Page content

DE BESTE VERSIE – HARTSVERLANGENS

DE BESTE VERSIE – HARTSVERLANGENS

Deelpagina

Een belangrijk aspect van de cursus ‘Leef de beste versie van jezelf’ is de enorme extra inspiratie die kan ontstaan wanneer we onze ervaringen met elkaar delen. Deel daarom je ervaringen en lees die van anderen. Het heeft een magisch effect. Doe het vandaag nog!

Wat zijn hartsverlangens?

Een hartsverlangen kun je zien als het leven, of God, die aan de binnenkant van je hart klopt en roept: “Laat me eruit, zó wil ik me in jouw leven openbaren!” Je hartsverlangens zijn energierealiteiten in je die je laten proeven en genieten van wat je voorbestemd bent om te manifesteren buiten je.

Wanneer mensen over hun hartsverlangens beginnen te praten, zie je direct een vonk in hun ogen verschijnen. Het is alsof hun wezen oplicht en alsof hun leven een extra gloed krijgt. Dat is hét kenmerk van hartsverlangens. Ze zijn een directe ingang naar je innerlijke licht. Wanneer je dit innerlijke licht koestert, wanneer je er elke dag tijd en ruimte voor vrijmaakt, begint het voor iedereen zichtbaar te stralen.

Deel je hartsverlangen

Deel je hartsverlangens op deze deelpagina en lees en lees mee met de ervaringen van anderen, zodat we van elkaar kunnen leren.

 

 

 

Wanneer je niet via Facebook wilt delen kun je helemaal onderaan de pagina, onder alle andere berichten, een reactie achterlaten.

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?
Vul dan je naam en e-mail in en ontvang onze nieuwsbrief met GRATIS nieuwe video's, tips, info en aanbiedingen
Wij hebben ook een hekel aan spam
Laat een bericht achter

Comment Section

153 reacties op “DE BESTE VERSIE – HARTSVERLANGENS


Door Nura op 1 januari 2020

Graag zet ik met behulp van deze cursus praktische stappen om uitdrukking te dúrven geven aan wie ik werkelijk Ben. Hartelijk Dank voor deze mogelijkheid!


Door Henk op 10 januari 2020

En wat heb je daarbij voor ogen Nura, wie ben jij dan werkelijk?


Door Hendrika op 9 januari 2020

Vertrouwen krijgen in anderen was het eerste wat in mij opkwam. AU dacht ik daarna, er zit dus nog aardig wat werk voor mij, daar heb ik wel vertrouwen in..


Door Arlo op 9 januari 2020

Wat mooi om te lezen Hendrika dat je al gelijk vertrouwen naar jezelf hebt uitgesproken! Het gaat je lukken, daar heb ik vertrouwen in☺


Door Hendrika op 9 januari 2020

Wat liefff


Door Suus op 9 januari 2020

Toen ik de video van Henk hoorde, dacht ik, volgens mij heb ik niet echt een hartsverlangen. Maar toen ik er later bij stil ging staan, kwam eigenlijk gelijk de gedachte in me op dat ik een wil zijn met de natuur, een met het leven, een met de schepping. Soort van terug naar het oerzijn ofzo. Ik moet dan ook denken aan Indianen of Aboriginals, die zo verbonden zijn met de aarde, de natuur. Een zijn met mezelf, mijn hogere Zelf, mijn diepere Zelf. Dat ervaren… En als dat beetje bij beetje lukt, daarmee ook anderen inspireren die dezelfde behoefte voelen. Ik ben vanaf mijn jeugd, in mijn opvoeding daar juist ver vanaf geraakt. Ben er al lang mee bezig om er steeds dichterbij te komen. Dus ook echt op mezelf, mijn ware aard, mijn ware natuur gaan vertrouwen. Mijn intuitie kunnen voelen en volgen. Ook vegetarisch en biologisch eten en hetzelf verbouwen is wat me fijn lijkt. Minder opgaan in de ratrace van het leven. Mijn eigen tempo mogen en kunnen volgen. In de flow zijn met het leven.
Er kwam dus vanalles naar boven 🙂
Ben benieuwd naar jullie verlangens….


Door Jacqueline op 9 januari 2020

Mooi Suus, mezelf verbonden voelen met de natuur en schepping zoals jij beschrijft was bij mij ook een van de eerste verlangens die bovenkwam. Dank voor het delen!


Door Pauline op 10 januari 2020

Wat een mooi hartsverlangen Suus en wat jammer dat je daar in je jeugd vanaf geraakt bent, zo’n belangrijk deel eigenlijk maar des te mooier dat je nu op deze manier het terug kan vinden. Ik weet zeker dat het leven jou steunt precies zoals je bent in al je grootsheid en kracht tijdens deze zoektocht!


Door Jacqueline op 9 januari 2020

Mijn grootste hartsverlangen is verbonden zijn met mijzelf, leven vanuit voelen en minder denken, om vandaaruit mij echt te kunnen verbinden met de aarde, de natuur, de mensen om mij heen. Een kindsverlangen was vrij durven dansen, zingen en spelen.
Ik maak op de eerste dag van het nieuwe jaar altijd een krachtkaart, getekend of als collage, waarmee ik mijn wens/verlangen verbeeldt. Dit jaar is dat het bovenstaande verlangen en ik voel al een verschuiving nu ik dagelijks oefen met de steunzin. Ik omarm mezelf af en toe teder als ik de steunzin voor mijzelf uitspreek, het maakt dat ik me zachter voel worden. Dankbaar dat ik mee doe met deze cursus.


Door Suus op 9 januari 2020

Dankjewel voor je reactie Jaqueline! Is leuk om dit met elkaar te delen. En jouw verlangen is ook heel herkenbaar voor mij. Lekker vrij kunnen zijn inderdaad en minder in je hoofd zitten… Dikke knuffel erbij van mij, naast je eigen knuffel 😉


Door Marion op 9 januari 2020

Eerlijk gezegd vind ik dit niet een fijne opdracht. Zit al 8 jaar thuis ivm chronische vermoeidheid/uitputting met bijkomende klachten. Ben slechter dan toen. Heb de afgelopen jaren al veel gedaan ook tav mindset. Steeds maar weer proberen en ergens voor gaan en dan geen resultaat. Ik word heel verdrietig als ik denk aan wat mijn hartsverlangen is, namelijk weer energie hebben. Ik wil niet weer teleurgesteld worden.


Door Tineke op 9 januari 2020

Dat kan ik me voorstellen Marion. Verdrietig en waarschijnlijk ook moedeloos.
Het leven, en Henk ook vast wel, en ik, en waarschijnlijk nog veel meer mensen houden van jou, precies zoals je bent. En Wij steunen jou onvoorwaardelijk, in al jou kracht en grootsheid.
Stel je voor, je hebt toegang tot alle energie van het leven, wat is dan jou hartsverlangen?


Door Marion op 9 januari 2020

Dank je wel Tineke voor je reactie en het doen van de steunzin. Het hielp mij al om te delen hoe ik mij voelde en dan zo n fijne reactie terug te krijgen is een cadeautje. Hoe bijzonder om steun En verbinding te krijgen van onbekenden.


Door Elly op 13 januari 2020

Hi Marion, het is lastig als ziek zijn je zo in beslag neemt. Ik kan me voorstellen dat je alleen maar gezondheid wil. Ik herken dat bij mijzelf ook. Maar ik probeer nu mijn ziekte als een te leren les te zien. Dat geeft al veel lucht. En mijn hartsverlangens liggen meer bij verbinding hebben met de bron in mij en met anderen. Daar kan ik makkelijker op focussen en blij van worden. Veel sterkte voor jou om dit mee te maken.


Door Annemiek S op 9 januari 2020

Dit was voor mij een moeilijke oefening. In eerste instantie kon ik echt niet bij het gevoel komen wat mijn hartsverlangens zijn. Ik werd een beetje paniekerig en dacht dat ik niet normaal was. Ben toen maar naar de deelpagina gegaan om te lezen wat anderen voor hartsverlangens hebben. Ja toen ik jullie reacties las begreep ik het en wist ik meteen mijn verlangen is om me te kunnen uitdrukken en diepe kontakten te kunnen aangaan. Ik denk altijd dat mensen mij niet accepteren en hou dan maar mijn mond. Mijn hartverlangen is dus eigenlijk verbinding aangaan.nu ik aan het schrijven ben wordt het helemaal duidelijk. Ja verbinding met de mensen maar ook met de natuur en de dieren. Ik heb niemand om samen hierover te kunnen praten, zit nl in zuid afrika heel ver weg van iedereen, wat fijn dat deze deelpagina’s er is kan ik toch delen. Dank jullie allemaal voor jullie reacties.


Door Nancy op 10 januari 2020

Ik sluit mij aan Marion bij de reactie van Tineke en vind je super om dit te delen met ons . Ik herken hier ook stukken van me zelf in dank je wel hiervoor.


Door Marianne Westra op 12 januari 2020

Hoi Annmiek, daar herken ik mij in. Hoewel het de laatste jaren al wel verbeterd is. Toch mag ik me nog meer laten horen. Ik was nog steeds niet goed in feedback geven, dus dat wil ik ook veranderen. Ook wil ik graag een goede verbinding met andere mensen en de natuur en dieren.


Door Judith op 13 januari 2020

Je hartsverlangen kent geen afstand en tijd. Mooi dat je bij je verlangen ‘verbinding’ bent gekomen


Door Judith op 13 januari 2020

Dit is een reactie op het bericht van Annemiek S van 9 januari:)


Door Gerrie op 9 januari 2020

Geweldig Annemiek dat je ‘van zover weg’ mee doet… bijzonder dat internet toch:)… en dat ik me zo verbonden met je voel: echt dichtbij :)!!!
Over mezelf en mijn hartsverlangen:
Ik heb al (bijna) mijn hele leven het hartsverlangen om “Liefde te Zijn”…. de laatste jaren vraag ik me af of mijn hartsverlangen wel klopt: er is zoooooo veel te leren, te voelen, te geven, goed te doen… dat “lukt” me veel te weinig … dus klopt het dan wel?? of heb ik “te groots” gekozen? maar het blijft en blijft maar in mezelf steeds weer opkomen. Dus????


Door Annemiek S op 9 januari 2020

Hi Gerrie. Dank je wel voor je reactie. Ja wat fijn dat internet hè, we zijn gewoon heel dicht bij elkaar. Wat jouw hartsverlangen betreft ” liefde zijn” ik herken dat wel , misschien moeten we die liefde veel kleiner zien, het kan soms In hele kleine dingen zitten. Zoals in jouw lieve antwoord op mijn bericht, het voelde zo warm voor mij dat je schreef dat je je zo verbonden voelt, dat is toch liefde.


Door Gerrie op 13 januari 2020

Precies!! Dat was/is liefde. Wat fijn Annemiek dat je dat zover weg 🙂 zo duidelijk kan voelen!!!!


Door joke op 12 januari 2020

Dag Gerrie en alle anderen die hebben geschreven. Wat bijzonder om dit zo te kunnen delen.
Gerrie ik herken jouw hartsverlangen om Liefde te zijn. het is het verlangen om dat wat je in wezen bent ook tot uitdrukking te brengen. Maar dan komt ons beoordelend duveltje uit het doosje. Daarom ben ik zo blij met de steunzin die Henk ons heeft gegeven. “In elke uitdrukkingsvorm ben je geliefd en wordt je onvoorwaardelijk gesteund”. Lieve groet.


