Challenge Week Wijsheden

Duizenden mensen deden inmiddels mee aan de Challenge Week!

Hieronder lees je wat deelnemers aan de Challenge geleerd hebben en hoe ze met de Challenge doorgaan nadat het online programma is afgelopen. Het geeft een goede indruk van de flow en heling die de Challenge in korte tijd op gang kan brengen.

Dit programma is vervangen door het programma Verhoog je trilling online
Klik hier voor meer informatie

Over de schrijver
hendrik herman fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Hetty de Jong
Door

Hetty de Jong

op 06 Jan 2019

"I make the world healthier and happier" Mijn affirmatie ik ben gezongen, fit en in liefdevolle aandacht voor mijzelf en de wereld om mij heen. Ik ben dankbaar en leef in overvloed! Ik had m'n timer op een kwartier gezet wat soms een uitdaging was. Ik denk ook zonder de timer aan mijn affirmatie. Inderdaad als een liedje dat in je hoofd zit Het geeft een zekere rust en blijheid in mij. Dank allen voor het delen van jullie verhaal en Henk super bedankt voor deze mooie Challenge❤️

Hetty de Jong
Door

Hetty de Jong

op 06 Jan 2019

Haha gezongen moet zijn gezond Misschien moet ik mijn affirmatie ook maar gaan zingen

hilde
Door

hilde

op 06 Jan 2019

ja, dat helpt, doe ik ook!

Hermie kan
Door

Hermie kan

op 06 Jan 2019

Ik zal het contact iedere. Ochtend missen. Mijn affirmatie rust in mijn hoofd heeft mij inderdaad rust gebracht. Dank je Henk

Rikje Maria Ruiter
Door

Rikje Maria Ruiter

op 06 Jan 2019

Wat een mooie challenge. Mijn affirmatie : Ik vertrouw op mijn Schweppes......Hij/Zij weet wat het bestie voor mij is....! Ik zet te de timer op 1 uur en ga hier ook deze week mee door.

Linda van Hoff-Neyman
Door

Linda van Hoff-Neyman

op 06 Jan 2019

Heel veel dank. Het was een bevestiging waar ik al mee op de hoogte was en het werkt zeker. ❤️

Yvonne
Door

Yvonne

op 06 Jan 2019

Mijn affirmatie is geworden VERTROUWEN. Als ik weer ga malen zeg ik meteen tegen mezelf VERTROUWEN. Er komt meer rust, steeds meer, meer vreugde. Kleine wondertjes. Mijn partner zei: beter elke dag een klein wondertje dan 1 keer in de 10 jaar een groot. We hebben er erg om kunnen lachen, weer zo'n klein wondertje. Dankbaarheid naar iedereen voor het delen, steeds weer inspirerend. En Henk, wat een mooi en liefdevol initiatief. Namaste

Liesbeth Bastiaensen
Door

Liesbeth Bastiaensen

op 06 Jan 2019

Mijn moeder heeft longkanker met uitzaaiingen in haar hoofd en vermoedelijk verder in haar lichaam. Omdat ik heel anders denk over haar ziekte en haar proces dan zij zelf en de rest van mijn familie was het voor mij soms heel moeilijk om ermee om te aan. We kunnen er ook moeilijk over praten wat voor mij heel wat boosheid, frustraties en onmacht meebracht. Mijn affirmatie "Ik laat alle boosheid en frustraties los. Ik sta in mij kracht, ik leef in liefde. Ik ontmoet gelijkgestemde zielen." Ik heb mijn affirmatie enkele malen veranderd. Ik las dat ik boosheid en frustratie beter omdraaide naar positieve woorden zoals vreugde en plezier. Toch werkte dit voor mij niet. De zin "ik laat alle boosheid en frustratie los" hoort erbij... Vanaf dag 1 viel de boosheid en frustratie weg! Ik ga er nu met heel veel liefde mee om. Ik ga terug met plezier naar mijn ouders en zorg met veel warmte en liefde voor hen. Het doet zo'n deugd dat het op deze manier kan. Ik wil jou vanuit mijn hart bedanken Henk om me uit te dagen deze challenge aan te gaan. Heel heel erg dankjewel! En ook aan mijn lieve vriendin Yvonne die me jou mail heeft doorgestuurd! Van haar hou ik ook zoveel! En aan al de mede challengers, ik wens jullie een heel mooi warm vreugdevol jaar toe. En blijven affirmeren is mijn motto naar jullie toe! ❤ Liefs Liesbeth

Marie-Anne
Door

Marie-Anne

op 06 Jan 2019

Ik blijf affirmeren , doorvoelen en visualiseren alsof het al zo is :"ik ben in liefde verbonden met de goddelijke bron in mij in alles en in iedereen ." Wat opborrelt wil ik delen . Dank Henk voor de kans die je me gaf al een klein vonkje te delen . Dank aan iedereen .

Wil
Door

Wil

op 06 Jan 2019

Lieve Henk , dank je wel voor de challenge , ik ben al enige tijd bezig mijn leven een andere wending te geven , liefdevoller , maar deze week met de affirmaties vond ik super, ik ga hier zeker nog een tijdje mee door zodat het een gewoonte word elke dag affirmaties te zeggen . Vooral om wat je er bij voelt , ik leer steeds meer en hoop nog veel van je te mogen leren .❤️

Maria
Door

Maria

op 06 Jan 2019

Hoe mooi is het...Henk heeft ons laten stralen aan het begin van het nieuwe jaar. We wéten van het Licht waar we allemaal deel van zijn. Ik bewaar de woorden van Henk voor als het weer wat moeilijk wordt! Dank je wel Henk. Geen clichématige goede voornemens voor 2019...maar bewustwording en stralen!

