Page content

DE BESTE VERSIE – SUCCESSEN

DE BESTE VERSIE – SUCCESSEN

Deelpagina

Een belangrijk aspect van de cursus ‘Leef de beste versie van jezelf’ is de enorme extra inspiratie die kan ontstaan wanneer we onze ervaringen met elkaar delen. Deel daarom je ervaringen en lees die van anderen. Het heeft een magisch effect. Doe het vandaag nog!

Deel je successen

Successen zijn alle ervaringen die een hoge trilling in je oproepen. Dus alle fijne, prettige, aangename, vreugdevolle momenten – ook als die je gewoon komen aanwaaien, zoals de zon die door de wolken breekt, een mooie lenteochtend, het feit dat je een lekker warme douche kunt nemen of dat je ‘gewoon’ gezond bent. Wanneer je bewust (extra) aandacht besteedt aan deze successen, verhoog je de hoge trilling hiervan nog eens extra. En daarmee trek je automatisch méér goeds aan in je leven.

Wanneer je bewust (extra) aandacht besteedt aan je successen, verhoog je de hoge trilling daarvan nog eens extra. Daarmee trek je automatisch méér goeds aan in je leven.

Heb je, recent of lang geleden, successen ervaren? Of heb je voor jezelf iets ontdekt, een kleine nuance misschien, waardoor je je leven meer als een succes ervaart? Heb je vragen misschien? Deel deze ervaringen dan onder aan deze pagina en lees mee met de ervaringen van anderen, zodat we van elkaar kunnen leren.

 

 

 

Wanneer je niet via Facebook wilt delen kun je helemaal onderaan de pagina, onder alle andere berichten, een reactie achterlaten.

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Vul dan je naam en e-mail in en ontvang onze nieuwsbrief met GRATIS nieuwe video's, tips, info en aanbiedingen
Wij hebben ook een hekel aan spam
Laat een bericht achter

Comment Section

131 reacties op “DE BESTE VERSIE – SUCCESSEN


Door Esther op 7 januari 2020

Goedemorgen allemaal, in december vorig jaar heb ik na drie jaar mijn handlees diploma gehaald! Ik ben er zo blij mee, dit succes wil ik graag met jullie delen. Deze keuze had ik gemaakt vanuit mijn hart en niet uit mijn hoofd en daarom is het zo belangrijk voor me. Fijne dag!


Door Marjo Dieben op 7 januari 2020

Gefeliciteerd Esther! En vooral veel plezier bij het lezen van alle handen die aan jouw deskundige blik worden aangeboden.


Door Esther op 8 januari 2020

Dank je wel Marjo!


Door Mieke op 7 januari 2020

Wow Esther, gefeliciteerd, wat mooi, een bewuste keuze vanuit je hart, met dit resultaat, zo mooi om te lezen, geniet, dankjewel voor ’t delen. fijne dag!


Door Esther op 7 januari 2020

Dank je wel
Mieke! Is er een succes wat je met mij wilt delen?


Door Marieke op 7 januari 2020

Geen succesverhaal, gisteren had ik een behoorlijke dip. Ik dacht eerst dat de steunzin misschien een averechts effect op me heeft. ’s Avonds moest ik naar vioolles dus oefende ik nog een uurtje. Maar in de loop van de dag voelde ik me steeds ellendiger en de gedachte aan de les maakte het nog erger dus die heb ik maar afgezegd. Ik ben nog maar pas begonnen dus ik moet het nog leren. En ik vind het moeilijk en ik hoor dat mezelf de hele tijd zeggen. Ik dacht, misschien trek ik mezelf daarmee wel flink naar beneden. Nu lees ik over successen (de video moet ik nog bekijken) en denk: ja, dat zou het best eens kunnen zijn. Wat niet goed gaat vergroot ik onbewust enorm en haal mezelf daarmee naar beneden. Maar dat je je daar zó ellendig over kunt voelen! Alles gaat dan mee het dal in. Vandaag ga ik me focussen op de successen en die zijn er zeker ook! 🙂


Door Ineke Verdoner op 7 januari 2020

wat ik mooi vind in je verhaal, is dat je opmerkt dat je jezelf misschien niet steunt door te denken ‘ik moet het nog leren’ en hoe ellendig je je gaat voelen door het naar beneden halen van jezelf. Dat is zo’n belangrijke ontdekking. Je kan daar niet zonder, want als je je niet bewust bent van de acties van je (ondermijnende) primitieve brein kan je niet overstappen op je bewuste intenties. Dus, welkom bij de club, Marieke en fijn dat je dit deelt. Op naar de succeshouding!


Door Marieke op 7 januari 2020

Dankjewel Ineke! Wat fijn dat je op m’n verhaal reageert, ook dat steunt me weer!


Door Joke Staring Mellendijk op 7 januari 2020

Zo herkenbaar Marieke. En toch door te oefenen zijn er momenten waarin de dingen lichter voelen. Soms lastig, wij hebben een hond met problemen en ik stel me nu de vraag wat kan ik hier van leren??? Leren vertrouwen op iets dat groter is dan ik kan zien. Ik ben er van overtuigd dat we dan stappen maken naar meer moeiteloosheid. En dan is het nodig om alles te omarmen zoals het is. We gaan er met zijn alleen voor Liefs Joke


Door Marieke Haagen op 7 januari 2020

Dankjewel Joke! ‘We gaan er met z’n allen voor’, dat is een fijne gedachte. Normaal ben ik niet zo ‘delerig’ 😉 maar ik merk nu de voordelen!


Door Henk Fransen op 7 januari 2020

Wanneer je mijn reacties op de deelpagina’s leest valt het je mogelijk op dat ik deelnemers geregeld afrem, dat ik mensen met grote successen uitnodig kleinere stapjes te maken, etc.

Waarom? De steunzin en succeshouding zijn heel eenvoudige maar uiterst krachtige oefeningen die je trilling in korte tijd sterk kunnen verhogen. Dat geeft automatisch een tegenreactie in de vorm van en dip om je terug te brengen naar je oude vertrouwde (comfort)zone/trilling.

Jezelf stap voor stap laten wennen aan de steunzin, hem zo nu en dan toepassen en dan weer een tijdje loslaten, je successen herkennen en daarna weer vrede hebben met dat het een keer tegenzit, dat is dé manier om op een comfortabele manier meer en meer in flow te komen.

Succes,
Henk


Door Marieke op 7 januari 2020

Ok Henk, dat is een geruststellende tip. Dankjewel!


Door Judith op 7 januari 2020

wat ontzettend goed dat je hebt opgemerkt dat je wellicht de focus teveel hebt gehad op dat het moeilijk was. dat is een groot succes!!


Door Judith op 7 januari 2020

mijn bericht slaat op berichtje van Marieke


Door Marieke op 7 januari 2020

Ja, dank je Judith! Het voelt idd als een succes deze ontdekking. Het lijkt alsof ik die focus op ‘moeilijk’ en ‘mislukken’ nu eindelijk eens op heterdaad betrapt heb. Het gaat vaak zo sluipend en ongemerkt.


Door Sabine op 8 januari 2020

Ja, gedachten en focus kunnen alles beinvloeden. Dus zowel de negatieve, maar ook de postieve gelukkig. Stukje bij beetje die focus verleggen. Mooi dat je dit deelt; ik herken mezelf er ook
in.


