Échte macht

Samen vullen we de emmer tot de rand. Jij kunt de druppel zijn die de emmer doet overlopen in een nieuwe wereld vol licht, liefde en respect voor al het leven. In die zin ben jij de essentiële schakel in de transformatie die plaatsvindt…

In mijn eentje ben ik machteloos

Wanneer ik een bepaald blikje soep in de supermarkt niet zo’n goed idee vind (bijvoorbeeld omdat die niet gezond is voor mij, de dieren en het klimaat) en ik die soep niet koop, zal er verder weinig gebeuren. De supermarkt ligt daar niet wakker van. In die zin heb ik weinig macht. Maar stel nu eens dat mijn 30.000 nieuwsbrieflezers, jij en ik, wij allemaal samen, in hetzelfde stadsdeel zouden wonen en dat we allemaal dat blikje soep niet zo’n goed idee zouden vinden … dan is die soep snel uit de schappen van de supermarkt verdwenen.

Alle soepen

En stel nu eens dat wij alle soepen in de supermarkt niet willen en dus helemaal geen soepen meer kopen? Weet je wat er dan gebeurt? Binnen de kortste keren verschijnen er supermarkt-medewerkers bij de voordeur van de winkel met een enquête … ‘Of we misschien even tijd hebben voor een paar vragen?’… ‘Of er een soepje is die we graag in de winkel zouden zien?’… ‘Wat we in plaats van soep graag als voorafje zouden willen hebben?’, enz.

Échte macht

Het gaat natuurlijk niet over persoonlijke macht of over een soepje meer of minder. Het gaat over échte macht, dat wil zeggen de macht om vrede en een gezonde samenleving te creëren. Laten we ons daarom als burger gewoon meten met de machtigste multinationals. Die internationale bedrijven die zich met hun topjuristen aan de wet onttrekken en die met hun lobbyisten de politiek in een verlammende houtgreep houden. Laten we ons daar eens mee meten. Waarom niet?

Stel je voor dat niemand in Europa nog iets bij die grote multinationals zou kopen, laten we zeggen omdat we het niet eerlijk vinden dat die geen belasting betalen en wij wel. Weet je wat er dan zou gebeuren? We zouden binnen de kortste keren samen een druk creëren die de machtigste multinational niet aankan. Het is heel simpel: wanneer wij gezamenlijk niet instemmen met onrecht is het snel afgelopen, niet alleen met de multinationals maar met elk onrecht in de ‘oude wereld’.

In één klap

Wist je trouwens dat met een fractie van de oneerlijke belastingwinst van alle multinationals alle staatsschulden van alle landen in één keer vereffend kunnen worden. Je leest het goed: met een fractie van de belasting die zij niet betalen … in één keeralle landen. Dat zou de gigantische werk en belastingdruk van de middenklasse afhalen en het zou de derde wereldlanden lucht geven zich normaal te ontwikkelen. Best een goed idee eigenlijk om dat met z’n allen te doen.

De macht van de burger

De nieuwe wereld wordt vormgegeven door burgers en die nieuwe wereld is dichterbij dan je denkt. Wij zijn de leiders van de toekomst, samen! Het enige dat ervoor nodig is, is dat we overtuigd raken van het feit dat het onze gezamenlijke keuzes zijn die de nieuwe wereld scheppen én dat we ons met elkaar verenigen. Hier en daar gebeurt dat al en zie je de enorme potentie ervan. Zo weten in Hong Kong en Wit-Rusland slechts tienduizenden burgers de keiharde greep van een totalitair regime te doen wankelen. Slechts tienduizenden mensen die staan voor vrede krijgen dat al bijna voor elkaar!! Wat zou er dan gebeuren wanneer het er honderdduizenden zijn die snakken naar een iets rechtvaardigere en gezondere wereld. Of een paar miljoen? Waarom niet! Laten we dat elke dag tot leven brengen in onze gedachten en er vervolgens ook echt naar handelen.

Doe jij ook mee?

Samen vullen we de emmer tot de rand. Jij kunt de druppel zijn die de emmer doet overlopen in een nieuwe wereld vol licht, liefde en respect voor al het leven. In die zin is iedereen van grote waarde! Doe mee aan één van mijn programma’s of verbind je met andere mensen en dingen in je leven die uitdrukking geven aan de nieuwe wereld. Kies voor iets waar je hart sneller van gaat kloppen en dat uitgaat van samen in plaats van alleen.

Lees hier meer over in het Verhoog je trilling online-programma

Onderstaande video is van de bestselling auteur en socioloog Martha Beck.
Zij geeft op een unieke manier visueel weer wat er in de wereld gaande is

She is one of the smartest women I know.’
– Oprah Winfrey


Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
mimy
Door

mimy

op 26 Feb 2021

Met veel dank voor de meditaties

Petra
Door

Petra

op 10 Mar 2021

Henk, dank je wel voor deze uitleg en ondersteuning! Samen kunnen we het verschil maken, de wereld mooier maken zoals deze ooit was (bedoeld).

Reactie plaatsen