Help! Wat moet ik slikken? Welke supplementen heb ik écht nodig?

Help! Wat moet ik slikken? Welke supplementen heb ik écht nodig?

Help! Wat moet ik slikken?

Toen ik enige jaren geleden een drukke praktijk voerde, kwamen er elke dag cliënten bij me over de vloer die verzuchtten: ‘Dokter, wilt u eens naar mijn supplementen kijken? Want ik weet niet meer wat ik moet slikken en ook niet of het nog bij elkaar past.’ Vervolgens keerden ze vaak een plastic tas om op tafel en lag daar een hele berg potjes en flesjes vol vitaminen, mineralen, kruiden en andere aanvullingen…

Eigenlijk heb je helemaal geen supplementen nodig

Wanneer je biologisch-dynamische voeding gebruikt (dat is voeding die verbouwd wordt in een natuurlijk en rijk ecosysteem zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen) en je je voeding goed varieert, dan heb je volgens mij geen aanvullingen nodig. Dat geldt in ieder geval wanneer je daarnaast weinig stress hebt, gezond bent en beschikt over een goede spijsvertering.

En daar raken we enkele pijnpunten

De meeste mensen eten namelijk niet biologisch-dynamisch en ze eten ook niet voldoende gevarieerd. Daarbij komt dat veel mensen wél stress hebben, niet écht gezond zijn en dat hun spijsvertering te wensen overlaat.

Nog meer pijnpunten

Niet-biologisch-dynamische voedingsmiddelen zijn belast met pesticiden (nog eens een extra belasting voor je lichaam). Bovendien zijn ze – vaak sterk – verarmd in voedingswaarde doordat ze ofwel in grond staan die met kunstmest is ‘opgeklopt’, ofwel helemaal niet meer in de aarde, maar op zogenaamd substraat. (Dat laatste zou je een soort plantaardige bio-industrie kunnen noemen.) Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen die voor hun gevoel behoorlijk goed eten, toch allerlei tekorten blijken te ontwikkelen, zeker wanneer er sprake is van stress en/of de gezondheid niet optimaal is. Dan is het verbruik van vitale stoffen in het lichaam namelijk verhoogd of verloopt deze minder efficiënt, terwijl ze bij een niet-optimale spijsvertering ook nog eens de voedingsstoffen die ze wél binnenkrijgen, minder goed kunnen opnemen. Samenvattend: in onze huidige maatschappij kunnen mensen om heel veel redenen tekorten ontwikkelen.

Welke tekorten hebben mensen in het westen zoal?

Een groot deel van de Nederlanders krijgt te weinig omega 3-vetzuren, vitamine K, jodium, selenium en magnesium binnen via de voeding. Daarnaast is de zonkracht in Nederland een groot deel van het jaar te zwak om voldoende vitamine D te kunnen aanmaken. Daardoor hebben de meeste Nederlanders ook een suboptimale vitamine D-status. Het aanvullen van deze voedingsstoffen met behulp van supplementen lijkt mij dan ook voor velen geen overbodige luxe.

Een alles-in-één pakket

Om niet weer te vervallen in de eerder beschreven plastic zak vol potjes en flesjes met vitaminen, mineralen en kruiden van allerlei verschillende merken, is het verstandig je te richten op gezonde(re) voeding plus een no-nonsense basisaanvulling. Zo’n basisaanvulling zou dan dus moeten bestaan uit vitale voedingsstoffen waarvan bekend is dat veel mensen ze tekortkomen. En als dat dan allemaal in een alles-in-één pakket verkrijgbaar zou zijn, in de juiste doseringen en verhoudingen, zou dat heel behulpzaam zijn.

Vitaily: alles-in-één

Nu heeft mijn collega Richard de Leth op basis van jarenlange ervaring zo’n alles-in-één pakket samengesteld: een doos met 30 zakjes, voor elke dag van de maand één, met slechts 2 tabletten en 2 softgels per dag. In deze tabletten zitten alle voedingsstoffen die ik hierboven noemde: omega-3, vitamine D, vitamine K, jodium, selenium en magnesium, alsmede de voor de opname en verwerking ervan behulpzame stoffen vitamine A, vitamine B6, vitamine B12, taurine en L-glycine. Richard heeft deze formule de naam Vitaily (elke dag vitaal) meegegeven en ik ben er zelf enthousiast over. Ik vestig er dan ook van harte je aandacht op. Vitaily kun je kopen vanaf € 2,- per dag. Je kunt bestellen voor een maand, een kwartaal of jaar en gemakkelijk je bestellingen aanpassen in je eigen account. In Nederland bovendien geen verzendkosten.