Door Ineke op 7 januari 2020

Ik was gisteren niet fit; moe, hoesten. Het is me gelukt om me daar telkens weer bij neer te leggen; even een dutje, opgeknapt, wat doen, weer slap, weer pauze. Ik had de timer gezet en dat hielp ook om steeds contact te houden met mezelf. Niet forceren, geen voorbijlopen aan wat er is. Ik had geen afspraken of verplichtingen, maar wel plannen voor van alles. Toch naar mijn lijf geluisterd en in vrede de plannen bijgesteld. Vroeg naar bed gegaan, goed geslapen en nu een nieuwe dag met nieuwe energie en nieuwe inspiratie. Blij mee. (en het velt een beetje ‘opschepperig’ om dit allemaal in de openbaarheid te gooien!)


Door Judith op 7 januari 2020

Ha Ineke, wat goed dat je zo geluisterd hebt naar je lichaam. Voor mij ook steeds een terugkerend thema. Je kunt zoveel plannen hebben maar willen en kunnen zijn een wereld van verschil. Goed voor jezelf gezorgd dus!!


Door Ineke op 9 januari 2020

dank Judith en ook voor de herkenning van willen en kunnen.


Door Ann op 7 januari 2020

Neen hoor,helemaal niet opschepperig,wat is dat ’n raar woord voor mij. Ik had zo’n slechte nacht, buikpijn en krampen en misselijk, maar ik ga er bovenop komen, zeker weten, dank zij jullie ook. Fijne dag vanuit België.


Door Anne-Wiek op 7 januari 2020

Beterschap Ann, klinkt als een wat eenzame nacht. Maar wij weten het nu dus je bent niet alleen.


Door johanny op 7 januari 2020

Het voelt zo goed om de successen meer in het bewustzijn te hebben en te houden zonder weg te kijken wat er in mij en de wereld rondom mij gebeurt ..het gevoel ervan wat ik erbij ervaarde ..en dit met de steunzin nog eens extra steunkracht mee te geven ..zoals mijn diepe ontroering als er een doorbraak is gemaakt in een gezin door het huis energetisch op te schonen en in balans te brengen . of als het bos zich laat horen ..of mijn heup de pijn loslaat ..Gisteren mijn man met migraine voor de 2e dag in bed ligt en ik de steunzin hiervoor doe en tegelijktijd alles in het nulpunt heb gebracht .Dit gaf een doorbraak in het poses van het teveel focussen van hemzelf op de migraine die opeens weer erger werd ..mogelijk hierdoor …warme steungroet voor ons allen


Door Marijke op 7 januari 2020

Wat is het een mooie ervaring, een geschenk op mijn pad, dat er elke dag iemand( jij dus Henk) vertelt wat goed is om mee bezig te zijn. Elke dag als ik de video beluister voor een volgende focus ben ik daar al omdat de vorige oefening mij daar al gebracht heeft, wat een ontroerend rijke support is dit! Jij Henk, bent zelf ook een soort engel op ons pad met duidelijke “menselijke”woorden… liefs voor iedereen die dit pad gaat .


Door Arlo op 7 januari 2020

Marieke wat heb je jouw ervaring mooi beschreven. Ik herken me daarin, voel zoveel blijdschap en dankbaarheid voor alle Wijsheid die ons dagelijks wordt aangereikt en de steun die we elkaar geven.
De video van vanmorgen sluit ook weer perfect aan bij waar ik nu sta. Heb nl gisteren de diagnose burnout gekregen en ik was van plan om een afspraak met een psycholoog te maken echter dat doe ik nu, voorlopig, niet. Ik ga door met het uitspreken van de mantra en het doen van de (succes)oefeningen. Hoop dat mn primitieve brein ‘Uit’ kan 🙂
Een mooie dag voor iedereen en namaste, Arlo


Door Marijke op 7 januari 2020

Mooi Arlo. zo kun je heel goed je eigen therapeut zijn! en waarschijnlijk is dat veel beter voor je! succes met “jezelf mogen zijn”!


Door Arlo op 7 januari 2020

Bedankt voor je vertrouwen Marijke, dat helpt!


Door Marieke op 7 januari 2020

Dankjewel Arlo! Ja wat doet dat toch enorm goed hè, al die reacties en herkenningen. En ik denk dat jij zelf inderdaad je beste heelmeester bent. Ik heb heel wat therapeuten gezien in m’n leven maar ik heb het idee (even voorzichtig blijven 😉 dat het ‘kwartje’ nu pas goed gevallen is.


Door Hennette op 8 januari 2020

Arlo, wat een kracht laat je zien door je eigen besluit te nemen! Voel alsof je primitieve brein reeds uit is en de steunzin en succeshouding jou langzaam een nieuwe levensfase binnenloodst. We zijn allemaal zo verbonden met elkaar en dat geeft zoveel kracht. En dank je Henk wat je ons geeft.Gisteren reed ik over de hei en sprak spontaan hardop ook voor jou de steunzin uit. Namasté allemaal!


Door Juditg op 7 januari 2020

Wat ik zo fijn vind is te merken dat er echt iets aan het verschuiven is vanbinnen.
De harts- intentie om dagelijks de oefeningen meerdere keren te doen gaat zo gemakkelijk en in een flow. De steunzin komt te pas en onpas (haha) naar boven ploppen. Bij voorbijgangers waar ik normaliter nauwelijks aandacht aan schenk, spreek ik nu de steunzin uit. Dit geeft een blijheid en ook een dieper gevoel van verbinding. Ik ben/sta meer open. Wat niet betekent dat ik geen lastige momenten meer heb maar doordat daar ook de steunzin makkelijker naar boven borrelt wordt het makkelijker er mee te zijn. Is er meer vertrouwen en is er ook vaak een stemmetje diep vanbinnen die zegt: laat je bemoeienis maar los Judith. Je hoeft er niet over na te denken. Het helpt me dan om me te richten op iets fijns.
Ik ben ook blij met de video van vanmorgen en de opmerking over het steunen van anderen. Ik durfde niet zo goed mensen te steunen die ik helemaal niet ken, maar in mijn oefeningen komt er een diep gevoel van verbinding mee, ben ik snel geroerd door berichten, of ze nu over successen gaan of lastige momenten. Ik herken zoveel in de berichten en vind iedereen die mee doet überhaupt al kanjers. dat w examen dit pad bewandelen om dit mooie prachtige innerlijke werk te doen. Ik steun iedereen.


Door Henk Fransen op 7 januari 2020

Ja Judith ik ervaar dat ook zo, zo fijn om mensen te steunen die ik tegenkom. In andere landen zeggen ze tegen de voorbijgangers ‘Gruss Gott’ of ‘Namaste’. Beiden betekenen ook dat we de grootsheid in elkaar herkennen. Dat helpt mensen er ook naar te leven. Dat samen oefenen is in mijn beleving ook heel bijzonder.


Door Ferdi op 7 januari 2020

Heel herkenbaar dit Judith…! Voorheen had ik wel eens mijn vooroordelen bij voorbijgangers. Door de steunzin uit te spreken verandert dit compleet en daar voel ik me veel comfortabeler bij. Zo van ´zo kan het ook´. Erg fijn om te doen.


Door Marijke T. op 8 januari 2020

Hoi Ferdi,
Dat van die vooroordelen dat had ik van de week voor de telefoon bij het rioleringsbedrijf waarbij de telefoniste behoorlijk kil mij te woord stond. Normaal zou ik mijn houding dan ook aanpassen maar ik kon inene inzien dat zij ws. vele boze klanten aan de lijn had gehad (lekkages en niet zelfde dag monteur erheen kunnen) en kon ik eigenlijk extra aardig haar te woord staan en ik hoorde haar stem ook veel blijer worden. Echt een mooie opsteker en ook gelijk verbinding.
Groetjes Marijke T. (er is nog een Marijke heb ik begrepen hier op de reactie site)


Door Jacqueline op 7 januari 2020

Mooi om jouw ervaring te lezen Judith, dankjewel voor het delen!