Door Marianne Westra op 12 januari 2020

Wat leuk, we zitten allemaal zo’n beetje op dezelfde weg. Ons diepste hartsverlangen is liefde en dat willen we uitdrukken! Geweldig. Ik word heel blij van zulke mooie reacties.


Door Gerrie op 13 januari 2020

Dank je wel lieve Joke voor jouw reactie. Ja!!! Het raakte me intens dat Henk gisteren zei: “Je brengt het mooiste in jezelf, de hemel, op aarde!” En dat is helemaal precies wat ik verlang!!!!!!


Door Gerrie op 18 januari 2020

Fijn zo een dag waarin je de tijd hebt (o.a.) om wat langer en/of intenser bij de reacties van elkaar stil te staan en die met je hart te bezien en te ontvangen. Dank je Joke voor je waarde-volle reactie!! Liefs, Gerrie


Door Kim op 9 januari 2020

Lieve allen,
Ik lees veel herkenning in wat jullie hier schrijven. Verbinden en verbondenheid ervaren in zowel horizontale als verticale richting, uit de ratrace, natuur inspireren, maar ook rust en ruimte om met mezelf te blijven verbinden. Deze oefening heb ik niet als moeilijk ervaren, maar heeft heel veel emoties naar de oppervlakte gebracht. Het deed pijn te merken dat ik mijn hartsverlangens geen ruimte geef. Als alleenstaande mama is daar vaak niet veel ruimte voor. De afgelopen dagen gingen de oefeningen heel goed en had ik er veel plezier in. Sinds gisteren is het moeilijker en moet ik me heel hard concentreren om de steunzin niet te vergeten. Heeft te maken met stevige opdrachten die ik voorgeschoteld krijg door mijn puberdochter. Dank je dat ik dit met jullie kan delen. Lieve groeten.


Door Judith op 13 januari 2020

Lieve Kim, ben wat aan het lezen op deelpagina en wat bij me opkomt bij het lezen van je verhaal dat je het wat moeilijker vindt om met de opdrachten bezig te zijn door de ‘stevige opdrachten’‘ van je dochter Is misschien wel dit te zien als liefdes lessen in al aspecten. Dat je mild mag zijn voor jezelf en jezelf toestaat en steunt dat je eventjes wat minder focus hebt op de cursus. Juist in dat wat moeite geeft zit tegelijkertijd jouw licht. En je bent je er bewust van, dat is lijkt me een succes. Ik ken je niet en toch wil ik zeggen , je doet het hartstikke goed!!


Door Anne op 10 januari 2020

Mooi & inspirerend om al hetgeen wat jullie delen te lezen. Mijn hartsverlangen is moeitelozer te leven, mezelf niet zo serieus te nemen, tevreden te zijn met wie ik ben & wat ik heb. Kortom: meer lichtheid & liefde in m’n leven te ervaren. Heerlijk!


Door Henk Fransen op 10 januari 2020

Mooi Anne, de schoonheid va eenvoud


Door Emilia op 17 januari 2020

Hi, Anne, je woorden raken diep in mijn hartsverlangen, dank voor het delen! Ik voelde lichtheid en tevredenheid in ” mijn plek “


Door Pauline op 10 januari 2020

Mijn primitieve brein blokkeert momenteel mijn hartsverlangens. Er lijkt sinds gisteren een duveltje op mijn schouder te zitten die iedere positieve gedachte belachelijk maakt en zegt het heeft toch geen zin, gaat niet gebeuren, kijk naar je situatie, zinloos.. ik vecht ertegen en zeg de steunzin hardop, doe echt zo mijn best en geniet wel van alle ervaringen van anderen want wat is dit een bundeling van liefde.


Door Astrid op 10 januari 2020

Hoi Paulien, je hebt duidelijk omschreven wat er gebeurt met je. Dat is een mooie bewustwording. Je ziet/voelt het.
Misschien kun je deze situatie verzachten met de steunzin. Probeer voor het woord vechten een ander woord te verzinnen wat positief is. Bijv. Omarmen of iets wat bij jou past. Of maak van het duveltje een engeltje. Die engel praat een andere taal en is veel zachter. Stapje voor stapje en dan lukt het, zeker weten. Een fijne dag toegewenst. Liefs Astrid


Door pauline op 10 januari 2020

Ja misschien zou ik dat beter kunnen doen, dat duveltje omarmen en zeggen ik steun jou precies zoals je bent maar dat lukt me gewoon niet, kan het wel zeggen maar voel dat niet van binnen.. ik vind dat momenteel echt een lastig stuk waar ik in zit. Verstandelijk begrijp ik hoe het werkt en wat zou moeten gebeuren maar ik voel het niet. Misschien is het gewoon wat veel allemaal nu, ziek zijn, bezig zijn met de ehbk en dit programma maar ik waardeer heel erg je reactie, dankjewel daarvoor Astrid en ik wens jou een mooie dag vandaag.


Door Dymph op 13 januari 2020

Hi Pauline, misschien mosterd na de maaltijd.. wanneer je het duveltje ziet als een beschermengeltje die je wil behoeden voor pijn, verdriet, teleurstelling enz. dan is het misschien gemakkelijker om te ervaren dat ook dit gesteund kan worden. Fijne dag


Door Judith op 10 januari 2020

Lieve Pauline, wees zacht en mild naar jezelf. Kijk of dat lukt. Je doet het hartstikke goed, stap voor stap. En wat er al geschreven is, omarm jezelf in dit gevoel dat er nu op dit moment is. Alles verandert, ook dit gaat voorbij. Dat helpt mij als het tegen zit of niet snel genoeg gaat of anders dan ik wil. Het maakt het hart van binnen wat zachter. Ik steun je in al je kracht en grootsheid.


Door Gerke Geerlings op 11 januari 2020

Pauline, wat fijn en goed dat je dit deelt. Sinds 2 dagen voel ik me moedeloos van al de gedachten. Vannacht wakker van wanhoop het ooit te redden. Wil alleen mee met de flow. Dank voor je woorden, beetje hoop terug voor verder gaan.


Door Annemiek S op 10 januari 2020

Henk ik ben een beetje in de war met verlangen of hartsverlangen. Hartsverlangen lijkt voor mij van veel dieper te komen en verlangen meer van wat ik wil. Ik had n.l. gisteren een lijst gemaakt van wat ik zou willen en waar ik naar verlangde dat was niet zo moeilijk maar dat waren allemaal dingen die ik voor mijzelf wilde. Later begreep ik dat hartsverlangen meer naar buiten gericht is naar de wereld dus van mij af wat ik wil manifesteren of wil schenken, is het dit. Want toen ik vanochtend weer naar de video keek en uitgenodigd werd om een moodboards te maken dacht ik toch weer aan verlangens die ik wil hebben. Bv vriendschap,aandacht, liefde krijgen, gezondheid etc. ?? Mijn hartsverlangen bv verbinding is zo moeilijk om plaatjes van te vinden denk ik. Het is moeilijk om nog meer hartsverlangens te voelen. Ik ga er maar weer mee aan de slag, ik wil net even zeker weten of ik me nu richt op de juiste verlangens, naar mij toe of van mij af of misschien allebei?


Door Hetty op 10 januari 2020

Hi Annemiek ik herken dit ook wat je schrijft. Ik ben benieuwd of Henk dit kan verduidelijken en op zijn geheel Henkse wijze die ik overigens als heel prettig ervaar?
Succes Annemiek


Door Henk Fransen op 10 januari 2020

Elk verlangen is goed


Door Astrid op 10 januari 2020

Mijn hartsverlangen is om me over te geven aan het Universum. Het vertrouwen te hebben dat het leven zich aan mij ontvouwd precies zoals het voor mij bedoeld is.
Nu ik het zo opschrijf voel ik emotie omdat het klopt. En ook wat angstig om de controle los te laten. Hoe ik dat mag doen, nog geen idee maar daarom wil ik in het vertrouwen zitten.


Door Agata op 10 januari 2020

Lieve allen, was gisteren heel de dag op de achtergrond met het hartsverlangen bezig…Nu werk ik individueel met mensen met Body Stress Release (BSR) (sinds 2 jaar in Polen). In mijn hart wil ik workshops gaan geven voor vrouwen in Polen om wat licht en liefde in hun levens te brengen. Ik ben Poolse dus ik weet hoe het leven van de vrouwen hier eruitziet…
Ik weet ook hoe helend dat soort bijeenkomsten zijn. Dit is mijn hartsverlangen.
Maar er gebeurde er nog iets raars: er borrelde een gedachte op dat ik dood wil gaan omdat ik nieuwsgierig ben naar die ervaring en niet in dood als einde geloof… Raar hé, dat kan onmogelijk mijn hartsverlangen zijn, lijkt mij. Van andere kant ca. 31 jaar geleden heb ik een paar keer een poging ondernomen om er een einde aan te maken. Het leven was toen ondragelijk zwaar voor mij. Er is veel veranderd sinds die tijd: ik geniet nu echt van het leven in al zijn aspecten en heb diverse switches meegemaakt qua werk totdat ik bij BSR uitkwam wat mij iedere dag blij maakt! En nu ook verhuisd naar Polen. We leven nu onze droom in een prachtig houten huis op de heuvel midden in de natuur. Ik weet dat alles mogelijk is, als we ons vrij maken van de beperkingen van onze mind. Nou, lieve mensen, het is tof om samen deze mooie reis te maken. Enjoy!!!


Door Petra op 10 januari 2020

Mijn (harts)verlangen is om er te mogen zijn, precies zoals ik ben in al mijn (in essentie) grootsheid….
Als enig kind, niet gewenst, opgegroeid met ge- en verboden en later de liefde/verbinding zoekend bij mannen, wat altijd eindigde in veel verdriet.
Toch de zin voor het Leven gevonden in de Oude Wijsheid, waardoor ik maar niet tegen een boom ben gereden en weet dat het/mijn leven de mogelijkheid biedt om te evolueren in al haar Wijsheid en Liefde. Ik WEET het in theorie. Mijn boekenkast staat vol! Van de veda’s via de oude Grieken, de gnosis t/m de huidige esoterie, maar… hoe moeilijk is het om zonder het te kennen vanuit de Liefde te leven? Ik dank Henk voor de wijze waarop hij dat ons in de praktijk helpt brengen.
Ik wens jullie allen Licht op het Pad.


Door Annie op 12 januari 2020

Wat een herkenning ,Petra.
Ook ik heb een fietsenhok vol met bananendozen met alle wijze mensen. Telkens was het niet voldoende. Ik moest meer boeken van ander leraren.
Ik hem me te pletter geoefend, maar het was nooi goed.
Het gevoel bleef achterwege op het wereldse vlak.
Buiten mijn lichaam en verstandelijke inzichten waren er genoeg,ook voor problemen van anderen in kaart te brenge. Dat koste me geen enkele moete en heb ik even geen hoofdpijn.
Met deze cursus is het lekker dicht bij huis en praktisch.
En de verlangens zijn zoveel ,ik wil alles wat er te doen,zien is in deze wereld.
En mijn hartsverlangen ? Dan weet eik het echt niet.
Steeds oefenen envooral de mini oefenin brengt me zoveel dichter bij mijn gevoel en tranen kunnen nu pas stromen!
Wat fijn dat het ook zacht mag zijn .
Heel mooi en inspirerend jullie hartsverlangens te lezen en ook dat het graven is ,,
Ale lichtheid voor jullie allemaal.
Hartsverlangen voor nu is
Naar het N Br museum ,naar van Gogh!!!!!


