arrow_drop_up arrow_drop_down

Welke supplementen heb ik nodig?

Noteer de link van deze pagina; zo kun je in de toekomst makkelijk weer bestellen wanneer Vitaily je goed bevalt.

Bestel Vitaily door hier te klikken.

Help! Wat moet ik slikken?

Toen ik enige jaren geleden een drukke praktijk voerde, kwamen er elke dag cliënten bij me over de vloer die verzuchtten: ‘Dokter, wilt u eens naar mijn supplementen kijken? Want ik weet niet meer wat ik moet slikken en ook niet of het nog bij elkaar past.’ Vervolgens keerden ze vaak een plastic tas om op tafel en lag daar een hele berg potjes en flesjes vol vitaminen, mineralen, kruiden en andere aanvullingen…

Eigenlijk heb je helemaal geen supplementen nodig

Wanneer je biologisch-dynamische voeding gebruikt (dat is voeding die verbouwd wordt in een natuurlijk en rijk ecosysteem zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen) en je je voeding goed varieert, dan heb je volgens mij geen aanvullingen nodig. Dat geldt in ieder geval wanneer je daarnaast weinig stress hebt, gezond bent en beschikt over een goede spijsvertering.

En daar raken we enkele pijnpunten

De meeste mensen eten namelijk niet biologisch-dynamisch en ze eten ook niet voldoende gevarieerd. Daarbij komt dat veel mensen wél stress hebben, niet écht gezond zijn en dat hun spijsvertering te wensen overlaat.

Nog meer pijnpunten

Niet-biologisch-dynamische voedingsmiddelen zijn belast met pesticiden (nog eens een extra belasting voor je lichaam). Bovendien zijn ze – vaak sterk – verarmd in voedingswaarde doordat ze ofwel in grond staan die met kunstmest is ‘opgeklopt’, ofwel helemaal niet meer in de aarde, maar op zogenaamd substraat. (Dat laatste zou je een soort plantaardige bio-industrie kunnen noemen.) Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen die voor hun gevoel behoorlijk goed eten, toch allerlei tekorten blijken te ontwikkelen, zeker wanneer er sprake is van stress en/of de gezondheid niet optimaal is. Dan is het verbruik van vitale stoffen in het lichaam namelijk verhoogd of verloopt deze minder efficiënt, terwijl ze bij een niet-optimale spijsvertering ook nog eens de voedingsstoffen die ze wél binnenkrijgen, minder goed kunnen opnemen. Samenvattend: in onze huidige maatschappij kunnen mensen om heel veel redenen tekorten ontwikkelen.

Welke tekorten hebben mensen in het westen zoal?

Een groot deel van de Nederlanders krijgt te weinig omega 3-vetzuren, vitamine K, jodium, selenium en magnesium binnen via de voeding. Daarnaast is de zonkracht in Nederland een groot deel van het jaar te zwak om voldoende vitamine D te kunnen aanmaken. Daardoor hebben de meeste Nederlanders ook een suboptimale vitamine D-status. Het aanvullen van deze voedingsstoffen met behulp van supplementen lijkt mij dan ook voor velen geen overbodige luxe.

Een alles-in-één pakket

Om niet weer te vervallen in de eerder beschreven plastic zak vol potjes en flesjes met vitaminen, mineralen en kruiden van allerlei verschillende merken, is het verstandig je te richten op gezonde(re) voeding plus een no-nonsense basisaanvulling. Zo’n basisaanvulling zou dan dus moeten bestaan uit vitale voedingsstoffen waarvan bekend is dat veel mensen ze tekortkomen. En als dat dan allemaal in een alles-in-één pakket verkrijgbaar zou zijn, in de juiste doseringen en verhoudingen, zou dat heel behulpzaam zijn.

Vitaily: alles-in-één

Nu heeft mijn collega Richard de Leth op basis van jarenlange ervaring zo’n alles-in-één pakket samengesteld: een doos met 30 zakjes, voor elke dag van de maand één, met slechts drie tabletten per dag. In deze tabletten zitten alle voedingsstoffen die ik hierboven noemde: omega-3, vitamine D, vitamine K, jodium, selenium en magnesium, alsmede de voor de opname en verwerking ervan behulpzame stoffen vitamine A, vitamine B6, taurine en L-glycine. Richard heeft deze formule de naam Vitaily (elke dag vitaal) meegegeven en ik ben er zelf enthousiast over. Ik vestig er dan ook van harte je aandacht op. Vitaily kost € 2,- per dag (bij een maandbestelling); de kosten dalen bij een kwartaal- of jaarbestelling.

Eerst uitproberen?
Goed plan!

Wanneer je Vitaily een maand wilt uitproberen, kun je gebruikmaken van een speciale code, namelijk ‘genezendvermogen’. Wanneer je die kortingscode invoert bij je bestelling, krijg je € 7,50 korting. Ik heb deze kortingscode van Richard de Leth ontvangen speciaal voor mensen uit mijn netwerk.

Bestel Vitaily hier.
+ € 7,50 korting bij een maandabonnement met de kortingscode: genezendvermogen

Noteer de link van deze pagina; zo kun je in de toekomst makkelijk weer bestellen wanneer dat je dat wilt.