Door Agata op 7 januari 2020

Gisteren had ik een mooie ervaring bij het bekijken van de video’s. Ik zag wit licht rondom Henk. Dat voelde zo zacht en liefdevol. Ik heb het in het verleden wel eens meer meegemaakt. Het geeft een verruimend effect. Dank je wel Henk voor alles wat je voor de mensheid doet! Vannacht had ik het moeilijk: ik sliep voor het eerst weer alleen op zolder wat ik best eng vind. Dankzij de steunzin heb ik de nacht toch redelijk doorstaan en voel mij vandaag uiteindelijk niet al te moe. Ik heb besloten om het vannacht weer te doen. Ik wil die angst voor goed doorbreken om echt vrij te kunnen leven.


Door Henk Fransen op 7 januari 2020

Mooi succes Agata!


Door Suzanne Kamoen op 7 januari 2020

prachtig om de keuze vanuit je hart met een diploma te bezegelen. Gefeliciteerd!


Door Wil op 7 januari 2020

Vanaf de eerste les heb ik tijdens deze oefeningen al een grote rust ervaren en het stromen van een zachte energie. Dit doet me geweldig goed. Nu heb ik ontdekt dat ik tijdens mijn dagelijkse wandeling deze mantra ook kan toepassen voor al mijn kinderen en hun partners en alle 6 kleinkinderen (die diverse problemen hebben) en dit geeft een heel goed gevoel. Zij weten hier nog niets van maar ik ben benieuwd of ook in hun leven deze flow op gang komt. Ik ben heel blij om dit voor hen te mogen doen. Gedeelde vreugd (lees geluk) is dubbele ……..


Door Henk Fransen op 7 januari 2020

Hoi Wil, het is mijn ervaring uit tientallen jaren supportgroepen dat het op afstand steunen van mensen en hun grootsheid zien (zonder dat ze ervan weten) een verrassend sterk effect kan hebben.


Door Nicolle op 7 januari 2020

Mijn succes is dat ik oud en nieuw met vrienden heb gevierd. Ondanks dat mijn man onlangs is overleden. Ik zag er zo tegenop en het was ook moeilijk. Maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Geen ‘groots’ succes, maar voor mij wel een groot succes.


Door Judith op 7 januari 2020

Ha Nicole, ik vind het heel moedig dat je de stap hebt genomen om in contact en verbinding te gaan met Oud en nieuw en alles met een vriendin hebt beleefd. Ipv alleen misschien. Wat mij betreft kun je het zinnetje; het is geen ‘groots’ succes deleten! Dit is een ‘Groots’ succes.


Door Henk Fransen op 7 januari 2020

Wow, grote stap!


Door Anneke Fransen op 7 januari 2020

Tot op heden voel ik geregeld verwondering als ik de oefeningen doe. Maar vandaag had ik een rotdag. Afspraken die niet nagekomen werden, een paar rotklussen voor de boeg…. En ondertussen zat ik de mantra te herhalen… Nou, dát werkte dus niet! Toen begon ik met: ‘het leven houdt van jouw gemopper en tegenzin precies zoals het is, en steunt jouw gemopper in al zijn kracht…’ Hihi!
Vanzelf verscheen er (met enige tegenzin) een glimlach op mijn gezicht! Hoe kan dit nu?
Het resultaat is wél dat de klus waar ik het meest tegenop zag, is geklaard.
By the way: ik steun ook deze groep elke dag een keer. Veel liefs voor allen!


Door Judith op 7 januari 2020

Ha Anneke, ik krijg ook gelijk een glimlach op mijn gezicht als ik lees wat je gesteund hebt. Wonderlijk hè!


Door Marga op 7 januari 2020

Mooie ervaringen in het leven, zoals ik weer mag ervaren om oma te zijn van een lief, klein babytje. En toch heb ik een laag zelfbeeld. Ik vind mijzelf niet mooi, te dik. Dus de mantra gebruik ik op mezelf. Ik Ben precies zoals Ik Ben. Het helpt goed. Ik voel mij gelijk weer beter. Ik mag Zijn zoals Ik Ben. Ik ben geliefd zoals Ik Ben. Prachtig! En het succes is dat ik weer oma ben geworden. Ik Ben zo trots hierop!


Door Henk Fransen op 7 januari 2020

Hoi Marga, vergeet ook ht tweede deel van de zin niet he… dat je in jezelf gelooft… in al je kracht en grootsheid zelfs. Je bent vast een heel lieve en goede oma.


Door Marion op 7 januari 2020

Het duurde even maar Sinds vandaag merk ik dat de steunzin soms vanzelf naar boven komt. Zoals vanmiddag toen ik in een cursus zat en ik me mateloos ergerde aan iemand. ik ben weggelopen en bedacht me dat ik de steunzin kon zeggen maar realiseerde me direct dat ik niet van haar kon houden. Toen kwam in me op dat er vast wel iemand was die van haar hield. Die gedachte maakte me zachter en ik kon het voorval wat loslaten. Blij mee!


Door Henk Fransen op 7 januari 2020

Oh wat ontwapenend Marion, dit doet me echt heel goed. Je zou me moeten kunnen zien… big smile.


Door Anne-Wiek op 7 januari 2020

Ha Marion, dat herken ik ook. Gelukkig menselijk…;) Als ik ergernis voel naar een collega (ook vanmiddag) en ik zeg ‘ik hou van jou…’, voelt dat geforceerd en komt totaal niet binnen. Als ik zeg ‘het leven of het universum houdt van jou….’ dan wordt deze collega een mens zoals jij en ik… en dat verzacht vanzelf en mijn ergernis mag er dan wel zijn maar koppelt zich los van die persoon (hoort nl hartstikke bij mij 😉 – en onder die ergernis zat weer een ander gevoel (onzekerheid) dus ja… laagjes afpellen. Mooi! Dank voor het delen.


Door Gerrie op 7 januari 2020

Vandaag de steunzin gebruikt om (de vele) pijnplekken in mijn lichaam te troosten…. gaf me een bepaalde mildheid voor mijn lichaam (wist niet eens dat me die ontbrak!) maar ook ontspanning, die resulteerde in (wat) minder pijn! Nieuw: gevoel van (beginnende) liefde/als een soort dankbaarheid voor mijn lichaam en de realisatie, dat het zoooo zijn best doet! Een wonderlijk mooie ervaring. Lieve Marieke, even er bij stilstaan dat ik kan ademen, kan zien, de wind op mijn wangen kan voelen, helpt mij soms/vaak/altijd in loslaten wat me tegenzit…. het voelt voor mij ook HEEL MOOI om me verbonden te voelen met jullie allemaal, mede-reisgenoten!


Door Henk Fransen op 7 januari 2020

Kippenvel Gerrie, wat een moed om in deze lastige situatie je successen te herkennen en te voeden. Alle respect!


Door Monique op 7 januari 2020

Mijn grootste succes is dat ik deze cursus ondanks aanvankelijke twijfel toch heb aangevat en dat ik elke dag weer met plezier uitkijk naar de volgende lessen. Innerlijke groei is voor mij evenzo noodzakelijk als zuurstof, eten en drinken. Mijn bewustzijn verruimen en als mens groeien doet mij bloeien. Het is alleen jammer dat ik het stiekem moet doen. Ik kan het thuis absoluut niet delen. Daarom is het zo fijn dat ik dat nu kan doen in verbondenheid met zovele andere mensen die hetzelfde doel voor ogen hebben. Ik lees met plezier jullie succesverhalen en jullie struikelingen. En ik kijk met zoveel plezier naar die lachende Henk op de video’s waarin hij met zoveel warmte, enthousiasme en wijsheid zijn verhaal doet.
Gewoon dit te mogen beleven is nu mijn grootste succes. Ik dank jullie allen voor jullie deelname en mededelen!!! Het kleurt telkens mijn dag!