Riet Frissen
Door

Riet Frissen

op 06 Jan 2019

Na deze challengeweek ben ik heel alert op het "verheugd blijven". Het geeft mij vleugels. De timer staat nog steeds op 15 min. en dat blijft zo (voorlopig). Het wondertje: gisteren zette ik in de auto de radio aan en het tweede woord dat uit de luidspreker kwam was: vreugdevol. Dat was op de eerste dag mijn affirmatie: ik ben vreugdevol. Daarna heb ik gekozen voor "ik ben verheugd", omdat ik dat telkens kon aanvullen met kleine dingen die me inderdaad vreugdevol stemde. Ik kon dat later ook doortrekken naar de "mindere ervaringen" op dat moment, maar die verdwenen onmiddellijk na het zeggen van mijn affirmatie. Henk bedankt voor deze "edelsteen"., die ik voor de toekomst bij me zal dragen. Ik wensen mijn medechallengers ook de kracht van deze steen toe.

Sandra
Door

Sandra

op 06 Jan 2019

Ik ben liefde, het zingt door mij heen. Ik word ermee wakker en ga ermee naar bed. Dank je voor je heldere uitleg. Liefs Sandra

L
Door

L

op 06 Jan 2019

Mijn affitmatie "Ik leef mijn grootsheid" bracht nogal wat teweeg, maar na verandering in "Ik sta mezelf toe om mijn grootsheid te leven" kwam er meer rust in. De belangrijkste les voor mij is dat mijn grootsheid ook mijn kleine ikje omvat. Júist mijn kleintje omvat zodat ik het op alle niveaus kan voelen en zijn. Voelt zó fijn!

Meriam
Door

Meriam

op 06 Jan 2019

Lieve Henk en allemaal, Het volhouden van de affirmatie is mij niet helemaal gelukt. Maar als ik mijn 3 affirmaties van deze week regelmatig op zeg voel ik een enorme rust in mijzelf. En dat is heel fijn. Ik ga er zeker mee door op mijn eigen wijze. En kijk hoe ik dat ervaar. Dank je wel voor je heldere en duidelijke uitleg over affirmaties en wat het met een mens doet. Dat heb ik nog nooit zo helder uitgelegd gekregen. Alle goeds voor jou en voor jullie allemaal. Fijn dat ik zo verbonden ben met gelijkgestemden.

wilma s
Door

wilma s

op 06 Jan 2019

mijn affirmatie ; lichaam, geest emotie en spiritualiteit zijn in harmonie met mijn ziel opdracht. Het geeft rust en inzichten, waar ik blij mee ben.

Margo de Zeeuw
Door

Margo de Zeeuw

op 06 Jan 2019

Bedankt Henk voor je mooie initiatief, ik voel me beter door de affirmaties en het licht laten schijnen op alles, bedankt Margo

laura
Door

laura

op 06 Jan 2019

Dank je Henk voor deze bijzondere challenge. Heb de affirmatie goed vol kunnen houden. Mijn affirmatie (ik ervaar steeds meer vertrouwen in mijn zelfgenezendvermogen) kwam zeer van pas. Afgelopen twee dagen behoorlijk verkouden geweest. Gaat nu al weer een stuk beter. Zou dat door de affirmatie kunnen komen? Maakt ook verder niet uit. Inderdaad zat de zin zo in mijn hoofd, dat ik deze regelmatig zei, ook als de timer nog niet was gegaan. Denk dat ik ermee doorga en dan met een andere zin.

Yris
Door

Yris

op 06 Jan 2019

Dankjewel Henk en allen die mee hebben gedaan. Het heeft mij een positieve boost en veel rust gegeven. Ik ga er dan ook zeker mee door. Een timer is bijna niet meer nodig omdat het nu ingesleten zit. Ik ga dit inpassen in mijn leven.

Hanne van Thiel
Door

Hanne van Thiel

op 06 Jan 2019

als je er voor openstaat komt al het mooie naar je toe, dank je wel voor deze ervaring

Millie
Door

Millie

op 06 Jan 2019

Het doet me echt goed om te lezen dat zoveel mensen affirmaties zijn gaan gebruiken hierdoor. Dit is iets wat ik al jaren doe,..het is een diepe waarheid voor mij. Deze week heb ik weer gemerkt hoe sterk dit werkt. Dwars door ook het verdrietige heen. Uiteindelijk draaide alles om naar zoveel wonderbaarlijke veranderingen en gebeurtenissen...daar ben ik dankbaar voor. 'Met gemak geef ik mijn grens aan, en dit voelt steeds beter ' heeft uiteindelijk een grote opluchting in mij, ruimte en (zelf)respect opgeleverd. En ik ga door, dank ook aan Henk voor de heldere uitleg. Veel goeds en Licht voor iedereen!

Ester Walta
Door

Ester Walta

op 06 Jan 2019

Voor mij komt het precies op tijd en het heeft me diep geraakt; synchroniciteit is nu volop aanwezig in mijn leven en voor mij is het "durven te stralen" aan het groeien, net zoals het werkelijk aannemen van alle cadeaus die ik nu krijg van het leven. De verbinding met alles en iedereen maakt dat ik me strek en kwetsbaar tegelijk voel. Wat ik vooral voel is ongelofelijk veel liefde! Al jaren voel en leef ik de wens om mensen de kracht van een integrale geneeskunde te laten voelen en beleven; het wordt steeds makkelijker zo met zijn allen! Daar word ik heel blij van! Heel hartelijk dank Henk!

Ans
Door

Ans

op 06 Jan 2019

Dank je wel Henk voor deze challenge . Ik heb het als zo fijn ervaren en ik blijf ermee doorgaan.

Marianne
Door

Marianne

op 06 Jan 2019

Dat was nog eens een goed idee, zo'n challenge-week. Mijn affirmatie is nu: ik ben gelukkig, ik geniet van het leven, ik kan veel, en ik mag dit alles ook laten zien. Ik heb de samenvatting van Henk ook geprint om nog eens na te lezen. Dankjewel, Henk!

