DE BESTE VERSIE - SUCCESSEN

Deelpagina

Een belangrijk aspect van de cursus ‘Leef de beste versie van jezelf’ is de enorme extra inspiratie die kan ontstaan wanneer we onze ervaringen met elkaar delen. Deel daarom je ervaringen en lees die van anderen. Het heeft een magisch effect. Doe het vandaag nog!

Deel je successen

Successen zijn alle ervaringen die een hoge trilling in je oproepen. Dus alle fijne, prettige, aangename, vreugdevolle momenten – ook als die je gewoon komen aanwaaien, zoals de zon die door de wolken breekt, een mooie lenteochtend, het feit dat je een lekker warme douche kunt nemen of dat je ‘gewoon’ gezond bent. Wanneer je bewust (extra) aandacht besteedt aan deze successen, verhoog je de hoge trilling hiervan nog eens extra. En daarmee trek je automatisch méér goeds aan in je leven.

Wanneer je bewust (extra) aandacht besteedt aan je successen, verhoog je de hoge trilling daarvan nog eens extra. Daarmee trek je automatisch méér goeds aan in je leven. Heb je, recent of lang geleden, successen ervaren? Of heb je voor jezelf iets ontdekt, een kleine nuance misschien, waardoor je je leven meer als een succes ervaart? Heb je vragen misschien?

Deel je successen onderaan deze pagina en lees over de successen van anderen.

Dit programma is vervangen door het programma Verhoog je trilling online
Klik hier voor meer informatie

 

Over de schrijver
hendrik herman fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Esther
Door

Esther

op 07 Jan 2020

Goedemorgen allemaal, in december vorig jaar heb ik na drie jaar mijn handlees diploma gehaald! Ik ben er zo blij mee, dit succes wil ik graag met jullie delen. Deze keuze had ik gemaakt vanuit mijn hart en niet uit mijn hoofd en daarom is het zo belangrijk voor me. Fijne dag!

Marjo Dieben
Door

Marjo Dieben

op 07 Jan 2020

Gefeliciteerd Esther! En vooral veel plezier bij het lezen van alle handen die aan jouw deskundige blik worden aangeboden.

Esther
Door

Esther

op 08 Jan 2020

Dank je wel Marjo!

Mieke
Door

Mieke

op 07 Jan 2020

Wow Esther, gefeliciteerd, wat mooi, een bewuste keuze vanuit je hart, met dit resultaat, zo mooi om te lezen, geniet, dankjewel voor 't delen. fijne dag!

Esther
Door

Esther

op 07 Jan 2020

Dank je wel Mieke! Is er een succes wat je met mij wilt delen?

Marieke
Door

Marieke

op 07 Jan 2020

Geen succesverhaal, gisteren had ik een behoorlijke dip. Ik dacht eerst dat de steunzin misschien een averechts effect op me heeft. 's Avonds moest ik naar vioolles dus oefende ik nog een uurtje. Maar in de loop van de dag voelde ik me steeds ellendiger en de gedachte aan de les maakte het nog erger dus die heb ik maar afgezegd. Ik ben nog maar pas begonnen dus ik moet het nog leren. En ik vind het moeilijk en ik hoor dat mezelf de hele tijd zeggen. Ik dacht, misschien trek ik mezelf daarmee wel flink naar beneden. Nu lees ik over successen (de video moet ik nog bekijken) en denk: ja, dat zou het best eens kunnen zijn. Wat niet goed gaat vergroot ik onbewust enorm en haal mezelf daarmee naar beneden. Maar dat je je daar zó ellendig over kunt voelen! Alles gaat dan mee het dal in. Vandaag ga ik me focussen op de successen en die zijn er zeker ook! :)

Ineke Verdoner
Door

Ineke Verdoner

op 07 Jan 2020

wat ik mooi vind in je verhaal, is dat je opmerkt dat je jezelf misschien niet steunt door te denken 'ik moet het nog leren' en hoe ellendig je je gaat voelen door het naar beneden halen van jezelf. Dat is zo'n belangrijke ontdekking. Je kan daar niet zonder, want als je je niet bewust bent van de acties van je (ondermijnende) primitieve brein kan je niet overstappen op je bewuste intenties. Dus, welkom bij de club, Marieke en fijn dat je dit deelt. Op naar de succeshouding!

Marieke
Door

Marieke

op 07 Jan 2020

Dankjewel Ineke! Wat fijn dat je op m'n verhaal reageert, ook dat steunt me weer!

Joke Staring Mellendijk
Door

Joke Staring Mellendijk

op 07 Jan 2020

Zo herkenbaar Marieke. En toch door te oefenen zijn er momenten waarin de dingen lichter voelen. Soms lastig, wij hebben een hond met problemen en ik stel me nu de vraag wat kan ik hier van leren??? Leren vertrouwen op iets dat groter is dan ik kan zien. Ik ben er van overtuigd dat we dan stappen maken naar meer moeiteloosheid. En dan is het nodig om alles te omarmen zoals het is. We gaan er met zijn alleen voor Liefs Joke

Marieke Haagen
Door

Marieke Haagen

op 07 Jan 2020

Dankjewel Joke! 'We gaan er met z'n allen voor', dat is een fijne gedachte. Normaal ben ik niet zo 'delerig' ;-) maar ik merk nu de voordelen!

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 07 Jan 2020

Wanneer je mijn reacties op de deelpagina's leest valt het je mogelijk op dat ik deelnemers geregeld afrem, dat ik mensen met grote successen uitnodig kleinere stapjes te maken, etc. Waarom? De steunzin en succeshouding zijn heel eenvoudige maar uiterst krachtige oefeningen die je trilling in korte tijd sterk kunnen verhogen. Dat geeft automatisch een tegenreactie in de vorm van en dip om je terug te brengen naar je oude vertrouwde (comfort)zone/trilling. Jezelf stap voor stap laten wennen aan de steunzin, hem zo nu en dan toepassen en dan weer een tijdje loslaten, je successen herkennen en daarna weer vrede hebben met dat het een keer tegenzit, dat is dé manier om op een comfortabele manier meer en meer in flow te komen. Succes, Henk

Marieke
Door

Marieke

op 07 Jan 2020

Ok Henk, dat is een geruststellende tip. Dankjewel!

Danka Husken-Smit
Door

Danka Husken-Smit

op 20 Feb 2020

Dat ben ik helemaal met je eens, Henk. Zelf heb ik dat onlangs ook ervaren, toen ik een stap had gezet om anders om te gaan met mijn EMI opleiding. Doordat ik niet in overgave kon zijn, brak ik kort daarop mijn rechterpols. ik heb dat ervaren als een aanwijzing om los te laten en dit met overgave en in vrede te doen.

Judith
Door

Judith

op 07 Jan 2020

wat ontzettend goed dat je hebt opgemerkt dat je wellicht de focus teveel hebt gehad op dat het moeilijk was. dat is een groot succes!!

Judith
Door

Judith

op 07 Jan 2020

mijn bericht slaat op berichtje van Marieke

Marieke
Door

Marieke

op 07 Jan 2020

Ja, dank je Judith! Het voelt idd als een succes deze ontdekking. Het lijkt alsof ik die focus op 'moeilijk' en 'mislukken' nu eindelijk eens op heterdaad betrapt heb. Het gaat vaak zo sluipend en ongemerkt.

Sabine
Door

Sabine

op 08 Jan 2020

Ja, gedachten en focus kunnen alles beinvloeden. Dus zowel de negatieve, maar ook de postieve gelukkig. Stukje bij beetje die focus verleggen. Mooi dat je dit deelt; ik herken mezelf er ook in.

Esther
Door

Esther

op 20 Jan 2020

Kun je iets meer vertellen over je vioollessen? Waarom is dit instrument bijzonder voor jou?

Ineke
Door

Ineke

op 07 Jan 2020

Ik was gisteren niet fit; moe, hoesten. Het is me gelukt om me daar telkens weer bij neer te leggen; even een dutje, opgeknapt, wat doen, weer slap, weer pauze. Ik had de timer gezet en dat hielp ook om steeds contact te houden met mezelf. Niet forceren, geen voorbijlopen aan wat er is. Ik had geen afspraken of verplichtingen, maar wel plannen voor van alles. Toch naar mijn lijf geluisterd en in vrede de plannen bijgesteld. Vroeg naar bed gegaan, goed geslapen en nu een nieuwe dag met nieuwe energie en nieuwe inspiratie. Blij mee. (en het velt een beetje 'opschepperig' om dit allemaal in de openbaarheid te gooien!)

Judith
Door

Judith

op 07 Jan 2020

Ha Ineke, wat goed dat je zo geluisterd hebt naar je lichaam. Voor mij ook steeds een terugkerend thema. Je kunt zoveel plannen hebben maar willen en kunnen zijn een wereld van verschil. Goed voor jezelf gezorgd dus!!

Ineke
Door

Ineke

op 09 Jan 2020

dank Judith en ook voor de herkenning van willen en kunnen.

Ann
Door

Ann

op 07 Jan 2020

Neen hoor,helemaal niet opschepperig,wat is dat 'n raar woord voor mij. Ik had zo'n slechte nacht, buikpijn en krampen en misselijk, maar ik ga er bovenop komen, zeker weten, dank zij jullie ook. Fijne dag vanuit België.

Anne-Wiek
Door

Anne-Wiek

op 07 Jan 2020

Beterschap Ann, klinkt als een wat eenzame nacht. Maar wij weten het nu dus je bent niet alleen.

johanny
Door

johanny

op 07 Jan 2020

Het voelt zo goed om de successen meer in het bewustzijn te hebben en te houden zonder weg te kijken wat er in mij en de wereld rondom mij gebeurt ..het gevoel ervan wat ik erbij ervaarde ..en dit met de steunzin nog eens extra steunkracht mee te geven ..zoals mijn diepe ontroering als er een doorbraak is gemaakt in een gezin door het huis energetisch op te schonen en in balans te brengen . of als het bos zich laat horen ..of mijn heup de pijn loslaat ..Gisteren mijn man met migraine voor de 2e dag in bed ligt en ik de steunzin hiervoor doe en tegelijktijd alles in het nulpunt heb gebracht .Dit gaf een doorbraak in het poses van het teveel focussen van hemzelf op de migraine die opeens weer erger werd ..mogelijk hierdoor ...warme steungroet voor ons allen

Marijke
Door

Marijke

op 07 Jan 2020

Wat is het een mooie ervaring, een geschenk op mijn pad, dat er elke dag iemand( jij dus Henk) vertelt wat goed is om mee bezig te zijn. Elke dag als ik de video beluister voor een volgende focus ben ik daar al omdat de vorige oefening mij daar al gebracht heeft, wat een ontroerend rijke support is dit! Jij Henk, bent zelf ook een soort engel op ons pad met duidelijke "menselijke"woorden... liefs voor iedereen die dit pad gaat .

Arlo
Door

Arlo

op 07 Jan 2020

Marieke wat heb je jouw ervaring mooi beschreven. Ik herken me daarin, voel zoveel blijdschap en dankbaarheid voor alle Wijsheid die ons dagelijks wordt aangereikt en de steun die we elkaar geven. De video van vanmorgen sluit ook weer perfect aan bij waar ik nu sta. Heb nl gisteren de diagnose burnout gekregen en ik was van plan om een afspraak met een psycholoog te maken echter dat doe ik nu, voorlopig, niet. Ik ga door met het uitspreken van de mantra en het doen van de (succes)oefeningen. Hoop dat mn primitieve brein 'Uit' kan :) Een mooie dag voor iedereen en namaste, Arlo

Marijke
Door

Marijke

op 07 Jan 2020

Mooi Arlo. zo kun je heel goed je eigen therapeut zijn! en waarschijnlijk is dat veel beter voor je! succes met "jezelf mogen zijn"!

Arlo
Door

Arlo

op 07 Jan 2020

Bedankt voor je vertrouwen Marijke, dat helpt!