Door Henk Fransen op 7 januari 2020

Love you!


Door Judith op 8 januari 2020

Wat fijn dat je meedoet Monique


Door Pauline van Hoorn op 8 januari 2020

Zo herkenbaar, ik hoef het niet stiekum te doen maar merk wel dat ik de laptop dichtklap als mijn man beneden komt omdat het stuit op heel veel discussie hier thuis en heb besloten dat ik vertel als ze iets vragen maar niet meer energie ga stoppen in mensen die alleen houden van discussiëren. Het is wel jammer wat jij ook zegt, je zou het zo graag delen met mensen die juist dicht om je heen staan maar ik vind het fijn te horen dat je dat hier wel voelt, ik snap je heel goed, ook je gevoel over Henk zijn blije gezicht ik ervaar dat ook zo, ik wens je een heel fijne dag vol succesjes vandaag Monique!


Door Monique op 8 januari 2020

Dankjewel Pauline. Het geeft me steun te horen hoe ook andere mensen daarmee worstelen. Maar we houden het vol voor onszelf hé! Want het is ons proces!


Door Marijke op 8 januari 2020

Monique, Jij bent belangrijk voor jezelf! niet de mensen om je heen die dus iets van jou ZIJN niet begrijpen. Een ander kan niet groeien voor jou, dat kun je alleen zelf doen, hou vast wat goed voelt! warme groet Marijke


Door Monique op 8 januari 2020

Dankjewel Marijke!


Door Monique Geerlings op 8 januari 2020

Lieve Monique, dank je wel voor het delen. Het laat mij weer zien hoe fijn het is om wél te kunnen delen en niet iets stiekem hoeft te doen.


Door Jacqueline op 8 januari 2020

Fijn dat je meedoet en wat goed dat je gekozen hebt voor jezelf!


Door Jacqueline op 7 januari 2020

Dag Henk, ik merk dat ik het lastig vind om successen te benoemen door de dag heen. Misschien denk ik te groot bij het woord succes.
Het benoemen van dingen waar ik blij van word of dankbaar van word gaat mij makkelijker en geeft af en voelt fijn. Kan ik successen ook vervangen voor dankbaarheid?
Het oefenen met de steunzin voelt goed, ik spreek de steunzin ook regelmatig uit voor mijzelf voor de spiegel.


Door Henk Fransen op 7 januari 2020

Successen zijn alle momenten die j een goed gevoel geven, niet groter dan dat… alhoewel… de steunzin voor de spiegel uitspreken is een groot succes Jacqueline! :-))


Door Karen op 7 januari 2020

Vandaag eerste dag na de vakantie, collega’s waren zeer negatief over allerlei dingen die volgens hen verkeerd gaan in de wereld.
Ik bracht wat positieve ontwikkelingen naar voren, maar die kwamen niet binnen. Bewust van mijn ademhaling drink ik mijn thee op en zei de steunzin in mezelf. Het verzachtte direct in mij. Met een glimlach ging ik aan het werk.


Door Henk Fransen op 8 januari 2020

Knap van je Karen, we mogen ons eigen gevoel niet afhankelijk maken van dat van anderen. Chapeau!


Door Willy op 10 januari 2020

Wat een prachtige ervaring Karin.
Mooi dat je hem met ons deelt. Dank je wel.
Vind de cursus heel fijn om te doen en leer ook veel van alle reacties. Wens iedereen heel veel succes!!!!


Door Pauline van Hoorn op 8 januari 2020

Mijn succes is dat ik elke dag begin met een halve citroen en daarna een glas wortel/gembersap/appelsap uit de slowjuicer. Dat klinkt gek he, niet zo moeilijk ook misschien maar als je fysiek heel slap bent kan zelfs een bio winterwortel hakken (ik weet het zeker, die zijn sterker dan de niet bio haha) een hele inspanning zijn. Het is onderdeel van mijn plan mijn immuunsysteem elke dag als een cheerleader aan te moedigen, om de kanker de baas te worden en te helpen weer alle afgebroken nieuwe cellen (de goede dan) weer opnieuw op te bouwen want hoe frustrerend moet dat voor een lijf zijn, elke drie weken als je zo hard gewerkt hebt alles met 1 infuusje weer kapot gemaakt.. maar ik zeg dan Lijf, het spijt me maar je kunt het en ik help je waar ik kan.. dus sleep ik me uit bed, spreek de wortelen bemoedigend toe en knipoog naar de prachtige gemberwortel, de groene appel doorboor ik met enig schuldgevoel met mijn appelboortje en dan zit ik hier met mijn glas schuimend sap achter de pc en denk ja, dat is eigenlijk wel een succes want ik heb deze kuur GEEN netelroos gekregen en die netelroos was echt de nekslag voor mij tijdens de kuur. Ik wil iedereen vandaag succes wensen met het intens beleven van zijn of haar blije momenten.


Door Henk Fransen op 8 januari 2020

Dankjewel Pauline, voor het delen en je goede wensen.


Door Suus op 8 januari 2020

Hee Pauline, mooi en dapper om te lezen hoe je jezelf moed en vertrouwen geeft in een lastige situatie! Inspireert me hoe je met humor je dag begint. Ga zo door!!
Ik lig zelf in bed uit te zieken van een griepje, gaat gelukkig wat beter vandaag. Bij mijn volgende sapje wat ik ga maken, ga ik proberen het ook zo te bekijken als jij schrijft.
Iedereen overigens bedankt voor het delen van ervaringen, regelmatig krijg ik een smile of moet ik lachen om de openheid van mensen. Dat helpt om m’n eigen situatie wat te relativeren en lachen helpt om te ontspannen, dus goed voor m’n primitieve brein, die het ook oh zo druk heeft af en toe.
Veel liefs iedereen, keep on going!!


Door Pauline op 8 januari 2020

Griepjes zijn ook heel naar maar chemo of griepje blijven lachen is inderdaad belangrijk om door de mindere periodes in ons leven te komen en samen sterk zo met elkaar op deze pagina is ook heel bemoedigend! Beterschap!


Door Marijke op 8 januari 2020

Pauline, petje af voor hoe jij je innerlijke kracht kunt mobiliseren voor jezelf! dat is absolute warmte voor jezelf!


Door Judith op 8 januari 2020

Ha Pauline, alle steun voor jou en je proces. Ik vind het zo mooi hoe je je sapritueel onder woorden brengt. De wortel en het stuk gember zijn volgens mij doordrongen van liefde door jouw aandacht. Op naar een nieuwe dag met mooie kleine en grote successen.


Door Karen op 8 januari 2020

Wow! Goed bezig Pauline, respect voor je kracht en grootsheid. Ik steun jou onvoorwaardelijk in al je kracht en grootsheid.


Door Pauline op 8 januari 2020

Dankjewel Karen, wat een fijn gevoel zo gesteund te worden.


Door Marjolein Bender op 8 januari 2020

Van Marjolein aan Sabine van Boven: wat een eerlijk en herkenbaar verhaal. Het nodigde mij direct uit om enkele keren de steunzin voor jou uit te spreken. Ik ben niet op Facebook, maar hopelijk dringt er een lichtstraaltje door.
Het eerste succes dat ik vandaag voor mezelf noteer, is de ontroering die ik voel om die steunzin spontaan te gebruiken. Dankjewel Frank.
Ik zag ook een succes bij jou overigens.. die lekkere losse blauwe trui en jouw uitstraling in die try-out!
Marjolein Bender


Door Marijke op 8 januari 2020

Als ik kan focussen op succeservaringen, de steunzin dat laat bekrachtigen en mezelf daarna met tederheid benader, aanraak , geeft mij dat het gevoel dat ik dat ( meestal) buiten mijzelf zoek, dan ga ik lopen zoeken naar iets te eten of zo…. Ik heb hierdoor een nieuw idee gekregen: ik ga spullen regelen voor een dagelijks stukje schilderen of tekenen van dat gevoel dat ik dus nu regelmatig op kan roepen. je hoeft helemaal niet te kunnen tekenen of schilderen om dat te doen. elke lijn, veeg of klodder verf is een gevoelsuitdrukkig van je eigen ‘goedvoelen’. Voor het eerst in jaren heb ik zin om zo iets voor mezelf te doen i.p.v. anderen.