Rienk Kuipers
Door

Rienk Kuipers

op 06 Jan 2019

De week was iets korter dan verwacht, dag 6 (ipv 7) is al de afsluiting (helaas). Uiteraard ben ik zeer dankbaar dat Henk ons die kans uberhaupt aangeboden heeft en dat ik die heb aangepakt. Ik heb mij voorgenomen om de gong erin te houden en doe vandaag ook de affirmaties. In mijn eerdere reactie had ik aangegeven nog geen synchroniciteit ervaren te hebben specifiek, dat ik er echter wel vertrouwen in had. Ik las een briefje met contactgegevens van mensen die ik in de meivakantie had ontmoet, leuke mensen en kwam deze gisteren tegen tijdens het Nieuwjaarsconcert van het Residentie Orkest in den Haag. Wat leuk! Ik 'betrapte' mij tijdens het concert tijdens de prachtige zang van Jeanette van Schaik met dromerige muziek van Korngold (nog nooit eerder gehoord) dat ik wegdroomde terwijl ik mijn affirmatie deed: Ik ben Rienk en ik houd van mij precies zoals ik ben en ontwikkel mij mooi. Frappant dat Henk dit nu ook zo benoemd dat dit a.h.w. op de automatische piloot gaat. Inderdaad het geluksplafond had ik de 4e dag al bereikt en ik merkte dat ik chagrijnig werd. Onder de oppervlakte zit er toch nog wel wat negativiteit. Maar ook die mag er zijn, die veroordeel ik niet. Komt allemaal voort uit oud verdriet dat nog verwerkt moet worden blijkbaar. Prima zo, ik zeg toch immers: ik houd van mijzelf zoals ik ben dus ook als ik chagrijnig word of ben. Vanmorgen was er het Taizé gebed in de Bethelkerk (Kerkasiel) in Den haag en was de viering in de traditie van Orthodox Epifanie (een van de grootste feesten in de Orthodoxe diensten (Rusland, Griekenland), wat moi dat dit precies samenviel op 6 januari op dag 6 van de challenge, over synchroniciteit gesproken en de gebeden die de voorbereidster uitsprak kwamen binnen van hart tot hart. Prachtig. Een mooie dag. Ik ga ermee door, ik hoop de anderen ook die van deze week hebben genoten.

Joanna
Door

Joanna

op 06 Jan 2019

Het is reeds langer dat ik affirmaties gebruik maar deze challenge week heeft me extra aangemoedigd om dit toch vaker te doen. Mijn affirmatie; Ik sta mezelf toe om me steeds gelukkiger te voelen. Dank je wel Henk voor dit mooie initiatief. Ik wens jou en alle mede-challengers een mooi 2019 met vele geweldige affirmaties toe.

Mireille
Door

Mireille

op 06 Jan 2019

Mijn affirmatie vanaf de vierde dag voelde zo groot, dat ik hem niet durfde te delen met jullie. Want wie was ik. Iedere dag heb ik geschreven in mijn dagboek en dat gaf me al een goed gevoel. Ook het leven op deze site wat het de mededeelnemers bracht, maakte het voor mij nog krachtiger. Mijn affirmatie; ik ben heel, ik ben wijsheid, ik ben kracht, ik ben helend wit licht, ik ben onvoorwaardelijke liefde! Dit zit allemaal al in mij. Ik mag mijn licht laten schijnen. Ik ben in verbinding met de ander. Dit voelt zo goed, zo fijn. Mijn hart wordt warm. Ik voel rust, kracht, moed. Wat een heerlijk gevoel. ❤️ Ik blijf hier mee door gaan. Ik vond het een enorme Eyeopener om deze affirmatie juist op te noemen op momenten dat ik me niet fijn voel. Het past bij levensmotto (die ik sinds 2013 heb); volg je hart, dat klopt altijd. Dank jullie wel

Carla
Door

Carla

op 06 Jan 2019

Het lezen van de ervaringen die elke dag gedeeld zijn werkte voor mij heel inspirerend. Dank jullie wel. Het hielp me om een 'te mooie' en lange affirmatie te focussen naar wat nu voor mij belangrijk is. Die herkenning is al een succesje in de veelheid die er nu speelt. Zeker dat ik hier mee door ga. Dank je Henk voor het opzetten van deze challenge, dat het heel 2019 mag door resoneren.

Peter G.
Door

Peter G.

op 06 Jan 2019

Bedankt allen voor de mooie reacties en Henk voor het initiatief. Het werkt echt en deze week is voor mij een grote bevestiging: het leven zélf (tot in alle cellen) is de sprankelende, levendige, liefdevolle, boeiende challenge waar het om gaat ……. nu nog er zodanig er mee omgaan (bijv. door affirmaties) dat je daarvan continue bewust wordt.

Monique Geerlings
Door

Monique Geerlings

op 06 Jan 2019

Henk, dank je wel voor dit initiatief! Je hebt mij wakker gemaakt en laten inzien dat een affirmatie werkt als het goed voelt. Ik ga ermee door! Een liefdevolle groet :-)