Marieke
Door

Marieke

op 07 Jan 2020

Dankjewel Arlo! Ja wat doet dat toch enorm goed hè, al die reacties en herkenningen. En ik denk dat jij zelf inderdaad je beste heelmeester bent. Ik heb heel wat therapeuten gezien in m'n leven maar ik heb het idee (even voorzichtig blijven ;-) dat het 'kwartje' nu pas goed gevallen is.

Hennette
Door

Hennette

op 08 Jan 2020

Arlo, wat een kracht laat je zien door je eigen besluit te nemen! Voel alsof je primitieve brein reeds uit is en de steunzin en succeshouding jou langzaam een nieuwe levensfase binnenloodst. We zijn allemaal zo verbonden met elkaar en dat geeft zoveel kracht. En dank je Henk wat je ons geeft.Gisteren reed ik over de hei en sprak spontaan hardop ook voor jou de steunzin uit. Namasté allemaal!

Juditg
Door

Juditg

op 07 Jan 2020

Wat ik zo fijn vind is te merken dat er echt iets aan het verschuiven is vanbinnen. De harts- intentie om dagelijks de oefeningen meerdere keren te doen gaat zo gemakkelijk en in een flow. De steunzin komt te pas en onpas (haha) naar boven ploppen. Bij voorbijgangers waar ik normaliter nauwelijks aandacht aan schenk, spreek ik nu de steunzin uit. Dit geeft een blijheid en ook een dieper gevoel van verbinding. Ik ben/sta meer open. Wat niet betekent dat ik geen lastige momenten meer heb maar doordat daar ook de steunzin makkelijker naar boven borrelt wordt het makkelijker er mee te zijn. Is er meer vertrouwen en is er ook vaak een stemmetje diep vanbinnen die zegt: laat je bemoeienis maar los Judith. Je hoeft er niet over na te denken. Het helpt me dan om me te richten op iets fijns. Ik ben ook blij met de video van vanmorgen en de opmerking over het steunen van anderen. Ik durfde niet zo goed mensen te steunen die ik helemaal niet ken, maar in mijn oefeningen komt er een diep gevoel van verbinding mee, ben ik snel geroerd door berichten, of ze nu over successen gaan of lastige momenten. Ik herken zoveel in de berichten en vind iedereen die mee doet überhaupt al kanjers. dat w examen dit pad bewandelen om dit mooie prachtige innerlijke werk te doen. Ik steun iedereen.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 07 Jan 2020

Ja Judith ik ervaar dat ook zo, zo fijn om mensen te steunen die ik tegenkom. In andere landen zeggen ze tegen de voorbijgangers 'Gruss Gott' of 'Namaste'. Beiden betekenen ook dat we de grootsheid in elkaar herkennen. Dat helpt mensen er ook naar te leven. Dat samen oefenen is in mijn beleving ook heel bijzonder.

Ferdi
Door

Ferdi

op 07 Jan 2020

Heel herkenbaar dit Judith...! Voorheen had ik wel eens mijn vooroordelen bij voorbijgangers. Door de steunzin uit te spreken verandert dit compleet en daar voel ik me veel comfortabeler bij. Zo van ´zo kan het ook´. Erg fijn om te doen.

Marijke T.
Door

Marijke T.

op 08 Jan 2020

Hoi Ferdi, Dat van die vooroordelen dat had ik van de week voor de telefoon bij het rioleringsbedrijf waarbij de telefoniste behoorlijk kil mij te woord stond. Normaal zou ik mijn houding dan ook aanpassen maar ik kon inene inzien dat zij ws. vele boze klanten aan de lijn had gehad (lekkages en niet zelfde dag monteur erheen kunnen) en kon ik eigenlijk extra aardig haar te woord staan en ik hoorde haar stem ook veel blijer worden. Echt een mooie opsteker en ook gelijk verbinding. Groetjes Marijke T. (er is nog een Marijke heb ik begrepen hier op de reactie site)

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 07 Jan 2020

Mooi om jouw ervaring te lezen Judith, dankjewel voor het delen!

Agata
Door

Agata

op 07 Jan 2020

Gisteren had ik een mooie ervaring bij het bekijken van de video's. Ik zag wit licht rondom Henk. Dat voelde zo zacht en liefdevol. Ik heb het in het verleden wel eens meer meegemaakt. Het geeft een verruimend effect. Dank je wel Henk voor alles wat je voor de mensheid doet! Vannacht had ik het moeilijk: ik sliep voor het eerst weer alleen op zolder wat ik best eng vind. Dankzij de steunzin heb ik de nacht toch redelijk doorstaan en voel mij vandaag uiteindelijk niet al te moe. Ik heb besloten om het vannacht weer te doen. Ik wil die angst voor goed doorbreken om echt vrij te kunnen leven.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 07 Jan 2020

Mooi succes Agata!

Suzanne Kamoen
Door

Suzanne Kamoen

op 07 Jan 2020

prachtig om de keuze vanuit je hart met een diploma te bezegelen. Gefeliciteerd!

Wil
Door

Wil

op 07 Jan 2020

Vanaf de eerste les heb ik tijdens deze oefeningen al een grote rust ervaren en het stromen van een zachte energie. Dit doet me geweldig goed. Nu heb ik ontdekt dat ik tijdens mijn dagelijkse wandeling deze mantra ook kan toepassen voor al mijn kinderen en hun partners en alle 6 kleinkinderen (die diverse problemen hebben) en dit geeft een heel goed gevoel. Zij weten hier nog niets van maar ik ben benieuwd of ook in hun leven deze flow op gang komt. Ik ben heel blij om dit voor hen te mogen doen. Gedeelde vreugd (lees geluk) is dubbele ……..

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 07 Jan 2020

Hoi Wil, het is mijn ervaring uit tientallen jaren supportgroepen dat het op afstand steunen van mensen en hun grootsheid zien (zonder dat ze ervan weten) een verrassend sterk effect kan hebben.

Nicolle
Door

Nicolle

op 07 Jan 2020

Mijn succes is dat ik oud en nieuw met vrienden heb gevierd. Ondanks dat mijn man onlangs is overleden. Ik zag er zo tegenop en het was ook moeilijk. Maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Geen 'groots' succes, maar voor mij wel een groot succes.

Judith
Door

Judith

op 07 Jan 2020

Ha Nicole, ik vind het heel moedig dat je de stap hebt genomen om in contact en verbinding te gaan met Oud en nieuw en alles met een vriendin hebt beleefd. Ipv alleen misschien. Wat mij betreft kun je het zinnetje; het is geen ‘groots’ succes deleten! Dit is een ‘Groots’ succes.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 07 Jan 2020

Wow, grote stap!

Anneke Fransen
Door

Anneke Fransen

op 07 Jan 2020

Tot op heden voel ik geregeld verwondering als ik de oefeningen doe. Maar vandaag had ik een rotdag. Afspraken die niet nagekomen werden, een paar rotklussen voor de boeg.... En ondertussen zat ik de mantra te herhalen... Nou, dát werkte dus niet! Toen begon ik met: 'het leven houdt van jouw gemopper en tegenzin precies zoals het is, en steunt jouw gemopper in al zijn kracht...' Hihi! Vanzelf verscheen er (met enige tegenzin) een glimlach op mijn gezicht! Hoe kan dit nu? Het resultaat is wél dat de klus waar ik het meest tegenop zag, is geklaard. By the way: ik steun ook deze groep elke dag een keer. Veel liefs voor allen!

Judith
Door

Judith

op 07 Jan 2020

Ha Anneke, ik krijg ook gelijk een glimlach op mijn gezicht als ik lees wat je gesteund hebt. Wonderlijk hè!

Marga
Door

Marga

op 07 Jan 2020

Mooie ervaringen in het leven, zoals ik weer mag ervaren om oma te zijn van een lief, klein babytje. En toch heb ik een laag zelfbeeld. Ik vind mijzelf niet mooi, te dik. Dus de mantra gebruik ik op mezelf. Ik Ben precies zoals Ik Ben. Het helpt goed. Ik voel mij gelijk weer beter. Ik mag Zijn zoals Ik Ben. Ik ben geliefd zoals Ik Ben. Prachtig! En het succes is dat ik weer oma ben geworden. Ik Ben zo trots hierop!

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 07 Jan 2020

Hoi Marga, vergeet ook ht tweede deel van de zin niet he... dat je in jezelf gelooft... in al je kracht en grootsheid zelfs. Je bent vast een heel lieve en goede oma.

Marion
Door

Marion

op 07 Jan 2020

Het duurde even maar Sinds vandaag merk ik dat de steunzin soms vanzelf naar boven komt. Zoals vanmiddag toen ik in een cursus zat en ik me mateloos ergerde aan iemand. ik ben weggelopen en bedacht me dat ik de steunzin kon zeggen maar realiseerde me direct dat ik niet van haar kon houden. Toen kwam in me op dat er vast wel iemand was die van haar hield. Die gedachte maakte me zachter en ik kon het voorval wat loslaten. Blij mee!

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 07 Jan 2020

Oh wat ontwapenend Marion, dit doet me echt heel goed. Je zou me moeten kunnen zien... big smile.

Anne-Wiek
Door

Anne-Wiek

op 07 Jan 2020

Ha Marion, dat herken ik ook. Gelukkig menselijk...;) Als ik ergernis voel naar een collega (ook vanmiddag) en ik zeg 'ik hou van jou...', voelt dat geforceerd en komt totaal niet binnen. Als ik zeg 'het leven of het universum houdt van jou....' dan wordt deze collega een mens zoals jij en ik... en dat verzacht vanzelf en mijn ergernis mag er dan wel zijn maar koppelt zich los van die persoon (hoort nl hartstikke bij mij ;) - en onder die ergernis zat weer een ander gevoel (onzekerheid) dus ja... laagjes afpellen. Mooi! Dank voor het delen.

Gerrie
Door

Gerrie

op 07 Jan 2020

Vandaag de steunzin gebruikt om (de vele) pijnplekken in mijn lichaam te troosten.... gaf me een bepaalde mildheid voor mijn lichaam (wist niet eens dat me die ontbrak!) maar ook ontspanning, die resulteerde in (wat) minder pijn! Nieuw: gevoel van (beginnende) liefde/als een soort dankbaarheid voor mijn lichaam en de realisatie, dat het zoooo zijn best doet! Een wonderlijk mooie ervaring. Lieve Marieke, even er bij stilstaan dat ik kan ademen, kan zien, de wind op mijn wangen kan voelen, helpt mij soms/vaak/altijd in loslaten wat me tegenzit.... het voelt voor mij ook HEEL MOOI om me verbonden te voelen met jullie allemaal, mede-reisgenoten!

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 07 Jan 2020

Kippenvel Gerrie, wat een moed om in deze lastige situatie je successen te herkennen en te voeden. Alle respect!

Monique
Door

Monique

op 07 Jan 2020

Mijn grootste succes is dat ik deze cursus ondanks aanvankelijke twijfel toch heb aangevat en dat ik elke dag weer met plezier uitkijk naar de volgende lessen. Innerlijke groei is voor mij evenzo noodzakelijk als zuurstof, eten en drinken. Mijn bewustzijn verruimen en als mens groeien doet mij bloeien. Het is alleen jammer dat ik het stiekem moet doen. Ik kan het thuis absoluut niet delen. Daarom is het zo fijn dat ik dat nu kan doen in verbondenheid met zovele andere mensen die hetzelfde doel voor ogen hebben. Ik lees met plezier jullie succesverhalen en jullie struikelingen. En ik kijk met zoveel plezier naar die lachende Henk op de video's waarin hij met zoveel warmte, enthousiasme en wijsheid zijn verhaal doet. Gewoon dit te mogen beleven is nu mijn grootste succes. Ik dank jullie allen voor jullie deelname en mededelen!!! Het kleurt telkens mijn dag!