Ingrediënten

Ingrediëntenper dagdosering% RI
Omega 3 capsule met vitamine D3 & K21 softgel
Omega 3 vetzuren1000 mg*
– Waarvan eicosapentaeenzuur (EPA)400 mg*
– Waarvan docosahexaeenzuur (DHA)300 mg*
Vitamine A (retinol)400 mcg50%
Vitamine D3 (3.000 IE)75 mcg1500%
Vitamine E (D-alfa-tocoferol concentraat)10 mg83%
Vitamine K2 (MK-7)45 mcg60%
Magnesium Plus2 tabletten
Magnesium (bisglycinaat)400 mg107%
Jodium (kaliumjodide)100 mcg67%
Selenium (L-selenomethionine)30 mcg55%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5-fosfaat, actieve vorm)1.0 mg71%
Taurine200 mg*
L-glycine200 mg*

RI = aanbevolen dagelijkse referentie inname op basis van een dagelijkse inname van 2000 kcal. * RI onbekend

Biologisch (en afbreekbaar)

Vitaily is onder GMP en IFS (kwaliteitscontroles) geproduceerd en de visolie heeft het duurzame MSC-keurmerk. Het zakje (de biofolie) is composteerbaar, dus kan na gebruik gewoon bij het groenafval.

Goedkoop

Vitaily Basis is  goedkoper dan losse supplementen en andere multivitamines van dezelfde kwaliteit. Je koopt namelijk rechtstreeks van de producent, zonder tussenhandelaren.

Overige ingrediënten

In tablet: microkristallijne cellulose, natrium carboxymethyl cellulose, leucine en HPMC.
In capsule: visolie, gelatine (uit vis), glycerine en water.

Vitaily Basis is een voedingssupplement in de categorie multivitaminen en is geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en/of gezonde levensstijl. Droog, koel en donker bewaren.

Waarschuwing

Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen tot en met 10 jaar (door de dosering van vitamine D). Overschrijd niet de aanbevolen dosering. Gebruik niet als de verzegeling van de verpakking is beschadigd bij aankoop. Raadpleeg eerst je dokter wanneer je onder behandeling staat voor een medische aandoening, als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Buiten bereik van kinderen bewaren.

‘Vanuit de praktijk zie je dat bijna iedereen tekorten heeft aan magnesium, vitamine D3, vitamine K2, jodium, selenium en omega-3. In het moderne leven is het bijna onmogelijk om optimale concentraties van deze essentiële gezondheidsbevorderende stoffen binnen te krijgen.’ – Drs. Richard de Leth

Bestel Vitaily hier.
Neem je kortingscode ‘genezendvermogen’ mee.
Het scheelt je € 7,50 op een maandbestelling!

 

Over de schrijver
Francisca
Door

Francisca

op 22 July 2020

de vorige reactie was ik aan het schrijven en die floepte ineens weg Wat ik wilde zeggen is dat ik enkele cursussen heb gevolgd van Elly Hutjes waarin ze uiteenzet hoe de synergie is tusen mineralen en belangrijke lichaamsprocessen. Je kunt niet zomaar een mineraal supplement nemen als je niet eerst de basis van je supplementen tekorten hebt aangevuld. Zij is orthomoleculair deskundige, en Eidon Ionic Therapeute.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 1 August 2020

Mee eens Francisca, dat vind ik ook precies het goede aan Vitaily, dat het focust op de stoffen (vitaminen, mineralen, vetzuren) die mensen vaak tekortkomen.

Alfredo Polonioa
Door

Alfredo Polonioa

op 30 July 2020

Dag Henk, zie je dit 'alles in één supplement' als algemene immuunversterker of ook specifiek bij aanwezige tumor. Daarmee als aanvulling of vervanging van een Nurtiphit pakket ? groet Alfredo

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 1 August 2020

Vitaily is een strategische aanvulling op goede voeding, omdat het precies die voedingsstoffen bevat die we geneigd zijn tekort te komen. Wanneer we alle belangrijke stofjes in ons lichaam hebben kunnen de processen in ons lichaam makkelijker verlopen. Dat is goed ter preventie en natuurlijke helpt het ons lichaam ook wanneer dat uit balans is geraakt. De Nutriphyt pakketten waar jij het over hebt zijn specifieker op een bepaald orgaan gericht. Dat is een andere ingang. Ik kan me voorstellen dat je beide aanschaft en ze om de dag gebruikt. De ene dag het een, de andere dag het ander.

Renske
Door

Renske

op 2 August 2020

Beste Henk, jouw promotie van Vitaily spreekt mij zeer aan. Ik ben ook fan van Richard's podcasts. Echter, ik ben moeder van 3 pubers. We eten redelijk gezond maar bij mijn kinderen kan ik lang niet alles meer sturen. Helaas toch veel suiker, wit meel, schermpjes etcetera. Dus ik zou voor 5 personen willen suppleren. Al neem ik het goedkoopste pakket. Dan nog kost dat 3.500 per jaar. Dat is voor een gemiddeld gezin toch niet te doen? Wat raad jij aan? (Supplementen of vakantie? ) Hartelijke groet, Renske

Juttta
Door

Juttta

op 3 August 2020

Dag Henk, Kan je me zeggen waarom er geen vit. C in zit? Alvast bedankt voor je reactie.

Vitamine 3D – weesgezond.com
Door

Vitamine 3D – weesgezond.com

op 9 August 2020

[…] mooie van Vitaily vind ik dat het niet alleen vitamine D3 en K2 bevat, maar daarnaast nog tal van andere […]

Tineke
Door

Tineke

op 14 August 2020

Mooi product Vitaily, maar ik gebruik bloedverdunners helaas en kan dus geen Vit K nemen???

Reactie plaatsen