De CREF-methode voor meer zelfvertrouwen
25 februari 2016 

De CREF-methode voor meer zelfvertrouwen

CREF-methode voor meer zelfvertrouwen

CREF-methode | Baukje van Leeuwen | www.ikev.nl

Laat onderaan deze pagina een bericht achter.
Hoe ga jij met angst om? Hoe versterk jij je zelfvertrouwen? Heb jij een tip voor anderen? Of deel dit bericht met je netwerk

 

Over de CREF-methode

De CREF-methode is een therapeutisch middel of een ondersteunend middel binnen organisaties om aangetast basisvertrouwen te laten herstellen. CREF staat voor Circle Reprint Emotional Foundation. De CREF-methode maakt het mogelijk om hardnekkige patronen succesvol te behandelden. Paarden ondersteunen en versnellen dit proces en kunnen naar wens worden ingezet. De CREF-methode is geschikt voor alle leeftijden.

De CREF-Methode achterhaalt de oorzaak van sociale, emotionele en fysieke problemen, herstelt natuurlijke veerkracht zónder medicatie, geeft een oplossing voor hechtingsproblematiek en onvervulde behoeften en is in te zetten voor kinderen en volwassenen en in teams en organisaties.

De werking van de CREF-Methode

Circle
In de circle wordt er gemeten hoe het gesteld is met het basisvertrouwen. Dit meten kan gedaan worden met volwassenen, kinderen, het gezin, team en op organisatieniveau. Veelal wordt er in deze fase gewerkt met paarden. Door het paard komt er een versnelling in bewustwording over ieders basisvertrouwen. Aan de hand van deze meting wordt exact zichtbaar welke levensbehoeften precies ontbreken of onvoldoende aanwezig zijn.

Reprint
Door te gaan werken aan de voorafgaande meting, is het doel gevormd om het basisvertrouwen te vergroten. Wanneer het basisvertrouwen hoog en stabiel genoeg geworden is, wordt dit door verschillende technieken (zoals NLP, positieve EMDR) vastgelegd. Dit heet een Reprint.

Emotional
Tijdens de Circle en werken naar de Reprint, is emotionele verbinding de rode draad. De emotionele verbinding is liefdevol naar jezelf kunnen zijn met zo min mogelijk oordelen. (Emotional).

Foundation
Circle, Reprint en Emotional bij elkaar genomen, vormt dan een stevige bodem (Foundation). Op deze stevige bodem zal het basisvertrouwen nog verder opgebouwd worden. Op deze manier is de balans herstelt en kunnen tegenslagen veel gemakkelijker worden gehanteerd.

Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Reactie plaatsen