Evelien
Door

Evelien

op 06 Jan 2019

Wat een mooi begin van het nieuwe jaar is dit. Zo bekrachtigend. Ook een mooi vervolg op en bevestiging van de cursus die ik een paar jr. geleden bij je deed. Heel veel dank! Mijn affirmatie bestaat eigenlijk uit meerdere delen: Ik houd van mezelf precies zoals ik ben (eventueel aan te vullen met: inclusief al mijn onvolkomenheden) Ik ben dankbaar voor het leven dat me is gegeven Ik geniet van het leven Het kostte me wat tijd om op gang te komen, wist niet hoe ik het moest aanpakken met de timer (ik gebruik alleen af en toe een prepaid smartphone). Maar vanaf de 3e of 4e dag ging het goed. Eerst ieder half uur, gisteren ieder kwartier. Vandaag weer wat losser.. Met deze affirmaties bereik ik niet gauw mijn geluksplafond en ik kan ze ook afwisselen. Ik ben ook net begonnen met ‘a year to clear’. (opruimen van ‘clutter’ in huis en hoofd). Dat gaat mooi samen! Deze week even intensief, maar na deze challenge werken de affirmaties door, blijven een ondertoon vormen in mijn leven, hoop ik, nee, weet ik. Over mijn levensmotto denk ik nog even na. Thuiskomen bij je zelf zag ik als motto, maar ik voel nu dat dat te veel op mezelf gericht is. Van daaruit je licht laten stralen op alles en iedereen zoals jij aangeeft, maakt het volkomen, alles omvattend. Levensvreugde ervaren en laten ervaren… Het leven ervaren zoals het is en zoals het komt Het leven ervaren. Punt.

Karin
Door

Karin

op 06 Jan 2019

Henk bedankt voor deze mooie challenge en iedereen die meedeed, bedankt voor jullie reacties. Het hielp mij om mijn affirmatie steeds beter (én langer...) te maken. Het geeft me veel rust en ga hier zeker mee door!

Nicole
Door

Nicole

op 06 Jan 2019

Allemaal bedankt voor het delen en damen op weg zijn. Henk dank voor het organiseren. Van deze challenge. Een heel fijn begin van dit nieuwe jaar. Ik ga er zeker mee door. Nu heb ik me een week vastgehouden aan dezelfde affirmatie. Heb ervaren dat het werkt en lukt on anders tegen de dingen aan te kijken. Ga er zeker op mijn eigen wijze mee door! Een goed begin is het halve werk!Bedankt! Fijn jaar allemaal!

Willemijn
Door

Willemijn

op 06 Jan 2019

Heel erg bedankt Henk, voor mij was het een bijzondere ervaring om deel te nemen. In mijn vorige bericht heb ik het ook beschreven, het gevoel van samen en onderlinge verbinding vind ik prachtig, dat genereert energie die ik gevoeld heb. Bijzonder, wat zou je daar allemaal mee kunnen. Mijn affirmatie komt al spontaan bij me op en zorgt voor een glimlach op mijn gezicht. Ik ga dit zeker volhouden. Ik heb niet direct een levensmotto. Of wel...samen staan we sterk. Iedereen bedankt voor alle open-hartigheid. Hartelijke groet, Willemijn

Annemiek
Door

Annemiek

op 06 Jan 2019

Henk allereerst heel hartelijk bedankt voor deze challenge. Dit was voor mij de eerste keer om zo intensief affirmaties te doen. In het begin kon ik niet zo goed bij mijn gevoel komen en sprak mijn affirmatie uit met de woorden maar voelde niet echt wat ik zei, daar kwam gelukkig de laatste dagen verandering in. Vanochtend kwam ik helemaal in de flow, wat een fantastisch gevoel is dat. Mijn affirmatie "ik sta mezelf toe dat mijn leven gevuld is met liefde, vriendschap, vitaliteit, gezondheid en overvloed" heeft me wel ook geconfronteerd met de vraag ja... maar wat is liefde dan echt, en op het moment dat er mensen contact met me zochten en me uitnodigde (handreiking naar vriendschap) bleef ikzelf wat afstandelijk en dacht wil ik dit wel echt en wat moet ik er mee. Ik zat erg in mijn hoofd, dit heb ik los kunnen laten en ben gaan voelen. Zus waar ik al een half jaar ruzie mee heb en die jarig was vandaag heb ik gebeld en diep vanuit mijn hart heb ik haar vergeven. We hadden een fantastisch gesprek en ik voelde mijn liefde naar haar toe. Een vriendin kwam mij een boek brengen van Wolter Keers "Liefde opzoek naar zich zelf" wat een prachtig leerzaam boek. Dit was wel een geluksmoment. (synchroniciteit?) ik denk het wel. Ik heb de affirmaties elk kwartier goed vol kunnen houden, ik ga hier zeker mee door. Nogmaals heel hartelijk dank en ook dank aan iedereen die hun ervaringen hebben willen delen, daar heb ik veel aangehad. Allemaal een heel inspirerend jaar toegewenst. Lieve groeten, Annemiek

Riet Frissen
Door

Riet Frissen

op 08 Jan 2019

Geweldig Annemiek. Wat een rijke ervaring!

Annemiek
Door

Annemiek

op 06 Jan 2019

Ik vergeet nog te schrijven wat mijn levensmotto is. Dat is "Open staan" om te kunnen waarnemen welke kleine cadeautjes op mijn pad komen.

Judith
Door

Judith

op 06 Jan 2019

Het was heel fijn om een week zo gericht te zijn op mijn affirmatie en te voelen, merken dat het echt werkt. Ik ben zachter naar mezelf toe en deze positieve gerichtheid maakt me ook blijer, accepteer ook meer als ik me iets minder voel of dingen wat anders lopen. Ik ga door met deze oefening. Dank!!

Wil
Door

Wil

op 06 Jan 2019

Dank allemaal voor het delen, zo fijn om te lezen en zo de verbondenheid te voelen. Ik ga door met mijn affirmatie en misschien verandert hij nog. Dank Henk voor deze challenge.

Katrin
Door

Katrin

op 06 Jan 2019

Bedankt, Henk, voor deze challenge week. Het kwam bij mij zeer moeizaam op gang voor ik een affirmatie vond die echt bij mij past. Maar uiteindelijk is het toch een succes verhaal geworden. Ik voel het licht van het universum soms echt binnenstromen! Bij moeilijke momenten maak ik meestal spontaan de omslag naar 'ik voel me goed, ik ben het waard, ik mag er zijn. Het blijft zingen in mijn hoofd! Bedankt, bedankt!

