Geef je over aan de wijsheid van de schepping

Geef je over aan de wijsheid van de schepping

Hieronder kun je het audiobestand ‘Geef je over aan de wijsheid van de schepping’ beluisteren.

Het is een fijne ademhalings- en ontspanningsoefening die je helpt je meer over te geven aan de wijsheid van de schepping. Wanneer je aan het eind van de uitademing wacht totdat de inademing vanzelf komt, kun je bijzondere ervaringen opdoen van overgave en door het leven geademd worden.

De wijsheid van de schepping

Stel dat jij de besturing over je lichaam moest overnemen … zou je dat kunnen? … zou jij die miljarden ingewikkelde biochemische processen in je organen goed kunnen laten verlopen en belangrijker nog … ze ook juist op elkaar afstemmen?

Neem bijvoorbeeld je bloedstolling … tientallen ingewikkelde biochemische processen … wanneer ook maar één daarvan iets te snel of langzaam zou verlopen … ietsje maar … dan zou je direct óf doodbloeden óf ‘doodstollen’. En dan heb ik het nog niet gehad over die ontelbare andere ingewikkelde processen die elke seconde in je lichaam plaatsvinden.

Of zou jij de besturing van alle processen in de natuur voor je rekening willen nemen? … die miljarden afstemmingsprocessen die het ecosysteem van onze planeet vormen … of grootser nog … zou jij alle planeten in hun banen willen leiden in de triljoenen sterrenstelsels in de kosmos …?

Ik denk dat je, wanneer je het zo leest, dat liever aan de wijsheid van de schepping zou willen overlaten. Toch ziet het er in de praktijk vaak anders uit en lijkt het wel alsof ieder mens krampachtig (soms wanhopig) bezig is zijn leven in goede banen te leiden.

Hoe zou het zijn om te ontspannen en de aansturing van je leven (meer) over te laten aan de wijsheid van het leven zelf, de oneindige intelligentie die in ieders leven en de schepping werkzaam is? 

Lees meer...

 

Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Reactie plaatsen