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 07 Jan 2020

Love you!

Judith
Door

Judith

op 08 Jan 2020

Wat fijn dat je meedoet Monique

Pauline van Hoorn
Door

Pauline van Hoorn

op 08 Jan 2020

Zo herkenbaar, ik hoef het niet stiekum te doen maar merk wel dat ik de laptop dichtklap als mijn man beneden komt omdat het stuit op heel veel discussie hier thuis en heb besloten dat ik vertel als ze iets vragen maar niet meer energie ga stoppen in mensen die alleen houden van discussiëren. Het is wel jammer wat jij ook zegt, je zou het zo graag delen met mensen die juist dicht om je heen staan maar ik vind het fijn te horen dat je dat hier wel voelt, ik snap je heel goed, ook je gevoel over Henk zijn blije gezicht ik ervaar dat ook zo, ik wens je een heel fijne dag vol succesjes vandaag Monique!

Monique
Door

Monique

op 08 Jan 2020

Dankjewel Pauline. Het geeft me steun te horen hoe ook andere mensen daarmee worstelen. Maar we houden het vol voor onszelf hé! Want het is ons proces!

Marijke
Door

Marijke

op 08 Jan 2020

Monique, Jij bent belangrijk voor jezelf! niet de mensen om je heen die dus iets van jou ZIJN niet begrijpen. Een ander kan niet groeien voor jou, dat kun je alleen zelf doen, hou vast wat goed voelt! warme groet Marijke

Monique
Door

Monique

op 08 Jan 2020

Dankjewel Marijke!

Monique Geerlings
Door

Monique Geerlings

op 08 Jan 2020

Lieve Monique, dank je wel voor het delen. Het laat mij weer zien hoe fijn het is om wél te kunnen delen en niet iets stiekem hoeft te doen.

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 08 Jan 2020

Fijn dat je meedoet en wat goed dat je gekozen hebt voor jezelf!

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 07 Jan 2020

Dag Henk, ik merk dat ik het lastig vind om successen te benoemen door de dag heen. Misschien denk ik te groot bij het woord succes. Het benoemen van dingen waar ik blij van word of dankbaar van word gaat mij makkelijker en geeft af en voelt fijn. Kan ik successen ook vervangen voor dankbaarheid? Het oefenen met de steunzin voelt goed, ik spreek de steunzin ook regelmatig uit voor mijzelf voor de spiegel.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 07 Jan 2020

Successen zijn alle momenten die j een goed gevoel geven, niet groter dan dat... alhoewel... de steunzin voor de spiegel uitspreken is een groot succes Jacqueline! :-))

Karen
Door

Karen

op 07 Jan 2020

Vandaag eerste dag na de vakantie, collega's waren zeer negatief over allerlei dingen die volgens hen verkeerd gaan in de wereld. Ik bracht wat positieve ontwikkelingen naar voren, maar die kwamen niet binnen. Bewust van mijn ademhaling drink ik mijn thee op en zei de steunzin in mezelf. Het verzachtte direct in mij. Met een glimlach ging ik aan het werk.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 08 Jan 2020

Knap van je Karen, we mogen ons eigen gevoel niet afhankelijk maken van dat van anderen. Chapeau!

Willy
Door

Willy

op 10 Jan 2020

Wat een prachtige ervaring Karin. Mooi dat je hem met ons deelt. Dank je wel. Vind de cursus heel fijn om te doen en leer ook veel van alle reacties. Wens iedereen heel veel succes!!!!

Pauline van Hoorn
Door

Pauline van Hoorn

op 08 Jan 2020

Mijn succes is dat ik elke dag begin met een halve citroen en daarna een glas wortel/gembersap/appelsap uit de slowjuicer. Dat klinkt gek he, niet zo moeilijk ook misschien maar als je fysiek heel slap bent kan zelfs een bio winterwortel hakken (ik weet het zeker, die zijn sterker dan de niet bio haha) een hele inspanning zijn. Het is onderdeel van mijn plan mijn immuunsysteem elke dag als een cheerleader aan te moedigen, om de kanker de baas te worden en te helpen weer alle afgebroken nieuwe cellen (de goede dan) weer opnieuw op te bouwen want hoe frustrerend moet dat voor een lijf zijn, elke drie weken als je zo hard gewerkt hebt alles met 1 infuusje weer kapot gemaakt.. maar ik zeg dan Lijf, het spijt me maar je kunt het en ik help je waar ik kan.. dus sleep ik me uit bed, spreek de wortelen bemoedigend toe en knipoog naar de prachtige gemberwortel, de groene appel doorboor ik met enig schuldgevoel met mijn appelboortje en dan zit ik hier met mijn glas schuimend sap achter de pc en denk ja, dat is eigenlijk wel een succes want ik heb deze kuur GEEN netelroos gekregen en die netelroos was echt de nekslag voor mij tijdens de kuur. Ik wil iedereen vandaag succes wensen met het intens beleven van zijn of haar blije momenten.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 08 Jan 2020

Dankjewel Pauline, voor het delen en je goede wensen.

Suus
Door

Suus

op 08 Jan 2020

Hee Pauline, mooi en dapper om te lezen hoe je jezelf moed en vertrouwen geeft in een lastige situatie! Inspireert me hoe je met humor je dag begint. Ga zo door!! Ik lig zelf in bed uit te zieken van een griepje, gaat gelukkig wat beter vandaag. Bij mijn volgende sapje wat ik ga maken, ga ik proberen het ook zo te bekijken als jij schrijft. Iedereen overigens bedankt voor het delen van ervaringen, regelmatig krijg ik een smile of moet ik lachen om de openheid van mensen. Dat helpt om m'n eigen situatie wat te relativeren en lachen helpt om te ontspannen, dus goed voor m'n primitieve brein, die het ook oh zo druk heeft af en toe. Veel liefs iedereen, keep on going!!

Pauline
Door

Pauline

op 08 Jan 2020

Griepjes zijn ook heel naar maar chemo of griepje blijven lachen is inderdaad belangrijk om door de mindere periodes in ons leven te komen en samen sterk zo met elkaar op deze pagina is ook heel bemoedigend! Beterschap!

Marijke
Door

Marijke

op 08 Jan 2020

Pauline, petje af voor hoe jij je innerlijke kracht kunt mobiliseren voor jezelf! dat is absolute warmte voor jezelf!

Judith
Door

Judith

op 08 Jan 2020

Ha Pauline, alle steun voor jou en je proces. Ik vind het zo mooi hoe je je sapritueel onder woorden brengt. De wortel en het stuk gember zijn volgens mij doordrongen van liefde door jouw aandacht. Op naar een nieuwe dag met mooie kleine en grote successen.

Karen
Door

Karen

op 08 Jan 2020

Wow! Goed bezig Pauline, respect voor je kracht en grootsheid. Ik steun jou onvoorwaardelijk in al je kracht en grootsheid.

Pauline
Door

Pauline

op 08 Jan 2020

Dankjewel Karen, wat een fijn gevoel zo gesteund te worden.

Ann
Door

Ann

op 29 Jan 2020

Hey Pauline, ik herlees vandaag nog eens je verhaal ,had het gisteren al gelezen. Ik sukkel ook in datzelfde straatje kanker en na 41 chemo's en nu 2,5 jaar speciale pillen vernam ik dat ik 'n gastroscopie mort laten doen omdat ze willen zien wat er mis is met mijn maag en slokdarm. En dat alleen al, het feit dat ze gaan zien hoe ze me gaan helpen, is 'n succes voor mij alhoewel ik heel bang ben voor die buis die ze in je keel duwen. Maar het gaat ons lukken , jou en mij en alle anderen die mee vechten om beter te worden. We voelen ons al beter door jou, en Henk natuurlijk en alle anderen die met ons verbonden zijn in deze cursus. Ik steun jou in al je grootsheid en kracht en ik hou van jou. Warme knuffel

Marjolein Bender
Door

Marjolein Bender

op 08 Jan 2020

Van Marjolein aan Sabine van Boven: wat een eerlijk en herkenbaar verhaal. Het nodigde mij direct uit om enkele keren de steunzin voor jou uit te spreken. Ik ben niet op Facebook, maar hopelijk dringt er een lichtstraaltje door. Het eerste succes dat ik vandaag voor mezelf noteer, is de ontroering die ik voel om die steunzin spontaan te gebruiken. Dankjewel Frank. Ik zag ook een succes bij jou overigens.. die lekkere losse blauwe trui en jouw uitstraling in die try-out! Marjolein Bender

Marijke
Door

Marijke

op 08 Jan 2020

Als ik kan focussen op succeservaringen, de steunzin dat laat bekrachtigen en mezelf daarna met tederheid benader, aanraak , geeft mij dat het gevoel dat ik dat ( meestal) buiten mijzelf zoek, dan ga ik lopen zoeken naar iets te eten of zo.... Ik heb hierdoor een nieuw idee gekregen: ik ga spullen regelen voor een dagelijks stukje schilderen of tekenen van dat gevoel dat ik dus nu regelmatig op kan roepen. je hoeft helemaal niet te kunnen tekenen of schilderen om dat te doen. elke lijn, veeg of klodder verf is een gevoelsuitdrukkig van je eigen 'goedvoelen'. Voor het eerst in jaren heb ik zin om zo iets voor mezelf te doen i.p.v. anderen.

Marion
Door

Marion

op 08 Jan 2020

Wat een mooie ontdekking Marijke, gefeliciteerd! Het zal je zeker goed bevallen

Irina
Door

Irina

op 08 Jan 2020

Wat ontzettend fijn om te leren over hoe het werkt met het primitieve brein! Zit nu een jaar thuis met burn-out en merk dat ik bij alles wat ik (wil) doe(n) al verwacht dat het niet zal gaan qua energie, of focus op wat allemaal niet leuk zal zijn / was. Door me bewust te worden dat dit een menselijke reactie is van het primitieve brein merkte ik dat er wat meer afstand ontstaat tussen mij en mijn negatieve gedachtes: mijn hoofd en lijf staan door alle stress nog steeds in een zekere mate van overleving en zijn aan deze gedachtepatronen gewend geraakt. Deze oefeningen zijn precies wat ik nu nodig heb en ik kijk er ontzettend naar uit hier de komende tijd mee aan de slag te gaan. Ik ben vol goede moed dat mooie veranderingen zullen plaatsvinden wanneer ik mij ga focussen op het positieve! Ik merk ook dat ik van dit delen erg blij en positief wordt, en sowieso over het algemeen sinds ik de cursus ben gestart, dankjewel Henk!

Pauline
Door

Pauline

op 08 Jan 2020

ja wat een eyeopener is dat he dat primitieve brein.. als ik het Henk hoor uitleggen dan denk ik het is eigenlijk allemaal zo logisch, zo duidelijk als je eenmaal herkent hoe dingen daardoor ontstaan maar tegelijk ook best lastig dat overactieve primitieve brein weer tot rust te brengen. Misschien een tip ik heb mijn timer op iedere 2 uur staan en ik probeer dan voor ik aan een succes of steunzin denk eerst een paar keer rustig en diep te ademen, dan merk ik vaak hoe onbewust dat primitieve brein mijn ademhaling alweer in zijn greep heeft.

Karen
Door

Karen

op 08 Jan 2020

Ik word hier heel blij van! Elke 2uur aan mijn successen denken. Ik heb een dankbaarheids boekje uit 2014 gepakt die nog niet vol is en daar schijf ik nu mijn successen in. Ook leuk om terug te lezen waar ik 6 jaar geleden dankbaar voor was. Ik voel mij dankbaar voor dit proces, dankjewel Henk!

Kiki
Door

Kiki

op 08 Jan 2020

Mooie ervaringen ,heel dankbaar voor ! Ik hou van jullie ervaringen en ik zal ze steunen in al zijn kracht en grootsheid .