Greet Roeland
Door

Greet Roeland

op 06 Jan 2019

Mooi dat er zo veel mensen hebben meegedaan! Nog mooier is dat wij samen het licht, dat steeds krachtiger wordt, ondersteunen en delen. Dankjewel Henk en laten we vooral doorgaan!

Wilma van den Berg
Door

Wilma van den Berg

op 06 Jan 2019

Dank je wel, Henk, voor je wijsheid, je helderheid en je stimulans. Deze week heeft mij veel rust gebracht in mijzelf, vooral in relatie met de ernstige ziekte van mijn zus. Mijn levensmotto is: "Ik vertrouw op de liefde en kracht van de engelen en ervaar rust en vrede in mijzelf". Vanavond belde een oude vriend die ik minstens 10 jaar niet meer gezien en gesproken heb. Mijn naam viel bij hem binnen, hij heeft behoefte aan een afspraak om met mij te praten over dingen die hem bezig houden en heeft direct de telefoon gepakt. Ik heb mijn engelen bedankt voor hun bemiddeling. Zo ervaar ik dagelijks mooie momenten, het zit hem vaak in kleine dingen. Ik wens iedereen alle goeds toe.

Marieke
Door

Marieke

op 06 Jan 2019

"Ik sta mezelf toe..." met alle mogelijke invullingen blijft nog wel even (of heel lang) door me heen zingen. Dank je wel Henk voor je initiatief, je tips en alle deelnemers voor wat jullie deelden. Ik wens jullie allen geluk, licht en blijheid!!

Annelies Oosterhoff
Door

Annelies Oosterhoff

op 07 Jan 2019

Ik genees mijzelf in licht en liefde

Marieke
Door

Marieke

op 07 Jan 2019

Mijn diepste waarheid die ik deze week duidelijk voelde is: of ik mezelf wel toesta gezond te zijn... "ik sta mezelf toe mijn hart en elke cel te openen voor het harmoniserende Goddelijke licht" "Ik sta mezelf toe blij te zijn". "Ik sta mezelf toe zo gezond als een vis te zijn" En zo popt er steeds iets op wat ik mezelf toesta. Voorlopig kan ik hier wel mee vooruit! Nogmaals dank!

Irene
Door

Irene

op 07 Jan 2019

Ik ontspan mij en mag gelukkig zijn. Ik ben 4 weken geleden geopereerd en heb een nieuwe heup gekregen. Deze week was de transfer van revalidatie naar huis. Dat was een drukke dag. Tussendoor de affirmatie gedaan. De heup geneest prima en er zijn lieve vrienden om mij heen die mij helpen. Ik ga er nog een week mee door.

Marie-Anne
Door

Marie-Anne

op 07 Jan 2019

Wijsheid : verdiepen van het geloof en vertrouwen in het zelfhelend en zelfcreeerend vermogen . Belang van steeds weer herhalen van affirmatie = bewustmakingsproces tot in elke cel . Groepsenergie is zo helpend . Thanks .

Ingrid
Door

Ingrid

op 07 Jan 2019

Henk bedankt voor deze kans. Wat mij in deze proces duidelijk geworden is: Na de diagnose borstkanker ben ik op zoektocht gegaan welk(e) themas er aan de grondslag liggen. De grootste struikelblok is op het niveau van relatie. Ik wilde het zo graag herstellen. Ik heb tegen mijn omgeving verteld dat ik nu meer voor mezelf opkom. Maar stiekem kon ik dit maar gedeeltelijk verwezenlijken. Altijd kreeg ik maar te horen je bent een sterke vrouw. Een sterke vrouw die zichzelf kwijt geraakt is. Door de affirmatie: Ik ben gezond, fit en slank. Ik sta mee steeds vaker toe in liefdevolle aandacht na mezelf te zijn, mijn gevoelens, behoeften en verlangens ben ik dichter bij mezelf gekomen.

Carla
Door

Carla

op 07 Jan 2019

Ik ben al heel lang bekend met affirmaties. Het is ooit het begin van een ommekeer geweest in een flinke depressie. Ik geloofde er toen totaal niet in, maar ben toen de affirmatie ik houd van mezelf, waardeer mezelf, heb mezelf lief toch gaan zeggen. Honderden keren op een dag. Eigenlijk vond ik het maar een stom iets toendertijd maar ik was wanhopig, negatief angstig rusteloos enz. Langzaam aan zijn er toen kleine wondertjes gebeurt. Iemand zei me goededag of lachtte naar me. Dat kon ik weer zien, weer ontvangen. Ik kreeg meer rust in mijn lijf. Ik ben cursussen gaan volgen en ben in gesprek gegaan met verschillende mensen, en ben er nu helemaal overheen. Ben affirmatie altijd blijven gebruiken, zeker in moeilijke periodes. Het geeft me een steuntje in de rug, maakt me rustiger. Ben blij dat door deze challenge week zoveel mensen mee doen en dat daardoor ook meer erkenning hiervoor komt.Want zefs al geloof je er helemaal niet in, het doet toch zijn werk. Henk dankjewel voor deze schitterende challenge.

Sandra
Door

Sandra

op 07 Jan 2019

Hallo Henk, bedankt voor deze eye-opener! Ik ben steeds meer wie ik ben, ik laat steeds meer van mezelf zien is mijn affirmatie. Daardoor heb ik vandaag mijn grenzen aangegeven bij iets wat mij zeer aan het hart ligt, maar waar ik nu nog even teveel ben, een hele belangrijke stap voor de rest van mijn leven! Mijn telefoon blijft 20x per dag rinkelen (meer alarmen kunnen er niet in ) om me eraan te herinneren hoe belangrijk ik voor mezelf ben! Heel veel plezier met affirmeren voor iedereen! Groetjes, Sandra

Marieke R
Door

Marieke R

op 07 Jan 2019

Mijn verhaal is niet zo succesvol als die van jullie. Ik heb als affirmatie gekozen Ik sta mijzelf toe te vertrouwen op de dingen die komen gaan. Het was even wat minder maar mijn angst voor de toekomst is weer helemaal teruggekomen. Ik werd een beetje droevig bij het lezen van jullie successen. In ieder geval bedankt Henk voor de kans. En jullie alle goeds van de wereld gewenst!

