Nov 2021

Daar moest ik ook aan denken bij dit mooie verhaal.

Helen
Door

Helen

op 17 Sep 2023

Prachtig, en ja ik geloof dat liefde zo sterk is, dat het net zoals in dit verhaal anderen kan raken, waardoor er verandering optreed in de mensen die ermee in aanraking komen

Reactie plaatsen