Door Marion op 8 januari 2020

Wat een mooie ontdekking Marijke, gefeliciteerd! Het zal je zeker goed bevallen


Door Irina op 8 januari 2020

Wat ontzettend fijn om te leren over hoe het werkt met het primitieve brein! Zit nu een jaar thuis met burn-out en merk dat ik bij alles wat ik (wil) doe(n) al verwacht dat het niet zal gaan qua energie, of focus op wat allemaal niet leuk zal zijn / was. Door me bewust te worden dat dit een menselijke reactie is van het primitieve brein merkte ik dat er wat meer afstand ontstaat tussen mij en mijn negatieve gedachtes: mijn hoofd en lijf staan door alle stress nog steeds in een zekere mate van overleving en zijn aan deze gedachtepatronen gewend geraakt. Deze oefeningen zijn precies wat ik nu nodig heb en ik kijk er ontzettend naar uit hier de komende tijd mee aan de slag te gaan. Ik ben vol goede moed dat mooie veranderingen zullen plaatsvinden wanneer ik mij ga focussen op het positieve! Ik merk ook dat ik van dit delen erg blij en positief wordt, en sowieso over het algemeen sinds ik de cursus ben gestart, dankjewel Henk!


Door Pauline op 8 januari 2020

ja wat een eyeopener is dat he dat primitieve brein.. als ik het Henk hoor uitleggen dan denk ik het is eigenlijk allemaal zo logisch, zo duidelijk als je eenmaal herkent hoe dingen daardoor ontstaan maar tegelijk ook best lastig dat overactieve primitieve brein weer tot rust te brengen. Misschien een tip ik heb mijn timer op iedere 2 uur staan en ik probeer dan voor ik aan een succes of steunzin denk eerst een paar keer rustig en diep te ademen, dan merk ik vaak hoe onbewust dat primitieve brein mijn ademhaling alweer in zijn greep heeft.


Door Karen op 8 januari 2020

Ik word hier heel blij van! Elke 2uur aan mijn successen denken. Ik heb een dankbaarheids boekje uit 2014 gepakt die nog niet vol is en daar schijf ik nu mijn successen in. Ook leuk om terug te lezen waar ik 6 jaar geleden dankbaar voor was.
Ik voel mij dankbaar voor dit proces, dankjewel Henk!


Door Kiki op 8 januari 2020

Mooie ervaringen ,heel dankbaar voor ! Ik hou van jullie ervaringen en ik zal ze steunen in al zijn kracht en grootsheid .


Door Joke op 8 januari 2020

Beste Henk,
Je vrolijkheid is aanstekelijk. Ik word blij van je lessen, je openheid en je begrip zonder oordeel.
En nu te leren zonder oordeel naar mezelf te kijken, dat reptielen brein ook. Heb ik me lange tijd veroordeeld voor iets wat biologisch is, en is alleen nodig om te kijken waar ik weerstand heb ipv alleen met de weerstand bezig te zijn.

Ik merk dat ik moeite heb met het delen van mijn verhalen.
Hieruit is mijn vraag ontstaan, is het mogelijk om behalve het open delen met de groep gekoppeld te worden aan een maatje, voor diegene die hier behoefte aan hebben?.

Een opmerking tussen door bij les 4 en les 6 zijn de oefenvideo’s van de dag hetzelfde.
Klopt dat?

Ik wens ieder een dag met mooie oefen momenten.


Door Marion op 8 januari 2020

Hallo Joke, wat fijn dat je toch een reactie hebt gegeven ook al vind je t lastig. Daar ben je niet de enige in hoor. Ik moest ook een drempel over om iets te plaatsen. Maar toen ik het gedaan had voelde dat heel goed !Misschien kan je t toch eens proberen al is het naar het delen van een hele kleine succes ervaring. Wie weet wat voor leuke reacties je krijgt.


Door Henk Fransen op 8 januari 2020

Goede oproep Joke, ik hoop dat er iemand op reageert!

Later in de cursus ontstaan er ook mogelijkheden om samen met iemand of meerderen door te gaan. Dus lukt het nu niet, dan zal het daar zeker lukken.


Door Annie op 10 januari 2020

Dat is een aantal al in mijn gedachten om een groepje of maatje ,zeker na januari te hebben als steun en een verbinding. Een life bijeenkomst van alle deelnemers is misschien wat problematisch om te organiseren.Voor mij voelt het zo goed !zeker omdat ik alles alleen doe en woon zonder een
verbinding aan te (durven) gaan .Maar bij jullie durf ik voor de eerste keer in mijn 60 jarig bestaan .Bij jullir durf ik te voelen, waar nu alweer de tranen komen.
Elke dag stuur ik jullie de steunzin nu ik zie waar jullie overal mee te kampen hebben erboven uit groeien d.m.v.Henk en de cursus!
Hoe wonderlijk ,het leven nu te zien hoe het is i.p.v weg te duwen.!Dank jullie allemaal!


Door Inge op 8 januari 2020

Het bekijken van de video’s is op zich al een succes. Ik bekijk ze iedere dag met een glimlach.
De energie die je uitstraalt Henk is zo aanstekelijk. Wanneer ik ’s nachts wakker wordt en niet zo snel weer in slaap kan komen oefen ik met de steunzin en slaap vervolgens weer in.
Dus niet alleen overdag succes ook ’s nachts.


Door Henk Fransen op 8 januari 2020

:-))) toe maar!


Door Marijke T. op 8 januari 2020

Lieve mensen,
Heeft iemand enig idee hoe je een mooie steunzin zou kunnen formuleren voor de bosbranden in Australie?


Door Angela op 8 januari 2020

Hm ja de bosbranden, wat een mooie suggestie Marijke. Als we de branden zien als pijn kunnen we ons richten op de bomen en van ze houden, precies zoals ze zijn en steunen in al hun kracht en grootsheid.


Door Henk Fransen op 8 januari 2020

Mooie insteek Angela! Daarnaast kun je de bosbranden ook steunen. In alles zit intelligentie die we vaak pas achteraf begrijpen.


Door Annemiek S op 8 januari 2020

Beste Henk en allemaal. Wat fijn om zoveel reacties te lezen ik weet niet hoe het komt maar het ontroert mij enorm. Ik wil graag mijn reactie met jullie delen. Ik woon ongeveer 6,5 maand per jaar in zuid afrika, dit jaar is het zo ontzettend lang droog geweest alle planten en bomen leken het loodje te leggen de hele omgeving planten en struiken en het veld zagen er uit als zwart dood hout, op het veld een soort heide plantjes alles zwart gekleurd. De afgelopen week is het gaan regenen en hard gaan regenen het is ongelooflijk wat ik nu zie, alles wat dood leek zie ik opleven. Overal zie ik de natuur groen worden, wat een levenskracht onvoorstelbaar in een week tijd. Dit is de kracht waar Henk het steeds over heeft dacht ik, die kracht in elk zaadje die kracht in de natuur. Plotseling realiseerde ik mij dit is dezelfde kracht die in mij zit, ik heb die kracht ook diep in mij, ik kan als ik mijzelf voldoende voed ook zo krachtig groeien, waw …… De steunzin kwam nu nog dieper bij mij binnen, het ontroerde mij enorm. En ik maar altijd gedacht hebben dat ik niks waard was en een slappeling was, want dat heb ik altijd gehoord. Ik voel mij zo krachtig en blij maar tegelijkertijd ook steeds heel emotioneel. Bij alle verhalen lopen de tranen over mijn wangen. Hebben nog meer van jullie die ervaring van zoveel emotie? Komt dit misschien door de steunzin en de andere oefeningen misschien? Of sta ik nu meer open?