Caroline
Door

Caroline

op 07 Jan 2019

Hi Marieke R, Hier nog een twijfelaar en bijna jaloers op de positieve reacties en ervaringen van anderen. Ik blijf verschillende affirmaties proberen tot ik de affirmatie heb gevonden waar ik een fijn gevoel bij krijg

Anneke
Door

Anneke

op 08 Jan 2019

Dag Marieke, je bent niet de enige hoor. Bij mij is het de hele week goed gegaan, wel met ups en downs. Sinds gisteren begint mijn flow te stagneren en vandaag voelt het niet meer zo blij. Ik ben nu aan het zoeken wat mij weer vlot kan trekken. Mijn uiteindelijke affirmatie was geworden: ik mag luisteren naar mijn blije spontane innerlijke kind.

Wytske
Door

Wytske

op 07 Jan 2019

Bedankt voor deze weekchallenge. Voor mij was het lastig om met regelmaat de affirmatie uit te spreken wegens mijn werkzaamheden maar het heeft me zeker bewust gemaakt van de kracht hiervan op de dagen dat ik vrij was en het beter lukte om met regelmatig aan de affirmatie te denken. Ook dat had al effect. Eerst had ik de affirmatie: Ik luister naar mijn hart maar aangezien ik me in deze donkere tijd niet op mijn best voel, misschien ook wel door de overgang, heb ik deze veranderd in : ik voel me vrij om me niet vrolijk te voelen of iets anders met ik voel me vrij...Dit gaf me ruimte. Ik probeer zo mezelf te accepteren zoals het is. Heel erg bedankt en ik ga er zeker mee door

Gerrie
Door

Gerrie

op 07 Jan 2019

Lieve Henk, ik ben al 3x begonnen.. Ik vind het zo moeilijk om de juiste woorden te geven aan wat ik voel/bedoel. Maar toen ik wilde stoppen, las ik je bovenaan je woorden: "je zou mij enorm plezier doen als je deelt"... en dat wil ik graag. Dus ik probeer opnieuw. Mijn verlangen, mijn "motto" voor het nieuwe jaar druk ik altijd uit in onze nieuwjaarswens: daarvoor koos ik o.a. dit jaar "I am the Light" van India Arie met daarbij de tekst van Etty Hillesum: "Eén ding is wel zeker: men moet de voorraad liefde op deze aarde helpen vergroten! Ieder beetje haat dat men al aan het veel te vele haten toevoegt, maakt deze wereld onherbergzamer en onbewoonbaarder. Etty Hillesum Daar verlang ik naar!! Licht en Liefde zijn! Mijn nieuw gekozen affirmatie: In verbinding met Al-wat-is, in vertrouwen en overgave, adem ik in en glimlach. Thuisgekomen in het hier en nu wordt dit moment een wonder. Ik leerde deze week dat affirmaties die je al lang gebruikt soms aan verversing toe zijn! Ik leerde dat affirmaties je blij maken. Ik leerde dat "doen" belangrijk is! Ik leerde (wat) meer tijd voor mezelf te nemen. Ik heb de oefeningen met de gouden bal (Chi Neng cursus on line) bij de dagelijkse meditatie en affirmaties gebruikt; die passen geweldig samen. Veel Liefde en Licht voor jou Henk, jouw team en voor allemaal met veel dank!

Simone
Door

Simone

op 07 Jan 2019

Bedankt voor de positieve inspiratie van de challenge week :-) Dit was een mooi begin om 2019 mee te starten. Mijn affirmatie is: 'Ik ben zorgeloos, blij en gelukkig'. Het herrinnert me eraan dat je ondanks je chronisch ziek bent, moeilijke omstandigheden of situaties hebt, je je zorgeloos blij en gelukkig mag voelen. Ik voel me al jaren niet meer echt zorgeloos met het chronisch ziek zijn. Voor mij is het wel nodig dat ik mezelf aan mn positieve affirmatie blijf herinneren, ik zorg dat ik af en toe een melding op mn telefoon blijf krijgen. Zodat het blijft bijdragen aan een positieve spiraal. Zo hoop ik dat deze positieve inspiratie en nog meer positieve dingen met zijn allen ervoor zorgen dat ik weer gezond kan zijn en blijven.

Karin
Door

Karin

op 07 Jan 2019

Ik Ben Milt, vanuit mildheid naar mezelf -leef ik mijn eigen leven -beschouw ik al mijn dierbare e.a. ‘naasten’ als een groeiende kans naar dieper bewustzijn - ik leer steeds meer vanuit helende kracht mezelf en de ander te vergeven. - ik ben zorgvuldig, aandachtig en respectvol vanuit yinne wijsheidsliefde - ik zie de schoonheid in mezelf, de ander en het leven - ik ben, kleurrijk, weelderig als een vruchtbare tuin Terwijl ik super-aards ben geaard in Hara

Karin
Door

Karin

op 07 Jan 2019

Ik ben me bewust geworden van de levenskracht die om me heen is en in mezelf. En dat ik hier ten alle tijden van gebruik mag en kan maken door me er alleen maar op af te stemmen! Meer heb ik niet nodig om gezond, levenslustig, in verbinding en in de flow te zijn. Dank je wel Henk.

