arrow_drop_up arrow_drop_down

Verhoog je trilling | Deelpagina

Beste deelnemers,

We leven in een intense tijd en wanneer je je leven niet actief in handen neemt, zul je de neiging hebben mee te deinen op de plussen en minnen in je leven. Daarom kan het een idee zijn om je leven actief in handen te nemen en je liefde bewust uit te drukken, in eerste instantie naar de ‘plussen’, later ook naar de ‘minnen’.

Actieve trillingsverhoging

  • Spreek in stilte geregeld een zegen uit voor de dingen en mensen om je heen. Vergelijk de Engelse, Duitse of Indiase groet: ‘God bless you’, ‘Grüss Gott’ en ’Namasté’.
  • Maak het jezelf deze eerste week vooral gemakkelijk, dat wil zeggen zegen met name wat je makkelijk kunt zegenen.
  • Zegen dingen buiten je én dingen in je, en dat in een verhouding van 1 op 1!

Hulpmiddelen

  • Zet een timer op je telefoon zodat je zo nu en dan herinnerd wordt.
  • Neem een schriftje waarin je 1 keer per dag (of meer) opschrijft wat je leert ten aanzien van het actief verhogen van je trilling.

Uitwisselen

  • Wil je een leermoment of je successen delen? Zoek je iemand om samen mee te oefenen? Dat kan! Helemaal onderaan deze pagina kun je een reactie achterlaten en op elkaar reageren.

Tot zondag!
Henk Fransen

Over de schrijver
Annemieke Kwast
Door

Annemieke Kwast

op 8 October 2020

Mooie uitdaging en ga ermee aan de slag. Sta in een winkel waar ik dagelijkse met de hype van maatregelingen te maken heb. Ik bewust ook oefen met acceptatie, licht geef en waar nu ook het zegenen bij komt.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 8 October 2020

Mooi Annemieke, succes!

Jacqueline
Door

Jacqueline

op 8 October 2020

Lieve allemaal Ben bezig om rijbewijs te verlengen. Wat is nu het geval ik moet een mondkapje op als ik bij de gemeente naar binnen ga. Ik schiet in mijn verzet en kan niet accepteren dat dat moet ik sluit de computer waarmee ik de afspraak regelde uit, dus geen afspraak en geen verlenging van rijbewijs. Heel de dag een rot gevoel. Het zit me nog steeds niet lekker, dus nog veel oefenen voor mij.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 8 October 2020

Hoi Jacqueline, dank voor je reactie. Maak het jezelf deze eerste weken van de cursus lekker makkelijk. Zegen dus alleen wat je makkelijk kunt. Wil je toch ook in dit soort lastige situaties oefenen? Zegen dan vooral je eigen gevoelens en reacties precies zoals ze zijn. Voel hoe in die gevoelens jouw kostbare levensenergie zit. En zegen die levenskracht. Je leeft!

Mieke
Door

Mieke

op 8 October 2020

Jacqueline, ik begrijp hoe verschrikkelijk je je voelt. Durf je je te beroepen op artikel 10 van de Grondwet? Ik hou van jou precies zoals je bent. Ik steun je onvoorwaardelijk in al je kracht en grootsheid.

Saskia
Door

Saskia

op 8 October 2020

Oef! 1 op 1! Ik was fijn aan alles en iedereen Zegens, Namasté’s en “ik hou van joutjes” aan het uitdelen.. maar vergat mezelf! Nog even oefenen dus!

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 8 October 2020

:-) Als het je makkelijk afgaat is het geen probleem Saskia, stroom maar lekker uit! Maar wanneer het lastig wordt mogen we onszelf inderdaad niet vergeten.

Annemieke
Door

Annemieke

op 12 October 2020

hahhahahha... mooi! Die herken ik. Gaat'ie lekker?