Door Henk Fransen op 8 januari 2020

Flow wil zeggen dat het stroomt, en ook de emoties 🙂


Door Karin van den Boogaard op 8 januari 2020

Hallo Annemiek, wat leuk dat je ook mee doet en mooi om je verhaal te horen over Afrika. Het voelt alsof je meer open bent, ik herken dat wel. Ik zeg dan altijd : het kraantje staat vandaag open, want dan huil ik om de kleinste dingen.. Eigenlijk wel heerlijk…


Door Annemiek S op 9 januari 2020

Hi Karin, wat leuk dat jij er ook bent. Dank voor je reactie , ja mooi eigenlijk dat het kraantje nu zo lekker kan stromen.


Door Jacinta op 11 januari 2020

Wat een mooi verhaal en jouw openheid bewonder ik. Hoe fijn het kan zijn om weer nieuwe groei te zien en te ervaren herken ik zeker.


Door Karin op 8 januari 2020

Aan het eind van mijn werkdag stapte ik in de lift op weg naar huis… heerlijk even niks meer aan mijn hoofd. Echter een verdieping lager stopte de lift en een groep luidruchtige jongeren stapte in. Ik begon in mijn hoofd al te mopperen, maar dacht toen aan de steunzin. Het denken alleen al bracht een shift in mijn energie naar hen, ik voelde me zachter worden en na de zin in gedachten uitgesproken te hebben was alles helemaal goed. Wonderbaarlijk hoe snel dat gaat


Door Henk Fransen op 9 januari 2020

Mooi Karin! En ja het is ook mijn ervaring dat in een seconde of enkele seconden situaties (helemaal) kunnen veranderen wanneer wij ons perspectief veranderen.


Door Adriana op 9 januari 2020

Het is een krachtige zin en houding die bij mij, bij het zien van de video’s al veel blijheid en doorstroming geeft. Ik ontdek in de cursus dat er een weerstand in mij vrij komt dat ik diep vacn binnen mezelf niet goed vind. Heb hier al veel voor gedaan en bemerk nu hoe moeiteloos dit naar boven komt met deze training per ag. Dit geeft veel verdriet maar kan het terug brengen met de kleine successen van de dag en wordt dan zoooo blij! Wat ben ik blij dat ik mijn gevoel toch op het allerlaatste moment toch gevolgd heb. Dank hiervoor Henk.


Door Henk Fransen op 10 januari 2020

Ja goed van je dat je je gevoel hebt gevolgd Adriana!


Door Ann op 9 januari 2020

Geen speciale successen vandaag, alhoewel: heb mij overslapen, ondanks mijn virale buikgriep, is dus wel ’n succes. En het is wat het is, zeg ik de laatste jaren, met mijn kanker die begonnen is in 2012, ja hoor, ik had toen maar 20% kans om te overleven, als dat geen succes is. Het is wat het is en het is goed zo. Dankuwel Henk, je steekt ons ’n hart onder de riem. Warme knuffel,


Door Pauline op 10 januari 2020

Dat is een heel groot succes Ann jouw overleving.. wat een heftige tijden heb jij dan ook doorgemaakt en nog steeds denk ik. ‘Het is wat het is’ dat is een zin die ik zo vaak hoor de laatste tijd, bijzonder eigenlijk want hij sluit op een bepaalde manier ook wel aan op de steunzin er spreekt een soort acceptatie uit. Ik hou van jou Ann, precies zoals je bent en ik steun jou in al je kracht en grootsheid.. Beterschap met de griep, lieve groet van Pauline


Door Maggy op 10 januari 2020

Het ontroert me al de reacties die gestuurd worden. Heb bewondering voor diegenen die het niet makkelijk hebben. Ik heb veel respect voor jou Henk zoals je deze cursus brengt. Het klopt gewoon allemaal wat je zegt. Ben nu nog bij les 7, daar ik dat fundament belangrijk vind.
Ik heb echter moeite met bepaalde situaties, te laten zoals het is. Je hoeft toch niet dingen te accepteren die niet door de beugel kunnen(sterk uitgedrukt)? Jezelf laten ondersneeuwen door anderen?
Dan krijg je alleen maar problemen bij, zoals niet gehoord, gezien voelen.
Heb ik iets gemist in de uitleg?
Er zijn veel familie problemen, die af en toe flink escaleren. Ik heb me voorgenomen er niet al te veel meer op in te gaan, dat geeft rust, anders loopt de stress te hoog op. De steunzin uitspreken geeft meer ruimte.
Henk je vroeg om mijn successen te delen. Ik kan genieten van hele kleine dingen sinds een paar jaar. Probeer het glas eerder half vol dan half leeg te zien. Toch knagen nog een heleboel kleine dingetje. Ik zal meer aandacht besteden om mijn succeslijstje wat langer te krijgen.
Veel liefs voor jullie allemaal.


Door Henk Fransen op 10 januari 2020

Je hoeft niet alles goed te vinden Maggy, de aanbeveling is om niet teveel te focussen op dingen waar je nu (nog) niet van kunt houden.


Door yris op 10 januari 2020

Vanmorgen werd ik wakker en voelde me niet blij. Mijn kat lag naast me en ik sprak de steunzin hardop tegen hem uit. Hij beantwoordde met een miauwtje en legde zijn kop in mijn hand. Ik voelde me warm van binnen en een glimlach verscheen op mijn gezicht. en de conclusie, zo eenvoudig kan geluk dus zijn. Het zit in de hele kleine dingen.


Door Henk Fransen op 10 januari 2020

Dat klinkt heel fijn Yris


Door Alexandra op 10 januari 2020

Wat ben ik blij dat ik deze oefeningen mag doen. Ze laten me zien hoeveel ik heb om dankbaar voor te zijn. Bij het (in gedachte) uitspreken van de steunzin, maak ik mensen meteen ook een oprecht compliment en word daar zelf blij van. En mensen gaan ervan glimlachen en geven mooie reacties.


Door Henk Fransen op 11 januari 2020

Top!


Door Marie-Josée op 11 januari 2020

Sinds ik de steunzin en succeshouding gebruik, is mijn houding naar andere mensen veranderd. Niet alleen bij mijn oudste puberzoon merkte ik dat, maar ook op mijn werk als (energetisch) fysiotherapeut. Heel automatisch komt bij elke patiënt de steunzin naar boven. Bij sommige personen zeg ik deze hard op en ik zie dan ontroering en dankbaarheid. Henk, mag ik de steunzin doorgeven aan anderen? Dat heb ik al spontaan gedaan omdat mensen zo enthousiast waren over de werking. Ik word zelf erg blij van het delen. De verbinding tussen mij en de patiënt voelt dan zo intens en het fonkelt aan alle kanten, niet alleen in de ogen. Ik merk ook op dat ik nu bij mensen die niet goed kunnen voelen en afstand houden tijdens het praten, ik wel via mijn handen en via het weefsel (huid,spieren,etc) bewust contact met die persoon kan maken. Onder mijn handen begint het weefsel uit zichzelf te bewegen en neemt mijn uitnodiging aan om dat te doen wat op dat moment het beste voor hun is, vaak is het bewegen en verzachten. Een ander bijzonder en nieuw gevoel tijdens een behandeling was dat ik opeens al mijn cellen voelde van mijn hele lichaam! Ik zag al die cellen! Ik was rustig en verwonderd. Heel blij ben ik met deze nieuwe ervaringen dank de nieuwe manier (vooral van de dag beginnen) met de steunzin en de succeshouding. Dank je, Henk. Ook dank voor alle openhartige ervaringen, die helpen mij ook! Vooral elke ochtend, mijn moeilijkste moment van de dag.