Joke
Door

Joke

op 08 Jan 2020

Beste Henk, Je vrolijkheid is aanstekelijk. Ik word blij van je lessen, je openheid en je begrip zonder oordeel. En nu te leren zonder oordeel naar mezelf te kijken, dat reptielen brein ook. Heb ik me lange tijd veroordeeld voor iets wat biologisch is, en is alleen nodig om te kijken waar ik weerstand heb ipv alleen met de weerstand bezig te zijn. Ik merk dat ik moeite heb met het delen van mijn verhalen. Hieruit is mijn vraag ontstaan, is het mogelijk om behalve het open delen met de groep gekoppeld te worden aan een maatje, voor diegene die hier behoefte aan hebben?. Een opmerking tussen door bij les 4 en les 6 zijn de oefenvideo's van de dag hetzelfde. Klopt dat? Ik wens ieder een dag met mooie oefen momenten.

Marion
Door

Marion

op 08 Jan 2020

Hallo Joke, wat fijn dat je toch een reactie hebt gegeven ook al vind je t lastig. Daar ben je niet de enige in hoor. Ik moest ook een drempel over om iets te plaatsen. Maar toen ik het gedaan had voelde dat heel goed !Misschien kan je t toch eens proberen al is het naar het delen van een hele kleine succes ervaring. Wie weet wat voor leuke reacties je krijgt.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 08 Jan 2020

Goede oproep Joke, ik hoop dat er iemand op reageert! Later in de cursus ontstaan er ook mogelijkheden om samen met iemand of meerderen door te gaan. Dus lukt het nu niet, dan zal het daar zeker lukken.

Annie
Door

Annie

op 10 Jan 2020

Dat is een aantal al in mijn gedachten om een groepje of maatje ,zeker na januari te hebben als steun en een verbinding. Een life bijeenkomst van alle deelnemers is misschien wat problematisch om te organiseren.Voor mij voelt het zo goed !zeker omdat ik alles alleen doe en woon zonder een verbinding aan te (durven) gaan .Maar bij jullie durf ik voor de eerste keer in mijn 60 jarig bestaan .Bij jullir durf ik te voelen, waar nu alweer de tranen komen. Elke dag stuur ik jullie de steunzin nu ik zie waar jullie overal mee te kampen hebben erboven uit groeien d.m.v.Henk en de cursus! Hoe wonderlijk ,het leven nu te zien hoe het is i.p.v weg te duwen.!Dank jullie allemaal!

Inge
Door

Inge

op 08 Jan 2020

Het bekijken van de video's is op zich al een succes. Ik bekijk ze iedere dag met een glimlach. De energie die je uitstraalt Henk is zo aanstekelijk. Wanneer ik 's nachts wakker wordt en niet zo snel weer in slaap kan komen oefen ik met de steunzin en slaap vervolgens weer in. Dus niet alleen overdag succes ook 's nachts.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 08 Jan 2020

:-))) toe maar!

Marijke T.
Door

Marijke T.

op 08 Jan 2020

Lieve mensen, Heeft iemand enig idee hoe je een mooie steunzin zou kunnen formuleren voor de bosbranden in Australie?

Angela
Door

Angela

op 08 Jan 2020

Hm ja de bosbranden, wat een mooie suggestie Marijke. Als we de branden zien als pijn kunnen we ons richten op de bomen en van ze houden, precies zoals ze zijn en steunen in al hun kracht en grootsheid.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 08 Jan 2020

Mooie insteek Angela! Daarnaast kun je de bosbranden ook steunen. In alles zit intelligentie die we vaak pas achteraf begrijpen.

Annemiek S
Door

Annemiek S

op 08 Jan 2020

Beste Henk en allemaal. Wat fijn om zoveel reacties te lezen ik weet niet hoe het komt maar het ontroert mij enorm. Ik wil graag mijn reactie met jullie delen. Ik woon ongeveer 6,5 maand per jaar in zuid afrika, dit jaar is het zo ontzettend lang droog geweest alle planten en bomen leken het loodje te leggen de hele omgeving planten en struiken en het veld zagen er uit als zwart dood hout, op het veld een soort heide plantjes alles zwart gekleurd. De afgelopen week is het gaan regenen en hard gaan regenen het is ongelooflijk wat ik nu zie, alles wat dood leek zie ik opleven. Overal zie ik de natuur groen worden, wat een levenskracht onvoorstelbaar in een week tijd. Dit is de kracht waar Henk het steeds over heeft dacht ik, die kracht in elk zaadje die kracht in de natuur. Plotseling realiseerde ik mij dit is dezelfde kracht die in mij zit, ik heb die kracht ook diep in mij, ik kan als ik mijzelf voldoende voed ook zo krachtig groeien, waw ...... De steunzin kwam nu nog dieper bij mij binnen, het ontroerde mij enorm. En ik maar altijd gedacht hebben dat ik niks waard was en een slappeling was, want dat heb ik altijd gehoord. Ik voel mij zo krachtig en blij maar tegelijkertijd ook steeds heel emotioneel. Bij alle verhalen lopen de tranen over mijn wangen. Hebben nog meer van jullie die ervaring van zoveel emotie? Komt dit misschien door de steunzin en de andere oefeningen misschien? Of sta ik nu meer open?

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 08 Jan 2020

Flow wil zeggen dat het stroomt, en ook de emoties :-)

Karin van den Boogaard
Door

Karin van den Boogaard

op 08 Jan 2020

Hallo Annemiek, wat leuk dat je ook mee doet en mooi om je verhaal te horen over Afrika. Het voelt alsof je meer open bent, ik herken dat wel. Ik zeg dan altijd : het kraantje staat vandaag open, want dan huil ik om de kleinste dingen.. Eigenlijk wel heerlijk...

Annemiek S
Door

Annemiek S

op 09 Jan 2020

Hi Karin, wat leuk dat jij er ook bent. Dank voor je reactie , ja mooi eigenlijk dat het kraantje nu zo lekker kan stromen.

Carla
Door

Carla

op 27 Jan 2020

Over het kraantje wil ik een anekdote vertellen wat ik in de krant van vanmorgen las. LEKKEN: Onlangs werd ik weduwe. Ik besloot alle afspraken gemaakt vóór het overlijden van mijn partner gewoon door te laten gaan. En dus kwam vandaag de loodgieter. Hij condoleert mij en verdorie daar komen de waterlanders. "Dat kraantje blijft nog wel effe lekken, wijffie, dat ken ik niet repareren." gelukkig maar, laten we laten stromen wat stromen wil.....

Jacinta
Door

Jacinta

op 11 Jan 2020

Wat een mooi verhaal en jouw openheid bewonder ik. Hoe fijn het kan zijn om weer nieuwe groei te zien en te ervaren herken ik zeker.

Karin
Door

Karin

op 08 Jan 2020

Aan het eind van mijn werkdag stapte ik in de lift op weg naar huis... heerlijk even niks meer aan mijn hoofd. Echter een verdieping lager stopte de lift en een groep luidruchtige jongeren stapte in. Ik begon in mijn hoofd al te mopperen, maar dacht toen aan de steunzin. Het denken alleen al bracht een shift in mijn energie naar hen, ik voelde me zachter worden en na de zin in gedachten uitgesproken te hebben was alles helemaal goed. Wonderbaarlijk hoe snel dat gaat

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 09 Jan 2020

Mooi Karin! En ja het is ook mijn ervaring dat in een seconde of enkele seconden situaties (helemaal) kunnen veranderen wanneer wij ons perspectief veranderen.

Adriana
Door

Adriana

op 09 Jan 2020

Het is een krachtige zin en houding die bij mij, bij het zien van de video's al veel blijheid en doorstroming geeft. Ik ontdek in de cursus dat er een weerstand in mij vrij komt dat ik diep vacn binnen mezelf niet goed vind. Heb hier al veel voor gedaan en bemerk nu hoe moeiteloos dit naar boven komt met deze training per ag. Dit geeft veel verdriet maar kan het terug brengen met de kleine successen van de dag en wordt dan zoooo blij! Wat ben ik blij dat ik mijn gevoel toch op het allerlaatste moment toch gevolgd heb. Dank hiervoor Henk.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 10 Jan 2020

Ja goed van je dat je je gevoel hebt gevolgd Adriana!

Ann
Door

Ann

op 09 Jan 2020

Geen speciale successen vandaag, alhoewel: heb mij overslapen, ondanks mijn virale buikgriep, is dus wel 'n succes. En het is wat het is, zeg ik de laatste jaren, met mijn kanker die begonnen is in 2012, ja hoor, ik had toen maar 20% kans om te overleven, als dat geen succes is. Het is wat het is en het is goed zo. Dankuwel Henk, je steekt ons 'n hart onder de riem. Warme knuffel,

Pauline
Door

Pauline

op 10 Jan 2020

Dat is een heel groot succes Ann jouw overleving.. wat een heftige tijden heb jij dan ook doorgemaakt en nog steeds denk ik. 'Het is wat het is' dat is een zin die ik zo vaak hoor de laatste tijd, bijzonder eigenlijk want hij sluit op een bepaalde manier ook wel aan op de steunzin er spreekt een soort acceptatie uit. Ik hou van jou Ann, precies zoals je bent en ik steun jou in al je kracht en grootsheid.. Beterschap met de griep, lieve groet van Pauline

Maggy
Door

Maggy

op 10 Jan 2020

Het ontroert me al de reacties die gestuurd worden. Heb bewondering voor diegenen die het niet makkelijk hebben. Ik heb veel respect voor jou Henk zoals je deze cursus brengt. Het klopt gewoon allemaal wat je zegt. Ben nu nog bij les 7, daar ik dat fundament belangrijk vind. Ik heb echter moeite met bepaalde situaties, te laten zoals het is. Je hoeft toch niet dingen te accepteren die niet door de beugel kunnen(sterk uitgedrukt)? Jezelf laten ondersneeuwen door anderen? Dan krijg je alleen maar problemen bij, zoals niet gehoord, gezien voelen. Heb ik iets gemist in de uitleg? Er zijn veel familie problemen, die af en toe flink escaleren. Ik heb me voorgenomen er niet al te veel meer op in te gaan, dat geeft rust, anders loopt de stress te hoog op. De steunzin uitspreken geeft meer ruimte. Henk je vroeg om mijn successen te delen. Ik kan genieten van hele kleine dingen sinds een paar jaar. Probeer het glas eerder half vol dan half leeg te zien. Toch knagen nog een heleboel kleine dingetje. Ik zal meer aandacht besteden om mijn succeslijstje wat langer te krijgen. Veel liefs voor jullie allemaal.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 10 Jan 2020

Je hoeft niet alles goed te vinden Maggy, de aanbeveling is om niet teveel te focussen op dingen waar je nu (nog) niet van kunt houden.

yris
Door

yris

op 10 Jan 2020

Vanmorgen werd ik wakker en voelde me niet blij. Mijn kat lag naast me en ik sprak de steunzin hardop tegen hem uit. Hij beantwoordde met een miauwtje en legde zijn kop in mijn hand. Ik voelde me warm van binnen en een glimlach verscheen op mijn gezicht. en de conclusie, zo eenvoudig kan geluk dus zijn. Het zit in de hele kleine dingen.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 10 Jan 2020

Dat klinkt heel fijn Yris

Alexandra
Door

Alexandra

op 10 Jan 2020

Wat ben ik blij dat ik deze oefeningen mag doen. Ze laten me zien hoeveel ik heb om dankbaar voor te zijn. Bij het (in gedachte) uitspreken van de steunzin, maak ik mensen meteen ook een oprecht compliment en word daar zelf blij van. En mensen gaan ervan glimlachen en geven mooie reacties.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 11 Jan 2020

Top!