Annemieke
Door

Annemieke

op 12 October 2020

Mooiiii! En o zo herkenbaar! Hoe gaat'ie nu voor je?

jantien
Door

jantien

op 8 October 2020

Lieve allemaal, ik oefen waarbij mensen, planten en bomen mijn zegen krijgen en spontaan de stoofpeertjes die ik gister zat te schillen ook ;-) Heerlijk om te doen het eten van de Aarde zegenen voor het mijn systeem weer zegent _/\_ Namaste, Jantien

Jantien
Door

Jantien

op 10 October 2020

Als aanvulling op wat ik eerder schreef, heb ik nu ook ontdekt hoe heilzaam en ontspannend het is als ik mijn eigen gevoelens zegen. Wat ontzetten fijn om te doen en daarmee ook met de kracht en de potentie ervan te voelen. Ook ontdek ik steeds dat met het zegenen ook een verantwoordelijkheid verbonden is als ik zeg dat ik onvoorwaardelijk de potentie en kracht steun in de ander/plant/dier......ik heb ineens wat plantjes een groter pot gegeven;-)

Annemieke
Door

Annemieke

op 12 October 2020

Ik ga dit ook doen na mijn ervaring van vanochtend... Fijn dat je dit deelt, Jantien!

Henk Fransen
Inge
Door

Inge

op 8 October 2020

Fijn om te lezen na een werkdag vol mee deinen op de plussen en minnen. Maar het is fijn om mijn collega's te kunnen steunen en doordat steunzin al eerder tijdens beste versie van jezelf is ingesleten fijn dat het ook al lukt bij de uitdagingen in deze tijd. ik hou van mijn weerstand tegen mondkapjes precies zoals het is en ik steun mijn weerstand in alle kracht en grootsheid. Ik ga morgen tijdens mijn spreekuur eens oefenen met nameste voor de begroeting als vervanger van het handen schudden . Ik hou van iedereen die dit leest precies zoals je bent en ik ondersteun je in al je kracht en grootsheid!

Annemieke
Door

Annemieke

op 12 October 2020

Een dingetje... (Gisteren in het klein besproken in de break out tijdens onze cursus dag 2. ) Ik wilde gaan flyeren op school waar onze zoon op zit. Dubbel gevoel, want ik geef een flyer ongevraagd-'bemoei me met..'. Door het te bespreken gisteren kwam ik erachter dat ik tegen het stuk manipulatie aanliep. (ik kom uit een nest van manipulatie). Nou dat was helder. Toen kwam toch iets in me op. Ik kan het vanuit LIEFDE doen, vragen of het schoolgaande kind een flyer wil of niet. Dus dat heb ik vanochtend gedaan. Enkele minuten later... Ik werd vriendelijk verzocht het terrein te verlaten met de argumenten die voor deze persoon golden. Ik werd zenuwachtig (want ik deed iets wat uit mijn comfort zone lag. Niet wegduiken maar opstaan voor mijzelf in liefde blijven). Aangegeven dat mijn kind op de desbetreffende school zit toen werd er een tip gegeven hoe ik mezelf kon aanmelden wat ik een goed idee vond en bedankte hem voor de tip. De 1ste flyers lagen al op de grond, veel kinderen wilden de flyer niet. Kortom: voelde niet meer goed. Ben weggegaan en heb de ervaring eerst eens laten gedijen. Totaal vergeten te zegenen, zowel de kids, de meneer op het schoolplein en mezelf. Ervaring: kids zijn niet verantwoordelijk voor wat er gevraagd wordt. Ouders en school. Daarnaast voelt het ook dat ieder zijn eigen ritme heeft om zijn visie te verbreden. De 1 moet eerst heel ziek worden voordat alarm bellen gaan rinkelen, die nodig zijn voor die persoon/gezin en bij de ander is het een vertrouwd persoon die een opmerking maakt, die indruk geeft. De natuurlijke Universele wetten die we kennen doen hun werk wel.... Vraag: ik zit ontzettend te 'hanussen' in enerzijds 'niets doen' wat eigenlijk geen optie is in deze tijden, waarbij ik iets deel vanuit mijn visie (omdat ik mezelf een plek hier wil geven op 'Aarde' of in mijn gezin ondanks er velen zijn die denken dat ik koekoek ben. En niets wil opleggen bij die ander. Ik vertel wat ik beleef vanuit mijn gevoel/hoe ik het ervaar. Vanuit de kern geen strijd, puur mijn visie delen en mooi als die voor de ander resoneert zo niet ook goed. Anderzijds door er te zijn verhoog je je trilling wetende dat de natuurlijke wetten ook gelden, hun werk gewoon al doen. Wat ik ook weet is dat als ik in mijn comfort zone blijf zitten, geen doorbraken komen om overtuigingen open te breken. Lang verhaal... maar goed wie o wie kan zijn/haar eigen ervaring in delen? Dank je wel voor het lezen en je moeite. Namaste! PS ik ga nu wel zegenen want tijdens het schrijven voel ik ook al vanalles...ppfffhhh