Eerst uitproberen?

Goed plan! Wanneer je Vitaily wilt uitproberen, kun je bovendien gebruikmaken van mijn speciale kortingscode genezendvermogen. Je krijgt dan € 7,50 extra korting op je eerste bestelling, ongeacht de hoeveelheid die je kiest, dus altijd prijs.
(PS. Je mag de kortingscode genezendvermogen ook doorgeven aan een vriend, vriendin of familielid.)

Bestel Vitaily hier.

 

Over de schrijver
hendrik herman fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Francisca
Door

Francisca

op 22 Jul 2020

de vorige reactie was ik aan het schrijven en die floepte ineens weg Wat ik wilde zeggen is dat ik enkele cursussen heb gevolgd van Elly Hutjes waarin ze uiteenzet hoe de synergie is tusen mineralen en belangrijke lichaamsprocessen. Je kunt niet zomaar een mineraal supplement nemen als je niet eerst de basis van je supplementen tekorten hebt aangevuld. Zij is orthomoleculair deskundige, en Eidon Ionic Therapeute.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 01 Aug 2020

Mee eens Francisca, dat vind ik ook precies het goede aan Vitaily, dat het focust op de stoffen (vitaminen, mineralen, vetzuren) die mensen vaak tekortkomen.

Alfredo Polonioa
Door

Alfredo Polonioa

op 30 Jul 2020

Dag Henk, zie je dit 'alles in één supplement' als algemene immuunversterker of ook specifiek bij aanwezige tumor. Daarmee als aanvulling of vervanging van een Nurtiphit pakket ? groet Alfredo

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 01 Aug 2020

Vitaily is een strategische aanvulling op goede voeding, omdat het precies die voedingsstoffen bevat die we geneigd zijn tekort te komen. Wanneer we alle belangrijke stofjes in ons lichaam hebben kunnen de processen in ons lichaam makkelijker verlopen. Dat is goed ter preventie en natuurlijke helpt het ons lichaam ook wanneer dat uit balans is geraakt. De Nutriphyt pakketten waar jij het over hebt zijn specifieker op een bepaald orgaan gericht. Dat is een andere ingang. Ik kan me voorstellen dat je beide aanschaft en ze om de dag gebruikt. De ene dag het een, de andere dag het ander.

Renske
Door

Renske

op 02 Aug 2020

Beste Henk, jouw promotie van Vitaily spreekt mij zeer aan. Ik ben ook fan van Richard's podcasts. Echter, ik ben moeder van 3 pubers. We eten redelijk gezond maar bij mijn kinderen kan ik lang niet alles meer sturen. Helaas toch veel suiker, wit meel, schermpjes etcetera. Dus ik zou voor 5 personen willen suppleren. Al neem ik het goedkoopste pakket. Dan nog kost dat 3.500 per jaar. Dat is voor een gemiddeld gezin toch niet te doen? Wat raad jij aan? (Supplementen of vakantie? ) Hartelijke groet, Renske

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 17 Aug 2020

Ik zou dan zo goed mogelijk op mijn voeding e die van de kinderen letten en Vitaily als aanvulling kopen en deze vervolgens om de drie dagen innemen. Je doet er dan drie keer zolang mee en dan is het dus ook drie keer zo goedkoop.

Juttta
Door

Juttta

op 03 Aug 2020

Dag Henk, Kan je me zeggen waarom er geen vit. C in zit? Alvast bedankt voor je reactie.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 17 Aug 2020

Vitaily bevat voedingsstoffen waarvan bekend is dat je ze zelfs met goede voeding nog tekort kunt krijgen. Voor vitamine C is dat minder gemeten. Toch overwegen we vitamine C aan een toekomstige update van Vitaily toe te voegen.