Marie-Josée
Door

Marie-Josée

op 11 Jan 2020

Sinds ik de steunzin en succeshouding gebruik, is mijn houding naar andere mensen veranderd. Niet alleen bij mijn oudste puberzoon merkte ik dat, maar ook op mijn werk als (energetisch) fysiotherapeut. Heel automatisch komt bij elke patiënt de steunzin naar boven. Bij sommige personen zeg ik deze hard op en ik zie dan ontroering en dankbaarheid. Henk, mag ik de steunzin doorgeven aan anderen? Dat heb ik al spontaan gedaan omdat mensen zo enthousiast waren over de werking. Ik word zelf erg blij van het delen. De verbinding tussen mij en de patiënt voelt dan zo intens en het fonkelt aan alle kanten, niet alleen in de ogen. Ik merk ook op dat ik nu bij mensen die niet goed kunnen voelen en afstand houden tijdens het praten, ik wel via mijn handen en via het weefsel (huid,spieren,etc) bewust contact met die persoon kan maken. Onder mijn handen begint het weefsel uit zichzelf te bewegen en neemt mijn uitnodiging aan om dat te doen wat op dat moment het beste voor hun is, vaak is het bewegen en verzachten. Een ander bijzonder en nieuw gevoel tijdens een behandeling was dat ik opeens al mijn cellen voelde van mijn hele lichaam! Ik zag al die cellen! Ik was rustig en verwonderd. Heel blij ben ik met deze nieuwe ervaringen dank de nieuwe manier (vooral van de dag beginnen) met de steunzin en de succeshouding. Dank je, Henk. Ook dank voor alle openhartige ervaringen, die helpen mij ook! Vooral elke ochtend, mijn moeilijkste moment van de dag.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 11 Jan 2020

Ja natuurlijk mag je de steunzin delen Marie-Joseé, graag zelfs! De steunzin is de grondtoon van het universum, die is van iedereen.

Judith
Door

Judith

op 13 Jan 2020

Wat een mooie ervaringen. Dank voor het delen.

Els
Door

Els

op 11 Jan 2020

Wat fijn om al die ervaringen te lezen! ik merk zelf dat ik nu voor de tweede nacht niet meer zo paniekerig ben en angstig, wat ik normaal vaak heb. En dat is zeker een succes te noemen. Ik vind het heel fijn om er mee bezig te zijn en te merken wat voor invloed het heeft op mijn lijf en mind. Er komt ook zoveel meer zachtheid naar boven. Ik heb nu net de video bekeken over het hartsverlangen, daar ga ik vanmiddag mee bezig, heb er nu al zin in, ik ben heel benieuwd wat er naar boeven komt

Gerrie
Door

Gerrie

op 11 Jan 2020

lieve allemaal, dit is de eerste keer dat ik reageer. Ik bezig met les 7. Ik merk dat ik veel tijd nodig ben om de tekst, de video's en oefeningen in mij te laten landen. En Henk, wat voelt het enorm goed alles te lezen, te horen en je oefeningen te doen. Het voelt als, puur en zuiver. Het raakt me enorm hoe je dit prachtige pakket aan mij presenteert. Wat ben ik mijzelf dankbaar dat ik mijn intuïtie direct gevolgd ben en mij heb opgegeven. Zoveel geleerd nu al! In mezelf kunnen ontspannen en dat alles goed is zoals het is. Dat voelt heel goed. Ik ben heel dankbaar Henk dat je je ervaringen deelt en zo toegankelijk maakt. lieve groet

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 11 Jan 2020

Dank voor je hartelijke woorden Gerrie

Gerrie
Door

Gerrie

op 11 Jan 2020

Lieve Pauline, ik steun je lichaam in al zijn kracht en grootsheid! liefs

Anne L
Door

Anne L

op 11 Jan 2020

Hallo iedereen, na enige terughoudendheid mijnentwege, laat ik ook iets van me horen. Allereerst vind ik het GEWELDIG wat er allemaal gebeurt bij zovele mensen, en op zo’n korte tijd ! Het gaat m’n petje echt te boven, en ik wil langs deze weg Henk bedanken, als bezieler van deze cursus, en ook dank aan alle (innerlijk)mooie mensen , die eraan deelnemen en zo open hartig durven te zijn! Dit heeft mij nu ook over de streep gehaald . Ik oefen dagelijks met de steunzin, en heb al vele malen moeten huilen; ik wist dat ik vol verdriet zat, en nu lijkt het pas echt los te komen. Op een morgen werd ik om 07 u wakker en kon de tranen niet tegenhouden! Daarna kwam de gedachte naar voren van m’n 2 zonen, die allebei homo zijn ; een intens en warm gevoel v dankbaarheid overspoelde me en ook wat geweldige kerels ze wel waren. Ik begon witte pluimen te geven aan m’n oudste zoon, voor elke mooie eigenschap die ik in hem zag ! Zo vreemd, maar ook zo mooi, vond ik dat. Er zullen nog vele tranen rollen bij mij, maar mij voortaan gesteund voelen door jullie, geeft mij moed en hoop dat het langzaam wegebt, dat verdriet. Recent heeft m’n oudste zoon z’n levenspartner en grote liefde verloren aan kanker ( lymfatische leukemie) Het heeft ons leven zeer erg ‘verwoest ‘ en ieder probeert op zijn manier, er mee om te gaan. Heel moeilijk nog . Tijd heelt... Warme groet aan ieder!

Suus
Door

Suus

op 11 Jan 2020

Lieve Anne, Wat dapper dat je met ons deelt wat bij je leeft! Alles lijkt te gaan stromen, waaronder ook de tranen van verdriet... is heel normaal en gezond! Mooi wat je beschrijft over je zonen, die onvoorwaardelijke liefde die je voor ze hebt, dat raakt me. Ik steun je in al je kracht en grootsheid!

Agnes
Door

Agnes

op 13 Jan 2020

Ik heb afgelopen zaterdag mijn moeder die haar hele leven al bekend is met psychische klachten in het bijzijn van haarzelf een kaartje geschreven en gegeven met: Mama ik hou van je precies zoals je bent, ik steun je zoveel als ik kan, en het leven steunt jou in al zijn kracht en grootsheid. Ze zei: dat heb je gauw en mooi opgeschreven, bedankt. De volgende stap is het om het hardop uit te spreken tegen en haar en haar dan vast te houden om het ook te voelen, de tranen stromen al nu ik het deel hier.

Judith
Door

Judith

op 13 Jan 2020

Wat een mooie liefdevolle actie van je Agnes. Ik steun je succes in al zijn kracht en grootsheid

Joke Staring Mellendijk
Door

Joke Staring Mellendijk

op 13 Jan 2020

Gisteren heb ik tijd genomen om een hartsverlangen te manifesteren. Ik heb voor zaterdag een workshop bedacht met als thema" Jaarkaart 2020 " wat kan je ondersteunen bij je hartsverlangen. Dit vanuit mijn SoulCollage® faccilitator achtergrond. Een mooie flyer gemaakt, meteen gedeeld met al mij e mailadressen en op FaceBook en de eerste dag al 3 aanmeldingen. Hier word ik zo blij van. Mijn eigen-wijsheid delen met anderen en elkaar zo ondersteunen. Hoe mooi is dat. Dankjewel Henk voor al jou levenservaring en wijsheid en alle mede deelnemers voor jullie openheid.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 13 Jan 2020

Dank Joke, samen veranderen we de wereld (een beetje)!

Judith
Door

Judith

op 14 Jan 2020

Eis echt een verschuiving aan het plaatsvinden vanbinnen. De focus op mijn hartsverlangen gaat moeitelozer en is een richtingaanwijzer aan het worden. Wat wil ik, wat voelt goed voor mij? De antwoorden die ik krijg zijn veel eenvoudiger en veel dichter bij huis dan ik kan bedenken. De focus smelt negatievere gedachten sneller, de focus zegt, hè Juud je begint nekpijn te krijgen, klopt het dat je doorgaat?en dan stop ik en ga ik voelen, soms lukt dat en soms word ik me later bewust. En het allerleukste, de focus op mijn hartsverlangen voelt echt ‘als in blijde verwachting’, namelijk van iets nieuws in mij. Wat me daarbij helpt is het vrouwelijke aspect van manifestatie. Geen beelden maken van hoe het eruit ziet moet zien maar vertrouwen dat als ik mijn focus op mijn hartsverlangen heb, precies komt wat nodig is. Net de nieuwe les bekeken, ik word iedere keer weer geraakt door de informatie en opdrachten. Het brengt zo mijn hart in trilling.

Annie
Door

Annie

op 16 Jan 2020

Met een grieplichaam was mijn hartsverlangen om naar de begrafenis van een goede vriendin vandaag groter dan de toestand van een ziek lichaam. Dus het lichaam blijkt een minder grote rol te spelen dan het hart, dat is vele malen sterker .Het lichaam zal licht aanvoelen.Mooi dit te ontdekken.

Karen
Door

Karen

op 14 Jan 2020

Vandaag een collega op het werk gecomplimenteerd met zijn positieve levenshouding, terwijl hij zich vaak eenzaam en alleen voelt. Hij maakt vaak grapjes, maar was ineens heel erg open en vertelde dat hij autisme had, zomaar uit het niets. Verbinding! WAUW!

Karen
Door

Karen

op 15 Jan 2020

Bij mij begint er ook het een en ander te verschuiven. Vanochtend toen ik wakker werd viel mij meteen iets toe. Drie steunpilaren die mijn hartsverlangens helpen te manifesteren. Engel Michael voor daadkracht, Engel Metatron voor de moeder, het ontvankelijke en Engel Gabriel (ook mijn doopnaam) de boodschapper, voor dat wat zich manifesteert. Ze begeleiden mijn proces. Ik ben er reuze blij mee! Ik ga afbeeldingen van ze zoeken voor het visionboard. Net terug van een lange wandeling in het bos, Heb andere paden bewandeld, de wind gesteunt in al zijn kracht en schoonheid, een afslag genomen, kwam op een brede laan die naar boven liep, het licht was zo intens, een prachtig helder blauw licht boven de heuveltop. Magisch. Ik voelde mij volledig vervuld.

Annie
Door

Annie

op 16 Jan 2020

Nog afwachten of het echt klopt wat ik nu denk en voel.

Alexandra
Door

Alexandra

op 16 Jan 2020

Vandaag in gesprek met een volledig verloren persoon, een sprankje hoop kunnen bieden met behulp van alles wat ik nu leer. De steunzin, focus op de mooie dingen, de successen en dankbaarheden. Iedereen heeft wel iets waar hij zich op kan richten, ook al is de situatie uitzichtloos. Zo mooi wat ik leer en ervaar hier. Dank voor alle mooie uitingen die zo moedig gedeeld worden.

Pauline
Door

Pauline

op 19 Jan 2020

Wat mooi dat je zo anderen kunt helpen en hoop en licht kunt brengen.

Gerrie
Door

Gerrie

op 16 Jan 2020

Vandaag een succesdag gemaakt. Naar buiten gegaan in alle rust en telkens afgestapt om met mijn hart te kijken, te danken, te zijn. Heel dankbaar dat ik mag leven. Daarna mijn lichaam getroost want natuurlijk ging ik te ver voor haar... :) zelfs sorry gezegd. Ik ben heel intens elke dag met de cursus bezig. Het vraagt niet alleen veel tijd maar ook veel aandacht. En dat is fijn... dan zeg ik beneden tegen mijn man: "ik ben even naar boven (mijn computer staat op zolder) om aan Henk te werken." Klinkt wel grappig realiseer ik me nu :). Ik zou dit wel 365 dagen willen doen! En kan dat niet voor/door jou Henk dan herhaal en herhaal ik, doe ik er wat nieuwe dingen bij en wordt het zo een deel van mijzelf voor de rest van mijn leven! DANK!!!

