Maak het jezelf gemakkelijk

Waarom makkelijk doen voor veel mensen één van de moeilijkste dingen is.

Dit is een video uit mijn online-programma Verhoog je trilling

Waarom het moeilijk is om makkelijk te doen

Hierboven kun je een video bekijken waarop ik uitleg waarom ‘makkelijk doen’ en ‘geen eisen stellen aan jezelf’ een belangrijke sleutel is naar het verhogen van je trilling en het openen van je hart. Ook leg ik uit waar die gekke neiging vandaan komt om zo snel te focussen op wat je nog niet zo goed kunt en wat moeilijk is.

Daarnaast is het goed je te realiseren dat moeilijk doen vaak verpakt zit in een krampachtige levenshouding waar we zelfs trots op kunnen zijn en die ook nog eens door anderen gewaardeerd wordt. Perfectionisten bijvoorbeeld zijn er vaak trots op dat ze alles zo goed doen en ze worden er ook om gewaardeerd, maar ze leven continu in spanning en zijn bang fouten te maken. Een ander voorbeeld zijn de ‘liefdesjunkies’ die almaar rekening houden met anderen, ze worden vaak gewaardeerd door anderen, maar zelf lopen ze continu op hun tenen, vergeten zichzelf en raken op den duur helemaal uitgeput. En wat te denken van de ‘controlefreaks’. Ken je ze? Die mensen die alles het liefste alleen doen en onder controle houden (ik ben er zo één). Gelukkig ontdek ik steeds vaker dat achter het leven een enorme intelligentie schuilgaat die alles verrassend goed laat verlopen wanneer ik een beetje durf te ontspannen.

 

Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Caroline Hermans
Door

Caroline Hermans

op 09 Dec 2020

Henk, Wat ben je toch een mooi mens....en geweldig uitgelegd! Dankjewel, Caroline

Marleen
Door

Marleen

op 19 Apr 2021

Dit zet me aan t denken, opnieuw bewust worden waar t eigenlijk om gaat. Mooi Henk, dankjewel

Reactie plaatsen