Door Dewi op 10 januari 2020

Lieve allemaal. Wat dapper van jullie dat jullie je hartsverlangen en je weerstanden hebben opgeschreven. Ik heb jarenlang problemen met mijn darmen en huid en met kerst was er een explosie, waardoor ik moedeloos werd. Mijn verlangen is eenheid/heelheid met mezelf en mijn omgeving, het universum. Verbinding met anderen. Dat was met kerst en de dagen daarna ver te zoeken. Door deze cursus kon ik me verbinden: eerst met de ruimte om me heen, ik ging de dagelijkse voorwerpen anders bekijken, had met veel voorwerpen emotionele waarde die ik bewust ging ervaren. Daarnaast verbond ik me ook met jullie ervaringen, het gaf me kracht om meer mijn lijf zo als die is te aanvaarden. Dank Henk dat je in deze periode met deze cursus in mijn leven kwam, dank aan iedereen die zich verbonden voelt op deze site. Ik wens iedereen plezier in het leven.


Door Judith op 10 januari 2020

Ha Dewi, fijn dat de cursus je helpt en ondersteunt. Het is niet voor niks op je pad gekomen geloof ik. Ik wil je op afstand en toch verbonden steunen in al je kracht en grootsheid. Jij en alles wat er gebeurt is goed en om van te houden, precies zoals het is.


Door Judith op 10 januari 2020

Wat een rijkdom en overvloed voel ik bij het lezen van alle berichten. Veel herkenning.
Mijn hartsverlangen is in liefdevolle verbinding leven met mezelf, anderen, natuur, de schepping. Dat ik liefdesgeschiedenis mag schrijven. Liefde leven en liefde geven. Dan is er als vanzelf lichtHeid, humor, speelsheid en wijsheid. Ik zie steeds duidelijker en ervaar dat ook dat mijn eigen pad en moeite in dit leven precies datgene is wat ik te bieden/geven heb. Dichtbij huis, dicht bij mijn eigen hart. Dit maakt me blij en stemt me zo mild over mijn hobbelige pad. Ik voel ook grote dankbaarheid voor deze cursus. De steun en verhalen van iedereen. Het voedt en inspireert en dank Henk voor je enorme passie en enthousiasme. Het spat uit je ogen en komt direct binnen.


Door Joke Staring Mellendijk op 10 januari 2020

Judith ik sluit me helemaal aan bij jou verhaal, Mezelf bewust worden van al wat is en hoe ik handel en dan kijken wat het oplevert . Waarnemen, accepteren en alles liefhebben….. wat een mooi verlangen, een nieuw beginnen naar leven vanuit onvoorwaardelijke liefde.


Door Carolien Wischmeijer op 10 januari 2020

Het lezen van de verhalen maakt dat ik ruimte kan nemen om ook te delen. Dank jullie wel.
Mijn hartsverlangen is om het trillingsniveau op deze aarde te verhogen. Dat is waar mijn hart voor klopt en dat is waarom ik gekomen ben in dit lichaam. Ik laat de lichtkracht in mijzelf groeien. Dat is waar mijn proces nu over gaat. De invulling van mijn hartsverlangen ontstaat. Ik vertrouw volledig op de wijsheid van de schepping waar ik mee verbonden ben. Ik houd van mijn aanwezigheid, precies zoals het is en ik ondersteun mijn aanwezigheid onvoorwaardelijk in al z’n kracht en grootsheid.


Door Annemiek S op 11 januari 2020

Mooi Carolien al deze positieve verhalen houdt my in de flow.


Door Irina op 10 januari 2020

Dankjulliewel voor het delen van al jullie prachtige verhalen, het emotioneert mij om de pagina af te lezen. Wat Carolien zo mooi zegt, dat creeert ruimte om ook te delen! Het geeft mij hoop en steun om te merken dat er zoveel mensen zijn die dezelfde verlangen delen, alleen dit al laat mij meer verbonden voelen met jullie allemaal. Ik merk dat ik het nog lastig vind om echt een hartsverlangen te voelen, misschien maakt mijn hoofd dit te groot: het voelt als iets waarbij ik een sprankeling “moet” hebben. Ik heb het idee dat ik eerst dichterbij mezelf moet komen om te kunnen weten waarvoor ik hier op aarde ben. Een heel sterk verlangen wel naar het ervaren van de eenheid en contact met alles in plaats van slechts er over lezen, en ook om levens te verrijken (van mens/dier). In essentie gaat dit beiden over verbinding. Ik laat het idee van één hartsverlangen “moeten” vinden los, accepteer dat ik dat nu niet zo duidelijk voel en focus mij op de verlangens die ik wel voel. Prachtige verlangens al en fijn om mooie plaatjes bij te zoeken!


Door Judith op 10 januari 2020

prachtig verlangen toch!!!


Door Henk Fransen op 10 januari 2020

Je schrijft: … Een heel sterk verlangen wel naar het ervaren van de eenheid en contact met alles… dat klinkt en voelt voor mij alsof je het al gevonden hebt.


Door Yris op 10 januari 2020

Gisteravond laat nog met de oefening bezig geweest over hartsverlangen. Verbinding is het grootste verlangen, met mezelf, met het leven, , verbinding tussen hemel en aarde.
Bij het verlangen als kind, ervaarde ik verdriet en tranen bij veiligheid en echte liefde ontvangen. Ergens voel ik me nog steeds een niet gezien kind die verlangt naar veiligheid, liefde en warmte, omhulling en écht contact. Door dit allemaal te voelen, komt er veel meer rust in mij en acceptatie van wat er is.Kom hierdoor steeds dichter bij mezelf. Het voelt ook heel fijn om dit te delen. Ook voel ik liefde en steun uitgaan naar allen die het niet gemakkelijk hebben met hun ziek zijn. Ik steun jullie onvoorwaardelijk in jullie kracht en grootsheid.


Door Marion op 10 januari 2020

Dank je wel Yris voor je kwetsbaarheid en je steun. Ik voel de verbinding en steun jou ook onvoorwaardelijk in je kracht en grootsheid. 🙂


Door Yris op 13 januari 2020

Dank je Marion.


Door Gerrie op 10 januari 2020

Ontroerend mooi: in elk verhaal voel ik verlangen naar verbondenheid… zo sterk, dat ik kan voelen dat die verbondenheid AL-TIJD IS… zo sterk ook in mijzelf…dat ik het voel in mijn lijf, in mijn hart…. dan wordt alleen AL-EEN! DANK AL-lemaal!!


Door Ferdi op 10 januari 2020

Ik heb er een aantal dagen over gedaan om mijn hartsverlangen te kunnen benoemen. Er waren ontzettend veel losse flodders die ergens wel met elkaar verbonden stonden, maar ik kon ze nog niet bestempelen als hartsverlangens. Gevoelsmatig zat er nog iets boven. Vandaag realiseerde ik me wat dat is. Iets wat me al jarenlang bezig houdt. Een verlangen waar ik gepassioneerd over ben en waar ik met veel plezier over praat met anderen.

Groei.
Groeien in mijn rol als echtgenoot.
Groeien in mijn rol als vader.
Gezond groeien met ons bedrijf.
Groei in de vorm van het vinden van innerlijke rust.
In het accepteren van anderen.
In het accepteren van het leven.
Groeien en leren als mens.

Ik hou van mijn groei, precies zoals het is.
En ik steun mijn groei onvoorwaardelijk
In al zijn kracht en grootsheid.

Ik lees veel verschillende verhalen op de deelpagina’s en ik wil iedereen ontzettend bedanken voor hun openheid. Ontzettend moedig om te delen wat er speelt!


Door pauline op 11 januari 2020

Wat prachtig Ferdi jouw hartsverlangen en mooi hoe veelomvattend dat is, groei.. het leven steunt jou precies zoals je bent in al je grootsheid en kracht op je zoektocht naar groei.


Door Ferdi op 11 januari 2020

Dankjewel Pauline! Je reactie doet me goed!


Door Henk Fransen op 11 januari 2020

Kippenvel Ferdi, het voelt als een schot in de roos, de roos van jouw hart. Dank voor het delen.


Door Ferdi op 11 januari 2020

Ontzettend bedank Henk! Wat een geweldige inzichten weet je over te brengen via video nota bene.

Zodra ik de tijd neem, mezelf concentreer in rust en de steunzin uitspreek wat betreft groei, zoals hierboven beschreven, begint het me te suizen. Ik voel de energie zich een weg banen tussen mijn oren, door mijn lijf heen, naar mijn bovenbenen en voeten. Erg wonderlijk om te ervaren en voor mij bevestiging dat het mijn werkelijke hartsverlangen is.


Door Judith op 11 januari 2020

Ferdi, mooi om te lezen hoe je proces is verlopen om tot een werkelijk antwoord te komen. Groei omvat alles volgens mij daarom vind ik het ook zo mooi en inspirerend geloof ik. Ik steun je verlangen in al zijn grootsheid en kracht


Door Ferdi op 11 januari 2020

Dankjewel Judith. Ik zie veel hartsverlangens die te maken hebben met een betere wereld en het helpen van anderen. Soms vond ik mijn hartsverlangen wat egocentrisch en erg op mezelf gericht, maar ik geloof sterk dat het dagelijks werken aan persoonlijke groei ten goede komt van omgeving. Een beter milieu begint bij jezelf.


Door Judith op 11 januari 2020

Helemaal mee eens. Als je bij je eigen hart begint kan daar toch alleen maar iets moois uit voortkomen…..


Door Irene van der Hulst op 10 januari 2020

Lieve allemaal,
Hele mooie en herkenbare verlangens. Dank daarvoor. Mijn grootste verlangen is om in verbinding te staan met mijn eigen hart dwz. (en minder aan het hoofd.ha ha) De tijd nemen om liefde en aandacht te geven aan wat ik voel en daarbij te vertrouwen op mijn eigen goddelijke/ innerlijke wijsheid. Deze wijsheid komt altijd vanuit liefde en onvoorwaardelijkheid, zo mooi. Ik verlang ernaar om meer aandacht te geven aan deze stem en er meer op durf te vertrouwen. Ik denk dat als ik meer vanuit liefde voor mezelf kan leven ik ook anderen meer in het licht kan zetten. Een ander hartsverlangen is om meer te wandelen, fietsen enz. in de natuur. Daar word ik ontzettend blij en levendig van.
Henk ik ben benieuwd naar je boodschap voor morgen. Ik vond deze van vandaag heel moe en ontroerend.


Door Henk Fransen op 11 januari 2020

Hoi Irene, het is eerste is echt een hartsverlangen: onvoorwaardelijke zelfliefde. Bij het fietsen e.d. is het verlangen inderdaad ‘Blij en levendig zijn’. Mooie verlangens!


