Spontane genezingen | Categorie Meest bekeken berichten

Spontane genezingen | Categorie Meest bekeken berichten

‘Alles wat ik de afgelopen decennia van mensen
 met kanker 
heb geleerd over de enorme veerkracht van
lichaam en geest, is voor iedereen
 van belang.’

Video Spontane genezing 

(Mocht de video niet goed afspelen, ververs dan even de pagina en probeer het opnieuw).
Dit is een video uit mijn Eerste Hulp Bij Kanker-programma (EHBK).
Lees meer over de 95 andere video’s uit dit programma.

Spontane genezing

Om je een eerste idee te geven van wat overlevers kenmerkt ga ik je vertellen over Hirshberg en Barasch. Het zijn twee Amerikaanse wetenschappers die gefascineerd raakten door het feit dat sommige opgegeven patiënten toch wisten te overleven. Hirshberg en Barasch beten zich, net als ik dat heb gedaan, helemaal vast in dit onderwerp. Hun eerste conclusie was opmerkelijk.

Hirshberg en Barasch zeggen:

  • Er is niet een ‘beste’ behandeling van kanker aan te wijzen.
  • Patiënten die hun prognose overleven, maken gebruik van heel verschillende behandelingen.

Sommige overlevers kiezen voor een puur reguliere behandeling. Anderen voor een meer alternatieve. En nog weer anderen voor een combinatie van beiden. Er zijn zelfs overlevers die geen enkele behandeling kiezen. Hun ziekte en de doodsdreiging die ervan uitgaat lijkt hen juist aan te zetten om meer te gaan leven.

Hirshberg en Barasch stelden zichzelf op dit punt de volgende vraag: Wanneer de behandeling niet doorslaggevend is, wat dan wel? Zou het kunnen zijn dat overlevers specifieke karaktereigenschappen bezitten? Eigenschappen die hun helpen te overleven? Niet zelden wordt er immers gesuggereerd dat een vredige, liefdevolle levenshouding van belang is in het herstel van kanker? Zij begonnen dit te onderzoeken, maar konden dit idee van een ‘aardig karakter’ niet bevestigen. Sterker nog, zij kwamen tal van onderzoek op het spoor dat het tegendeel liet zien:

  • Mensen die voor alles en iedereen aardig zijn, hebben de neiging hun eigen gevoelens en behoeften weg te cijferen en dat is niet gunstig om te overleven onder zware omstandigheden.

Dus zochten Hirshberg en Barasch verder, uiteindelijk ontdekten ze een factor die alle overlevers leek te kenmerken. Dit gegeven werd bovendien door literatuur- en wetenschappelijk onderzoek bevestigd.

Congruentie: een enorme innerlijke kracht

Zij noemden deze factor ‘congruentie’. Een moeilijk woord voor het feit dat ‘je gedrag overeenkomt met wat je diep vanbinnen voelt’. Dat wil zeggen dat je gevoel en handelen één zijn.

  • Hirshberg en Barasch zeiden: ‘Het lijkt erop dat overlevers in hun levenscrisis een manier gevonden hebben om zichzelf volledig trouw te blijven. In meerdere gevallen blijkt de ziekte zelfs een belangrijke aanzet te zijn om meer op te komen voor de eigen behoeften en voor dat wat werkelijk van belang is in het leven. Overlevers, zo zeggen zij, besteden hun leven niet aan anderen uit, maar ze zijn trouw aan zichzelf en geven daar constructief uitdrukking aan’.

Deze conclusie komt ook overeen met een onderzoek van de Amerikaanse chirurg Bernie Siegel. Hij stelt dat vrouwen met borstkanker die in de ogen van hun oncoloog lastig zijn, dat wil zeggen ‘vrouwen die niet bij elk voorstel ja-en-amen zeggen’, gemiddeld het langst leven. Nu het gaat er natuurlijk niet om lastig te zijn. Het gaat er om trouw te zijn. Trouw aan jezelf, aan wat je voelt, wat je nodig hebt, aan je opvattingen en om daar ook echt uitdrukking aan geven. Zelfs wanneer dat tot disharmonie of een confrontatie zou kunnen leiden.

Lees meer over de kracht van congruentie


Over de schrijver
hendrik herman fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Joyce van Deuveren
Door

Joyce van Deuveren

op 30 Jul 2020

Nog steeds ben ik na ruim 5 1/2 jaar dat er borstkanker geconstateerd werd, gezond. Ik heb de adviezen van Henk opgevolgd. In de tijd heb ik het alleen aan mijn vriend en kinderen verteld. Mijn praktijk is drie dagen dicht geweest. Ik heb gedaan wat ik goed vond gestimuleerd door Henk. Durfde nee te zeggen tegen nog een operatie, bestraling en tabletten. Het werd me in het ziekenhuis niet in dank afgenomen. Ze hadden graag mijn borst verwijderd, je kunt niet geloven hoe makkelijk ze het maken voor je. Ik kom er nooit meer. Samen met mijn vriend lees ik dagelijks boeken waar we geestelijk en spiritueel van groeien en ik werk nog altijd in mijn praktijk waar ik interessante gesprekken heb met mijn clienten. Ik wist niets van kanker heb de oefeningen en de DVD van Henk gebruikt vooral voor de operatie. Daarna ook heel veel informatie over kanker uit Amerika waarbij ik ook las dat de methodes hier niet altijd zijn volgens de laatste inzichten. Ik eet alles biologisch en weet dat alles met elkaar verbonden is. Wij mensen, dieren, aarde, onze Schepper en ik verbeter de wereld door mezelf onde rhanden te nemen. Nog steeds heel dankbaar wat Henk voor me betekent heeft.

Anna Borry
Door

Anna Borry

op 30 Jul 2020

Henk ik heb hier toch recht op toegang denk ik gr Anna

Reactie plaatsen