Van angst naar vertrouwen - Hoe doe je dat?
25 februari 2016 

Van angst naar vertrouwen - Hoe doe je dat?

Van angst naar vertrouwen

Van angst naar vertrouwen | Henk Fransen en Baukje van Leeuwen | De CREF-methode

  • Schrijf je in voor de Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de eerstvolgende gratis webinar

De CREF-methode van Baukje van Leeuwen is wat mij betreft een van de meest effectieve methoden om van angst naar vertrouwen te gaan (van overleven naar leven). De CREF methode doet dat door heel vroege kindtrauma’s op te lossen (denk aan trauma gedurende de vroege jeugd, zwangerschap of geboorte).

Overleven

Veel mensen in deze tijd staan onder druk en zijn bezig om te overleven. Het lijkt soms alsof recente gebeurtenissen daartoe de belangrijkste oorzaak van zijn (huwelijksproblemen, spanningen op het werk of gewoon de spanningen van de ratrace en alle verwachtingen van deze tijd), maar onderzoek laat zien dat vroege kindtrauma’s de belangrijkste oorzaak zijn van waaruit we zijn gaan overleven.

Het aanpakken van deze spanningen is vaak moeilijk en een psycholoog is vaak niet in staat om deze vroege trauma’s op te lossen. Er zijn echter nieuwe therapie-methoden die wel in staat zijn deze vroege trauma’s aan te pakken en op te lossen. Het NARM (Neuro Affectieve Relatie Model) van Larry Heller is er daar een van, de CREF-methode van Baukje van Leeuwen een ander. Baukje heeft meerdere interventies (EMDR, hypnotherapie, paardenwerk, e.a.) samengebracht tot een uiterst effectieve methode om hele vroege trauma’s en angsten uit het cel geheugen los te laten en in meer vertrouwen te leven.

Zelf genezend vermogen

Wat veel mensen niet weten is dat wanneer je aan het volhouden of overleven bent, het zelf genezend vermogen maar gedeeltelijk functioneert. Wanneer je handelt vanuit spanning of angst (de vecht- en vluchtreactie) of erger nog je door de omstandigheden overweldigd voelt dan is je immuun- of afweersysteem geblokkeerd. Op dezelfde manier genezen de wonden van een dier dat aan het vechten of vluchten is niet. Zijn wonden genezen pas wanneer hij veilig in zijn holletje ligt. Veel mensen met kanker zijn aan het volhouden en overleven. Voor een diepere vorm van genezing is ontspanning en vertrouwen essentieel. Wanneer je in staat bent dieper te ontspannen en vanuit vertrouwen je ziekte te benaderen krijgt je lichaam een nieuwe veerkracht en weerbaarheid. je zelf genezende vermogens nemen toe.

De CREF-methode van Baukje van Leeuwen

De CREF-methode is wat mij betreft bij uitstek een methode die je hierbij kan helpen. Speciaal daartoe opgeleide therapeuten, samen met de enorme sensitiviteit van paarden helpen je de spanningen in je lichaam te detecteren en middels EMDR en hypnotherapie op een relatief gemakkelijke manier door te werken en los te laten. Hier kun je CREF-methode introductie bekijken.

Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Joyce van Deuveren
Door

Joyce van Deuveren

op 25 Feb 2016

Hoe kwam ik het laatste jaar tegen toen ik de boodschap borstkanker ontving? Eerst angstig, ik wist eigenlijk niets over kanker behalve dat mijn moeder er aan gestorven was toen ik 24 jaar was. Gelukkig verwees een bevriende natuurarts mij door naar Henk. Door zijn rust en opmerking: je moet niets en er is helemaal geen haast, kwam ik weer met beide voeten op de aarde en begon zijn boek en alle informatie van hem te lezen. Ik werd ook kwaad op mezelf dat ik me had laten intimideren door de haast van de artsen. Ik kon kiezen ; de hele borst verwijderen en geen bestraling of alleen de tumor en wel bestraling en pillen er bij. Ongeveer een jaar er voor was er acute glaucoom bij me geconstateerd en bij een van de laatste bezoeken aan de oogarts kon ik direct door naar oncologie. Toch kon ik bij mezelf en mijn intuitie en ook de kennis blijven die ik inmiddels had opgedaan. Want ik had gezegd dat ik een maand later nog wel eens terug zou komen. De tumor (klein) liet ik weghalen, de borst bleef, bestraling weigerde ik, hormoonpillen ook. Ik laat me nu testen met de infarood camera of er iets in de borst is veranderd. Of ik nog niet genoeg had kwam er een teek op mijn enkel terecht en die beet bleek ook Lyme te zijn. Na een schriftelijk consult bij Henk voor de kanker en diverse adviezen ben ik begonnen met het afwerken van zijn stappenplan. Al voor de operatie bestelde ik de DVD van Henk en luisterde er soms twee keer per dag na, vooral voor het slapen. Die hielp me te ontspannen. Verder ken ik nu Hylke Bonnma, Wim Gelderblom en Erik Kastelijn. Met Hylke skypte ik een sessie en dat was een heel fijne ervaring. Wim staat me bij met ortomoleculaire supplementen en homeopatie en Erik is thuis gekomen omdat ik aan een aardstraal dacht en hij ontdekte dat die er niet was maar dat ik een HSP, high sensitive person ben. Sieraden en horloge af (onttrokken energie aan me), dect telefoons weg, vaste lijn naar de computer, stroom uit 's nachts in de slaapkamer en de stekkers van de computer gaan er ook uit in de meterkast. Tolle kende ik al voordat ik ziek was en zijn boeken heb ik al wel elf keer gelezen, zijn video clips op you tube vaak gezien, de dao de Jing gelezen, prachtig en van Krishnamurti lees ik graag zijn boeken. Diverse keren want het zijn teksten om in je door te laten werken. Soms krijg ik wel weer eens angst zoals toen ik pas geleden veel oogpijn kreeg en de oogarts zei; heb je er al eens aan gedacht om er afscheid van te nemen. Terwijl hij in de computer keek. Ik was zo verbouwereerd dat ik niets terug zei. Hij wel: kom maar over een half jaar terug. Toen kwam de oogpijn en het slapen gaat dan ook niet meer. Toch kwam opeens mijn vechtlust, ik ga weer op zoek naar iemand die hier meer van weet. Als ik dat niet had gehad was ik in een jaar zonder een borst en een oog. Ik heb het vertrouwen dat ik iemand vindt die mij nu helpt met mijn oog. Ik accepteer wat er is en verder wil ik toch ook nog wel leven. En ik leef nu.

Inge-Marie Morren
Door

Inge-Marie Morren

op 17 May 2018

Ik ben nu een jaar bezig na diagnose borstkanker. Omdat ik de reguliere behandelingen meegemaakt heb met mjjn man, die er aan gestorven is, ben ik in 1982 natuurgeneeskunde gaan studeren. Ik heb 17 jaar praktijk gevoerd en ook veel kankerpatienten behandeld met wisselende resultaten. De grootste successen haalde ik met mensen die zich niet regulier lieten behandelen maar het heft in eigen handen namen. Dat besloot ik dus ook te doen. Gelukkig wist ik zelf al heel wat en ben gelijk begonnen met natuurlijke bio voeding, supplementen, meditatie en rust inbouwen. Henk Fransen gaf me tijdens skypeconsult de tip om met rouwverwerking aan de gang te gaan. Nou dat was heftig maar ook zo helend. Iedereen waar ik afscheid van heb moeten nemen in mijn leven kwam voorbij. De tranen bleven maar komen. Tussendoor voelde ik me steeds sterker, gelukkiger en fitter. De Helende Reis gaf me ook tools om het zelfgenezend vermogen te versterken. Henk heeft het ook gehad over mijn levensdoel. Daar ben ik nog niet uit. Ik weet niet goed wat ik wil worden als ik genezen ben (ja dat gaat me lukken). Ik vertel wel graag over mijn pad en mijn bevindingen. Daarbij merk ik dat ik anderen inspireer om ook gezonder te leven, denken en voelen. Voorlopig heb ik nog even handen vol aan mijn proces maar sta open voor iedereen die meer wil weten over de mogelijkheden. Mijn tumor zit er nog en vertelt me regelmatig waar ik nog aan moet werken. Ik vind het een mooi proces en ben dankbaar dat ik dit mee mag maken. Wees niet bang want dat levert je niets op. Ik durf te kijken naar mijn sterfelijkheid en dat brengt rust. Tot het mijn tijd is wil ik zo goed, prettig, gelukkig en gezond mogelijk leven. Dat wens ik iedereen. Liefs Inge-Marie

Reactie plaatsen