De belangrijkste 'Geboden & Verboden' - Deel 1
15 augustus 2013 

De belangrijkste 'Geboden & Verboden' - Deel 1

Niemand houd ervan om te horen wat er wel of niet mag.

Toch kan het behulpzaam zijn om te weten wat er wel of niet goed is bij kanker. Lees hier welke voedingsmiddelen je zo moeten vermijden en welke je juist moet kiezen bij kanker…

Onderstaande geboden en verboden zijn gebaseerd op veelgebruikte richtlijnen ter preventie van kanker of ter ondersteuning van een behandeling bij kanker.

Belangrijk: voedingsadviezen dienen idealiter op iemands constitutie en persoonlijke situatie te worden afgestemd (door middel van testen). Daarnaast kunnen de volgende richtlijnen gehanteerd worden:

Lekker eten en gevarieerd eten

Doe: Het is belangrijk dat het eten je smaakt. Kies binnen de aangegeven kaders voor dingen die je lekker vindt.

Vermijd dingen die je tegenstaan.

Neem de tijd

Doe: Wil je eten je lichaam ook optimaal opbouwen, dan is daar rust voor nodig. Neem de tijd voor je eten, maak het met plezier/liefde klaar en dien het mooi op.

Vermijd stress.

Drinken

Doe: Drink voldoende overdag maar weinig bij de maaltijd (dat is beter voor de vertering) en ook weinig ’s avonds zodat je er ’s nachts niet teveel uit hoeft om te plassen (dit verstoord de diepe nachtrust). Drink voordat je dorst krijgt.

Vermijd dorst.

Biologisch dynamisch

Doe: Zoveel mogelijk producten van biologisch dynamische kwaliteit of EKO-keurmerk.

Vermijd niet biologische producten, genetisch gemanipuleerd voedsel (zie etiketten) en zoveel mogelijk pakjes, blikjes, potjes en kant-en-klaar maaltijden.

Zelf eten verbouwen

Doe: Het zelf verbouwen van voedsel heeft vaak een magische uitwerking. Een zelf verzorgd en geplukt tomaatje of aardbei smaakt echt anders dan eentje uit de supermarkt. In de bijlage ‘Levenskrachtige recepten krijg je een idee hoe je in de vensterbank van je keuken al zelf ‘voedsel kan verbouwen’. Ook tuinkruiden kun je op het balkon van een flatje midden in de stad al zelf laten groeien.

Oliën

Doe: Gebruik naast het mengsel van lijnzaad- en hennepzaadolie naar behoefte andere koudgeperste oliën.

Vermijd saffloer-, zonnebloem-, pinda- en maiskiemolie.

Noot: Laat bij prostaatkanker voor de zekerheid lijnzaadolie weg (daar zijn de deskundigen het namelijk niet over eens) en kies alleen voor hennepzaadolie.

Extra energiebehoefte

Doe: Kies voor extra energiebehoefte vooral voor olijfolie (extra vierge), kokosvet, avocado, ghee en kleine beetjes roomboter.

Vermijd een teveel aan ontstekingsbevorderende vetten (zie theorie).

Bak, braad en frituur zo min mogelijk

Doe: Gebruik bij voorkeur de milde olijfolie, kokosvet en roomboter om te bakken/braden.

Vermijd het verhitten van andere oliën/vetten (met name lijnzaad- en hennepzaadolie).

Noten

Doe: Walnoten, amandelen, pompoenpitten, sesamzaad en lijnzaad zijn goed.

Vermijd pinda’s.

Groenten

Doe: Varieer groenten (met name wortelen, broccoli, tomaten, uien, spinazie en alle koolsoorten).

Peulvruchten/bonen

Doe: Peulvruchten zijn belangrijk. Neem meerdere keren per week peulvruchten (erwten, soja, sperziebonen, kapucijners, witte bonen, bruine bonen, limabonen, kikkererwten, linzen).

Pas op: Let op dat de soja die je koopt niet genetisch gemanipuleerd is.

Lees meer over de belangrijkste ‘Geboden & Verboden’. Klik hier.

Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Myriam
Door

Myriam

op 12 Sep 2013

Beste Henk, Hier lees ik over de combi lijnzaadolie en hennepzaadolie. Elders over lijnzaadolie en zonnebloemolie. En hier staat dat je zonnebloemolie moet vermijden. Nou is het onduidelijk geworden voor me. Als welke verhouding gebruik je voor lijnzaad met hennepzaadolie?

Henk
Door

Henk

op 12 Sep 2013

Kies voor het mengsel van lijnzaad- en hennepzaadolie in de verhouding van 1:1. Over zonnebloemolie zijn de meningen verdeeld, vooral bij bepaalde vormen van kanker. Laat deze de voortaan achterwege. Met vriendelijke groeten, Henk Fransen

nikkie
Door

nikkie

op 01 Nov 2013

goedendag, via het hormoonbalans dieet (www.hormoonfactor.nl heb ik vernomen dat lijnzaadolie en hennepolie snel oxideert en omega 3 is waar je niet te veel van mag hebben??? er wordt wel veel olijfolie voorgeschreven, Kunt u mij uitleggen hoe dit zit??? ik bewaar touwens het mengsel van lijnzaad/hennepolie alitjd in de koelkast, vriendelijk dank, nikkie

Henk
Door

Henk

op 01 Nov 2013

Om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden, heb ik mijn boek 'Alles over voeding en supplementen - Waar de deskundigen het over eens zijn' geschreven Nikkie.

david mark
Door

david mark

op 05 Oct 2018

Hallo allemaal ! Ik kan dit niet geloven. Een geweldig getuigenis dat ik moet delen met alle kankerpatiënten in de wereld. Ik heb nooit geloofd dat hun enige mogelijke remedie voor de nierkanker van mijn vrouw zou zijn, ik zag getuigenissen van mensen op blogsites over hoe Dr. Brown Nelson cannabisolie mijn vrouw het leven terugbracht . Glorie zij God voor het leiden van mij naar deze echte Dr. Brown Nelson. Ik ben zo blij als ik deze getuigenis deel. Mijn advies aan iedereen die denkt dat het niet te genezen is voor kanker die niet waar is, neem gewoon contact met hem op en krijg cannabisolie van Dr. Brown Nelson en je bent vrij van kanker en gratis voor altijd. Probeer het en je zult er geen spijt van krijgen het omdat het echt werkt. Eén ding dat ik me realiseer is dat je nooit weet hoe waar het is totdat je het probeert. Het heeft geen zin om te proberen. Vergeet niet dat uitstel van behandeling tot de dood leidt. Hier is zijn e-mail: brownnelson07@aol.com

Rila ramsamoedj
Door

Rila ramsamoedj

op 03 Jun 2019

Waar kan ik in Suriname cannabis olie kopen

Reactie plaatsen