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 13 October 2020

Wow Annemieke, wat een mooie reis beschrijf je. Zo mooi om te lezen hoe je alles opmerkt en onderzoekt. Dat is wat mij betreft bewustzijn.

Helga
Door

Helga

op 12 October 2020

Dag Annemieke, Misschien heb je hier iets aan: zelf ben ik nu ook in deze tijd van regels en maatregelen ook erg bezig met het thema van gaan staan voor mijn waarheid.... ik ontdek dat er een heel verschil is tussen vanuit authentieke kracht handelen naar mijn diepste waarheid versus nog vanuit een oud stukje rebel, het voelt gewoon als heel andere energie en ook de omgeving pikt dat heel erg op... maar het is echt oefenen merk ik, en telkens durven kijken, want mijn innerlijke rebel gaat soms nog heftig tekeer...maar door er meer bewustzijn rond te brengen voel ik wel dat er meer ontspanning komt... en ik voel ook dat daar mijn echte innerlijke kracht ligt, niet meer gekleurd door oude programmas van onvrijheid, maar mezelf in alle vrijheid ruimte gevend....

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 13 October 2020

Mooi verwoord Helga! Ik herken wat je schrijft ook in mijzelf. Ik was vroeger een echte rebel en ik ben langzaam opgeschoven naar een meer en meer mijn waarheid delen. Dat wordt inderdaad anders door de mensen om mij heen opgepakt en voelt voor mijzelf ook gelukkiger.

Annemieke
Door

Annemieke

op 16 October 2020

Wat een fijne aanvulling Helga! Hier heb ik zeker wat aan... Ik raak steeds in de war omdat ik, valt me toe nu, dat ik vanuit mijn verdediging reageer. Dát maakt me zo In de war. Goed om te weten.... Ik heb ook de ervaring dat als het vanuit je ‘Zijn’ handelt/gesproken wordt de energie ook verandert waardoor de omgeving anders oppakt/reageert. Ik kon gemanierd pakken omdat ik steeds in de war was.... Zo ook weer helder!✨

Marga Van Doorn
Door

Marga Van Doorn

op 19 October 2020

Helaas twee x er niet bij kunnen zijn. Was een weekje weg. Heb duidelijk veel gemist. Heerlijk om.hier jullie belevenissen te lezen. Erg leerzaam. Vandaag kwam ik exact hetzelfde tegen, Helga. Ik wil trouw blijven aan mezelf, voor mijn waarheid staan. Dus geen mondkapje op. En vandaag was dus de Grote Dag. Na het uitlaten van de hond boodschappen doen en naar de bank. Terwijl ik eerst met mijn hondje liep, merkte ik op dat ik almaar aan het repeteren was wat ik zou zeggen als ik aangesproken zou worden op het feit dat ik geen mondkapje zou dragen. Ik ben al enige tijd studente van de Course of Miracles en had Henks aantekeningen nog niet kunnen lezen dus haalde een les in mijn herinnering op, die luidt:"In verdedigingsloosheid ligt je kracht." En ondertussen werd het betoog in mijn hoofd soms ronduit fel. Lopend in het bos kwam er toch frustratie uit. En opeens schoot door me heen: "Dit is een oud stuk. Altijd de rebel zijn, je kont tegen de kribbe gooien." Alleen dat inzicht al, deed me lachen en ontspannen. Voor ik de bank binnenging, heb ik eerst iedereen gezegend ( dat doe ik al enige tijd) vervolgens heb ik het mondkapje geweigerd (artikel 10) en ...was iedereen vriendelijk tegen me. Maar het innerlijke verzet tegen alle maatregelen blijft een uitdaging.