Pauline
Door

Pauline

op 19 Jan 2020

Zo mooi de video van Henk vandaag over vertrouwen op het universum en dat dingen geregeld worden zonder dat wij sturen.. Toen wij ons huis kochten woonde er een prachtige blauwe pauw, als mensen vroegen hebben jullie een pauw zei ik altijd nee wij mogen hier wonen van de pauw het was duidelijk zijn domein, wat is dat beestje trots en statig, hij bewoog zich vrij over het terrein en sloot aan bij (en was verliefd op) onze kippen die ook vrij rondlopen, de pauw sliep 's nachts bij de buren in een hoge boom. Toen wij nieuwe buren kregen met een hond die onze kippen en vooral de pauw opjoeg, het prachtige dier was vaak niet zo snel door zijn enorme staart, bleef de pauw weg, af en toe hoorde ik hem roepen maar hij durfde niet meer langs de buren naar ons te komen, ik vond het zo erg, dat prachtige dier ik had uren naar hem staan kijken al die jaren die schitterende kleuren blauw en groen en dat verenpatroon, zijn manke loopje en hoe hij de kippen probeerde te verleiden door zijn hoge staart ritselend over hen heen te buigen.. We hadden natuurlijk een eigen pauw kunnen kopen maar dat was dan toch niet hetzelfde geweest. Toen dit najaar door terugkeer van de kanker mijn wereld instortte, mijn nieuwe paard moest direct weg, mijn oude, trouwe friese paard voor een ernstige oogaandoening naar de kliniek voor weken weg en opeens... opeens liep de pauw daar weer, alsof hij nooit was weggeweest, wat vond ik dat bijzonder, in alle ellende opeens een blij moment. Hij is er elke dag en ik vind het zo bijzonder. Elke keer als ik hem zie denk ik Wow, dat is echt geregeld van boven. Dat wilde ik even met jullie delen.

Esther
Door

Esther

op 20 Jan 2020

Dag Pauline, wat een mooi verhaal over de Pauw! Ik heb de Pauw als krachtdier opgezocht en daar stond een hele mooie tekst. Er staat letterlijk in: roep het universum aan en je krijgt hulp. Prachtig niet?! De tekst komt uit het boek van petra stam mocht je het willen lezen. Ik kan altijd een foto maken voor je als je dat wilt. Lieve groeten, Esther

Pauline van Hoorn
Door

Pauline van Hoorn

op 20 Jan 2020

Oh dat vind ik echt heel bijzonder Esther, wow ik ben sprakeloos, ga het boek zoeken, als je de tekst kan sturen ook heel mooi, mijn emailadres is pauline.vanhoorn@gmail.com Super bedankt voor je reactie, ik heb zo'n bijzonder blije dag vandaag om meerdere redenen, dit is een extra kadootje, ik begin echt te geloven dat het leven van mij houdt precies zoals ik ben, in al mijn kracht en grootsheid en ook heel veel dankbaarheid vandaag.

Inge
Door

Inge

op 19 Jan 2020

Fantastisch hoe het universum dingen regelt. Met mijn hoofd zag ik er enorm tegen op een huis te kopen. Super spannend uperhaupt om verbintenis aan te gaan en ik was bang voor al het gedoe in deze moeilijke tijd dat zoeken naar een huis met zich mee brengt. In onze vakantie begin 2019 besloten we een bezichting te plannen om eens met mijn ouders te orienteren hoe dit alles in zn werk ging. Toen bleek het zo fantastisch te voelen en er al een bod te liggen. Na kort beraad en even goed voelen zelf een bod gedaan onder het mum het universum zal het wel regelen. En toen bleken we binnen 3 uur een huis te hebben gekocht! Erg bijzonder en ondertussen wonen we er met ontzettend veel plezier! Sinds dien heb ik veel vertrouwen in het universum gekregen,heel fijn!

Esther
Door

Esther

op 20 Jan 2020

Hoi Inge, wat fijn om te lezen! Wij hebben ons huis verkocht en zijn nu op zoek naar een nieuw huis. We hebben ook een mooi nieuw plekje besteld! Ik ben er van overtuigd dat dat goed komt. Ik zie alleen op tegen het inpakken en verhuizen en na het lezen van jouw verhaal voelt het lichter. Dank je wel

Joke Staring Mellendijk
Door

Joke Staring Mellendijk

op 19 Jan 2020

Vanmorgen besefte ik me opeens hoeveel zachter en moeiteloos ik 's morgens opsta. Ik onderzocht wat is er nu anders en ik deed een mooie ontdekking. Mijn affirmatie die ik altijd gebruikte ging over loslaten wat niet meer bij me paste en/ of niet mee bij me hoorde. Nu besef ik me opeens dat er dingen opgelost zijn, foetsie, weg...zonder er mee bezig te zijn. En dat door de steun zin die ik de hele dag door regelmatig gebruik. Dit gun ik jullie allemaal. Liefs Joke

Monique
Door

Monique

op 19 Jan 2020

Voor mij was kleding kopen altijd vervelend. Als ik wat nodig had ... Ik vond nooit wat ik zocht. Ik haatte shoppen. Nu doe ik dat anders. Ik verheug me op een dagje gewoon relaxed de stad intrekken en gewoon voor de lol van alles passen zonder die dwingende behoefte van persé wat nodig te hebben. Ik geniet van de mensen, gezellige cafeetjes...en wat denk je dat er steevast gebeurt...? Ik vind dan zovele mooie spulletjes dat het soms moeilijk is om een keuze te maken. Ik heb geleerd dat vanuit een genietende, ontspannen, ontvankelijke en dankbare houding de dingen die je nodig hebt gewoon naar je toekomen. Zo lukt het me ook steeds mooie overnachtingsadresjes te vinden als ik met de fiets door Nederland trek, gewoon omdat ik op het universum vertrouw. En het lukt elke keer.

Petra
Door

Petra

op 19 Jan 2020

Om mijn verdriet te verwerken van een gebroken relatie, zit ik alleen in een apartement in Spanje. Soms lijkt het alsof ik niet uit het diepe dal kom. Soms krijg ik lucht (na de steunzin) en warm licht van de zon... Vandaag lagen er zomaar 3 roze bloemen op mijn terras! Ik ervaar dat als een wondertje, stemt me dankbaar en geeft me het idee dat ik op de goede Weg ben. Lieve medecursisten, ik steun jullie onvoorwaardelijk in al jullie Kracht en Grootsheid!

Pauline van Hoorn
Door

Pauline van Hoorn

op 20 Jan 2020

Wat bijzonder drie mooie bloemen zomaar op je terras en wat dapper om alleen in Spanje het verdriet de ruimte te geven van je verbroken relatie. Ik gun jou dat de zon jouw hart mag verlichten en verwarmen, dat je voelt hoe het leven je steunt in al je kracht en grootsheid.

Petra
Door

Petra

op 22 Jan 2020

Dankjewel Pauline, wat een lieve reactie! Ik slik mijn emotie weg en voed de dankbaarheid. Het leven steunt ons allen onvoorwaardelijk in al onze kracht en grootsheid!

Esther
Door

Esther

op 20 Jan 2020

Een paar jaar geleden moest ik uit mijn praktijkruimte en op zoek naar een nieuwe ruimte. Mijn man maakte zich zorgen dat ik niet op tijd een andere plek zou vinden. Ik zei: het komt goed, ik heb een fijne plek “besteld” . Overal waar ik kwam deelde ik mijn verlangen voor een mooie fijne plek. Toen ik bij iemand op de thee was, zei die persoon. Je bent toch op zoek? Ja zei ik. Ze wist een ruimte die ik kon huren! En die huur ik nog steeds. Ik kon zo van de ene plek naar de andere plek. Het werd voor me geregeld en daar ben ik nog steeds heel blij mee!

Gerrie
Door

Gerrie

op 20 Jan 2020

Vandaag de audio-oefening heel diep ontvangen: zo mooi! Echt bij dat punt van inademen het geschenk te mogen leven ervaren; zo zo bijzonder. En mezelf totaal kunnen (over)geven bij het uitademen... eigenlijk een ervaring die niet in woorden uit te drukken is. Dank je wel lieve Henk en de meesters van Zhineng

Annemarie Gulikers
Door

Annemarie Gulikers

op 20 Jan 2020

In 2014 zochten we een geschikte vlucht naar Maleisie om er onze dochter, die er n jaar werkte, op te zoeken. We vonden 2 passende vluchten, op woensdag en donderdag. Mijn partner stelde voor de vlucht van donderdag te nemen. Ik heb woensdags vrij en dan kon ik afschakelen van het werk en rustig inpakken vond hij. Ik reageerde meteen met dat ik t niet nodig heb om af te schakelen en de rugzak kon ik in t weekend inpakken, dus ik wilde de vlucht van woensdag boeken. Hij was akkoord. En zo boekten we uiteindelijk de MH17 van woensdag16 juli......De schijnbaar kleine gedachte die opkwam, om in t weekend de rugzak in te pakken en de daaruit volgende overtuiging om niet de vlucht van donderdag te boeken, voelde achteraf voor mij als een beschikking van het universum; het was mijn tijd nog niet......en dat heeft ook steeds voor mij als iets heel passends gevoeld dat zo heeft moeten zijn. Ik merk dat ik sindsdien meer open sta voor tekenen vanuit het universum. Zo was ik een keer aan zee, beetje zon, beetje regen en een flauw begin van een regenboog toonde zich. Het trok mijn aandacht en door het spel van de elementen was er een kort moment een volledige regenboog boven zee in een heel apart en stralend licht. Een magisch moment en deze woorden klonken als een uitnodiging in mij: "Wees het licht dat je kúnt zijn".

Pauline
Door

Pauline

op 21 Jan 2020

Ik krijg helemaal kippevel van je bericht, wat moet dat een bizar gevoel geweest zijn toen je het nieuws hoorde over MH17, die naar ik aanneem niet woensdag maar donderdag vloog.. en die regenboog heb ik ook iets mee, die kan op de gekste momenten ineens uit het niets lijkend aan de hemel staan als een teken van boven, zo stond hij opeens boven een huis waar wij gingen kijken om te kopen, ik vond het huis overweldigend maar die regenboog zei mij dit is hem.. en zo bleek later ook alles te kloppen aan dit huis. Er wordt ons zoveel aangereikt maar het is maar net of je het ziet en oppakt en durft je eigen regie los te laten en te volgen..

Gerrie
Door

Gerrie

op 21 Jan 2020

Synchroniciteit: vandaag kreeg ik de Happinez van deze periode in de bus: wonderlijk vol met onderwerpen waarmee wij op dit moment "spelen":)! Prachtig!!

Karin
Door

Karin

op 21 Jan 2020

Ik wandel in Drenthe op de hei en denk: wat zou ik graag een kudde schapen hier tegenkomen. Ik sta stil en kijk naar de horizon en op dat moment begint de hele horizon te bewegen en komt een grote kudde schapen mijn richting uitgelopen. Ik was eerst stomverbaasd maar ben daarna als een kind zo uitgelaten naar ze toe gehold joehoe!

Pauline van Hoorn
Door

Pauline van Hoorn

op 22 Jan 2020

Wat geweldig!

Petra
Door

Petra

op 22 Jan 2020

Op dit moment hoor ik het donderen en zie ik de donkere wolken vanuit mijn apartement in Spanje. De regendruppels glinsteren op het terras. De natuur lijkt te herademen en zuigt het hemelwater op als voeding voor een hernieuwde bloei. Ik krijg een glimlach op mijn gezicht en begroet het Leven onvoorwaardelijk in al zijn kracht en grootsheid! In gedachten weer een kwantumsprongetje, ook voor ons. Houdt moed!

