Wat opvallende patiënten kenmerkt | Categorie Meest bekeken berichten
01 september 2017 

Wat opvallende patiënten kenmerkt | Categorie Meest bekeken berichten

Alles wat ik de laatste 30 jaar van opvallende patiënten heb geleerd over
mentale veerkracht is waardevol voor iedereen.

Samenvatting

Op deze video bespreek ik wat je kunt leren van patiënten die het opvallend goed doen. Dat doe ik níét om een norm te stellen, zo van: ‘Zij kunnen het, dan moet jij het ook kunnen.’ Nee, dat zou heel onethisch zijn. Waarom bespreek ik hun ervaringen dan wel? Omdat deze mensen eenieder van ons aan het denken kunnen zetten over ons eigen functioneren. De belangrijkste eigenschappen van deze opvallende patiënten, plus de manier waarop ze hun ziekte hebben benaderd, kunnen niet alleen zieke mensen bij hun kracht brengen, maar ook gezonde mensen nieuwe ideeēn geven om de uitdagingen in hun leven aan te gaan.

Veel kijkplezier,
Henk Fransen

https://youtu.be/um22CjV1UsY

Hoe vond je de video?
Laat een reactie achter helemaal onderaan deze pagina.

Leer meer over de 95 andere video’s uit dit programma.

Wat opvallende patiënten kenmerkt

Onze mindset kleurt onze ervaringen in, ten positieve of ten negatieve. Onze mindset bepaalt dus ook (mede) de uitwerking van een behandeling die we ondergaan, of die nu regulier of alternatief is.

Op deze video bespreek ik wat je kunt leren van patiënten die het opvallend goed doen. Dat doe ik niet om een norm te stellen als in: zij kunnen het, dan moet jij het ook kunnen. Nee, dat is in mijn ogen onethisch. Waarom bespreek ik hen dan wel? Omdat ik in de praktijk zie dat deze mensen eenieder van ons aan het denken kunnen zetten over ons eigen functioneren. De belangrijkste eigenschappen van opvallende patiënten kunnen niet alleen zieke mensen inspireren, maar ook gezonde mensen weer bij hun kracht brengen!

Opvallende patiënten besteden maximaal 50% van hun tijd aan hun behandelingen.
De overige tijd wijden ze aan hun leven, aan de dingen waar het hen werkelijk om gaat
en aan de mensen die hen gelukkig maken.

Eigenschappen van opvallende patiënten
(die ik op de video bespreek):

  • Opvallende patiënten accepteren hun diagnose, maar verwerpen hun prognose. Ze houden de deur naar een goede afloop altijd open, zelfs als het moeilijk is.
  • Ze nemen na de diagnose de tijd zich goed te laten informeren, zowel regulier als alternatief. Ze beseffen namelijk dat elke mogelijkheid een kans biedt en dat ze al die kansen bij elkaar op mogen tellen voor een optimaal resultaat.
  • Ze realiseren zich echter ook goed dat ze niet álles kunnen doen; daarvoor hebben ze doorgaans simpelweg de tijd en/of het geld niet. Daarom laten ze zich deskundig begeleiden en kiezen ze samen met hun behandelaars, regulier én alternatief, de belangrijkste dingen waar ze aandacht aan moeten besteden.
  • Ze kiezen daarbij met name voor zaken die hun een goed gevoel geven en waarin ze vertrouwen hebben. Daarna zetten ze een punt: ze blijven niet (vanuit angst) doorzoeken naar nóg weer een behandeling en nog weer één, en nog weer één. De rust en het vertrouwen die daaruit spreken, versterken het effect van de behandelingen die ze wél doen.
  • Tot slot kiezen opvallende patiënten voor behandelaars in wie ze vertrouwen hebben en door wie ze zich gerespecteerd voelen.

Leer meer over dit programma

Enkele testimonials

“Ik vind je manier van presenteren heel prettig, toegankelijk en professioneel. De onderwerpen worden heel goed uitgediept, en je slaat constant een brug naar de praktijk en toepassing. De diversiteit en compleetheid van het programma is enorm sterk. Ik weet zeker dat het veel mensen gaat helpen en ondersteunen naar meer kwaliteit van leven, dus complimenten!”
Drs. Richard de Leth
Specialist preventieve leefstijlgeneeskunde, auteur van o.a. de bestseller Oersterk, www.oersterk.nu