Door Anneke op 11 januari 2020

Lieve mensen!
Wat fijn om jullie reacties te kunnen lezen. En ook heel bemoedigend om te lezen dat niet iedereen even moeiteloos bij zijn verlangen kan komen. Bij mij komen er wel verlangens op. Ik wil graag doorgaan met het zentekenen. Nieuwe vormen ontdekken, workshops geven, kunst laten zien zodat mensen ervan kunnen genieten en dezelfde eerbied en verwondering kunnen voelen als ik. En dat geeft ook mijn verlangen naar verbondenheid weer. En om dat te kunnen manifesteren moet ik stappen ondernemen. Eerst vervelende dingen doen, waardoor ik het weer uitstel. Fysieke ruimte creëren, rotzooi opruimen enz. Waardoor ik het wéér uitstel… en geen steun thuis. Zoals Henk zegt: BEREN op de weg zien…..
Vandaag een mooie spreuk gekregen, die ik graag met jullie wil delen omdat het mij helpt om naar dat ‘hogere’ doel te komen, om de moed niet op te geven, om dingen aan te pakken, omdat jíj weet dat het jóu gelukkig maakt, en je verlangen op de achtergrond ruimte geeft
Poeh, toch een heel verhaal.
Hier is de spreuk:
Mastery is not measured by the number of terrible things you eliminate from your life, but by the numbers of times you eliminate calling them terrible.

Met de steunzin helpt het mij positiever te blijven. Lieve mensen, blijf delen, ik steun jullie en voel me gesteund. Dank!


Door Pauline op 11 januari 2020

Ik liep een beetje achter, was even stilgevallen of teruggevallen misschien zelfs wel. Vandaag bezig met mijn hartsverlangens opschrijven, dacht dat doe ik even, ik heb er zoveel maar dat viel nog tegen.. gezond worden op nr 1 maar dat is misschien niet haalbaar gezien de situatie, fitter worden dan, of schonere longen en meer lucht om actiever te kunnen zijn.. zo filter ik onbedoeld mijn hartsverlangen al weg voor het op papier staat bedacht ik me. Mijn 1 na grootste hartsverlangen is denk ik in 1 woord te vangen, harmonie.. in mijn relatie, mijn huis, met mijn dieren want als er harmonie is is er balans en moeiteloosheid en flow.. Straks de kerstspullen opruimen en dan eens plaatjes zoeken en knippen, de harmonie in beeld proberen te brengen.


Door Henk Fransen op 11 januari 2020

Raak Pauline, zo mooi om te lezen hoe je van ‘toestanden’ gaat (gezondheid, vitaliteit) naar essentie (harmonie).


Door Marijke op 11 januari 2020

Mijn gezondheid is mijn absolute hartsverlangen, voelt eigenlijk als zielsverlangen. Ik was bij de oedeemtherapeut en die zei: je buik is erg gezwollen, ja, dacht ik, als je er in prikt, ontplof ik… zo kwam de ommekeer. Ik zeg heel de dag tegen mijzelf: ik ben gezond…plus de steunzin. Als ik pijn in mijn rug heb… Nee hoor, niks daarvan, ik ben gezond plus steunzin en zie daar al een paar dagen verdwijnt meteen mijn pijn in mijn rug.Vandaag is opeens mijn buik gehalveerd, ik kan er weer overheen kijken. Ik kan me erg vinden in beelden koppelen aan de woorden, maar ik teken ze zelf energetisch, dat is tenslotte mijn eigen energie. Wat zich ook manifesteert in mijn lijf als ongemak, ik roep meteen Niks, hoor, dat heb ik niet, geen sprake van, ik ben gezond en steunzin natuurlijk, want daarna voltrekt het wonder zich..


Door Anneke op 11 januari 2020

Lieve Marijke,
Wat mooi om van je te horen hoe je met fysiek ongemak omgaat. Ik ben heel benieuwd hoe je de steunzin formuleert wanneer je die hiervoor gebruikt. Het lukt mij nl. niet.


Door Marijke op 11 januari 2020

Lieve Anneke,
Als ik bijv. pijn in mijn rug heb ontvouwt de zin zich meteen: De kosmos houdt van mij zoals ik ben met mijn pijnlijke rug, het is goed; de kosmos( of het leven) steunt mij onvoorwaardelijk met de gezondheid van mijn lijf en nu vooral van mijn rug in al zijn kracht en grootsheid. Ik koester mijzelf daarna meteen, het is allemaal goed… Hoop dat je hier iets aan hebt? ik teken hierna de evenwichtstekening van het Yin en Yangtekenen dat ik gekozen heb om manlijk en vrouwelijk samen in evenwicht te hebben of te krijgen. Telkens ga ik met een kleur over dezelfde tekenbeweging heen.


Door Anneke op 11 januari 2020

Dank je Marijke.
Ik probeer het. Het werkt niet in flow. Ik ga fysiek achteruit. Terwijl ik zo graag vooruit wil zodat ik de reis van mijn leven kan maken. Voor elke stap voorwaarts krijg ik er fysiek twee terug.
Ik ga jouw versie zeker proberen!


Door Marijke op 12 januari 2020

Lieve Anneke, als ik jouw stukje lees, gaan er wat dingen door mij heen, die ik graag met je wil delen; je gaat fysiek achteruit, schrijf je, terwijl je zo graag vooruit wilt om de reis van je leven te maken? hoe ziet die reis er voor jou uit? en misschien moet je eerst tevreden zijn en accepteren dat je lijf er “ogenschijnlijk” op achteruit gaat. Volgens mij is achteruitgang ook vooruitgang, misschien even anders leren kijken? lieve groet, marijke


Door Arlo op 11 januari 2020

Lieve mensen, wat raakt het me om al jullie openhartige Hartsverlangens te lezen. Als ik ze lees zie ik de wereld mooier en mooier worden! Mijn hartsverlangen is de Verbinding met mezelf 100% herstellen en deze trouw blijven en van daaruit me te verbinden met de Bron, de mensen om me heen, de natuur en te leven vanuit dankbaarheid, liefde en vreugde. Wilde een groot vel karton kopen voor mijn visionboard kon echter niet kiezen tussen groen en roze, mn inituitie riep Koop ze allebei! Groen voor de natuur en roze voor mn zachte vrouwelijke kant. Ik merkte mijn blijdschap op en ook allemaal lieve en vrolijke reacties van mensen die kennelijk reageerden op mijn blijdschap, zo ontstaat een ketting van blijdschap:)


Door Henk Fransen op 11 januari 2020

:-))

Ik ben benieuwd naar je collages!


Door Anna de Kok op 11 januari 2020

Ik wil gewoon even zeggen dat ik zo blij ben met de cursus, zo blij met alle reacties, die mij ‘spiegelen’ om mijn hartsverlangen onder woorden te brengen. Ik voel de levens energie borrelen en bruisen in mezelf, een vitaliteit die ik lang niet gevoeld heb. Ik voel me hier zo dankbaar voor en met steunzin en succesboekje wordt mijn hartsverlangen ‘Leven van Binnenuit’ steeds helderder!
Dank aan allen


Door Henk Fransen op 11 januari 2020

Je dankbaarheid stroomt over Anna, je verrijkt mij ermee.


Door Gerrie op 11 januari 2020

Het woord ‘hartsverlangen’ in mij laten rond zoemen. Voor mijn gevoel komen al mijn verlangens voort uit één diep verlangen; in diepe verbinding met mijzelf zijn om te kunnen Zijn. Dat voelt als onmetelijke ruimte en vrijheid in mijn hart waardoor ik licht en liefde durf te delen en te ontvangen. Phoe wat een zinnen…


Door Henk Fransen op 11 januari 2020

Ja groots, en tegelijkertijd heerlijk het in al zijn dagelijkse uitingen te genieten.


Door Inge op 11 januari 2020

Prachtig hoe ieder bezig is met zijn eigen proces. Ik herken veel wat Astrid omschrijft. Mijn hartsverlangen is om volledig te vertouwen op mezelf vanuit mijn hart en te vertouwen op het universum dat hoe onbegrijpelijk of niet leuk soms ook, het is zoals het is en gaat zoals het gaat. En het uiteindelijk me weer een stapje verder brengt op mijn pad. Ook heb ik het verlangen om hierin mild te zijn voor mezelf. De vergelijking met een zwangerschap vind ik erg helpend. Dat was zo bijzonder om mn lieve ukkie te voelen ontwikkelen in mijn lichaam maar ook te merken dat ik in 9 mnd nodig had ter voorbereiding op het moederschap. Ik zaai in deze cursus het zaadje vertrouwen in mijn hart en visualiseer en voel dat dit verder in mijn gaat groeien. Wat aandacht geeft groeit dus heb er alle vertrouwen in en deze cursus en zeker ook de steunzin: ik hou van mezelf en het is goed zoals het is en ik steun mezelf in al mijn kracht en grootsheid is erg ondersteund. Namasté


Door Henk Fransen op 11 januari 2020

Hoi Inge, ik proef je vertrouwen in de woorden die je schrijft.


Door Annita op 11 januari 2020

Wat een prachtige reacties!
De mijne is ten opzichte van sommigen een stuk materialistischer: weer een eigen (gif)vrije woonplek nabij de natuur en weer een paardenmaatje (mijn beide paarden heb ik in nog geen 1,5 jaar tussentijd moeten laten inslapen). Echter is het diepere gevoel van hartsverlangen helemaal niet zo materialistisch als hij lijkt want toen ik een plaatje vond van mijn droomhuis (rust en in verbinding met de natuur wonen) en het zoeken hoe een bij mij passend paard zou voelen en eruit zou zien (bevestiging van dat ik goed ben zoals ik ben en over en weer onvoorwaardelijke liefde en een diep contact ervaren met een puur en dicht bij de bron levend wezen) voelde ik letterlijk mijn trilling omhoog gaan en vibreren. Ook al heb ik een geweldige man naast mij staan van wie ik veel houd, met een dier is het contact voor mij veel intenser omdat ze je tot hun goddelijke kern van wijsheid kunnen laten komen als je ze vertrouwen. Ik heb vanaf mijn geboorte pittige uitdagingen gehad, en nog steeds en hou me vast aan de uitspraak van Neale Walsh die aan de bron vraagt “why do I have to deal with so much darkness?”
And God said: “It depends on how much of a master you want to be. The higher level of mastery you call forth, the greater the challenges.” En inderdaad ben ik ook een perfectioniste die alles het beste wil doen, en dan leef je altijd in spanning zoals Henk het zo mooi uitlegt.

Henk ik vond je interview heel goed,wijs en krachtig overkomen en wat voel je ‘gegroeid’ sinds afgelopen maart. Daar heb ik veel respect voor. Ik wens dat ik dit aan het eind van dit jaar ook over mezelf kan denken.
liefs aan allen


Door Henk Fransen op 11 januari 2020

Hoi Annita, fijn te lezen dat paarden je her-verbinden met je Bron.


Door Antoinette op 12 januari 2020

Ook ik liep achter met de dagen, baalde hiervan, ging ervoor zitten en het lukte niet om me te concentreren omdat er van alles om me heen gebeurde. Ik hield mijn aandacht er niet bij. Waar ik begon met de gedachte, die collage maak ik even, pakte ik tijdschriften zoals de Nouveau, en kwam ik er snel achter dat daar helemaal niets in zat voor mij. Vervolgens pakte ik de Flow en meteen was het raak. natuur, tuin, planten, eenvoud. Genieten van een plant die mooi bloeit, bloemen iedere week, de hond die zich uitstrekt op zijn heerlijke schapenwollen vacht. Dan lees ik jullie input en twijfel aan mezelf, zo’n binnenkomende verhalen, en ik voel me klein worden.
Als kind was ik altijd buiten en bij de dieren. Mensen, dat was iets vreemds en iets waar ik altijd het gevoel had er iets mee te moeten, me te moeten bewijzen. De mens zie ik nog niet als natuur. Verbinding blijft voor mij een uitdaging en ik ontmoet veel verschillende mensen en culturen door mijn werk. Mijn harts verlangen is dicht bij mezelf te zijn en blijven. De natuur en dieren steunen mij daarin samen met Chi Neng Qi Gong.
De metamorfose met de zwangerschap is erg mooi Henk, bedankt daarvoor. Dat is ook natuur. Ik hou van de natuur precies zoals deze is. Ik steun de natuur in al haar kracht en grootsheid.


