Maak jezelf 10 keer zo sterk

Dit is een fragment uit het boek Bondgenoot, de autobiografie van een immuuncel. In deze meeslepende parabel vertelt Bondgenoot zijn levensverhaal. 

Een indrukwekkend verhaal over het universele pad van de mens van leegte naar vervulling.

… Ik (Bondgenoot) was op weg naar Longcel. Onderweg duikelde ik door het hart. Het hart drukte mij eerst bijna helemaal plat en spoot mij vervolgens met nog meer kracht dan voorheen de bloedbaan in. Het gaf me een heel gelukkig gevoel. Ik had het gevoel dat het hart heel veel van mij hield. Door al mijn oefeningen was de liefdevolle kracht van het hart mij heel vertrouwd geworden.

10 keer zo sterk

In de longen verminderde mijn snelheid.

‘Hallo Bondgenoot’, hoorde ik Longcel zeggen. ‘Hoe gaat het ermee? Ik hoorde dat jij goed werk doet voor de mens.’

Ik kleurde rood. Het was fijn om te horen dat Longcel een goede indruk van mij had, maar zelf had ik even geen al te hoge pet op van mezelf. Mijn laatste ontmoeting met de leegte had mij flink op mijn plaats gezet.

‘Dank je Longcel, ik doe mijn best. Ik ben aan het oefenen me de kracht van het hart eigen te maken, zodat ik de mens kan helpen in zijn strijd met de leegte. Stem zei dat jij mij kon helpen. Heb jij een tip voor mij?’

‘Jawel Bondgenoot’, sprak Longcel. ‘Door op de juiste manier te ademen kun jij je wel tien keer zo sterk voelen.’ Hij deed het meteen voor. Hij ademde diep uit en gooide alle rommel die in het bloed zat de lucht in. Daarna ademde hij diep in en vulde zich met levenskracht, waardoor hij zich helemaal opgeladen voelde. Ik voelde hoe Longcel wel tien keer zo sterk werd. Het was heel indrukwekkend.

Hoe doe je dat?

‘Hoe doe je dat?’, vroeg ik verbaasd.

Longcel glom van trots. Hij was blij dat iemand onder de indruk was van zijn taak. Hij ontdeed de mens van afval en schonk hem levengevende zuurstof, waardoor hij zich weer helemaal opgeladen voelde.

‘Luister, Bondgenoot: het is belangrijk dat je eerst goed uitademt en dan pas begint met inademen. Eerst moet namelijk alle rommel eruit, daarna kan er pas iets nieuws in, snap je?’

‘Ja’, zei ik, want dat leek mij logisch: je moest eerst helemaal uitademen, daarna kon er lekker veel verse lucht naar binnen. Longcel kon zichzelf dus opladen – maar hoe deed hij dit eigenlijk? Het leek wel of hij mijn gedachten kon lezen, want hij vervolgde:

Het gaat erom hoe je ademt

‘Om je volledig te verzadigen met levenskracht is het niet belangrijk dat je heel diep ademt. Het gaat om hoe je ademt. Kijk, ik zal het voordoen.’ Eerst ademde hij weer helemaal uit. Ik zag duidelijk hoe al het verzamelde afval uit de mens in de lucht verdween. Vervolgens ademde Longcel langzaam in en verzadigde zich totaal met levenskracht. Ik kon bijna voelen hoe hij dat deed. Het was alsof hij zich voorstelde dat hij leven inademde en dat dit voorstellen het geheim was.

‘Je begrijpt het!’, riep Longcel enthousiast. ‘Ik stel me tijdens het inademen voor dat ik mezelf totaal met leven vul.’

Ik herinnerde me wat Stem had gezegd toen ik niet tegen de leegte op kon.

Adem de liefdevolle kracht van het hart in en laat die kracht je helemaal vullen.

Stem kende het geheim dus ook!

‘Dat klopt’, vulde Longcel aan, alsof hij mijn gedachten hoorde. ‘Je kunt van alles inademen. Je kunt je bijvoorbeeld voorstellen dat je kracht inademt, of liefde, of vrede, of wat je maar wilt.’

Ik werd helemaal enthousiast. Dus door op de juiste manier te ademen kon ik nieuwe kracht opdoen. Dit vergrootte mijn kans om van de leegte te winnen en de mens te helpen. Ik wilde direct naar de leegte toe gaan om voor de mens te vechten.

‘Hohoho Bondgenoot’, riep Longcel mij tot de orde. ‘Je moet eerst oefenen. Ga naar het beenmerg en oefen deze manier van ademen. Adem diep uit en adem kracht, liefde en vrede in. Oefen totdat je jezelf onder alle omstandigheden sterk kunt maken.’

Grote Wijsheid

Ik oefende weken achtereen en dat veranderde mij ingrijpend. Ik werd rustiger en voelde meer zelfvertrouwen. Soms schonk ik mezelf tijdens het oefenen zoveel levengevende zuurstof dat ik tintelde van de energie en me helemaal opgeladen voelde. Ik ademde kracht, licht, liefde en vrede. Het fijnste vond ik het om Grote Wijsheid te ademen. Als ik Grote Wijsheid ademde, ontving ik precies dat wat ik nodig had. Ik had het gevoel dat de veranderingen in mij ook de mens veranderden. Het was alsof de mens ook sterker werd en meer vertrouwen kreeg.

Meer over Bondgenoot

Elk moment

Je kunt de informatie uit Bondgenoot voor jezelf gebruiken op elk moment dat je daar behoefte aan hebt:

  • Onderbreek daartoe even je bezigheden.
  • Laat jezelf op de uitademing ontspannen op de plek waar je bent, adem helemaal uit.
  • Zuig jezelf vervolgens op een heel langzame en diepe inademing vol met goddelijk licht en liefde (of iets anders waar je behoefte aan hebt).
  • Doe het echt heel langzaam en verbaas je over hoeveel licht en liefde je naar binnen kunt laten stromen.
  • Blaas daarna met getuite lippen al dit goddelijk licht en liefde heel langzaam en bewust naar iemand van wie je houdt.

Meer weten over deze manier van ademen?
Hier vind je een uitgebreide toelichting…

 

Over de schrijver
hendrik herman fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Elsy
Door

Elsy

op 22 May 2021

Super! In de chaos van deze tijd waar alles op korte tijd verandert en alles gedemoniseerd wordt, is dit een maxi positieve noot, een lichtpunt in de duisternis, een goed gevoel met nieuwe perspectieven naar wat komen kan. Ik zal dat met veel plezier en een groot hart delen. Bedankt.

Henk Fransen
Door

Henk Fransen

op 22 May 2021

Dank voor je maxi-enthousiaste :-) reactie Elsy.

Reactie plaatsen