Congruent-zijn is een enorme kracht


Een van de krachtigste manieren om je trilling te verhogen 
en een nieuwe samenleving te creëren, 
is congruent-zijn.

Congruent-zijn wil zeggen dat je denken, voelen en handelen op één lijn liggen. Je bent dus congruent wanneer je doet wat je zegt en wanneer je zegt wat je doet. Congruent-zijn kán oppervlakkig zijn; je denkt bijvoorbeeld ‘Ik ga boodschappen doen’ en vervolgens trek je je jas aan en ga je naar de supermarkt. Maar congruent-zijn kan ook een enorme diepte hebben wanneer je leeft volgens de diepste overtuigingen van je hart.

Spontane genezing

Ik mocht in mijn 30-jarige praktijk een groot aantal mensen aanschouwen, die genazen terwijl ze door hun artsen waren opgegeven. Geen behandeling zou hen nog kunnen redden en toch werden ze beter. Dit worden ‘spontane genezingen’ genoemd. Studies naar spontane genezing laten zien dat er één gemeenschappelijke factor is in al deze gevallen, namelijk: congruent-zijn. Spontane genezers volgen, los van de gangbare opvattingen, hun diepste levensovertuiging. Ze gaan voorbij aan hun angst om te sterven en geven uitdrukking aan hun liefde voor het leven. Wanneer iedereen zegt dat ze iets moeten doen om beter te worden en zij voelen niet dat ze het moeten doen, dan doen ze het ook niet. Wanneer zij vanbinnen voelen dat ze iets moeten en de hele wereld zegt dat ze het niet moeten doen, dan doen ze het toch. Niet omdat ze rebels zijn, maar zuiver omdat ze gehoor 'moeten' geven aan hun ziel.

Congruent-zijn is een universele kracht

Nu is congruent-zijn een universele kracht, die niet alleen opgaat voor de genezing van een ziekte. Autobiografieën van bijzondere mensen laten zien dat congruent-zijn élk aspect van het leven in een hogere orde kan plaatsen. Junkies die in de goot waren beland en betekenisvol terugkeerden in de samenleving, soldaten die ten dode waren opgeschreven maar toch overleefden, zakenmensen die failliet waren gegaan en in korte tijd succes herwonnen, sporters die zwaar geblesseerd waren geraakt en wonderlijk snel terugkeerden op het hoogste niveau… Al deze voorbeelden illustreren de enorme kracht van congruent-zijn. Congruente mensen zijn mensen uit één stuk, mensen die oog in oog met welke situatie dan ook trouw blijven aan hun diepste levensovertuiging. Wanneer je congruent bent is alles goed, zelfs als het mis zou gaan.

Deze tijd op aarde

We leven in een chaotische tijd waarin de leugens achter onze welvaart (uitputting van de aarde, misbruik van mensen in derdewereldlanden, politieke onmacht en onwil, financiële belangen achter de farmaceutische industrie, de kloof tussen arm en rijk en vele andere zaken) aan het licht komen. De opgebouwde machtsstructuren verliezen momenteel stuiptrekkend hun grip. Dit gaat gepaard met chaos, pijn en bizarre situaties. Deze chaos is nodig om een nieuwe samenleving te kunnen opbouwen. Een samenleving die in harmonie is met de natuur en waarin alle mensen zich met elkaar verbinden. Dat is échte welvaart; dat is welvaart vanuit hart en ziel.

Wat is er nodig om deze nieuwe samenleving op te bouwen?

Het enige wat nodig is om zo’n samenleving op te bouwen, is congruent-zijn: handelen vanuit je ziel. Daarmee boor je een enorme scheppingskracht aan. Meer en meer mensen zijn dit aan het doen! Ze gehoorzamen enkel hun eigen licht en autoriteit. Ze luisteren naar hun hart en geven uitdrukking aan datgene waarvan ze diep vanbinnen voelen dat het klopt. Of het nu het wel of niet volgen van de huidige maatregelen betreft, de soort boodschappen die ze doen, de projecten of organisaties die ze steunen… ze doen alleen nog datgene waarvan ze diep vanbinnen voelen dat het de nieuwe wereld dient. Hun congruent-zijn creëert ook helderheid in hun omgeving. Ze zijn als een baken van licht voor de mensen om hen heen.

Uitdrukking geven aan wat diep in ons hart klopt, is de kracht waarmee we de nieuwe samenleving opbouwen. Ieders bijdrage is daarbij van belang.


Over de schrijver
hendrik herman fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Anneke
Door

Anneke

op 23 Dec 2021

Heel veel dank Henk voor weer een prachtige boodschap!! Wat fijn om zoveel mooie stevige handreikingen te ontvangen om deze tijd door te komen. De wereld is heftig. En ook zo heel erg mooi! Dat Liefde, Vertrouwen, Zijn en Doen en Heel Veel Licht steeds meer aanwezig mag zijn! Mijn dankbaarheid is groot! Liefs van Anneke 💟

Reactie plaatsen