Door Colette op 12 januari 2020

Hallo allemaal, wat is het heerlijk en inspirerend om te lezen over al jullie hartsverlangens. Ik was er tot vanochtend zelf nog enorm mee aan het worstelen. Zoals ik zo vaak worstel met het leven. Ik ben geneigd het erg serieus te nemen. De lat voor mezelf lekker hoog te leggen en daardoor in de kramp te schieten, te piekeren, sociaal wenselijk gedrag te vertonen of me in mezelf terug te trekken. Toen ik vanochtend wakker werd wist ik opeens wat mijn hartsverlangen is: Lichtheid. Meer lichtheid ervaren, meer te stralen door speels en spontaan te zijn, ondeugend misschien wel. Vaker spelen, dansen, zingen , lachen kortom verliefd zijn op het leven. Dat wens ik mijzelf ! Terwijl ik dit schrijf voel ik het bruisen. Zo meteen nog wat mooie plaatjes zoeken en vanaf nu lichtvoetig door het leven gaan in al mijn kracht en grootsheid :-). Fijne dag allemaal X


Door Anneke op 12 januari 2020

Wow!
Wat een prachtige verwoording! Lichtheid, speels, verliefd en ondeugend. Ik herken hierin zóveel! Dank je


Door Dewi op 12 januari 2020

Heel mooi weergegeven met lichtheid, speelsheid, dansend en zingend. Eigenlijk zoals kinderen de wereld kunnen ervaren. Ik word vrolijk bij deze woorden. Dank je Colette


Door leen op 12 januari 2020

Het appèl ‘leef de beste versie van jezelf’ kwam binnen en trof me diep. Ik wist gewoon dat dit het was ondanks al mijn weerstanden tegen cursussen online. De hartverlangens brengen heel wat teweeg in mij bij het beluisteren en lezen van les 9 deze morgen…ik raakte achter op het schema en leer daarmee leven als perfectionist. Vandaag overtrof ik een andere weerstand nl naar de deelpagina gaan… ook dat maakt meer los in mij. Deze nacht werd ik wakker en overspoelde mij het enorme verdriet van mij alleen te voelen en dat sinds mensenheugenis. De pijn durven voelen van het afgescheiden zijn van de bron. Ik werd herinnerd aan zoveel situaties in mijn kindertijd. Als een rode draad in mijn leven heb ik zo mijn best gedaan om erbij te horen vanuit dit alleen zijn. De steunzin maakt de kritische stemmen in mij milder, de hardheid die zich in mij vormde t.a.v. mezelf verzacht, smelt. Er is zoiets dat vanuit mijn buik komt en roept ‘wees echt’ Je ware aard is Liefde en alles is Liefde. Liefde kent alle nuances en gradaties en mag groeien en bloeien. Als ik echt ben dan voel ik vreugde, verbondenheid. Daar ga ik voor! Dankjewel Henk en jullie allemaal die kiezen voor ‘de beste versie van jezelf!’


Door Henk Fransen op 12 januari 2020

Je schrijft: Deze nacht werd ik wakker en overspoelde mij het enorme verdriet van mij alleen te voelen en dat sinds mensenheugenis. De pijn durven voelen van het afgescheiden zijn van de bron. Ik werd herinnerd aan zoveel situaties in mijn kindertijd… Zo herkenbaar Leen! Heel erg bedankt voor het delen.


Door Yris op 13 januari 2020

Dank je Marion.


Door Yris op 13 januari 2020

Dank je Marion.Dank je Leen voor hetgeen je deelde. Het raakte mij diep. Herkenning. Mij werd ooit gezegd dat ik niet meer hoefde te zoeken naar mijn bron omdat ik er al contact mee heb. Dat herken ik ook in jouw woorden. Als je het zo mooi kan omschrijven, komt dat doordat je al contact met je bron hebt. Ook al voelen we ons vaak zo alleen. Oftewel all een.
Ik steun je in al je grootsheid.


Door Els op 12 januari 2020

Het is nu de 2e keer dat ik een reactie hebt getypt en er gaat iets fout bij het plaatsen waardoor ik nu opnieuw mijn ervaringen type… Ik voel irritatie en tegelijkertijd een lach op mijn gezicht. De steunzin
Het doet me goed jullie verlangens en reacties te lezen. Dat zorgt ervoor dat ik zelf ook naar mijn verlangens blijf kijken. Zo staan de verlangens van loslaten, flow, verbinding, vrijheid, lichtheid in mijn lijstje. De plaatjes die ik vind hebben hier raakvlak mee.
Door het verschil te lezen in de omstandigheden en essentie ben ik nog een keer ontvankelijk voor wat nu mijn diepste hartsverlangen is. En dan ineens komt creëren bovendrijven. Er zit zoveel in mijn hart wat er uit wil, ik wil dingen creëren om bij te dragen aan een betere wereld al van kinds af aan. Ik wil ook rust creëren en verbinding en meer. Het gaat stromen.
En dan komen ook nog even de perfectionist, control freak en liefdes junk om de hoe kijken: wat dan? Wat zullen andere vinden? STOP! Goed om ze nu te herkennen en te merken en voelen dat ze niet op kunnen tegen de energie die ik voel als ik me met mijn hartsverlangen verbind.


Door Judith op 12 januari 2020

Els, veel herkenning in je woorden. Mooie inzichten en mijn hart resoneert mee. Dank


Door Marijke T. op 12 januari 2020

Als eerste bij het opzeggen van de vraag kon ik alleen maar tranen produceren en kwam ik van mijn geboorte tot een jaar of 12 uit met antwoorden als: woorden kunnen geven aan mijn verdriet; blij kunnen zijn om te leven; me gelukkig te voelen met wie ik ben; uitdrukking te kunnen geven aan mezelf; gekoesterd te worden door mijn moeder en in de lucht te worden gegooid door mijn vader (als baby dan natuurlijk…..haha); dat ik geliefd wordt en leuk om mee te spelen; heel veel plezier hebben met mijn zusjes; een een mooie uitingsvorm vinden om aan de wereld te geven. Daarna na ongeveer 10 minuten was het op en als ik het over nu heb dan zou ik het nog niet weten en ik ben danook van plan om de hele dag de zin: “Wat zijn je diepste verlangens” door me heen te laten gaan en ben danook heel benieuwd waar ik op uitkom. Ik vind het geweldig hoe iedereen zijn gevoelens op papier kan verwoorden en het is een wondertje om dat te mogen meelezen.


Door Annie op 12 januari 2020

Ik weet het effe niet meer.
Het is me nu teveel.
Het vuur wordt aan mijn schenen gelegd en ik weet het niet .
Alleen de reactie, ik stop ermee en ojee, morgen weer een video en deze opdrachten heb ik nog lang niet af.Ik knijp er tussen uit nu.
Met het idee, dat ik weer een looser ben en niks voel.
Tot morgen


Door Petra op 12 januari 2020

Kop op Annie, ook die reactie mag er zijn!
Ik steun jou, onvoorwaardelijk in al jouw kracht en
grootsheid! Iedere dag, ieder moment draagt een nieuwe kans in zich. Wacht rustig af, ook jouw tijd komt. Denk aan de 9 maanden van Henk. Ik vind jou een kanjer dat je je zo aan ons laat zien.


Door Annie op 12 januari 2020

Dank je wel Petra voor je reactie.
Ik mag afwachten! Een nieuw woord.Het doet me goed dat er iemand geluisterd heeft en de moeite heeft genomen te.reageren , Het geeft me moed en steun.
Wat bedoel je met 9 maanden?


Door Marieke op 13 januari 2020

Ha Annie, heb je de video van vandaag, de 13e al gezien? “In blijde verwachting’. Het antwoord op je vraag.
En laat de moed niet zakken! Heel herkenbaar wat je zegt, over ‘een looser zijn’, maar het is niet de waarheid! Je ondermijnt je mooie zelf met al die negatieve oordelen. Kun je dat zien?


Door Annie op 13 januari 2020

Ja, nu snap ik het.
Wachten ia me niet met de peplepel ingegeven,
Het tegenovergestelde!
Werken studeren en je mond houden.niet zitten (lui).
Ik wil leren tid te nemen ,war rustiger de dingen doen en veeeel minder plannen die perse die dag ook uitgevoerd moeten worden.
Het mogen 33 tandjes minder zijn .
Dus “in blijde verwachting vertoeven” en wel 9! maanden. Lijkt me lang,ik heb geen kinderen,en tegelijkertijd kan ik het me toestaan als ik me een dikke buik voorstel.(dan word het geaccepteerd)
Dat wil ik me eigen maken !
Dak je wel, Marieke .
Nu, een dag na gisteren ,is de zwartheid witter geworden en kan ik me weer richten op de cursus met alle mooie oefeningen , die me blij maken.


Door Kim op 12 januari 2020

Henk,
je bonusvideo van vandaag heeft me diep geraakt! Het geeft al meteen een antwoord waarom manifesteren bij mij niet lukt. De mannelijke kant in mij is heel sterk ontwikkeld. Ben sinds een jaar op zoek naar mijn meer vrouwelijke kwaliteiten. Dus ben nog aan het zorgen voor een vruchtbare bodem. Dat dit pad voor me klaar ligt om bewandeld te worden blijkt uit het feit dat jouw bonusvideo en dit traject me nu toevallen. Die vrouwelijke, ontvangende pool wil ik zeker nog versterken in mijn collage. Dank je wel.


Door Henk Fransen op 12 januari 2020

Wat fijn om te horen Kim, het vrouwelijke is zo’n mooie kant!


Door Adriana op 12 januari 2020

Mijn hartsverlangen was altijd ervoor mensen te zijn als therapeut en ze een betere weg te bieden. Nu heb ik net je interview gezien Henk. Dit raakte mij zo bij de zin die je sprak dat je het moe was om ziekte te genezen. Je wilde ervoor zijn en nu zelfzorg toe past en deze training opgezet hebt als preventie. Wauw deze kwam binnen. Ik ben gestopt met mijn praktijk en ben gaan onderzoeken wie ik ben zonder werk. Wat zijn mijn verlangens. Waar wordt ik blij van. Dat was een gevecht het afgelopen jaar. Waarbij ik baarmoederkanker kreeg. Dit is gelukkig goed verlopen met behulp van jouw boeken en cd die ik al jaren geleden bij een lezing had aangeschaft. Nu de vraag dus wat is mijn verlangen? Er komt direct het woord zelfzorg op die met Henk zijn verhaal resoneerd. Goed voor mezelf zorgen als eerste stap en vertrouwen dat het leven me verder geeft in deze resonantie.


Door Ann op 12 januari 2020

Als ik zo het lijstje lees met antwoorden wensen de meesten dichter bij de ander te staan, helpen en luisteren naar elkaar. Oké belangrijk maar moet je niet eerst met jezelf in het reine komen. Ik zou heel graag mijn ziek zijn willen verbeteren of op zijn minst stabiliseren. Dus mijn grootste verlangen ligt binnen in mij. En dank zij deze cursus sta ik midden in de kring van mensen die ook werken aan beter zijn of worden. Die kracht die van jullie op mij afkomt verhoogt al mijn trilling en geeft me ’n boost. En ik zeg elke dag tegen mezelf : het is wat het is en het is goed zo. Daar ga ik voor. Warme knuffel aan allemaal.