Vitamine 3D – weesgezond.com
Door

Vitamine 3D – weesgezond.com

op 09 Aug 2020

[…] mooie van Vitaily vind ik dat het niet alleen vitamine D3 en K2 bevat, maar daarnaast nog tal van andere […]

Tineke
Door

Tineke

op 14 Aug 2020

Mooi product Vitaily, maar ik gebruik bloedverdunners helaas en kan dus geen Vit K nemen???

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 17 Aug 2020

Vitaly is een natuurlijke aanvulling op je voeding. Het betreft dus geen onnatuurlijke dosering. Ik zou het echter met de trombosedienst overleggen.

pascaline van heddegem
Door

pascaline van heddegem

op 15 Aug 2020

Omwille van osteoporose neem ik reeds vit. D : om de 3 weken een ampul D-Cure 25.000 I E. Ik veronderstel dat dit een hogere dosis is dan wat in Vitaily zit (3.000 I E). Mag ik mijn ampullen combineren met jouw Vitaily of is dit dan te veel van het goede (wat Vit D betreft) ?

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 17 Aug 2020

Dat is inderdaad een veel hogere dosering Pascaline. In de zomer zou ik het er niet bij doen, in ieder geval niet wanneer je ook veel in de zon komt. In de winter kan het bij elkaar.

Chaja
Door

Chaja

op 29 Aug 2020

Wat jammer, dat dit supplement niet te gebruiken is door mensen die vegetarisch/veganistisch leven. Overwegen jullie nog een variant te maken zonder gelatine en met algenolie ?

Inge Heule
Door

Inge Heule

op 10 Sep 2020

Ja, zou ik ook graag willen!

Ria
Door

Ria

op 05 Sep 2020

Geachte dokter, Ik wil een proefmaand Vitaily bestellen. Maar ik kan niet betalen omdat mijn bank er niet bij staat. Wat nu? Ria Van obberghen

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 03 Nov 2020

Stuur me even een mailtje via het contactformulier Ria, dan kan ik kijken wat er mogelijk is.

Marianne
Door

Marianne

op 10 Sep 2020

Jammer dat het niet vegetarisch is anders had ik het zeker gekocht.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 03 Nov 2020

Hoi Marianne, in januari komt er een vegan-versie uit. Misschien spreekt dat je aan.

Jos
Door

Jos

op 13 Sep 2020

Dag Henk, Waar worden al die bomen geplant? Jos.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 03 Nov 2020

In Nepal Jos

Nienke
Door

Nienke

op 15 Sep 2020

Dag Henk, Ik ben eigenlijk wel verbaasd over de hoeveelheid B6 in het supplement. Ik had zelf een tijdje geleden B6 stapeling. Een vriendin ook. En dat duurt lang voor je er vanaf bent en kan ook echt klachten geven. Wat denk jij van de hoeveelheid B6?

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 03 Nov 2020

Hoi Nienke, wat maakt dat je 71% van de dagelijkse hoeveelheid veel vindt?

Jet de Boer
Door

Jet de Boer

op 15 Sep 2020

Ik ga naar een natuurgeneeskundige en zij meet welke vitamine IKI nodig heb en dat is iedere keer anders. Daarom ga ik niet de vitamine pil van jou proberen en ook niet om de dag, zoals je vorige keer iemand adviseerde, dat zou ik dan eerst met haar willen overleggen.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 03 Nov 2020

Goed plan van je Jet, wanneer je iemand hebt die betrouwbaar test is dat natuurlijk heel mooi.

C.v.d.Pol
Door

C.v.d.Pol

op 28 Sep 2020

Helaas heb ik na de probeerverpakking moeten stoppen. Waarschijnlijk door de magnesium kreeg ik veel buikklachten, diarree en misselijkheid. Blijkbaar kan ik er niet goed tegen. Jammer. En natuurlijk ook jammer van het geld. Ik heb via mail contact met het bedrijf gehad en die gaven aan dat er meer mensen zijn die hetzelfde ervaren. Ze gaven als tip om de tabletten over de dag te verdelen maar ook dat dat geen resultaat.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 03 Nov 2020

Beste C.v.d.Pol, dat is inderdaad wel heel jammer!

Riet
Door

Riet

op 08 Nov 2020

Uit ervaring: de supplementen bij t eten nemen en dan is er geen misselijkheid.

Reactie plaatsen