Annemiek S
Door

Annemiek S

op 23 Jan 2020

Wat mooi Petra, ik beleef jouw verhaal hier in zuid Afrika op dezelfde manier. Hier heeft het 9 maanden niet geregend, de hele omgeving was dor, leek dood, bijna geen blad aan de bomen (het is hier hoog zomer) die dieren vermagerden, hun huid was dor en vele stierven omdat er geen voedsel was. 2 Weken geleden is het gaan regenen en soms behoorlijk hard. Afgelopen dagen is er ook veel regen gevallen, je weet niet wat je ziet nu buiten. Blaadjes aan de bomen en struiken het veld en de bergen helemaal groen. Weer bloemen in de tuin, wat een metamorfose, wat een kracht, de huiden van de dieren beginnen weer glans te krijgen, waw... Zo mooi om dit proces te zien buiten mij maar tegelijkertijd ook binnen in mij ik ervaar diezelfde kracht en zeg zo vaak de steunzin. En ik zie dat Het leven houdt van het leven precies zoals het is en wordt ondersteund in al zijn kracht en grootsheid, schoonheid. De steunzin maakt dat ik dieper naar of in de natuur kijk, en praat met de kers verse blaadjes aan de bomen, ze glimmen en lachen mij vriendelijk toe.

Hendrika
Door

Hendrika

op 22 Jan 2020

Succesjes de hele dag door: ze laten mij op een druk kruispunt door met de auto terwijl ik geen voorrang heb, doktersbezoek waar ik tegen op zag .., superaardige lieve dokter!! De winterkou in de ochtend en daarna in volle glorie de zon ! Een en al succes !!

Annemiek S
Door

Annemiek S

op 23 Jan 2020

Synchronisatie ervaringen: Ik zocht naar iets in mijn boeken kast, en vond niet waar ik naar zocht maar kwam wel een boek tegen van Willem de Ridder ( spiegelogie) en 2 boeken van Deepak Chopra (synchonisch leven) en ( De zeven spirituele wetten van succes) de wetten die Henk nu met ons behandeld in iets andere woorden. Deze boeken die ik 17 jaar geleden mee genomen heb naar zuid Afrika omdat ik dacht daar genoeg tijd te hebben om ze te lezen. Ze zijn op de een of andere manier in de boekenkast terecht gekomen en ik heb er nooit meer naar gekeken, was bezig met hele andere dingen hier. Ik krijg van een vriendin n whatsapp berichtje een mooi plaatje met vogeltjes met de tekst: Instead of focusing so much on a To Do List. I am starting a To Be List. Things I want To Be Happy, Calm, Loving, Healthy, Awesome. Nog een ervaring. Ben al een jaar bezig mijn huis hier te verkopen. Er zijn veel mensen wezen kijken maar niemand kwam terug. Ik was erg gefocust op de verkoop. Nu tijdens alle oefeningen met de beste versie van mijzelf heb ik een aantal verplichtingen hier opgezegd om mijn to be list te kunnen leven waardoor er meer tijd vrij kwam ook voor alle oefeningen, ook de stress mijn huis te willen verkopen los kunnen laten met het vertrouwen, het universum zorgt voor mij en heeft zijn eigen plan. Verleden week kreeG ik een whatsApp bericht van mensen die schreven dat ze heel veel belangstelling hebben voor mijn huis, of ik informatie kan toesturen wat ik gedaan heb. En alles weer losgelaten. Ze hebben nu een bod gedaan waar ik akkoort mee ga en het balletje gaat rollen. Ik heb die mensen zelf nog helemaal niet gezien of ontmoet, ze zeggen om het huis gelopen te hebben en dat was genoeg, zijn er nooit in geweest. En nu is het bijna verkocht.

Gerrie
Door

Gerrie

op 23 Jan 2020

WOW wat een succesverhaal! Van HARTe gefeliciteerd! Het leven steunt jou wel heel duidelijk in al jouw kracht en grootsheid! En ik ook! Met liefs

AnnemiekS
Door

AnnemiekS

op 23 Jan 2020

Dank je Gerrie, wat een lieve reactie. Ook jij hebt mooie ervaringen heb ik gelezen. Ik steun jou ook onvoorwaardelijk in jouw proces de beste versie van jezelf te worden, in al jou kracht en grootsheid. Liefs

Karin
Door

Karin

op 24 Jan 2020

Lieve Annemiek wat geweldige ervaring om jouw huis op deze manier te verkopen. Prachtig. Zo werkt het dus.....Ik ben blij voor je

Annemiek S
Door

Annemiek S

op 24 Jan 2020

Hi Karin. Dank je wel voor je reactie. Ja goed hè, zo mooi dat het dus zo werkt.

itie
Door

itie

op 28 Jan 2020

Hallo Annemiek S, wat een prachtig idee om ipv. van "to Do" lijst naar de "to Be" lijst te gaan. Ik ga ervoor. ZIJN met al haar/zijn kwaliteiten. Dank je wel voor het delen. Ik gebruik bij al mijn werk de volgende tekst uit een Quantum Light Breath ademmeditatie van Jeru Kabbal: “Je bent niet alleen. Je bent niet gescheiden. Je bent een deel van dit majestueuze mysterie dat we leven noemen. Zonder jouw aanwezigheid zou het bestaan niet hetzelfde zijn. Jij voegt jouw geur toe, jouw smaak en jouw kleur aan deze schitterende tuin van het leven. Laat de bloem die je bent zich iedere dag meer ontvouwen. Dat is wat de grote intelligentie die ons gecreëerd voor jou wil. Het bestaan, het leven, wacht op jouw bloei, op jouw dans, op het moment dat jij jouw lied zingt.” Het raakte mij enorm (huilen) toen ik dat voor de eerste keer hoorde en nu na zoveel keer is dat nog steeds zo. Nu niet meer de tranen maar wel de ontroering om wat daar gezegd wordt. Je bent de moeite waard.

Annemiek S
Door

Annemiek S

op 29 Jan 2020

Prachtig Itie. Het ontroerde mij ook. Wat fijn toch al deze inspirerende aanvullingen op al de reacties. Dank je wel voor het delen.

Judith
Door

Judith

op 24 Jan 2020

Mooi om alle successen en wonderen te lezen. Hartverwarmend!! Bij mij gebeuren ook mooie wonderen. Na 5 jaar zoeken naar ons huis, wat maar niet lukte, op een gegeven moment samen met man lief een heldere hartintentie neergezet. Wat gebeurt er, 2 weken later was het hus er. Alles komt op zijn tijd. Vorige maand voelde ik, ja een picknick bank zou zo fijn zijn voor onze grote wilde tuin met boomgaardje. S’avonds belt een vriendin, en zegt; we gaan verhuizen en kunnen onze picknicktafel niet mee nemen vanwege ruimte. Iets voor jullie? Idem dito met planten, hulp die op zijn eigen tijd wordt aangeboden, mensen die ineens contact opnemen. Terugkijkend zie ik ook waarom bepaalde dingen of wensen soms stroperig gaan of zijn. Daar is geen heldere intentie geweest of contact met mijn hartsverlangen ondersteund door geloof. Dan gaat / ging het wat meer mwaw mwaw. Het fladdert dan met alle windrichtingen mee, gesteund door de kracht van de gewoonte energie. Laatste tijd ook mede door deze cursus zit ik echt meer in flow, een weg die veel blijmoediger en lichter is. Smaakt naar meer.

Agnes
Door

Agnes

op 24 Jan 2020

Wat Prachtig Judith jou succesverhaal van wat je overkomt allemaal, gefeliciteerd. En dat is zoals ik het ervaar wat vertrouwen kan zoveel doen, hoe meer vertrouwen hoe minder angst.

judith
Door

judith

op 24 Jan 2020

ja klopt, fijn he!!

Agbes
Door

Agbes

op 24 Jan 2020

Dank je wel allemaal voor het delen. Graag deel ik waar ik sinds een paar dagen mee bezig ben. Even een stapje terug : het visionboard. Ik wist niet hoe daar mee aan de slag te gaan en had het even met rust gelaten. Ik lees elke dag de krant, als je er op gaat letten is het zoeken naar positief nieuws.Ik dacht: ik ga het anders doen. Ik knip elke dag een paar positieve dingen uit de krant en plak dat in een schrift, een prachtig vision schrift vol met positieve berichten. Ik deel graag een paar dingen: 22 jan: Gouden schaal voor gezonde schoolkantine. 23 jan: opruimhond Hugo helpt baasje (77jr ) met afval opruimen. 24 januari: Succes van automaatjes, vrijwilligers die minder mobiele mensen vervoeren. En dan elke dag een soort collum 'gehoord" dat situaties verteld tussen opa's/oma's en kleinkinderen. Die onbevangenheid van kinderen dat wil ik ook leren. En tijdens het schrijven van dit bericht wordt ik gebeld door mijn werk of ik zaterdag vrij wil, ik aarzel nog, maar ik heb ja gezegd en dank je wel.Die extra vrije dag, daar ben ik blij mee en daar ga ik van genieten.

Judith
Door

Judith

op 24 Jan 2020

wat een ontzettend leuk idee om dat soort positieve berichtjes uit te knippen. Als ik ze zo achter elkaar lees word ik direct blij. Het is er dus gewoon, als je zo wilt kijken. En geniet van je heerlijke onverwachtse vrije dag.

Dewi
Door

Dewi

op 26 Jan 2020

Afgelopen week was ik niet in staat om de cursus te volgen, omdat mijn zusje in haar eindfase van haar leven zat en afgelopen donderdag overleed. mijn jongste zusje had begin oktober te horen gekregen dat ze ongeneeslijk ziek was. Ze was meer dan 30 jaar psychiatrisch patient en met dit bericht werd haar psychisch medicatie losgelaten. Ze werd een ander persoon en liet ons, haar broers en zusters, in haar leven toe, we konden weer gesprekken hebben en ze lachte bij tijd en wijle. Maar ze kreeg weer last van stemmen, dus moest haar öude" medicatie weer toegepast worden. Haar "ik " werd weer onderdrukt. Ze heeft een zwaar leven, met veel geweld gehad en ik heb met deze herinnering daar moeilijk mee. Maar ik ben blij dat ze vredig ingeslapen is en dat ze van haar lijden verlost is. Ik zelf heb veel last van mijn huid, ik kan er niet van slapen, zo'n hitte, zo'n jeuk, moet veel huilen. Heb er afgelopen week niet aan gedacht om de steunzin uit te spreken. Kijken of me dat helpt, ik voel me verdrietig, en zal dat omarmen. Groetjes

Karen
Door

Karen

op 27 Jan 2020

Lieve Dewi, Ik wens je heel veel sterkte voor de komende dagen, weken en maanden. Voor alle eerste keren, die komen zonder jouw zusje.. Voor de mooie, lieve, grote, kleine, verdrietige, bijzondere of fijne momenten die je graag met haar had willen delen. Én voor alle momenten dat herinneringen je ineens overvallen. Ik hou van jou, precies zoals je bent. Ik steun jou onvoorwaardelijk in al jouw kracht en grootsheid. Hartegroet, Karen

Agnes
Door

Agnes

op 28 Jan 2020

Beste Dewi, wat heftig wat je hebt meegemaakt met alles rondom je zusje. Dat licht en liefde jou zusje omarmen. Ik wens dat je alles mag ontvangen wat je nodig hebt. Ik steun je en ik hoop dat je met de kracht van allen die je steunen en de kracht in jezelf, de draad weer op kunt pakken.Heel veel sterkte.

itie
Door

itie

op 28 Jan 2020

Lieve Dewi, Loslaten , verdriet, niet makkelijk. Wel heel mooi dat je haar een periode hebt mogen meemaken dat ze open was en er gesprekken konden zijn zonder de medicatie. Houd dat beeld voor ogen. En eveneens dat ze vredig is heengegaan. Daar zag je haar heelheid. En zie je zus ook als geheeld daar waar ze nu is. Mij heeft bij intens verdriet van dierbaren de zin van Hans Stolp geholpen: "De continuiteit tussen leven en dood is groter dan de breuk tussen beide". De continuiteit als verbinding die je op diep hartsgebied die je met haar had/hebt blijft. Dan is vooral voor jou het weten dat zij niet meer haar zware weg hier voort hoeft te zetten, maar verder mag gaan in haar groei, misschien een klein lichtpunt om jezelf in je pijn en verdriet ook te helen. Ik steun je ......................enz. Liefs, Itie