Marga Van Doorn
Door

Marga Van Doorn

op 19 October 2020

Sorry, foutje in de les die ik uit the Course citeerde:"In verdedingjngsloosheid ligt mijn veiligheid"

Kitty
Door

Kitty

op 13 October 2020

Mooi om dit allemaal te lezen. Ik woon in Frankrijk, doe twee websites, nu al tien jaar en laat dat nu los want ik denk dat de mensen in Frankrijk dat zelf moeten doen. Zondag deden we (een groep vrijwilligers) een ruilbeurs, alle maatregelen genomen, iedereen een mondkapje en die ook gekocht voor als er iemand dat vergeten was, gel aangeschaft etc. Er kwamen meer dan 100 mensen, die allemaal heel blij waren met dit evenement. Ik kwam een man tegen, die 9 maanden per jaar in Peru woont om planten te studeren, hij vroeg mij of ik genezers kende. Ik heb hem over het werk van Henk verteld en andere methodes (remote healing etc) het was heel bijzonder en ik voelde me echt verbonden en op mijn plek? Maar ik moet nog veel leren, ik sprak met de nieuwe president van dit clubje, die zij dat we snel een algemene vergadering moesten hebben ik zei waarom stuur je niet een sondage (doodle of zo) naar het bestuur of: en de leden. Antwoord: Dan ken jij zijn agenda niet, waarop hij vinnig zei, en jij kent mijn agenda niet. Ik zet mij dus af tegen autoritair gedrag (iets uit een vorig leven?). Nog steeds zoekende waarom ik hier ben en proberen gewoon hier te ZIJN; moeilijk.

inez
Door

inez

op 18 October 2020

mooie berichten hier. Ik was donderdag naar de supermarkt gegaan om boodschappen te doen. dat was voor mij de eerste keer na de laatste persconferentie met de aangescherpte maatregelen. Voordien waren er slechts sporadisch mensen die een mondkapje droegen in de winkel. Nu echter was ik de enige die geen mondkapje droeg en er ook geen een bij me had. Nu voelde ik zo diep hoe het is om je gediscrimineerd te voelen. al die priemende blikken van alle kanten. Voelde me echt niet thuis. Vol verwarring en eigenlijk ook ongeloof dat dit zo speelt in deze wereld vervolgde ik mijn weg naar mijn fysiopraktijk. één van de eerste klanten begon gelijk over het feit dat 'mensen het nog steeds niet snappen dat ze een mondkapje moeten dragen in de winkels'. hij was boos. Oeps. hij was dus ook boos op mij. Ik merk aan mezelf dat ik het heel lastig vind om hier mee om te gaan. vanuit mijn expertise is het dragen van mondkapjes en de andere maatregelen niet de oplossing. in ieder geval niet structureel. volgens mij moeten we namelijk meer van binnenuit de weerstand verbeteren. het immuunsysteem versterken. Hier zit voor mij gelijk een dilemma. ik schrijf nu nog wekelijks nieuwsbrieven waarin ik toch mijn ideeën voor het verbeteren van je immuunsysteem naar voren breng. maar zijn de mensen hier op dit moment wel op zoek naar die info? ben ik dan niet te veel aan het manipuleren? Ik ben daarna overigens vergeten om mijn gevoelens te zegenen en ook alle winkeliers met de priemende ogen en de klant die zo boos werd. zit nog niet helemaal in mijn systeem. heb dus nog een hoop te leren. Heb het nu wel gedaan namaste

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 19 October 2020

Heerlijk bericht Inez, zó herkenbaar! Dank.