Door Henk Fransen op 11 januari 2020

Ja natuurlijk mag je de steunzin delen Marie-Joseé, graag zelfs! De steunzin is de grondtoon van het universum, die is van iedereen.


Door Judith op 13 januari 2020

Wat een mooie ervaringen. Dank voor het delen.


Door Els op 11 januari 2020

Wat fijn om al die ervaringen te lezen! ik merk zelf dat ik nu voor de tweede nacht niet meer zo paniekerig ben en angstig, wat ik normaal vaak heb. En dat is zeker een succes te noemen. Ik vind het heel fijn om er mee bezig te zijn en te merken wat voor invloed het heeft op mijn lijf en mind. Er komt ook zoveel meer zachtheid naar boven. Ik heb nu net de video bekeken over het hartsverlangen, daar ga ik vanmiddag mee bezig, heb er nu al zin in, ik ben heel benieuwd wat er naar boeven komt


Door Gerrie op 11 januari 2020

lieve allemaal, dit is de eerste keer dat ik reageer. Ik bezig met les 7. Ik merk dat ik veel tijd nodig ben om de tekst, de video’s en oefeningen in mij te laten landen. En Henk, wat voelt het enorm goed alles te lezen, te horen en je oefeningen te doen. Het voelt als, puur en zuiver. Het raakt me enorm hoe je dit prachtige pakket aan mij presenteert. Wat ben ik mijzelf dankbaar dat ik mijn intuïtie direct gevolgd ben en mij heb opgegeven. Zoveel geleerd nu al! In mezelf kunnen ontspannen en dat alles goed is zoals het is. Dat voelt heel goed. Ik ben heel dankbaar Henk dat je je ervaringen deelt en zo toegankelijk maakt. lieve groet


Door Henk Fransen op 11 januari 2020

Dank voor je hartelijke woorden Gerrie


Door Gerrie op 11 januari 2020

Lieve Pauline, ik steun je lichaam in al zijn kracht en grootsheid! liefs


Door Anne L op 11 januari 2020

Hallo iedereen, na enige terughoudendheid mijnentwege, laat ik ook iets van me horen. Allereerst vind ik het GEWELDIG wat er allemaal gebeurt bij zovele mensen, en op zo’n korte tijd ! Het gaat m’n petje echt te boven, en ik wil langs deze weg Henk bedanken, als bezieler van deze cursus, en ook dank aan alle (innerlijk)mooie mensen , die eraan deelnemen en zo open hartig durven te zijn! Dit heeft mij nu ook over de streep gehaald . Ik oefen dagelijks met de steunzin, en heb al vele malen moeten huilen; ik wist dat ik vol verdriet zat, en nu lijkt het pas echt los te komen. Op een morgen werd ik om 07 u wakker en kon de tranen niet tegenhouden! Daarna kwam de gedachte naar voren van m’n 2 zonen, die allebei homo zijn ; een intens en warm gevoel v dankbaarheid overspoelde me en ook wat geweldige kerels ze wel waren. Ik begon witte pluimen te geven aan m’n oudste zoon, voor elke mooie eigenschap die ik in hem zag ! Zo vreemd, maar ook zo mooi, vond ik dat. Er zullen nog vele tranen rollen bij mij, maar mij voortaan gesteund voelen door jullie, geeft mij moed en hoop dat het langzaam wegebt, dat verdriet. Recent heeft m’n oudste zoon z’n levenspartner en grote liefde verloren aan kanker ( lymfatische leukemie) Het heeft ons leven zeer erg ‘verwoest ‘ en ieder probeert op zijn manier, er mee om te gaan. Heel moeilijk nog . Tijd heelt… Warme groet aan ieder!


Door Suus op 11 januari 2020

Lieve Anne,
Wat dapper dat je met ons deelt wat bij je leeft! Alles lijkt te gaan stromen, waaronder ook de tranen van verdriet… is heel normaal en gezond! Mooi wat je beschrijft over je zonen, die onvoorwaardelijke liefde die je voor ze hebt, dat raakt me. Ik steun je in al je kracht en grootsheid!


Door Agnes op 13 januari 2020

Ik heb afgelopen zaterdag mijn moeder die haar hele leven al bekend is met psychische klachten in het bijzijn van haarzelf een kaartje geschreven en gegeven met: Mama ik hou van je precies zoals je bent, ik steun je zoveel als ik kan, en het leven steunt jou in al zijn kracht en grootsheid. Ze zei: dat heb je gauw en mooi opgeschreven, bedankt.
De volgende stap is het om het hardop uit te spreken tegen en haar en haar dan vast te houden om het ook te voelen, de tranen stromen al nu ik het deel hier.


Door Judith op 13 januari 2020

Wat een mooie liefdevolle actie van je Agnes. Ik steun je succes in al zijn kracht en grootsheid


Door Joke Staring Mellendijk op 13 januari 2020

Gisteren heb ik tijd genomen om een hartsverlangen te manifesteren. Ik heb voor zaterdag een workshop bedacht met als thema” Jaarkaart 2020 ” wat kan je ondersteunen bij je hartsverlangen. Dit vanuit mijn SoulCollage® faccilitator achtergrond. Een mooie flyer gemaakt, meteen gedeeld met al mij e mailadressen en op FaceBook en de eerste dag al 3 aanmeldingen. Hier word ik zo blij van. Mijn eigen-wijsheid delen met anderen en elkaar zo ondersteunen. Hoe mooi is dat. Dankjewel Henk voor al jou levenservaring en wijsheid en alle mede deelnemers voor jullie openheid.


Door Henk Fransen op 13 januari 2020

Dank Joke, samen veranderen we de wereld (een beetje)!


Door Judith op 14 januari 2020

Eis echt een verschuiving aan het plaatsvinden vanbinnen. De focus op mijn hartsverlangen gaat moeitelozer en is een richtingaanwijzer aan het worden. Wat wil ik, wat voelt goed voor mij? De antwoorden die ik krijg zijn veel eenvoudiger en veel dichter bij huis dan ik kan bedenken. De focus smelt negatievere gedachten sneller, de focus zegt, hè Juud je begint nekpijn te krijgen, klopt het dat je doorgaat?en dan stop ik en ga ik voelen, soms lukt dat en soms word ik me later bewust. En het allerleukste, de focus op mijn hartsverlangen voelt echt ‘als in blijde verwachting’, namelijk van iets nieuws in mij. Wat me daarbij helpt is het vrouwelijke aspect van manifestatie. Geen beelden maken van hoe het eruit ziet moet zien maar vertrouwen dat als ik mijn focus op mijn hartsverlangen heb, precies komt wat nodig is. Net de nieuwe les bekeken, ik word iedere keer weer geraakt door de informatie en opdrachten. Het brengt zo mijn hart in trilling.


Door Annie op 16 januari 2020

Met een grieplichaam was mijn hartsverlangen om naar de begrafenis van een goede vriendin vandaag groter dan de toestand van een ziek lichaam. Dus het lichaam blijkt een minder grote rol te spelen dan het hart, dat is vele malen sterker .Het lichaam zal licht aanvoelen.Mooi dit te ontdekken.