Door Tineke op 12 januari 2020

Hallo Ann, precies wat je zegt: de kracht die van ieder afkomt verhoogt mijn trilling en geeft me een boost. ! Dat is de kracht van samen. Wanneer ik de oefeningen doe of de zinnen uitspreek stel ik me vaak voor dat ik met jullie allemaal samen ben en dat we in hetzelfde licht staan (en we zijn met meer dan 1.000 ! ) poeh hé!


Door Ann op 13 januari 2020

Danke Tineke, we zijn toch allemaal verbonden met elkaar en dat beseffen geeft ons die boost om er voor te gaan.


Door Judith op 12 januari 2020

In mijn zoektocht naar plaatjes voor mijn collage merkte ik gister dat ik langzaam in de greep kwam van mijn primitieve brein. Twijfel over de juiste plaatsjes kiezen, o ja en is dit nou wel mijn “echte ” verlangen, en in de vergelijking gaan. Tjongejonge. De lol en blijheid die ik had verdween langzaam en plots leek de collage hard werken te worden. Ik voelde mijn energie wegzakken. Verschillende keren de steunzin gezegd maar de vermoeidheid nam het over. Ik ben heel vroeg gaan slapen en werd vanmorgen wakker met een vermoeidheid in het kwadraat. Ik kon niet anders dan toegeven en mezelf steeds een douche geven met de steunzin. Want tja, ik had zoveel plannetjes voor de dag maar mijn lichaam zei ho.
Ik heb er aan toegegeven en wonderlijk, de weerstand begon te smelten.
S’ middags toen ik me ietsje beter voelde ben ik gaan luisteren nd nieuwe les en op de deelpagina gaan lezen. Ook ben ik gaan schrijven, over gisteravond. Waar ik achter kwam was dat ik middags oa een artikel had gelezen wat me blijkbaar onbewust geraakt had. Over een vrouw die net als ik borstkanker heeft gehad. Ze schrijft op een gegeven moment nadat de behandeling klaar is en ze al verschillende keren geprobeerd heeft haar “oude leven te vervolgen: ik zal afscheid moeten nemen van dat actieve, sociale deel van mijzelf dat van alles wil doen, bereiken enz. Wat blijft er dan nog over? Zij staat op een gegeven moment voor de spiegel en ziet haar geamputeerde borst en beseft heel intens, dit is het, dit is mijn waarheid, hier moet ik het mee doen. Niet meer en niet minder.
Dit stukje triggerde mij. Moe zijn, stilstaan, in bed liggen overdag was ook altijd mijn angst. Tel ik nog mee, doe ik er toe als ik minder doe? Dit werd dd vermoeidheid van gister aangewakkerd.
Ik heb geleerd, als ik het moeilijk heb moet ik juist delen, dan maak ik al verbinding. Hoezeer er ook iets aan de binnenkant trekt dat dit wil voorkomen en het liefste onder de rond wil duiken.
Dus deelde ik vanmiddag moeiteloos met mijn man wat er speelde en dat was zo fijn. Ik voelde het openen en gelijk weer stromen. En het bijzondere is, hoe paradoxaal ook, dat dit dus precies mijn hartsverlangen is. Ik leef in liefdevolle verbinding met mezelf en het leven.
Inmiddels heb ik veel meer aanvaard dat ik veranderd ben, en nog steeds.
Dat de borstkanker, het minder doen (het ergste scenario dat ik me kon voorstellen) me heel veel bewustzijn en wijsheid heeft gebracht en nog steeds. Ik heb ook geleerd hoezeer mijn innerlijke wereld constant aandacht en onderhoud nodig heeft. Daar draagt deze cursus en de bron van inspiratie van de verhalen van anderen enorm aan bij. Mijn leidraad is, wat wil ik, wat voelt goed voor mij en dan willen luisteren naar de antwoorden die me toe gefluisterd worden. Van dit proces houd ik zo!


Door Henk Fransen op 12 januari 2020

Je schrijft: ‘Mijn leidraad is, wat wil ik, wat voelt goed voor mij en dan willen luisteren naar de antwoorden die me toe gefluisterd worden. Van dit proces houd ik zo!’

Zo mooi!


Door Dymph op 13 januari 2020

Dank je voor het delen Judith. Ik herken veel. Vooral de groei door bewustwording, de veranderingen in leven en je prachtige leidraad. Dank je wel voor het delen


Door Petra op 12 januari 2020

Mijn hartsverlangen is: “ik heb moeiteloos gelukkige en gezonde gedachten, ik denk vitaal en levenslustig.”


Door Pauline op 13 januari 2020

Mijn hartsverlangen ‘meer harmonie in mijn leven’ kwam gisteren tot uiting, wow wat bijzonder.. in een huwelijk vol tegenstrijdigheden is dat wel een uitdaging, harmonie vinden maar gisteren, terwijl er bij mij eigenlijk al irritatie was besloot ik bewust anders te kijken en voelen over de situatie, het kostte me totaal geen moeite, het voelde heel natuurlijk en toen veranderde compleet de energie.
Het was zo mooi hoe zacht de energie was in de woonkamer, hoe we beiden ons gevoel konden uiten zonder oordeel en er geen ruzie ontstond, geeneens een druk gesprek maar gewoon een soort serene kalmte waarin alles wegvloeide en we daarna rustig samen door de middag gingen, dat klinkt heel normaal misschien voor velen maar in dit huishouden echt heel zeldzaam.


Door Ann op 13 januari 2020

Harmonie is een van de pijlers van het gelukkig leven, alsook welwillendheid en vergiffenis, zoals Confucius het ons voordeed. Goede moed Pauline, we leren en groeien elke dag opnieuw.


Door Henk Fransen op 13 januari 2020

Wow wat een succes Pauline! En dan te bedenken dat jij het in gang gezet hebt door je verandering in opstelling!


Door Karin op 13 januari 2020

Ik had helemaal geen tijdschtiften in huis en heb daarom een Mindmap gemaakt, heerlijk met kleurtjes en tekeningetjes en mezelf in het midden. Er kwamen 4 hartsverlangens naar voren *creativiteit…mijn handen gebruiken * harmonie, eenvoud, *verbinding, natuur, ancestors, Great spirit, * mensen, relaties, inspireren, genezen… ik denk dat ze met elkaar te maken hebben, en dat er een groot verlangen onder zit. Maar zover ben ik nog niet… alles op mijn eigen tempo…


Door pauline op 13 januari 2020

Mooi zeg, creativiteit is ook heel fijn als hartsverlangen daar kan zoveel moois uit vloeien, benieuwd wat er nog meer gaat stromen want zo te horen zit je in een goede flow..


Door Toosje op 13 januari 2020

hoi Allemaal
bedankt Henk voor deze challenge , ook ik vind het lastig om te delen. Als ik achter mijn laptop zit, komt er geen zin naar boven, dus laat ik het maar achterwege. Gisteren hoorde ik weer “the sound of silence” gezongen door de zanger van Disturbed en deze man haalt met zijn stem alles overhoop bij mij en stromen de tranen vanuit de diepte. Geholpen door de tekst , moest ik nu toch maar de stilte verbreken en ook mij laten horen. Heb op mijn buro , op dit moment, 3 foto’s voor collage : brandende kaarsjes in het midden , geflankeerd aan de rechter zijde door een foto van een vrouw die een man omhelst, aan de linker zijde een man die door het bos loopt met een vrouw op zijn rug. dus lieve mensen ik omarm jullie allemaal en lift mee op jullie verhalen met een brandend vuur in het midden.
ik wil het licht zijn en wil verbinden, maar vooral de verbinding met mijzelf versterken, dat ik wat makkelijker mijzelf kan uiten, niet zoveel nadenk,daarover ,of ik het wel goed zeg.


Door Henk Fransen op 13 januari 2020

Wat een mooie beelden heb jij voor je verlangens Toosje! Ik ben ook heel blij dat je woorden hebt gegeven aan de stilte in jou, want wat je schrijft raakt me in mijn hart. Ik wens je alle goeds!


Door Leo op 13 januari 2020

Altijd op zoek naar verbinding met anderen mensen en doordat ik op jonge leeftijd gezondheids problemen had was het moeilijk om echte mensen te zoeken die mij volwaardig aankeken en door mijn christelijke opvoeding speelde een schuldbesef een grote rol en straalde ik veel onzekerheid en boosheid naar de wereld uit.
Op 3 jarige leeftijd kreeg ik beenmerg ontsteking en ik overleefde dit net aan en de gevolgen daarvan zijn wel merkbaar maar ik voel mij niet meer beperkt in mijn zijn.
Door ontmoeting van veel mensen op buitenlandse reizen leerde ik daar mee om te gaan en werd ik bewust van hoe mensen in elkaar zitten.
later in de tijd het boek “Het Bewustzijn “van M Sickesz gelezen en daar ging de wereld voor mij open.
Na een heftige periode van scheiding en ziek zijn en het mee maken van een wonder waar ik van kanker genas en volgens arts door het oog van de naald ben gekropen en het een wonder was dat ik dit heb overleeft
Door middel van aandacht aan mijn voeding ben ik ex diabetes(1) patient en ben ik na volgen van zhineng cursus enorm opgeknapt.
Mijn vet werd na wipple operatie niet meer afgebroken in mijn darm en daar slikte ik 7 tabletten per dag om dit leefbaar te houden en na bezoek Osteopaat en volgen van zhineng slik ik nu nog maar 2 tabletten(enzymen) per dag.
mijn hoop is dat mijn lichaam regenereert en mogelijk dat ik geen tabletten meer nodig heb.
Ik ben ervan bewust dat er veel meer is om mij heen wat mij steunt en waar ik in geloof en maakt de wereld een stuk mooier.
Geloven in dat er een hoger iets is om mij heen heeft mij kracht gegeven, en haal de spanning uit je lijf en hou van jezelf is mijn motto.
Ik ben super enthousiast over deze vorm van eigen waarde die de cursus ondersteunt


Door Henk Fransen op 13 januari 2020

Ik voel diep respect voor het pad dat jij bent gegaan en gaat Leo (wat een mooie naam overigens!)


Door Anne-Wiek op 13 januari 2020

Hallo allemaal, ik lees hoezeer veel van onze verlangens met liefde en verbinding te maken hebben. Zowel het verlangen als het gemis lijken universeel. Bij mij kwamen steeds 3 verlangens naar boven en ik kon/kan niet goed kiezen. 1. ik leef het leven ten volle; 2. ik leef vanuit mijn hart en mijn ziel en 3. ik deel het leven en de liefde met mijn liefdespartner (die ik nog mag ontmoeten ;). En toen werd het toch één verlangen: ik leef het leven ten volle vanuit met hart en mijn ziel en ik deel het met de liefde van mijn leven. Wel groot natuurlijk…en moet ik het dan toch niet opsplitsen in de 3 deelaspecten? In de (nabije)toekomst wil ik graag als therapeut aan de slag/mijn praktijk opzetten. Dat is weer een verlangen van een hele andere orde. Welke mogelijk makkelijker voortkomt als ik leef vanuit mijn hart en ziel. Enfin, zo zijn mijn gedachtes. Als iemand er nog iets zinnigs over weet te zeggen, voel je welkom. Verder blijf ik wat langer hangen bij les 11, ik heb het idee dat ik die eerst goed mag neerzetten voor ik verder ga.
Het valt me trouwens op, zo ervaar ik, dat de steunzin goed helpt om mezelf nog krachtiger neer te zetten tov de ander, dus wat hoort bij mij en wat hoort bij ofwel waar staat de ander. Mooi. Nou, dank iedereen voor het delen en veel plezier met het vervolg. Warme groet, Anne-Wiek


Door Henk Fransen op 13 januari 2020

Goed bezig Anne-Wiek! Het is een proces en heeft zoals je schrijft ook wat tijd nodig om uit te kristalliseren. Zelf schaaf ik mijn hartsverlangens elke ochtend bij. Is toch het mooiste om de dag mee te beginnen!Door Karen op 15 januari 2020

Hoe ziet dat bijschaven van jouw hartsverlangens eruit Henk? Ik heb er geen beeld bij.