Gerrie
Door

Gerrie

op 26 Jan 2020

Lieve Dewi het Leven houdt van jou en jouw familie én van jouw zus en Het steunt jou en jullie in al jouw/jullie kracht en grootsheid! Veel sterkte en liefs, Gerrie

Joke Staring Mellendijk
Door

Joke Staring Mellendijk

op 27 Jan 2020

Lieve , Dewi gecondoleerd met dit verlies.Ik wens je alle goeds toe. Het Leven houdt van je en het steunt jou in al zijn Kracht en Grootsheid. Een Hartengroet Joke

Annie
Door

Annie

op 27 Jan 2020

Lieve Dewi , Wat verdrietig voor jou.Maar Leven ondersteunt jullie beiden en je familie met alle Kracht ,Liefde en Grootsheid, ook over de fysieke dood. Warme groet.Annie

Monique
Door

Monique

op 27 Jan 2020

Lieve Dewi, Ook ik deel mee in jouw verdriet. En inderdaad die fantastische steunzin zal jou helpen je verdriet beter te verwerken. Ik kan jou ook nog iets aanbevelen dat mij ooit fantastisch heeft geholpen om mijn leven weer in handen te nemen en het verleden los te laten en dat is de film en het gelijknamige boek van Louise Hay 'Je kan je leven helen', beiden te verkrijgen bij bol.com. Nog heel veel sterkte! Monique

Carolien
Door

Carolien

op 27 Jan 2020

Ik zou graag een keer mijn zorgen delen die ik al jaren heb rondom het gegeven dat dat wat je gelooft zich manifesteert dat wij goddelijke scheppers zijn en met ons geloof en verwachtingen kwanta te voorschijn kunnen toveren. Ik geloof daar echt in en dat is heel hoopvol maar je moet er wel mee kunnen werken. Want mijn probleem is dat ik vaak, naast positieve gedachten en intenties, zoveel angstige gedachten heb rondom mijn zoon die al tot drie keer toe kanker kreeg. Die angst dat het weer terugkomt en ook bij mijn andere kinderen en kleinkinderen kan komen zoals het bij mijn moeder, zus en vriendin kwam, die is ook mbv therapie nauwelijks weg te krijgen. En als die angstige gedachten zich dan ook manifesteren in de stof dan ben ik er mede veroorzaker van dat de kanker bij mijn zoon weer terug kwam. Dat is erg ontmoedigend. De andere kant is dat ik daardoor hem en mijn kinderen al jaren lang regelmatig in het licht zet wat erg goed voelt om te doen. maar toch!

Monique
Door

Monique

op 28 Jan 2020

Lieve Carolien, ik begrijp heel goed wat je bedoelt en hoe je je voelt. Het is inderdaad heel moeilijk te aanvaarden als de resultaten rondom jou zo ontmoedigend uitpakken. En het laatste wat je moet denken is dat jij door je bezorgdheid daar schuld aan hebt. Kanker is een uitdaging voor de mensheid dat we op vele vlakken anders moeten gaan denken en leven. Terug dichter bij de natuur. Het is een opdracht en verantwoordelijkheid van ons allen maar ook als individu. We kunnen zelf veel doen maar ik begrijp heel goed dat dat geen eenvoudige opgave is wanneer je niet genoeg medische achtergrond hebt en niet goed begeleid wordt. De boeken van Henk en zijn online kankerprogramma zijn mijns inziens het beste wat je hen kan aanbrengen. Henk heeft wat dat betreft heel veel ervaring en diepe inzichten. Verder kan je niet meer doen dan hen liefdevol ondersteunen en vooral in het hier en nu leven en genieten. Je zorgen maken is leven in de toekomst. Daar heeft niemand iets aan en het levert niets op. Het geeft alleen maar stress. Ik wens je veel kracht om in jezelf en in het leven te blijven geloven, vrij van schuldgevoelens. Liefs, Monique

Richarda
Door

Richarda

op 27 Jan 2020

Lieve Dewi, graag wil ik je steunen met een gedicht wat in mij opkwam toen ik een schilderij maakte, bij/na een overlijden van n dierbare. Het heet: VERBONDEN Verbonden Twee werelden Een onzichtbare draad Samen En toch apart. Terug naar Een nieuw begin. Anders Op weg In t Licht Eenzaam Een-Saam Samen-Een In Liefde Verbonden. Altijd . Dikke knuffel, Richarda

Gonny
Door

Gonny

op 31 Jan 2020

wat prachtig verwoord, ik ben er stil van........

Elly
Door

Elly

op 07 Feb 2020

Prachtig! Mag ik deze delen? Een vriendin is net haar moeder verloren.

carolien
Door

carolien

op 28 Jan 2020

Lieve Monique, Dank je wel voor je steunende en wijze woorden. Lief om te reageren op mijn zorgen en me nieuwe handvaten te geven om mee om te gaan is dit moeilijk proces. Liefs van Carolien

anja
Door

anja

op 29 Jan 2020

Dank je wel iedereen voor het delen van jullie succesverhalen. Ik gebruik alles wat goed gaat door de dag heen, of waar ik van geniet. Ik merk nu ik al deze momenten gebruikt met een steunzin, ik me heel dankbaar voelt. En erg enthousiast bent over deze cursus. Harte groet, Anja

Marie -Anne
Door

Marie -Anne

op 08 Feb 2020

Wouw , wat gebeurt er nu ? Ik oefen met de steunzin , vooral als ik op wandel ga word ik hier geweldig blij van . Successen erkennen , soms , . . . , even , . . . , ik merk dat ik hier heeeeeel moe van word . Spendeer dagelijks heel geboeid veel tijd aan de cursus , loop lessen vooruit , krijg hoofdpijn (herkenbaar) en mijn geest en aandacht wil wegkruipen , ogen toe , rust . Ik zeg nu de steunzin voor mezelf , omarm dit alles , word heel geëmotioneerd , verdrietig ... Ik ga even toegeven aan rust en focus op iets totaal anders . Het kost mij moeite om de cursus even los te laten .

Akke
Door

Akke

op 09 Feb 2020

Lieve Marie-Anne, Ik herken jou verhaal. Ik kan het mis hebben maar volgens mij ben je super gemotiveerd om deze cursus te volgen..en door enthousiasme te veel in één keer willen opnemen en helemaal als je heel gevoelig bent. Vergeet niet dat er heel veel met je gebeurd en dat moet je wel allemaal verwerken. Maar geef jezelf een pluim dat je al zoveel voelt en dat het al zo diep binnen komt, dat is fantastisch. Go with the flow en volg het tempo waar je je goed bij voelt, dat is wat ik zou doen en dat doe je nu ook al, super toch? Het goed voelen is je eigen innerlijke leiding die je wil vertellen dat je goed zit.

Akke
Door

Akke

op 09 Feb 2020

Met goed voelen bedoel ik als je ergens een fijn gevoel bij hebt en dat dat een bevestiging is van je innerlijke leiding dat je goed zit. Je brein kan je soms van alles wijsmaken..

Yolanda Calandt
Door

Yolanda Calandt

op 08 Feb 2020

Ik oefen met de steunzin en dat doet mij goed. Ik heb ooit in een yogaopleiding geleerd om mededogen met de medemens te hebben. En ik vind dat ik dat redelijk goed kan maar mededogen met jezelf hebben dat is toch nog een ander verhaal merk ik. Succesjes uitbuiten is ook iets wat niet in mij zit want je hoort bescheiden te zijn. Ik probeer mezelf in het zonnetje te zetten en dat doet mij goed. Ik merk wel dat er oude frustraties boven komen drijven die blijkbaar nog verwerkt en omarmd moeten worden. Dat komt vast omdat mijn brein tot rust komt en daar nu ruimte voor is. Het doet mij goed. Veel liefs en sterkte allemaal.

Akke
Door

Akke

op 09 Feb 2020

Vandaag kwamen vele gedachten naar mij toe waaien (bij windkracht 10 haha) toen ik met de steun zin en successen bezig was, zo mooi en zoveel. Ik wil het wel delen maar het is zoveel en ik vind het lastig om mijn gevoel in woorden om te zetten zonder dat het een te lang verhaal wordt. Fijne zondag!

Elly
Door

Elly

op 09 Feb 2020

Een succesvolle ervaring van jaren geleden n.l. In 2000 Maar ik vergeet deze nooit meer! Ik ging voor het eerst een ruimte huren ,buiten mijn huis,om mantra’s/meditatie te geven. Van te voren dacht ikhoeveel zangboeken zal ik maken? En ik dacht,,ach ik doe er gewoon 20! Ik wist wel van gedachtenkrachten etc. Maar hier niet over nagedacht! Wat schetst mijn verbazing ,er kwamen 20 mensen op mijn 1e mantra’s/meditatieavond! Echt kicken hoor ! Een paar jaar later moest ik weg hierna heb ook nooit meer zo’n prachtige ruimte kunnen huren! Met heel veel liefde kracht en grootsheid die het nog niet hebben mogen ervaren! Ik en het leven steunen jullie allemaal!!

Marie-Anne
Door

Marie-Anne

op 09 Feb 2020

Dankjewel lieve Akke voor je puike , rake reactie . Jouw zorg voor "mijn zijn" raakt me . Ben vandaag weer helemaal terug . Heb zojuist een canvas genomen en ben beginnen schilderen . Ik was dankbaar verrast toen er 2 elkaar koesterende figuren te voorschijn kwamen . Voor mij voelde het als mezelf omhelzen met alles wat is , .... , meteen ook een succeservaring . Dankbaar .

Akke
Door

Akke

op 09 Feb 2020

Dit vind ik nou weer van die wondertjes Marie Anne want ik heb ook een canvas schilderij gemaakt van wat jij beschreef, ik heb het de goddelijke omarming genoemd. Kon je maar een foto sturen van het schilderij.

Marie -Anne
Door

Marie -Anne

op 10 Feb 2020

Wouw Akke , mijn vertrouwen in het universum krijgt een boost . Hoe mooi , hoe stromend en verbindend kan het zijn . Mooi ook hoe ik met de steunzin het kleine stemmetje in mij kan omhelzen (is het wel goed genoeg) . Meteen hierna krijg ik weer contact met de perfectie van het gecreëerde , ik mag het bewonderen , het verhoogt mijn trilling . DANKBAAR

Akke
Door

Akke

op 10 Feb 2020

Wat een mooie woorden..zo voel ik het ook...het leven is zoveel groter..als je het maar wil zien..er tijd voor neemt..er op focust..de weerstand loslaat..dan kan het naar je toekomen..

Yolanda
Door

Yolanda

op 10 Feb 2020

Op mijn werk zit ik in de kunstcommissie. We hadden een bijeenkomst met alle collega's waarbij iedereen van de kunstcommissie moest vertellen waarom hij/zij de betreffende kunst had uitgekozen. Ik heb een leuk verhaal vertelt ( veel collega's durfden niet zelf te vertellen). En ik was trots op mijzelf.

barbara
Door

barbara

op 11 Feb 2020

wat een leuk succes Yolanda!

Danka Husken-Smit
Door

Danka Husken-Smit

op 20 Feb 2020

Wat mooi dat je jouw verhaal kon vertellen. Het is zo belangrijk jouw verlangen en keuzrs uit te drukken. Hierdoor maak je ze reëel..

Donn
Door

Donn

op 03 Jul 2020

Na maanden niets met deze cursus gedaan te hebben, weer opgepakt en de combinatie oefening geoefend. Heel sterk mijn energie stijging opgemerkt. Ik voelde ineens dat ik een compliment moest uitdelen aan de fietsenmaker, die mijn fiets meer had gerepareerd dan ik gevraagd had.

Reactie plaatsen