Natuurfilms: een positief effect op je immuunsysteem

Natuurfilms: een positief effect op je immuunsysteem

Het is een illusie te denken dat we gezond kunnen blijven op een ongezonde planeet.
Ons lichaam is immers een stukje aarde, waarvan de gezondheid schuilt
in de gezonde uitwisseling met onze leefomgeving.

Maak gebruik van de kracht van de natuur

De aarde is in miljoenen jaren geëvolueerd tot een zeldzaam mooie planeet vol leven. We hoeven maar de natuur in te gaan om de schoonheid hiervan te kunnen ervaren. De gezondheid van de aarde is de balans in haar zogenaamde ecosysteem; dat wil zeggen de uiterst complexe samenhang tussen al haar levensvormen (inclusief de mens!) en de samenhang tussen deze levensvormen en de rest van de kosmos.  Alleen daarnaar kijken heeft al een helend effect.

Kijk een mooie natuurfilm

Bekijk een mooie natuurfilm. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat alleen al het kijken naar de schoonheid van de natuur, waarbij je je automatisch afstemt op haar duizelingwekkende harmonie, de afweer- en herstelkracht van je lichaam en geest versterkt. Wat een prachtig gegeven!

Ken jij een mooie natuurfilm?

Ik was als kind enthousiast over de onderwaterfilms van de Franse natuurfilmer Jacques-Yves Cousteau. Wat vind jij mooi? Heb je een tip? Deel die dan onderaan deze pagina.

 

Over de schrijver
hendrik herman fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
M
Door

M

op 23 Jun 2020

Night on Earth, spectaculaire beelden, met zeer gevoelige camera gefilmd.

Mirjam
Door

Mirjam

op 08 Oct 2020

Nu teacher octopus

Mirjam
Door

Mirjam

op 08 Oct 2020

My teacher bedoel ik, een prachtige film over de intelligentie van de octopus, te zien op Netflix

Ellen
Door

Ellen

op 28 Oct 2020

Ik ben idolaat, en het is er nu weer van 'Earth from Space' serie. Dan word je zo gerust gesteld over hoe onze moeder' alles zelf weet te herstellen en te regelen in haar atmosfeer en weet je dat geen 1 koe groot genoeg is om haar te beïnvloeden... En ja dan voel ik me zo verbonden met haar.

Amelie van Dun-Aerts
Door

Amelie van Dun-Aerts

op 20 Nov 2020

De film 'Down toe earth', waarin een echtpaar met het gezin de keuze maakt om in contact te komen met natuurvolkeren op verschillende plekken op aarde, een aanrader. Te huur via bioscoop, zodat je van thuis uit kunt kijken voor 5€

Reactie plaatsen