“Het EHBK-programma vult een lacune op in de gezondheidszorg. Voor mensen die geconfronteerd worden met kanker, opent zich een ware jungle aan mogelijke behandelingen, zowel regulier als alternatief. Verdwalen in die jungle is helaas een gevoel dat veel patiënten maar al te goed kennen. Ik zal iedereen die naast reguliere ook aanvullende behandelingen wil gebruiken, aanraden hier te starten.”
Coen van Veenendaal
Initiatiefnemer Alpe d’HuZes, oprichter Inspire2Live, www.coenvanveenendaal.nl

“De passie voor alles wat Henk doet, werkt aanstekelijk en motiveert en inspireert mij verder te kijken dan alleen de reguliere zorg. Vanuit een holistische denkwijze waarbij de patiënt centraal staat, kan ik niets anders zeggen dan dat Henk de Nederlandse Ty Bollinger is, met dat verschil dat hij ons in hapklare brokken methoden aanreikt om het verschil te maken.”
Edwin Stokkink
Patiënt en blogger, www.edwinstokkink.nl

Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Rita Prins
Door

Rita Prins

op 31 Oct 2017

Zeer indrukwekkend

Lilian Wetzels
Door

Lilian Wetzels

op 12 Nov 2017

Geweldige video over spontane genezing Henk, hartelijk dank. Ik zou graag je nieuwsbrief, tips etc willen ontvangen. Heel inspirerend hartelijke groet en mooie dag Lilian

Paula
Door

Paula

op 15 May 2018

Beste Henk,Bedankt voor je inspirerende verhalen. De passie en helderheid waarmee je alles uitlegt, zijn ontzettend fijn. Ik ben zo blij dat je hebt besloten om jouw kennis online te delen. Dank dank dank.Vrolijke groet! Paula

Giny
Door

Giny

op 22 Sep 2018

Dank voor de kennis en de manier van denken over “hulpbronnen” bij kanker en z’n moodboards is een heel goed idee.

Marja
Door

Marja

op 30 Oct 2018

Beste Henk, Jouw kennis en inspiratie zijn voor mij al jaren een bron van kennis en zo waardevol. Als het weer eens tegen zit dan beluister ik jou videos om weer moed en kracht te krijgen. Kanker is een signaal van je lichaam dat er in de basis iets niet goed functioneert. Mindset en gezonde voeding werkt niet alleen bij ziekte maar in alles wat je onderneemt in het dagelijks leven, daar ben ik van overtuigd. Ik heb meerdere lezingen van je gevolgd en ik kom altijd met positieve energie thuis. Dank voor je tomeloze inzet om de mensen wakker te schudden! Ik hoop dat je jou doelen voor een gezondere aanpak van fysieke maar ook emotionele aandoeningen en ziekten mag realiseren! Heel veel succes!

anja
Door

anja

op 30 Oct 2018

goedemorgen het doet me goed om te horen/lezen dat het je veel beter gaat.

Guido Riemenschneider
Door

Guido Riemenschneider

op 01 Jan 2019

Ik ben het met Henk volledig eens. Er is wel een ding dat om te weten. We komen veel meer dan vroeger in contact met giftige stoffen zoals: fijnstof, microplastic, stralen, werkdruk(stress), pesticiden, smaakstoffen en kleurstoffen in de voeding enz,enz…. Voor sommige mensen is dat nefast of men nu gezond leeft of niet. We hebben spijtig genoeg onze gezondheid niet meer volledig in handen en dat is zeer frustrerend vind ik. Ik moet zeggen dat ik Henk bewonder voor de manier hoe hij zijn ervaringen en wijsheid verkondigd.

Catherine Delsing
Door

Catherine Delsing

op 08 Feb 2020

Beste Henk, helaas stopt het filmpje voortijdig. Laatste woorden: maar deze mensen verwerpen hun prognose...Is het mogelijk dat ik het nogmaals ontvang. Bij voorbaat dank!

luce ( Belgie - 73 jaar en naar weten geen kankerpatient )
Door

luce ( Belgie - 73 jaar en naar weten geen kankerpatient )

op 01 Jul 2020

Dank je wel voor hetgeen je doet - op een zo toegankelijke wijze , praktisch en realistisch een zo holistische levenswijze overbrengen. Je straalt ook uit hetgeen je verteld wat het nog geloofwaardiger maakt.

Piessens Jos
Door

Piessens Jos

op 11 Oct 2020

Een heel inspirerende en hoopgevende video (therapeut) die echt mensen wilt helpen. Bedankt om mensen te ondersteunen en positieve kracht te bieden.

MD
Door

MD

op 24 Nov 2022

Bedankt voor de video, ik denk dat je het over mij had. Ik sta weer helemaal in mijn kracht. Dank je wel.Eerder ooit een lezing over het boek Bondgenoot bijgewoond. Leuk om nu weer jouw pad te kruisen.

Reactie plaatsen