Het 21-dagen programma Zhineng Qigong - De meest gestelde vragen

Het 21-dagen programma Zhineng Qigong - De meest gestelde vragen

Zhineng – Oosterse oefeningen voor zelfgenezing

Onderstaand vind je enkele van de meest gestelde vragen over de online cursus Zhineng Qigong:

Leer meer over deze oosterse oefeningen voor zelfgenezing.

Waar bestaat het 21 dagen programma uit?

Je ontvangt om de dag een les, in totaal 10 lessen en nog een afsluitende bonusles. Elke les omvat een video, een tekstbestand en een audiobestand. Op de video geef ik uitleg, middels het tekstbestand kun je alle info nog eens nalezen en het audiobestand is ter ondersteuning van het oefenen. In totaal ontvang je 10 videos, 10 tekstbestanden, 10 audiobestanden en nog een bonusvideo. Dit alles in 21 dagen.

Zijn de oefeningen alleen voor zieke mensen?

Nee, de Chi Neng oefeningen voor zelfgenezing zijn ook waardevol ter preventie of om je lichaam en geest sterker te maken.

Welke oefeningen zitten er in het programma?

Xie Chuan staat er om bekend dat hij op de allereerste plaats aandacht besteedt aan de ‘mind’ (je denken). Daar ligt dan ook de nadruk in de cursus. Hoe werkt het logische denken en hoe werkt het creatieve denken? En vooral ook: hoe kun je de kracht van je creatieve geest bevrijden voor zelfgenezing?

Verder bevat het programma Chi Neng basis-oefeningen die het lichaam op een diep niveau positief kunnen beïnvloeden. Het betreft twee varianten van ‘open and close’ (openen en sluiten) en drie varianten van ‘lift Chi up and pour Chi down’ (de energiedouche). Tot slot de oefening ‘Genezende Chi-bal’ waarmee je een deel van je lichaam (of een orgaan) sterker en gezonder kunt maken.

Kan ik de oefeningen combineren met een reguliere behandeling?

Ja. In de 10e wordt bovendien stilgestaan bij hoe Chi Neng elke aanvullende behandeling of therapie die je doet kan ondersteunen en versterken.

Ik heb al ervaring met Chi Neng Qigong. Heeft de cursus dan zin?

Ik vind het moeilijk om die vraag te beantwoorden. Ik heb deelnemers aan het online programma die al geruime tijd Chi Neng beoefenen die mij als feedback geven dat ze het programma verrassend en goed vinden. Toch zal dat niet voor iedereen gelden. Wanneer je echt veel ervaring hebt, andere Chinese leraren hebt gehad of zelf instructeur bent, zou ik de cursus niet aanschaffen.

Wat betekent het om toegang te hebben tot alle updates van het programma in de toekomst?

De cursus omvat enkele van de basis-oefeningen die ik van Xie Chuan leerde (t/m april 2016). Ik heb de afgelopen 4-daagse trainingen (oktober 2016) echter alweer veel bijgeleerd en zal de komende jaren nog veel meer van Xie Chuan leren. Verbeteringen aan het programma worden automatisch aan de online cursus toegevoegd en op die manier kun je alle updates bekijken wanneer je de cursus hebt aangeschaft. (De schouderblad-oefening en de staande meditatie bijvoorbeeld die in de oktobertraining veel aandacht kregen, zal ik de komende tijd als omschrijving aan de cursus toevoegen en later ook in de vorm van video’s en audiobestanden).

Ik kan de cursus niet direct beginnen, heeft het dan zin om hem aan te schaffen?

Ja je kunt de cursus nu kopen en hem op een later tijdstip gaan volgen.

Ik ben druk en kan niet om de dag een les volgen, is dat een probleem?

Dat is geen probleem. Je kunt de cursus in je eigen tempo volgen, dus bijvoorbeeld 1 les per week. Omdat je toegang tot het programma behoudt kun de cursus op een later tijdstip ook nog eens herhalen.

Leer meer over Zhineng online.

 

 

Over de schrijver
hendrik herman fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
inge
Door

inge

op 04 Nov 2016

1.mooie aanbieding, maar....Ik zou zoiets als dit liever "live"willen volgen, komt er nog zoiets? 2.dit is een hele drukke periode voor (groot)moeders, komt dit aanbod in het voorjaar weer?

Jan Heetkamp
Door

Jan Heetkamp

op 04 Nov 2016

ik probeer correct in te loggen, maar het lukt niet.

José Lemmens
Door

José Lemmens

op 05 Nov 2016

Ik heb de cursus gisteren, 4 november, aangeschaft. Ik ben er gisteren meteen mee begonnen en vandaag weer. Ik krijg er een heel blij gevoel van. Dank je wel, Henk!!

Wanda Linssen
Door

Wanda Linssen

op 09 Nov 2016

Hallo José, wat goed dat je kan beginnen, het lukt mij niet om het te vinden. groetjes Wanda ik ga gewoon doorzoeken

Riet Loman
Door

Riet Loman

op 08 Nov 2016

Henk ik krijg hier een goed gevoel van. Vanochtend de meditatie gedeeld met mijn tai chi tao groepje. iedereen helemaal ontspannen naar huis. Dank je wel.

Reactie plaatsen