Els
Door

Els

op 07 Jan 2019

Lieve deelnemers, Wat veel reacties!, te veel om allemaal te lezen. Maar ook: wat veel herkenning. Ik had veel aan je uitleg, Henk. En ik heb vandaag de volgende affirmatie: ik overwin de weerstand, dat sta ik mezelf toe. En dit, al dan niet hardop, zeggen met een glimlach geeft al een beter gevoel. Keep up the good work lieve mensen. (Overigens wel veel meer vrouwen dan mannen die mee doen.) Harte groet, Els

Lily Vermijs
Door

Lily Vermijs

op 07 Jan 2019

Hoewel het me niet gelukt is om het de afgelopen dagen consequent vol te houden, merk ik wel dat het heel fijn is om te doen. Mijn affirmatie ik ben gezond en energiek ga ik veranderen in ik ga me steeds gezonder en energieker voelen. Daar geloof ik dan zelf meer in. Leuk om de reacties en affirmatie van anderen te lezen, het inspireert wel. Dank jullie wel allemaal en Henk, super bedankt, mooi om dit te schenken.

Joyce
Door

Joyce

op 07 Jan 2019

Liefde, licht en vrede wens ik mezelf toe en alle mensen die ik dit jaar ontmoet of waar ik contact mee heb. Alle mensen die meededen aan de challenge en Henk die daarvoor het initiatief nam. Ik blijf de uiteindelijke woorden nog wel een tijd herhalen denk ik.

Emmy de Zeeuw
Door

Emmy de Zeeuw

op 07 Jan 2019

Hallo Henk. Allereerst hartelijk bedankt voor deze gelegenheid om te groeien. Het heeft mij weer op goede spoor gezet. Ben heel bewust de hele week bezig geweest met mijn affirmatie. Deze luidt: Ik ben liefdevol, dankbaar en gezond. Bij het woord liefdevol merk ik dat mijn lichaam zich ontspant. Heel bijzonder om dit te merken. Verder probeer ik in alle situaties de affirmatie toe te passen. Zeker nog een uitdaging voor de toekomst!! Verder wil ik iedereen en jou in het bijzonder een heel gezond en liefdevol 2019 toewensen. Emmy de Zeeuw

Marian
Door

Marian

op 07 Jan 2019

Marian Kok 7 januari 2019 Bedankt voor deze bijzondere ervaring. Mijn affirmatie is "Ik denk, voel en handel liefdevol". Het helpt mij enorm om gefocust te blijven en het geeft mij meer balans de hele dag door. Bij wat vervelender of onverwachte situaties springt de affirmatie inderdaad spontaan door mijn hoofd en helpt mij daar beter mee om te gaan.

Maria van Straaten
Door

Maria van Straaten

op 07 Jan 2019

Mijn affirmatie was: " Ik ben Licht, Liefde en in vrede met mijzelf. Ik word iedere dag gezonder". Het maakt me blij , en gister tijdens een familiefeestje, deelde ik spontaan mijn ideeën over je Holistische wijze van omgaan met zieke mensen. Terwijl ik daar meestal aarzelend mee omga. Om dat te delen met mensen wat me erg bezighoudt en me daardoor meer met mensen te verbinden. Werkte inderdaad verbindend. Dank daarvoor.

Lutgard
Door

Lutgard

op 07 Jan 2019

Deze week werd voor mij nog duidelijker dat je, je eigen schepper bent. Door mijn affirmatie uit te spreken was het leuk telkens te ontdekken dat daar een glimlach te voorschijn kwam op mijn gelaat. Soms kwamen er bij het uit spreker van de affirmatie spantaan andere woorden bij. Ik ben vol vertrouwen in mijzelf en sta mij toe te geloven en te voelen wat een grote innerlijke kracht in mij aanwezig is en die ik kan gebruiken om nog meer te ontdekken wat een prachtig wezen ik wel ben. Henk, DANK U WEL !!!

Ineke
Door

Ineke

op 07 Jan 2019

Mijn affirmatie is: ik ben een kind van God. Als ik dit zeg of denk word ik blij. Toen het niet werkte, heb ik toegevoegd: ik mag een kind van God zijn, en toen werd ik er weer blij van. Er zijn nog andere positieve gevoelens bijgekomen: kracht, moed, tevredenheid, een ander accepteren hoe die is en dat goed vinden. Ik ga graag door met deze affirmaties; dat doet me goed

Lies
Door

Lies

op 07 Jan 2019

"Ik hou van mijzelf, ik hou intens veel van mijzelf, ik heb mijzelf zó lief" bleek midden in de roos en is van de week de affirmatie gebleven. Ook op momenten dat er "minder plezierige gevoelens" waren, voelde ik hoe uitnodigend deze zin werkte. Het relativeerde en ik ervoer hoe er een glimlach ontstond. En mijn fysiek, alle celletjes? Zij sprankelden mee! Henk, dankjewel voor dit grote cadeau. Het heeft me echt verrijkt. En ook een dankjewel aan de mede bewandelaars van dit pad. Het deed me goed en inspireerde me ervaringen van jullie te lezen. Sommige affirmaties sprongen rechtstreeks mijn hart in!

Annelies
Door

Annelies

op 08 Jan 2019

Ik ben deze challenge met de affirmatie: ik ben mooi, wijs en liefdevol en heb genezende en herstellende gaven en ben een licht en baken voor anderen. Ik merkte dat er deze week meer naar mijn mening geluisterd werd en ook mijn mening gevraagd werd. Ook voel ik steeds meer dankbaarheid om wie ik ben en dat ik mijn gaven voor anderen mag gebruiken. Bedankt Henk voor deze mooie challenge. Ik ga er zeker mee door.