Door Annie op 13 januari 2020

Bij een zorginstelling tijdschriften gehaald .
Ik heb wel 100 plaatjes die me aanspraken ,vooral natuur creativiteit bewegen(alle vormrn en maten),reizen God en “Christen”dom,handvaardigheden .
Zoveel,grenzeloos.
En ik ben me nu toch moe!
Daaraan toegeven zou het eerste verlangen kunnen zijn, daar heb ik toch geen tijd voor.
Een ander verlangen is nu misschien, geen verlangen, alleen rustverlangen.
Dat is effe 180 graden draaien in mijn genen .
Een klus waar ik naar wil uisteren.


Door Henk Fransen op 13 januari 2020

Neem de tijd om die plaatjes uit te laten kristalliseren Annie… orden ze op thema en op volgorde van hoe ze je raken. Probeer ze ook zo ten opzichte van elkaar te leggen dat je voelt dat ze elkaar ondersteunen/versterken. Gooi er uiteindelijk ook gerust 80-90 weg en behoud de mooiste 10-20.


Door Gerrie op 13 januari 2020

Vandaag mijn dochter gevraagd wat haar hartsverlangen is… ze begon te stralen en gaf me er, helemaal spontaan, een heleboel ! Het werd een prachtig, intens gesprek… ik stroomde over van Liefde voor haar.. Op de terugweg naar huis me gerealiseerd, dat ik er naar verlang veel anderen over deze “cursus” te vertellen en ze deze vraag ga stellen….


Door Bart op 13 januari 2020

Mijn hartsverlangen is moeitelozer door het leven gaan, meer ‘easiness’ heb ik het genoemd, ik trek me bv. sommige dingen teveel aan waardoor ik er continu over loop na te denken en er gedachten door mijn hoofd gaan, slaap er soms slecht door, zou zo nu en dan mijn gedachten eens willen kunnen uitschakelen…


Door Annemiek S op 13 januari 2020

Wat een rijkdom al jullie verhalen. Het steunt mij om bij mijn hartewensen te komen.
Mijn hartewens is om mijn hart te openen, te zien en voelen wie ik werkelijk ben, verbinding met mensen om me heen, liefde geven en ontvangen. Nu ben ik een persoon die erg gesloten is en bang om mezelf te laten zien, of eigenlijk niet altijd echt weet wie ik zelf ben. Afgelopen zondag zat ik met mijn kopje koffie in gedachten verzonken toen mijn wekker afging voor mijn oefeningen . Ik schrok even wakker en ging kijken naar de positieve dingen het afgelopen uur, ik realiseerde me dat ik alleen maar met negatieve gedachten bezig was die gingen over bepaalde gebeurtenissen waar ik geen vrede mee kan vinden. Hè dacht ik bijmezelf hou hier toch eens mee op, stop hiermee. Ik ben de steunzin een paar keer gaan doen en plotseling kwam er een vloed van verdriet bij mij los, het kwam vanuit mijn tenen wel een uur lang. Tussen mijn tranen door zag ik dat ik nog steeds probeer te pleasen, dingen doe om gewaardeerd te worden niet van mijzelf hou. Toen zag ik hoe waanzinnig ik eigenlijk nog steeds bezig ben, een stemmetje in mij zei “het hoeft helemaal niet Annemiek, je bent goed zoals je bent” verstandelijk heb ik dit wel geweten maar nooit gevoeld, nu voelde ik het zo sterk. Ik keek naar buiten, de zon scheen hier en zag de bomen, het leek of ze me vertelden wij doen ook niet ons best, wij zijn net boom, en de vogels ook. Het leek of alles om mij heen oplichtte, ik zag de kracht in de boom in de vogel ze straalde licht uit en ik zag het in mijzelf. Het is moeilijk om precies op te schrijven wat er gebeurde. Ik voelde zoveel liefde, de deur van mijn hart was open gegaan of open gebroken zoiets, al mijn frustraties en verdriet die de deur van mijn hart dicht hielden werden weggeduwd en vonden hun uitgang door mijn tranen naar buiten. Ik voelde me zo licht. Ik moest dit delen met iemand, ik woon alleen, heb een vriendin gebeld en dat gesprek heeft mij nog gelukkiger gemaakt. De volgende dag was dat gevoel weer minder, maar voel mij nog steeds een stuk lichter.


Door Karen op 14 januari 2020

Wat een mooie ervaring Annemiek!
Een doorbraak! Laat het lekker stromen.
Het leven houdt van jou, precies zoals je bent. Het leven steunt jou onvoorwaardelijk in al jouw kracht en grootsheid.
Liefs, Karen


Door Annemiek S op 14 januari 2020

Dank je wel Karen, ik ben er ook heel blij mee. Dank voor je steunzin. Liefs Annemiek


Door Karen op 13 januari 2020

Ik ben onder de indruk van jullie belevingen, het inspireert mij en het geeft herkenning. Allemaal menselijke ervaringen.
Ik loop wat achter met de lessen. In de weekenden ben ik druk met mijn zoon.
Liefde is mijn belangrijkste les om te leren in dit leven. Het is een uitdaging om het leven te bekijken door verliefde ogen. Stapje voor stapje ben ik op weg, mijn innerlijke kind helpt me daarbij. Naar mezelf toe vind ik het makkelijk. Ik ben blij met mezelf.
Mijn zoon van 13 met autisme en een verstandelijke beperking is een ander verhaal. Doordeweeks woont hij in een instelling. Het begin van het weekend is er altijd spanning ivm de overgang. Ik krijg daar ook stress van, en heb heel vaak de steunzin gebruikt. Vanaf zaterdag ging het verassend goed. Terug op de groep ging het ook goed!
Mijn verlangen is om moeiteloos optimistische gedachten te denken. Me verder wil ont-wikkelen en dolgraag uitdrukking aan mezelf wil geven door bij te dragen aan het welzijn van baby’s en hun ouders, dmv babymassage, draagconsulten en meer. Dat is mijn hartsverlangen.


Door Anne-Wiek op 14 januari 2020

Wat mooi van je zoon, Karen, hij heeft het effect van de steunzin goed aangevoeld, voor jou en voor hem mooi!


Door Karen op 13 januari 2020

Gedicht Aantrekkingskracht.
Heb lief
wat je verlangt.
Heb het zo lief
dat jouw liefde zo sterk wordt
dat het vanzelf naar je toe komt
omdat het niet meer weg kan blijven.

Onderschat de aantrekkingskracht van je liefde nooit.
Liefde is de enige kracht die er is.

Heb lief
wat je verlangt.
En al je vrees zal oplossen.
Want liefde vreest niet.
Liefde heeft alleen maar lief.

Uit Zonder Mij, van Olette Luitwieler
Een prachtig Gedichtenboek met meer dan honderd gedichten die verrassend aan sluiten bij ons proces.
Lieve groet, Karen


Door Annemiek S op 14 januari 2020

Prachtig gedicht Karen, dank je wel voor het delen. Ik heb het overgeschreven en ga opzoek naar het gedichtenboekje. Misschien kan ik het online vinden? Liefs Annemiek


Door Dymph op 13 januari 2020

Mijn hartsverlangen ligt op het puntje van mijn tong. Als ik het omschrijf gaat het over vrede vinden met mij zelf en in mijzelf en dit uitstralen. Het gaat over mensen tot hun recht en/of uit de verf helpen komen. Het gaat over het onbenoembare onder woorden brengen, dat het er mag zijn. Het gaat over groei en ontwikkeling. Het gaat over BewustZijn en Er mogen Zijn. Ik herken in deze zinnen mijzelf en waar ik in mijn leven mee bezig ben geweest, maar altijd in de context van de agenda van een organisatie. Het gaat zich hoop ik nog uitkristalliseren naar één zin zodat er meer focus komt, zodat ik mijn eigen agenda kan vullen.


Door Anne L. op 14 januari 2020

Hallo iedereen, zoveel mooie , aangrijpende, openhartige verhalen ! Daarvoor dank ik jullie allen. Ook ik loop achter op het schema van deze cursus ( net als Karen) … Wat een prachtig gedicht over Aantrekkingskracht ! Ik heb het direct overgeschreven , want inderdaad LIEFDE is onze grootste kracht. Ik beluisterde vandaag de podcast Oersterk, en werd er zo enthousiast van ! Het voelde zo juist aan wat Henk allemaal zei, en ik kon niet anders dan telkens beamen, ‘ja, zo denk ik er ook over, zo voel ik het ook aan’. Daar voelde ik me helemaal van opbeuren! Ik stuurde het nadien door naar m’n man en 2 zonen. Ben benieuwd wat zij er over zullen vertellen. Ik maakte ook een lijst met ‘diepste verlangens’ , waarbij ik steeds de vraag noteerde en dan schreef wat er bij me opkwam. Ik ging er zeker een half uur mee door en probeerde zo snel mogelijk een antwoord te geven. Best een uitdaging ! Na elk antwoord herhaalde ik de steunzin. Het werd wel een lijstje van zo’n 17 hartsverlangens… Ze belichten o.a. het graag meer in flow brengen van m’n leven / meer daadkracht ontwikkelen / meer zelfvertrouwen te krijgen en te ‘groeien en bloeien’ / meer kracht om het overbodige weg te doen en me ‘lichter’ te kunnen voelen in het leven / me positiever te laten zijn / de schoonheid van binnen, meer naar buiten te kunnen brengen, zodat ik ook ‘stralen’ mag ! / me meer verbonden te voelen met m’n man / meer ‘evenwicht ‘te ervaren … Genoeg voor vandaag, het is laat geworden ! Harteknuffels, Anne L.


Door Isabelle Ketelers op 14 januari 2020

Mijn hartewensen…verbinding met mezelf, gezin en andere lieve mensen. De wereld zien. Een heel diep geloof in mijn eigen natuurlijke healing van narcolepsie. Een ruimte in mijn eigen huis waar ik yoga kan geven, mijn eigen sfeer kan creeren, mensen kan helpen met herstel. Vorige week is er nieuw huis op onze weg gekomen met een zolder die ik hiervoor kan inrichten. De hele week bots ik al op angsten en twijfels. Gaat zo snel, Is het dat wel wat ik echt wil? Het idee van mij huidig huisje te moeten verkopen, een huis te klein om mijn verlangen te manifesteren maar wel een plaats waar ik mij zo goed voel. Zal ik wel voldoende energie vinden voor veranderingswerken, angst voor financiele gevolgen,…. Is het mijn gevoel die mij doet twijfelen of signalen heeft of mijn verstand?… steunzin komt dus goed van pas!


