Supplementen bij kanker (vervolg)

 

Supplementen bij kanker zijn min of meer onderbouwd. Hier volgen eerst wat algemene adviezen van belang en dan enkele opmerkingen over supplementen bij kanker.De levende cel

U kunt de levende cel vergelijken met een fabriek zoals wij die in de buitenwereld kennen, bijvoorbeeld een autofabriek. Net als een autofabriek heeft de levende cel een afgestemde toevoer van specifieke grondstoffen nodig om een specifieke ‘output’ te genereren.

Wanneer een cel langdurig onvolwaardige voeding krijgt kan hij, net als een fabriek, steeds minder goed functioneren en zal hij uiteindelijk degenereren. Daarom worden slechte voeding- en leefgewoonten in de reguliere geneeskunde als belangrijke oorzaken van beschavingsziekten gezien, waaronder de degeneratieve ziekte kanker.

Levende intelligentie

Afgestemde aanvoer van goede voedingsstoffen is dus een ‘must’ voor het gezond functioneren van ons lichaam. Maar wat is afgestemde aanvoer? Laten we eens terugkeren naar het voorbeeld van de autofabriek. Afgestemde aanvoer is in dat geval een complexe logistiek van duizenden onderdelen. Maar kunnen die duizenden onderdelen zichzelf samenvoegen tot een auto?

Nee, er is nog iets extra’s nodig, namelijk ‘intelligentie’. Intelligentie in de vorm van mens en machine. Zonder die intelligentie worden er geen auto’s gemaakt. Aan u de volgende vraag: komen er meer of betere auto’s uit de fabriek wanneer we er 10x zoveel banden instoppen? Of 10x zoveel sturen? Of deuren? Of moeren?

Supplementen bij kanker

Er heerst de opvatting dat het goed is om hoge doseringen supplementen (vitaminen en mineralen) te slikken. Bijna elke cliënt die bij mij komt doet dat, zoals gezegd niet zelden voor honderden euro’s per maand. Iedere client blijkt daarin (al dan niet samen met een behandelend arts of therapeut) andere combinaties gekozen te hebben en het betreft vaak slechts enkele, in het beste geval enkele tientallen hulpstoffen.

Maar het goed functioneren van de levende cel heeft een natuurlijke afstemming van duizenden stoffen nodig en net als bij de autofabriek gaat een cel waarschijnlijk niet beter functioneren door er 10x zoveel banden, sturen of deuren in te stoppen. Er is een complexe natuurlijke afstemming nodig van duizenden onderdelen. Er bestaan zelfs aanwijzingen dat de hoge doseringen van slechts enkele supplementen de genoemde ingewikkelde afstemmingsprocessen in de war kan sturen.

Daar komt nog bij dat we gezien hebben dat er nog iets anders nodig is om de levensprocessen te laten verlopen, namelijk intelligentie. In het menselijk lichaam is die intelligentie geest. Wanneer een mens ‘de geest geeft’, oftewel sterft, wordt zijn lichaam in enkele uren koud en stijf, ook al zitten alle vitaminen en mineralen er in. Voor het aansturen van de processen in het lichaam is dus geest of leven nodig. En dat leven, die intelligentie, vinden we in levend voedsel, niet in supplementen.

Het belang van pure levenskracht

Wanneer u een supplement in de grond stopt komt daaruit geen nieuw leven voort. Een zaad of noot bevat levenskracht en kan ontkiemen, daaruit kan een hele plant groeien, die bloeit en vruchten draagt. De levende intelligentie in verse natuurlijke voeding is absoluut noodzakelijk voor het activeren van de zelfgenezende- en regulerende processen in uw lichaam. Met het eten van biologische groente/fruit(sappen), noten, zaden en koudgeperste oliën versterkt u de levenskracht van uw lichaam in hoge mate. Het overschakelen op eenvoudige eerlijke voeding brengt in korte tijd ontgiftingsprocessen op gang en activeert de intelligentie van herstelprocessen in het lichaam.

Gek genoeg hebben de meeste mensen toch meer vertrouwen in supplementen dan in levend voedsel. Ik had daarover laatst de volgende gedachte. Stel dat ik u zou voorstellen dat alle moeders met baby’s hun melk moeten afkolven en naar het laboratorium sturen. In het laboratorium zal een knappe professor bepalen wat de belangrijkste tien bestanddelen van de moedermelk zijn. Deze stoffen worden vervolgens geïsoleerd, chemisch nagemaakt en in een tien keer hogere dosering in een supplement gestopt en aan de moeders teruggestuurd met de mededeling dat ze er drie keer daags één van aan hun baby moeten geven. Dat is, zo beweerd de professor, gezonder dan moedermelk.

Supplementen versus Moeder Natuur

Ik neem aan dat u dit een raar idee zult vinden. Maar heeft u wel eens overwogen dat wat moedermelk voor een baby is, de natuurlijke producten van Moeder Natuur voor de volwassene zijn? En deze natuurlijke producten sturen we wel naar het laboratorium. Daar analyseren zogenaamd knappe koppen haar, isoleren haar belangrijkste stoffen of maken deze synthetisch na. We pluizen de wonderbaarlijke samenhang van de natuur uiteen en bepalen naar eigen inzicht een ‘betere’ samenstelling en dosering. Deze sturen we vervolgens in tabletvorm via reclame, drogisterij en apotheek naar u, de consument. De tabletten kosten een veelvoud van de oorspronkelijke natuurlijke voeding en worden door ‘de wetenschap’ aangeprezen als ‘gezond’. Het idee is inmiddels zo goed in de markt gezet dat veel mensen er in zijn gaan geloven en er elke maand veel geld aan uitgeven. We zouden dat geld beter kunnen besteden en weer op de natuur leren vertrouwen.

Wat een kruidenvrouwtje over supplementen zei

Een kruidenvrouwtje liet mij eens enkele geneeskrachtige verse kruiden zien en zei: ‘Deze kruiden kosten 0,25 cent, maar mensen hebben er geen vertrouwen meer in’. Ze pakte vervolgens een zak met lege capsulehulzen van een schap en zei lachend: ‘Als ik de kruiden fijnmaal, droog en vervolgens in deze capsules stop, kan ik er €26,95 voor vragen en geloven mensen er weer in.’

Dr. Nolfi en kanker

De Deense arts Dr. Nolfi had de gave mensen het vertrouwen in eenvoudige natuurlijke voeding terug te geven. In haar kliniek in Denemarken kwamen na de oorlog ernstig zieke mensen van over de hele wereld voor genezing. Haar opvattingen en onderzoek over het genezen van kanker zonder supplementen worden treffend beschreven door Jan Dries in het boek ‘Kanker genezen volgens het Dr. Nolfi dieet'.

Ik hoop dat bovenstaande ideeën uw vertrouwen in de levende kracht van de natuur verdiept en u het genoegen in verse natuurlijke biologische voedingsmiddelen teruggeeft. De natuur is een van de krachtigste bronnen tot het activeren van de zelfgenezende vermogens van uw lichaam.
Reactie plaatsen