Hilda
Door

Hilda

op 08 Jan 2019

Mijn zoektocht naar een geschikte zin leidde van ´ik rust in mezelf' via 'ik lief me en omarm mijn lichaam' naar een spreuk van Rudolf Steiner de eerste twee zinnen "Ik draag rust in mijzelf. Ik draag in mij krachten die mij sterken." En dit voelt passend. Ik had de Mindbell om het het kwartier gezet en nu klinkt de gong elk half uur- heel plezierig om de zinnen uit te spreken- het brengt me bij mezelf. Henk- heel hartelijk dank!!

Riet Frissen
Door

Riet Frissen

op 08 Jan 2019

Hoewel in het verleden affirmaties van (zeer) korte duur waren voor mij, heb ik deze week de werkelijke waarde ervan mogen ervaren. "Ik ben verheugd...., …" is mijn affirmatie. En spontaan komt er dan achteraan waarover ik me verheug op dat moment (om de 15 min.). Dat houdt in dat er een meer stralende Riet rondloopt. Bovendien groeit er een mildheid vanbinnen, die steviger begint te wortelen. Met deze zachtheid kan ik nog meer doen voor degenen die nood hebben aan mijn ondersteuning. Het geeft mij rust, energie en vooral een geluksgevoel van liefde. Ik zal hiermee doorgaan tot ik verzadigd ben en verheugd zijn een vast deel is geworden van mijn Zijn. Ik dank jullie allemaal voor het delen, het is heel helend.

Yvonne
Door

Yvonne

op 08 Jan 2019

Mijn affirmatie is VERTROUWEN. Zeggen, maar ook integreren in mijn lijf, dit gaat steeds gepaard met een diepe zucht en ervaren dat het 'landt' Stimulerend om het in een groep te doen. Zonder groep was ik ws eerder afgehaakt. Nu pas ik het nog regelmatig toe door de dag heen. En daarna een stille glimlach. Een klein wondertje.

Ineke Meijboom-Baggerman van Houweninge
Door

Ineke Meijboom-Baggerman van Houweninge

op 08 Jan 2019

Sinds gister wat toegevoegd aan mijn affirmatie, die nu is: "Ik heb het volste vertrouwen in mijn lieve lijf, ik ben supergezond en al mijn allergieen en gevoeligheden zijn compleet verdwenen"...… Ik doe al jaren dagelijks mijn Buteyko ademhalingsoefeningen en sinds 2 dagen zit mijn CP boven de 30, dat is nog nooit gebeurd! (voor niet kenners: cp=controlepauze,=de tijd, seconden, tussen het dichtknijpen van je neus na een rustige uitademing en het weer willen gaan ademhalen - In 2013 begon ik met een cp van 8, inmiddels zat ik rond de 20 al een tijdje, en vanmorgen was het opeens 34 - echt bizar!) . Ik zie dat de affirmatie zijn werk begint te doen, en ben er superblij mee! Ookal voel ik me vandaag minder fit, en meer verkouden weer, ik blijf vertrouwen en ga er lekker mee verder. Bedankt Henk! Mooi om alle ervaringen van anderen ook te lezen! Fijne dag allemaal!

Els van Tongeren
Door

Els van Tongeren

op 08 Jan 2019

Allereerst wil ik iedereen heel hartelijk bedanken voor het delen van zeer veel toch wel intieme ervaringen. Ik heb ze allemaal opgeschreven en enkele waren me op het lijf geschreven. Zelf had ik in 1985 baarmoederhalskanker die geopereerd en bestraald zou moeten worden. Ik heb toen anders besloten en heb het op mijn eigen wijze gedaan, waar ik toen eigenlijk helemaal alleen in stond. het resultaat is, dat ik volledig ben genezen en een ontwikkelingsproces ben doorgegaan waar ik nog iedere dag dankbaar voor ben. Genezen begint in jezelf. Je mag best veel informatie krijgen maar doe het "eigenwijs" OP DE MANIER DIE HET BESTE BIJ JE PAST. In het begin van deze challenge wist ik absoluut niet wat mijn affirmatie zou zijn en nu voel ik me rijk en voedt mij met alle affirmaties die ik gelezen heb. Nogmaals heel hartelijk dank voor dit cadeau.

Wil Mast
Door

Wil Mast

op 09 Jan 2019

Mijn wijsheid is: Leer je zelf goed kennen, lichamelijk, geestelijk, en op zielsvivo. Mijn affirmatie blijft voorlopig: ik vertrouw op mijn innerlijke wijsheid, intuïtie en een stevige bekkenbodem, dat laatste met een brede glimlach. Ha, ha en het werkt! Mijn dank aan allen is groot ik wil graag reageren op Engelien, maar niet op facebook. Engelien, ga de Mirmethode van Mireille Mettes doen, dat is mijn advies. Het komt goed!

Stefani
Door

Stefani

op 11 Jan 2019

Dank je wel Wil voor de MIR Method. Heb zojuist de video instructie doorgenomen. This makes so much sense. Dank dit te delen met ons allen.

diny suijker-smits
Door

diny suijker-smits

op 13 Jan 2019

Dag Henk, bedankt. Mijn mantra was -ik kan het- laatste weekend vroeg ik me af ,wat dan? Nu weet ik het. Ik kan delen en een voorbeeld zijn. Werk met fotonen therapie en door eerst de miasma's eruit te halen, laten de borrelia"s bartonella:S en babetia"s en enz. zich ook zien en behandelen. Dit inzicht viel mij toe en patienten hebben meer energie.

Mirjam
Door

Mirjam

op 01 Jul 2019

Beste Henk.( En alle andere voor het delen.) Dank voor de Challenge. Al een paar jaar gebruik ik affirmaties. Ik heb er verschillende die ik afwisselend gebruik. Hetgeen dat jij gedeeld hebt verdiept het gebruik van affirmaties. Jouw affirmatie over vrijheid raakte me. Ik heb een mooie nieuwe erbij: "Ik ben vrij om te voelen wat ik voel. En om te delen wat ik voel". Dat is een fijne voor mij. Dank!

Reactie plaatsen