Anita
Door

Anita

op 20 October 2020

Lieve mensen ook ik zit met een dilemma;Gisteren ben ik door de druk overstag gegaan en heb voor het eerst een mondkapjes gedragen... Je wordt bijna als misdadiger gezien als je het niet doet!Wat voelde dit vreselijk naar en ongemakkelijk.Het gevolg was dat mijn darmen er volledig door “in de knoop” gingen en ik vervolgens de hele dag met buikpijn heb gelopen....Wat wil mijn systeem mij nu duidelijk maken???Wat doe je nu laat je je meeslepen en verloochenen je jezelf ?Houd voet bij stuk en blijf jezelf in verzet en met weerstand?Of ;Geef je over in vertrouwen en laat zien dat je in liefde voor het grote geheel mee kunt drijven en daarin toch jezelf kunt blijven?

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 20 October 2020

Hoi Anita, ja, het zijn pittige uitdagingen waar we mee te maken hebben. Zoek je weg daarin, maar onthoud ook: focus op wat je al kunt zegenen en laat je niet teveel afleiden door wat je trilling naar beneden haalt. Daar bewijs je niemand een dienst mee. Leer los te laten: 'Let go and let God'. Breng je aandacht telkens weer naar het wonderlijk mooie gegeven dat wij in staat zijn te kiezen waarop we onze aandacht richten: angst of liefde. En oefen het verhogen van je trilling.

inez
Door

inez

op 22 October 2020

Hallo Anita, Er lijken verschillende kampen te ontstaan. Ik merk dat mensen die zich bang (laten) maken vooral voorstander zijn van de C-maatregelen. Aan de andere kant zijn er de mensen dit TEGEN de maatregelen zijn. Deze mensen zijn vooral boos. beide kampen halen hun energielevel naar beneden en zal ze in mijn ogen niet veel verder helpen. Daarom zit ik in kamp 3. Ik probeer zo goed en zo kwaad als het gaat te laveren tussen de 'verplichte' maatregelen en de vrijheid om hier afstand van te doen. De gevoelens die dan in me opspelen wanneer ik het spelletje even 'moet' meespelen laat ik er dan gewoon zijn. Ik doe er verder niets mee. Accepteer voor nu even wat er is. Wanneer ik er zo mee om ga merk ik dat de spanning weer zakt. dus niet in de vechthouding. Waarnemen en er laten zijn. En dan inderdaad je gevoelens zegenen. Ik hoop dat je hier iets mee kan. VInd het lastig om goed te verwoorden. Namaste

Anita
Door

Anita

op 22 October 2020

Hoi Inez, Dankjewel voor je reactie,wat jij verwoord is precies hoe ik er ook in sta,ook ik ben tegen al die opgelegde maatregelen waarbij onze vrije wil in het geding komt maar ik distantieer me van de mensen die dit op laagtrillend niveau zeg maar kenbaar maken!Het lukte me aardig moet ik zeggen ;met respect voor anders denkenden mijn eigen weg hier in te vinden totdat ik maandag er tóch verder in meegegaan ben dan ikzelf eigenlijk wilde!Wat mij zo raakte ,buitenom het feit dat ik het als zeer onprettig ervaarde,was de reactie van mijn eigen lichaam hierop!Het wilde mij duidelijk iets duiden maar door mijn verbazing over deze heftige reactie was de boodschap mij niet helemaal helder!Nu ik mijzelf en deze gevoelens heb gezegend en tijdens meditatie onder loep heb genomen ben ik weer “mezelf” en kan ik weer staan weer mijn standpunt en gevoelens(hiep hiep hoera)Ik hoop dat dit schrijven duidelijk is want ook ik heb vaak moeite met verwoorden wat ik voel en bedoel!Ook dat zegen ik bij deze Namaste ,dank voor deze fijne verbondenheid!Dat is iets waar ik dus heel gelukkig van wordt!

