Supplementen: vitamine D3, één van de meest onderschatte vitamines
21 juli 2020 

Supplementen: vitamine D3, één van de meest onderschatte vitamines

Wetenswaardigheden over vitamine D3

Vitamine D speelt met name een rol in de calciumstofwisseling, die belangrijk is voor gezonde botten, een sterk gebit en gezonde spieren. Daarnaast heb je voldoende vitamine D nodig voor een goede afweerkracht (immuunsysteem) en heeft deze vitamine invloed op je welbevinden: een tekort kan leiden tot depressieve klachten.

De vitamine D-voorraad in je lichaam komt niet zozeer uit voeding; deze wordt aangemaakt wanneer je met ontblote huid in de zon loopt of zit. We komen echter steeds minder buiten en in ons deel van de wereld is de zon vaak niet krachtig genoeg om de aanmaak van vitamine D in voldoende mate op gang te houden. Je hoort dan ook geregeld in het nieuws dat mensen hier een tekort aan hebben.

Vitamine D komt het beste tot zijn recht wanneer er óók voldoende vitamine K1 en K2 voorhanden zijn. De eerste krijgen de meeste mensen wel voldoende binnen, maar dat geldt niet voor de laatste. Vitamine K2 vind je met name in gefermenteerde en dierlijke producten, en dan vooral in de vettige delen.

Een mogelijke aanvulling van vitamine D3 en K2

Het supplement Vitaily bevat vitamine D3 (cholecalciferol). Deze vorm maak je ook zelf aan, via je huid, dus je lichaam kan er gemakkelijk mee uit de voeten. Daarnaast bevat Vitaily vitamine K2 (als MK-7). Deze natuurlijke vorm van K2 blijft én langer aanwezig in het lichaam, én voert meer werk uit dan MK-4, een andere vorm van vitamine K2 die vaak in supplementen gebruikt wordt.

Het mooie van Vitaily vind ik dat het niet alleen vitamine D3 en K2 bevat, maar daarnaast nog tal van andere essentiële voedingsstoffen die mensen niet zelden tekort komen. Met Vitaily kies je daarmee in mijn ogen voor een goed doordachte combinatie van belangrijke voedingsstoffen. Wanneer je niet lekker in je vel zit of ziek bent lijkt me dat geen overbodige luxe, wanneer je gezond bent een goede stap om dat zo te houden.

Lees hier alles over Vitaily...

  • Meer lezen over welke voedingsstoffen mensen in het westen vaak tekort komen? Klik hier.
Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
beste activity tracker
Door

beste activity tracker

op 24 Jul 2020

De zon is de beste bron van Vitamine D.Vette vis en zeevruchten behoren tot de rijkste natuurlijke voedselbronnen van vitamine D. 100 gram zalm bevat circa 390 IU aan Vitamine D (50% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid).Vitamine D is een essentiële voedingsstof waar veel mensen over de hele wereld niet genoeg van krijgen. Ga lekker naar buiten mensen. Wandelen, hardlopen, fietsen in de buitenlucht en zon.

Marijke Twisk
Door

Marijke Twisk

op 10 Aug 2020

Helemaal mee eens en het is tijd dat de mensen elke dag even buiten komen want als de zon niet schijnt dan zijn er nog talrijke andere voordelen dan vitamine D. Maar veel mensen laten zich verzwakken door steeds minder buiten te komen. Daardoor word je immuunsysteem ondermijnt en bevattelijk voor allerlei ziektes en dan nu het coronavirus. Zo zie je steeds meer mensen die leven op medicatie en met grote verwachting uitkijken naar hun volgende medicijn namelijk de grote redder het corona vaccin. Ik blijf liever zelfstandig en luister zoveel mogelijk wat mijn lichaam en de natuur te vertellen hebben wat er moet gebeuren. Ik hoop van harte dat steeds meer mensen gaan inzien dat ze uit hun stoel (achter de laptop en televisie) moeten komen om hun blik te verruimen en te zien hoe geweldig het menselijk lichaam en de natuur om ons heen in elkaar steken.

Reactie plaatsen