Door Tosca op 14 januari 2020

Ik heb nog niet eerder iets gedeeld, maar trek nu toch de stoute schoenen aan. Ik werd getriggerd door de vraag wat je hartsverlangen als kind was. Dit deed me terug denken aan twee bijzondere momenten, die ik nu als hartsverlangens zie. De eerste ervaring was toen ik een jaar of 10 was. Ik zat op mijn knieën op een stoel en keek via het raam de straat in. Ik ervaarde een gevoel van intense innerlijke rust . Een gevoel onderdeel te zijn van iets groters. Een gevoel van er te mogen zijn. Ik weet nog dat ik dacht: dit gevoel moet ik onthouden.
De tweede was toen ik een jaar of 12 was. Ik was op een kindervakantiekamp. Na de lunch was er een uur rust. Ik lig met mijn hoofd uit de tent en ervaar alles wat ik om me heen zie als heel bijzonder. Ik maak er onderdeel van uit. Er komt een gevoel van vrede over me. Ook nu weet ik weer dat ik iets bijzonders ervaar en ook nu weet ik dat ik deze ervaring moet koesteren voor de rest van mijn leven. De laatste jaren ben ik aan het overleven en lijken mijn hartewensen ver weg. Ik ben mantelzorger voor mijn man die Parkinson en dementerend is. Deze situatie zorgt ervoor dat ik het gevoel heb 24x 7 aan te staan. Het voelt als een continue rouwproces. De momenten van onbezonnen blijheid zijn zeldzaam. Ik weet dat ik gedragen word, maar dit voelt lang niet altijd zo. Ik heb vanmorgen toen mijn man naar de dagopvang ging een collage gemaakt. Er staat een heleboel op. Ga denk ik proberen elke dag, nou ja een paar dagen, de collage meer terugbrengen tot de kern. Een voorbeeld persoon is voor mij trouwens Nelson Mandela, maar ja voor wie niet!! Harte groet, Tosca


Door Henk Fransen op 15 januari 2020

Ja koester die diepe kindgevoelens die je beschrijft Tosca, het is je ziel die spreekt. Het is er nog steeds.


Door Anne L op 15 januari 2020

Hallo iedereen, gisterenmorgen wakker geworden met een oud leiding m’n hoofd : ‘’Ode an die ’’Freude’’ ! Omdat het vandaag maar bleef terugkomen in m’n gedachten, en omdat ik opnieuw las dat we gerust meer mogen ‘delen’ , besloot ik het nu ook maar te doen. Het gevoel van dit grootse loflied aan Vreugde en Vriendschap, vond ik ook zeer goed passend bij al jullie, lieve deelnemers die jullie zijn ! Het bezorgde me een groots warm gevoel. Een succesje, waar ik om glimlachen kon… Ik wens jullie veel warme momenten toe en vooral blijven doorgaan. 🙂


Door Gerrie op 18 januari 2020

Wat lief! Dank je wel Anne.


Door Maggy op 15 januari 2020

Fijn om jullie hartverlangens te lezen. Ik vind het best moeilijk om dit goed te onderzoeken. Alleen de vraag al wat je als kind graag wilde? Kon niets vinden vinden wat echte hartsverlangens zouden kunnen zijn. Eigenlijk altijd voor en met de ander bezig geweest.
Ben nog bij les 10. Het kost me moeite om dit (goed) te doen. Kan wel een hele lijst opnoemen als, verbinding, echt contact, dat willen wat dus nu niet meer lukt wat sporten betreft, in de natuur zijn, wandelen, fietsen, een maatje etc. Ik vind heel veel leuk, teveel, waardoor er chaos ontstaat en ik niet doe wat ik graag wil doen.
Het helpt jullie teksten te lezen, dus ik help mezelf met de steunzin . Probeer het meer vanuit mijn hart te doen.


Door Annie op 15 januari 2020

Hallo collega,
Ook ik heb veeeeeel verlangens en ook ik loop achter. Die plaatje heeben me een aantal dagen gekost en ben er nog niet klaar mee.
Misschien helpt het jou ook om de reactie op op mij van Henk op 13 januari te lezen. Ik heb er veel aan gehad en nog.
Dank Henk voor je koppeling.


Door Ingrid Beerends op 16 januari 2020

Lieve Tosca, ik reageer wat later omdat ik wat achter loop… jou verhaal raakt me omdat ik net zo’n periode achter me heb. Jouw kindbeelden zijn zo mooi, bij mij kwamen meteen ook beelden en geuren van de duinen met kinderkamp! Ik hug vaak een boom als ik een wandeling maak, het geeft me kracht. Misschien da dat jou ook kan helpen! Alle sterkte en kracht toegewenst. Ik steun je onvoorwaardelijk in al je kracht en grootsheid ❤️ Harte groet, Ingrid


Door Tosca op 17 januari 2020

Lieve Ingrid, Anne-Wiek, Henk en alle anderen. Bedankt voor jullie lieve en mooie reacties. Dat geeft mij weer kracht. Ook voor mij Ingrid is de natuur en zeker ook bomen een energie en rustgevend krachtenveld. Het is zo mooi te zien hoe ieder op haar/zijn manier bezig is om de beste versie van onszelf te zijn/worden. We mogen er zijn!! Harte groet Tosca


Door Karen op 16 januari 2020

Waarmaken

Wees wat je verlangt
en wat je verlangt zal er zijn.
Want het is er al.

Alles is er al.
Dus ook wat jij verlangt.
Het ligt klaar om te worden aangenomen.

Kies, kies
Om aan te nemen
wat je ten diepste verlangt.

Kies, kies
om voor waar aan te nemen
Wat jou vreugde brengt.

En het zal zich vanzelf waarmaken
Wat kan het anders?

Waarmaken is niets anders
dan de realisatie van wat jij
voor waar hebt aangenomen.

Dus ik bepaal zelf wat waar is?
Nee, je bepaalt wat je waarmaakt.
Wat waar is, is al waar.

Maar zolang het niet
is waargemaakt door jou,
is het niet waar voor jou.

Waarheid is dus iets wat je dient te realiseren?
Ja, dan komt ze tot leven.
Dan kom jij tot leven in haar.
En zij in jou.

Uit: Zonder mij
Olette Luitwieler


Door Anne-Wiek op 16 januari 2020

Mooi gedicht Karen, dankjewel. En ik loop ook achter; Maggy, Annie en Ingrid. Achterlopen is ms wel niet zo’n best woord, bedenk ik me nu. Eigen tempo? Alles op het juiste moment? En al die kindervaringen. Mooi. Ik heb gisternacht in een droom een kindervaring opnieuw beleefd en vanuit mijn volwassen deel kunnen aanschouwen. Tranen en alles krijgt een plek. Getriggerd (de tranen) door jullie kindervaringen (allemaal) dus dankjewel. Warme groet, Anne-Wiek


Door Richarda op 16 januari 2020

Lieve allemaal, wat word ik blij en warm van al het delen, ieder durft zichzelf zomaar te laten zien,op zijn of haar eigen manier.De ondersteuningen, inspiraties, heel fijn!!
Daardoor en door wat jij Henk me aanraadde over de engelen,begon het te stromen en kon ik mijn hartsvelangens duidelijk krijgen.Het zijn er nogal wat 🙂
Mijn hartverlangens zijn: mijn eigen plek innemen. Durven/kunnen vertrouwen.Mezelf trouw zijn, in mezelf geloven.Onbezorgder leven, weer spelen en genieten als n kind. Gewoon durven zijn die ik ben, spannend !!.Gehoord en gezien worden en het besef dat ik mezelf moet laten zien.Gaan staan voor wie ik ben en wat ik doe pff. Ik ben behoorlijk sensitief en vaak uitgelachen, maar het lukt me al vaker.
Daardoor is mijn creatieve energie weer aan t stromen , en dat brengt me zoveel, kleine poosjes weer schilderen, maar dat is meer als niks.
Hierdoor kan dat wat diep van binnen leeft,een weten is, zich weer laten zien en voelen in mijn intuïtieve schilderijen. Zodat deze energie kan gaan naar de plek en/of degene waar het thuishoort, mensen raakt -aanraakt, brengt wat het brengen mag, vertelt wat het te vertellen heeft. Net als dat bij het schilderen al bij mij gebeurde.Ik word er zo blij van. Ik ben mezelf aan het terugvinden, zo voelt het.Dikke knuffel voor allemaal.


Door Emilia op 17 januari 2020

Hi, Anne, je woorden raken diep in mijn hartsverlangen, dank voor het delen! Ik voelde lichtheid en tevredenheid in ” mijn plek “


Door Gerry op 17 januari 2020

Het is mijn hartsverlangen om iets voor de natuur te doen. En dan denk ik aan bloemen, velden vol bloemen, bermen vol bloemen, tuinen vol bloemen
en overal bijen en vlinders…….. gefladder en gezoem. Ik ben begonnen in mijn tuin en ga nu helpen een dorpsgaard te maken: een ontmoetingsplaats voor jong en oud met kleinfruit, vruchtbomen, pluktuin enz.


Door Els W op 18 januari 2020

Mijn verlangen is te doen wat mijn hart mij ingeeft, dicht bij mij zelf te blijven in alles wat ik doe. Dat is mijn grootste verlangen en er zijn nog veel meer verlangens. Beter leren niets te doen 🙂 en zo meer rust en ontspanning krijgen. Te vliegen als een roofvogel, ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ga een introductiecursus deltavliegen doen dit jaar. En dat past ook weer bij een verlangen om plezier te hebben. Mijn leven heeft zo lang bestaan uit werken, doorzetten en heel veel moeten, het is zo fijn dat er langzamerhand door de jaren heen stapje voor stapje er meer ruimte komt voor hart en gevoel. En ik zou het ook heel fijn vinden dat ik door meer naar mijzelf te luisteren, mijn hart te laten spreken ik ook meer voor anderen kan betekenen. En deze cursus helpt daar zeker in mee, heel veel dank Henk en ook iedereen die deelt, dat helpt enorm!


Door Marion op 18 januari 2020

In eerste instantie had ik veel weerstand en teleurstelling bij de vraag naar mijn hartsverlangen. Graag beter willen worden en dat dit niet lukt is niet fijn. Nadat ik dit van me af had geschreven op deze pagina en door ben gegaan met de steunzin zeggen kon ik de weerstand langzamerhand loslaten. En ik herinnerde mij dat ik lang geleden al als grote wens Vrijheid had. Dat was toen een hartewens vanuit het diepste van mijn ziel. Zonder nadenken kwam het toen in mij op, en dit verlangen heb ik nog steeds. Vrijheid, heerlijk! Vrij van oordelen, verwachtingen, beperkende patronen, maar het is voor mij ook Vertrouwen en Overgave, niet meer vanuit mijn hoofd maar vanuit mijn hart leven. Ik heb nog steeds de wens om volledig te herstellen, ik merk echter dat dit een verlangen van mijn wil is, mijn hoofd. Ik ga nu voor mijn hartsverlangen Vrijheid want ik voel dat dat van een veel diepere laag komt, de laag van weten zonder denken. De afgelopen dagen heb ik mijn verlangen voor mijzelf gehouden om het goed te doorvoelen. Het was zo fijn om ondertussen de verlangens en verhalen van anderen te lezen. Dank jullie wel, zo kon ik verbonden blijven.

Plaats een reactie


*