Videoserie 'De zoektocht naar genezing'

Samenvatting

In de videoserie ‘De zoektocht naar genezing’ worden verschillende mogelijkheden besproken om te herstellen van ernstige ziekten. De adviezen die aan de orde komen, zijn niet alleen interessant voor zieke mensen, maar ook voor gezonde (preventie). Deel 1 gaat over patiënten die het opvallend goed doen. Wat kunnen we van hen leren?

Veel kijkplezier!
Henk Fransen

 

(Mocht de video niet goed afspelen, ververs dan even de pagina en probeer het opnieuw).
Lees meer over mijn aanpak bij kanker.

Onderzoek naar ziekte

De reguliere geneeskunde doet vooral onderzoek naar ziekte: ze bestudeert zieke cellen, zieke muizen en zieke mensen. Dat lijkt in eerste instantie misschien een logische aanpak. Maar wist je dat op tal van andere wetenschapsgebieden juist onderzoek wordt gedaan naar de gezonde situatie en wat we dáárvan kunnen leren?

Onderzoek naar de gezonde situatie

Dat laatste, onderzoek doen naar de gezonde situatie, gebeurt vooral in de sportwereld en in het bedrijfsleven. In de sport worden bijvoorbeeld geen mislukte amateurs onderzocht die niks presteren. Er wordt juist gekeken naar de sporters die uitzonderlijke prestaties behalen. En ook in het bedrijfsleven zijn onderzoekers met name geïnteresseerd in organisaties, producten en diensten die zich positief onderscheiden van het gemiddelde.

Leren van opvallende patiënten

Ik denk dus dat het goed zou zijn wanneer de reguliere geneeskunde meer onderzoek zou doen naar patiënten die het opvallend goed doen en naar patiënten die ‘spontaan genezen’(= zonder behandeling). Wat kunnen we van deze mensen leren? Gelukkig is dit onderzoek door ‘alternatieve’ onderzoekers al wel gedaan. In mijn programma’s probeer ik de lessen die daaruit geleerd zijn, zo goed mogelijk over het voetlicht te brengen.

Leer meer over dit programma

 

Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Reactie plaatsen