Wat je vooral niet moet eten

Alles wat ik de laatste 30 jaar van mensen met kanker heb geleerd over de herstelkracht
van lichaam en geest is voor iedereen van belang.

Samenvatting

In deze blog geef ik informatie over belangrijke voedingsmiddelen die je lichaam belasten en daarmee je gezondheid (of herstel van ziekte) in de weg zitten. De informatie op de video is waardevol voor iedereen die een gezondheidsdieet overweegt om de afweerkracht van het lichaam te ondersteunen.

Veel kijkplezier!
Henk Fransen

Klik op het pijltje midden op de video (niet linksonder).

(Mocht de video niet goed afspelen, ververs dan even de pagina en probeer het opnieuw).
Dit is een video uit mijn Eerste Hulp Bij Kanker-programma (EHBK).
Leer meer over de 95 andere video’s uit dit programma.

Wat ik op de video vertel

In de inleiding van deze video vertel ik hoe ik heb ontdekt dat het niet werkt wanneer ik mensen strenge geboden opleg. Diëten werken bij mijn patiënten alleen wanneer zij begrijpen waarom iets van belang is en ze van binnenuit gemotiveerd zijn er iets mee te doen.

Vervolgens bespreek ik het belangrijke verschil tussen ‘een streng dieet houden’ en ‘op een strenge manier een dieet houden’. Die laatste houding geeft je misschien wel de voordelen van een gezond dieet maar het zet je ook de hele dag onder druk. Deze continue spanning werkt negatief uit in je lichaam.

Wat je vooral niet moet doen

Aan de hand van topsporters laat ik je zien dat deze mensen niet alleen gezonde dingen doen, maar dat ze ook ondermijnende gewoonten opofferen om een zo goed mogelijke prestatie te kunnen leveren. Ook geef ik een voorbeeld van hoe heel weinig gif een glas schoon water helemaal kan verpesten en wat dat te maken heeft met het menselijk lichaam, dat ook voor het grootste deel uit water bestaat.

Een voorbeeld: misvatting over suiker

Ik ga wat dieper in op een veelbesproken voedingsmiddel in relatie tot kanker, namelijk suiker. Het klopt dat je beslist geen witte (geraffineerde) suiker moet eten; daar gedijen kankercellen namelijk heel goed op. Maar dat dit ertoe heeft geleid dat tal van kankerpatiënten bang zijn geworden om fruit te eten, omdat daar veel (fruit)suikers inzitten, dát klopt niet. Witte suiker en fruitsuiker hebben namelijk een totaal andere werking in het lichaam. Ik bespreek kort een indrukwekkend wetenschappelijk onderzoek dat juist de kanker-remmende werking van verschillende fruitsoorten laat zien. Witte suiker stimuleert dus kankergroei, terwijl de besproken vruchten(suikers) de kankergroei remmen.

In de tweede helft van de video bespreek ik nog meer voedingsmiddelen die je beter wel of juist niet kunt gebruiken. Mét uitleg van het waarom van die maatregelen en eventuele uitzonderingen hierop.

Leer meer over dit programma.

Vind je deze informatie waardevol?
Deel deze dan met je vrienden/netwerk.

Heb je belangrijke zaken gemist?
Deel je kennis onderaan deze pagina.

Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Rita Weltevreden
Door

Rita Weltevreden

op 21 Sep 2020

Beste dr Fransen, Ik heb uw naam doorgekregen van de kok van het Zorghotel in Zelhem waar ik logeer na een volledige interval debulking ivm stadium IV eierstokkanker. Heel verbaasd was ik dat ik al een heleboel doe van wat u adviseert. Het enige is, dat ik wel a Griekse yoghurt eet (at) en vis en biologische scharrelkip. Daar ga ik dus verandering in brengen, Ik heb een enorme strijd gehad in het ziekenhuis (Radboud), omdat ik niets wilde eten van hetgeen aangeboden werd. Snapte er niets van. De oncologie afdeling in een universiteits medisch centrum notabene. Dank voor alle adviezen. Dit is het eerste filmpje dat ik heb bekeken. Heb me ook aangemeld.Harte groet,Rita Weltevreden

Reactie plaatsen