Door Karen op 14 januari 2020

Vandaag een collega op het werk gecomplimenteerd met zijn positieve levenshouding, terwijl hij zich vaak eenzaam en alleen voelt. Hij maakt vaak grapjes, maar was ineens heel erg open en vertelde dat hij autisme had, zomaar uit het niets. Verbinding! WAUW!


Door Karen op 15 januari 2020

Bij mij begint er ook het een en ander te verschuiven. Vanochtend toen ik wakker werd viel mij meteen iets toe. Drie steunpilaren die mijn hartsverlangens helpen te manifesteren. Engel Michael voor daadkracht, Engel Metatron voor de moeder, het ontvankelijke en Engel Gabriel (ook mijn doopnaam) de boodschapper, voor dat wat zich manifesteert. Ze begeleiden mijn proces. Ik ben er reuze blij mee! Ik ga afbeeldingen van ze zoeken voor het visionboard.

Net terug van een lange wandeling in het bos, Heb andere paden bewandeld, de wind gesteunt in al zijn kracht en schoonheid, een afslag genomen, kwam op een brede laan die naar boven liep, het licht was zo intens, een prachtig helder blauw licht boven de heuveltop. Magisch. Ik voelde mij volledig vervuld.


Door Annie op 16 januari 2020

Nog afwachten of het echt klopt wat ik nu denk en voel.


Door Alexandra op 16 januari 2020

Vandaag in gesprek met een volledig verloren persoon, een sprankje hoop kunnen bieden met behulp van alles wat ik nu leer. De steunzin, focus op de mooie dingen, de successen en dankbaarheden. Iedereen heeft wel iets waar hij zich op kan richten, ook al is de situatie uitzichtloos. Zo mooi wat ik leer en ervaar hier. Dank voor alle mooie uitingen die zo moedig gedeeld worden.


Door Pauline op 19 januari 2020

Wat mooi dat je zo anderen kunt helpen en hoop en licht kunt brengen.


Door Gerrie op 16 januari 2020

Vandaag een succesdag gemaakt. Naar buiten gegaan in alle rust en telkens afgestapt om met mijn hart te kijken, te danken, te zijn. Heel dankbaar dat ik mag leven. Daarna mijn lichaam getroost want natuurlijk ging ik te ver voor haar… 🙂 zelfs sorry gezegd. Ik ben heel intens elke dag met de cursus bezig. Het vraagt niet alleen veel tijd maar ook veel aandacht. En dat is fijn… dan zeg ik beneden tegen mijn man: “ik ben even naar boven (mijn computer staat op zolder) om aan Henk te werken.” Klinkt wel grappig realiseer ik me nu :).
Ik zou dit wel 365 dagen willen doen! En kan dat niet voor/door jou Henk dan herhaal en herhaal ik, doe ik er wat nieuwe dingen bij en wordt het zo een deel van mijzelf voor de rest van mijn leven! DANK!!!


Door Pauline op 19 januari 2020

Zo mooi de video van Henk vandaag over vertrouwen op het universum en dat dingen geregeld worden zonder dat wij sturen.. Toen wij ons huis kochten woonde er een prachtige blauwe pauw, als mensen vroegen hebben jullie een pauw zei ik altijd nee wij mogen hier wonen van de pauw het was duidelijk zijn domein, wat is dat beestje trots en statig, hij bewoog zich vrij over het terrein en sloot aan bij (en was verliefd op) onze kippen die ook vrij rondlopen, de pauw sliep ’s nachts bij de buren in een hoge boom. Toen wij nieuwe buren kregen met een hond die onze kippen en vooral de pauw opjoeg, het prachtige dier was vaak niet zo snel door zijn enorme staart, bleef de pauw weg, af en toe hoorde ik hem roepen maar hij durfde niet meer langs de buren naar ons te komen, ik vond het zo erg, dat prachtige dier ik had uren naar hem staan kijken al die jaren die schitterende kleuren blauw en groen en dat verenpatroon, zijn manke loopje en hoe hij de kippen probeerde te verleiden door zijn hoge staart ritselend over hen heen te buigen.. We hadden natuurlijk een eigen pauw kunnen kopen maar dat was dan toch niet hetzelfde geweest. Toen dit najaar door terugkeer van de kanker mijn wereld instortte, mijn nieuwe paard moest direct weg, mijn oude, trouwe friese paard voor een ernstige oogaandoening naar de kliniek voor weken weg en opeens… opeens liep de pauw daar weer, alsof hij nooit was weggeweest, wat vond ik dat bijzonder, in alle ellende opeens een blij moment. Hij is er elke dag en ik vind het zo bijzonder. Elke keer als ik hem zie denk ik Wow, dat is echt geregeld van boven. Dat wilde ik even met jullie delen.


Door Inge op 19 januari 2020

Fantastisch hoe het universum dingen regelt. Met mijn hoofd zag ik er enorm tegen op een huis te kopen. Super spannend uperhaupt om verbintenis aan te gaan en ik was bang voor al het gedoe in deze moeilijke tijd dat zoeken naar een huis met zich mee brengt. In onze vakantie begin 2019 besloten we een bezichting te plannen om eens met mijn ouders te orienteren hoe dit alles in zn werk ging. Toen bleek het zo fantastisch te voelen en er al een bod te liggen. Na kort beraad en even goed voelen zelf een bod gedaan onder het mum het universum zal het wel regelen. En toen bleken we binnen 3 uur een huis te hebben gekocht! Erg bijzonder en ondertussen wonen we er met ontzettend veel plezier! Sinds dien heb ik veel vertrouwen in het universum gekregen,heel fijn!


Door Joke Staring Mellendijk op 19 januari 2020

Vanmorgen besefte ik me opeens hoeveel zachter en moeiteloos ik ’s morgens opsta. Ik onderzocht wat is er nu anders en ik deed een mooie ontdekking. Mijn affirmatie die ik altijd gebruikte ging over loslaten wat niet meer bij me paste en/ of niet mee bij me hoorde. Nu besef ik me opeens dat er dingen opgelost zijn, foetsie, weg…zonder er mee bezig te zijn. En dat door de steun zin die ik de hele dag door regelmatig gebruik. Dit gun ik jullie allemaal. Liefs Joke


Door Monique op 19 januari 2020

Voor mij was kleding kopen altijd vervelend. Als ik wat nodig had … Ik vond nooit wat ik zocht. Ik haatte shoppen. Nu doe ik dat anders. Ik verheug me op een dagje gewoon relaxed de stad intrekken en gewoon voor de lol van alles passen zonder die dwingende behoefte van persé wat nodig te hebben. Ik geniet van de mensen, gezellige cafeetjes…en wat denk je dat er steevast gebeurt…? Ik vind dan zovele mooie spulletjes dat het soms moeilijk is om een keuze te maken. Ik heb geleerd dat vanuit een genietende, ontspannen, ontvankelijke en dankbare houding de dingen die je nodig hebt gewoon naar je toekomen. Zo lukt het me ook steeds mooie overnachtingsadresjes te vinden als ik met de fiets door Nederland trek, gewoon omdat ik op het universum vertrouw. En het lukt elke keer.


Door Petra op 19 januari 2020

Om mijn verdriet te verwerken van een gebroken relatie, zit ik alleen in een apartement in Spanje. Soms lijkt het alsof ik niet uit het diepe dal kom. Soms krijg ik lucht (na de steunzin) en warm licht van de zon…
Vandaag lagen er zomaar 3 roze bloemen op mijn terras!
Ik ervaar dat als een wondertje, stemt me dankbaar en geeft me het idee dat ik op de goede Weg ben. Lieve medecursisten, ik steun jullie onvoorwaardelijk in al jullie Kracht en Grootsheid!

Plaats een reactie


*