Mijn oncoloog zegt dat... | Categorie Meest bekeken berichten
10 september 2017 

Mijn oncoloog zegt dat... | Categorie Meest bekeken berichten

Voeding is een wetenschappelijke onderbouwde gezondheidsfactor.
Zo zijn er uit onderzoek tal van kanker-remmende en immuunsysteem-versterkende
stoffen bekend waar iedereen, ziek of gezond, gewoon gebruik van kan maken.

Samenvatting

Op deze video bespreek ik twee onderzoeken en enkele verrassende voorbeelden die de enorme impact van voeding laten zien. Ook komt het boek Eten tegen kanker aan bod. Dit boek is geschreven door Richard Béliveau een hoogleraar kankerpreventie en Denis Gingras een wetenschappelijk onderzoeker in de oncologie. Twee reguliere wetenschappers dus. Zij beschrijven tien bewezen kanker-remmende en immuunsysteem-versterkende voedingsmiddelen.

Veel kijkplezier.
Henk Fransen

 

Wil je meer weten over de 95 andere video’s uit het EHBK-programma?
Dan kun je daarover hier meer lezen…

Mijn oncoloog zegt dat…

Voeding is een wetenschappelijke onderbouwde gezondheidsfactor. Zo zijn er uit onderzoek tal van kanker-remmende en immuunsysteem-versterkende stoffen bekend waar iedereen gewoon gebruik van kan maken. Toch kan het heden ten dage (nog steeds) zo zijn dat je oncoloog zegt dat voeding geen verschil maakt. Dat is niet alleen een ondermijnende uitspraak, het is ook een onwetenschappelijke uitspraak!

De invloed van voeding op tweelingen

Op deze video bespreek ik twee onderzoeken die de enorme impact van voeding laten zien.Verder geef ik twee voorbeelden uit de natuur die aantonen wat een enorm effect voeding kan hebben op het functioneren van de cellen in het lichaam. Eén hiervan gaat over tweelingen met een erfelijke aandoening; dit laat zien dat voedings- en leefgewoonten zelfs invloed uitoefenen op ons genetisch materiaal (DNA).

Kanker-remmende en immuunsysteem-versterkende voedingsmiddelen

Zoals gezegd komt ook het boek Eten tegen kanker aan bod waarin tien bewezen kanker-remmende en immuunsysteem-versterkende voedingsmiddelen worden besproken door een hoogleraar kankerpreventie en wetenschapper in de oncologie:

 • Kurkuma
 • Klein rood-paars fruit
 • Knoflook
 • Groene thee
 • Sojabonen (niet genetisch gemanipuleerd!)
 • Koolsoorten
 • Citrusvruchten
 • Tomaat
 • Druiven
 • Broccoli

Tot slot laat ik zien dat de bouwstoffen in je voeding de kwaliteit van je cellen bepalen, net zoals de kwaliteit van een huis bepaald wordt door die van de materialen waarmee je dit bouwt. Je mag het lichaam vergelijken met een huis dat continu in de steigers staat en dat voortdurend wordt vernieuwd door de voeding die je eet.

Wanneer je vandaag nog de kwaliteit van je voeding verbetert, til je elke cel van je lichaam in de loop van enkele weken tot maanden naar een hoger plan.

Leer meer over dit programma

Enkele testimonials

“Ik vind je manier van presenteren heel prettig, toegankelijk en professioneel. De onderwerpen worden heel goed uitgediept, en je slaat constant een brug naar de praktijk en toepassing. De diversiteit en compleetheid van het programma is enorm sterk. Ik weet zeker dat het veel mensen gaat helpen en ondersteunen naar meer kwaliteit van leven, dus complimenten!”
Drs. Richard de Leth
Specialist preventieve leefstijlgeneeskunde, auteur van o.a. de bestseller Oersterk, www.oersterk.nu

“Het EHBK-programma vult een lacune op in de gezondheidszorg. Voor mensen die geconfronteerd worden met kanker, opent zich een ware jungle aan mogelijke behandelingen, zowel regulier als alternatief. Verdwalen in die jungle is helaas een gevoel dat veel patiënten maar al te goed kennen. Ik zal iedereen die naast reguliere ook aanvullende behandelingen wil gebruiken, aanraden hier te starten.”
Coen van Veenendaal
Initiatiefnemer Alpe d’HuZes, oprichter Inspire2Live, www.coenvanveenendaal.nl

“De passie voor alles wat Henk doet, werkt aanstekelijk en motiveert en inspireert mij verder te kijken dan alleen de reguliere zorg. Vanuit een holistische denkwijze waarbij de patiënt centraal staat, kan ik niets anders zeggen dan dat Henk de Nederlandse Ty Bollinger is, met dat verschil dat hij ons in hapklare brokken methoden aanreikt om het verschil te maken.”
Edwin Stokkink
Patiënt en blogger, www.edwinstokkink.nl

Over de schrijver
hendrik herman fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Petra
Door

Petra

op 12 Sep 2017

Hallo Henk,In dexe video heb je het over een boek waarin 10 voedingsmiddelen wirden genoemd die niet voedend zijn voor kankercelllen, eerder dodend. Welk boek is dat, Henk? Met hartelijke groet, Petra

Frans
Door

Frans

op 12 Nov 2017

Aanvullend op Petra haar vraag ben ik daar ook benieuwd naar

margot
Door

margot

op 03 Dec 2017

idem,graag meer info over dit boek.

Joyce
Door

Joyce

op 03 Dec 2017

Dat vroeg ik me ook af.

Marian
Door

Marian

op 19 Apr 2018

Nou....ik dus ook

Marca van den Broek
Door

Marca van den Broek

op 11 Jul 2018

jammer dat we nu nog niet weten om welk boek het gaat.....

lut hannes
Door

lut hannes

op 05 Aug 2018

ja welk boek??

Greet
Door

Greet

op 30 Aug 2018

Dat zou ik ook heel graag willen weten.?????

dehaese monos
Door

dehaese monos

op 12 Sep 2018

Beste Henk. Amai ,wat is dit allemaal veel geleerd, vind het goed dat je dit aan een groot publiek kenbaar maakt. Ik het alle video's druk bekeken , enorm dankbaar dat je kennis deelt. Dikke merci

Ingrid
Heleen
Door

Heleen

op 23 Apr 2019

Beste Ingrid, Dank voor de titel van het boek! Hoe kwam je erachter?

Reactie plaatsen