Mirjam
Door

Mirjam

op 25 October 2020

Lieve Anita, ik herken het. Wat mij helpt als ik dan toch even een mondkapje op doe (Wat bijna nog niet gebeurd is want ik ga nog steeds de winkels in zonder en stel me voor dat ik stralend licht bent en de andere mensen ook en glimlach vriendelijk tegen iedereen en dat helpt me enorm. Ik ondersteun mijn stralende licht voordat ik de winkel in ga en dan valt het reuze mee en ben ik dankbaar dat ik nog steeds vrij kan ademen): ik denk aan de buitenlucht en ben dankbaar voor de gezonde buitenlucht die ik daar ervaar en dat helpt me door die kleine momenten heen. Ik bedank de natuur en het lichte en liefdevolle en dat doet me dan goed en ik zeg tegen mijn lichaam dat ik snel weer de buitenlucht zal ervaren.

Anita
Door

Anita

op 25 October 2020

Dankjewel Mirjam Goeie tip,ga hem meteen de eerstvolgende keer inzetten!Fijne week!Namaste

Elly Engelsma Woertman
Door

Elly Engelsma Woertman

op 21 October 2020

Fijn alle reacties te lezen en nu hoop ik dat ik morgen er aan denk om te zegenen, ik neem het me voorden vergeet het... gelukkig ben ik door de verhalen weer geïnspireerd geraakt en ga morgen mezelf en ieder die op m’n pad komt zegenen. Ik heb wel ontdek dat het mij makkelijker afgaat om er iets van te vinden of om van iemand wat te vinden dan te zegenen. De trilling gaat eerder naar de laagte dan de hoogte. Ik heb wel een mooi gesprek gehad meten neef over het gebeuren in Frankrijk, volgens hem zou de moskeeën verboden moeten worden. Ik zei maar ja, daarmee los je niet veel op. Het zou van kracht en moed Tonen om in gesprek te gaan en te kijken waar overeenkomsten zijn en wat maakt dat de ander zo anders is. Ik heb inmiddels geleerd dat al het gene de mens kan doen, goed of kwaad, ik ook kan doen. We zijn mensen, dus we zijn elkaars gelijken. En ja, hoe kan je de ander zegenen en dat wil niet zeggen dat je de daden of ideeën van een ander zegent, wel het mens zij ..volgens mij

Mirjam
Door

Mirjam

op 25 October 2020

IK heb een inspirerend filmpje gemaakt naar aanleiding van inspiratiebronnen en liefdevol naar mezelf zijn. Ik vond dat zo leuk om te doen en het gaf me ook zoveel energie dat ik ook een meer algemeen filmpje heb gemaakt voor ter inspiratie voor mezelf en anderen, mocht je het leuk vinden om te kijken. De kracht van visualiseren, laat de muziek, de beelden en de ondersteunende affirmaties maar helemaal binnen komen in je zintuigen. Veel plezier met 2,5 minuut voor jezelf! https://www.youtube.com/watch?v=oLxzXS0LzKI

Marinus Schonk
Door

Marinus Schonk

op 25 October 2020

Hallo Mirjam, Wat prachtig gemaakt!! Ga dit filmpje met veel anderen delen.

Marinus Schonk
Door

Marinus Schonk

op 25 October 2020

Hallo allemaal. Hoe bijzonder sterk was hedenochtend de energie. Er was een hoog trillingniveau aanwezig. Dagelijks maak ik gebruik van het zingen van de mantra: Om Namah Shiva: Shivaya Namah Om. "I bow to the auspicious and benevolent Shiva; Who is my divivine higher self" De mantra die me helpt mij af te stemmen op mijn hogere zelf. Wilde ik graag nog even delen. Groeten, Marinus

Reactie plaatsen