Hoe wij genezing in de weg staan

Elke situatie en iedere persoon heeft informatie voor je, die, wanneer je je daarvoor
zou durven openstellen, je kan verrijken en helen.

Samenvatting

Sinds 2016 heb ik meerdere workshops georganiseerd met de Chinese leraar Xie Chuan. Xie Chuan werkte in de jaren negentig in het grootste medicijnvrije ziekenhuis van China. In dit ziekenhuis was Zhineng (oosterse oefeningen voor zelfgenezing) de enige behandelmethode.

Achthonderd mensen namen de laatste jaren deel aan deze meerdaagse workshops en nog eens bijna tweeduizend mensen volgden mijn Zhineng online-programma. Hieronder vind je de eerste video uit dit online-programma. Onder de video vind je bovendien een korte samenvatting van de inhoud.

Veel kijkplezier!
Henk Fransen

(Mocht de video niet goed afspelen, ververs dan even de pagina en probeer het opnieuw).
Dit is een video uit mijn Zhineng online-programma – oosterse oefeningen voor zelfgenezing.
Lees meer over de oosterse oefeningen voor zelfgenezing…

Wij zijn ‘vormpjes’

Al het leven op aarde neemt vorm aan en al die vormen dragen (energetische) informatie in zich. Zo zou je kunnen zeggen dat ik een driehoekje ben, jij een zonnetje en nog weer iemand anders een vierkantje. Ieder van ons is vorm en ieder van ons draagt heel specifieke informatie bij zich, namelijk al onze persoonlijke levenservaringen.

Moeiteloosheid en flow

De bedoeling van het leven is dat we er een beetje ‘doorheen stromen’, dat we in ‘flow’ zijn. In flow ervaar je weinig verschil tussen binnen en buiten (tussen wat je ervaart en wat er buiten je is). Je ervaart eenheid. Wanneer ik als driehoekje-in-flow een zonnetje tegenkom, herken ik mezelf in dat zonnetje. De zonne-informatie stroomt door mij heen en verrijkt mij. Wanneer ik een vierkantje zie, ben ik geïnteresseerd en in het contact stroomt de ‘vierkante energie’ door me heen. Zo verbind ik me met alle informatie die ik tegenkom en stroomt het hele leven door me heen. Dat noem ik genezing, oftewel heelheid.

Maar zo was het lange tijd niet voor mij

Lange tijd ervoer ik in mijn leven weinig moeiteloosheid of flow. Ik had pijnlijke dingen meegemaakt en ik had me verhard om te overleven. Daardoor zat ik tientallen jaren lang opgesloten in mijn driehoekje en ik vond zonnetjes bedreigend en vierkantjes stom! Eenzaam opgesloten hield ik het vol. Mijn enige informatie was die van mijn beperkte driehoekje en ik ging het liefste alleen met driehoekjes om. Het leven om mij heen bracht allerlei verrijkende en helende informatie op mijn pad, maar ik zag het niet, in ieder geval durfde ik me niet te openen. Ik vertrouwde het leven niet. Zo heb ik heel lang geleefd en zo leef ik soms nog.

Ook ziekten en problemen zijn vormen

Ook ziekten en problemen zijn vormen waarin je opgesloten kunt zitten. Door je angst dat het mis zal lopen wanneer je niks doet, durf je niet te ontspannen en blijf je verkrampt; opgesloten in je eigen, beperkte stukje informatie. Zo probeer je het vaak, eenzaam en alleen, met je eigen, beperkte energievoorraadje vol te houden – en put je jezelf uit.

Zhineng-oefeningen kunnen, door de energie die ze genereren, je vormpje als het ware een beetje opblazen. Dat geeft je de mogelijkheid de wanden ervan te onderzoeken. Wanneer je in de spanning die tijdens de oefeningen kan ontstaan, leert ontspannen, krijg je toegang tot de universele levensenergie om je heen. Je ervaart een expansie, je voelt je groter en je kunt met meer vertrouwen leven.

Waar genezing begint…

Genezing begint als je een beetje durft te ontspannen, als je de wanden van je eigen vormpje zachter durft te maken en zonnetjes, vierkantjes, staafjes, rechthoeken, sterretjes, enz. begint toe te laten. Elke situatie en iedere persoon heeft informatie voor je waardoor jij je groter en rijker kunt gaan voelen en meer eenheid ervaart. De universele levensenergie stroomt meer en meer door je heen en je voelt je heel.

Zhineng, oosterse oefeningen voor zelfgenezing

Zhineng-oefeningen leren je hoe je contact kunt maken met de universele levensenergie. De oefeningen helpen je je levensenergie te vermeerderen en leren je bovendien hoe je deze extra energie kunnen richten op zelfgenezing.

De oefeningen blazen je vormpje als het ware een beetje op. Dat geeft je de mogelijkheid de wanden ervan te onderzoeken. Wanneer je in de spanning, soms onrust of pijn, die tijdens de oefeningen kan ontstaan, leert ontspannen, krijg je toegang tot de universele levensenergie om je heen. Je ervaart een expansie, je voelt je groter en je kunt met meer vertrouwen leven.

Tijdens het oefenen kun je dat ervaren wanneer spanningen, pijn of kramp in je lichaam of denken – zonder dat je iets doet – vanzelf worden omgezet in warmte, ruimte en vertrouwen. Wanneer je dat ervaart, ervaar je tegelijkertijd vaak een expansie in je energie en niet zelden een golf van vreugde of dankbaarheid omdat je je op die momenten verbindt met het grotere Chi-veld dat de heling voor jouw doet. Deze ervaringen tijdens het oefenen verdiepen ook je vertrouwen in het dagelijkse leven.

Leer over de oosterse oefeningen voor zelfgenezing…

 

 

Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Reactie plaatsen