Je lichaam kan kankercellen de baas | Categorie Meest bekeken berichten
15 mei 2019 

Je lichaam kan kankercellen de baas | Categorie Meest bekeken berichten

Natural killercellen zijn specifieke cellen van je afweersysteem die gemaakt zijn om kankercellen uit de weg te ruimen net zoals andere afweercellen bacteriën en virussen doden.

Samenvatting

Wetenschappers geven aan dat in íeder mens élke dag kankercellen ontstaan maar dat deze door immuuncellen met de naam natural killercellen effectief uit de weg worden geruimd. Het lichamelijke afweersysteem kan kankercellen dus de baas. Hoe werkt dat? En waarom lukt het soms niet? Daarover gaat deze video.

 

Dit is een video uit mijn Eerste Hulp Bij Kanker-programma (EHBK).
Lees hier over de 95 andere video’s uit dit programma.

Je lichaam kan kankercellen de baas

Elke dag gaan er in ieder mens celdelingen mis en ontstaan er kankercellen. Toch ontwikkelt zich bij de meeste mensen geen tumor. Hoe kan dat? Net zoals je afweercellen hebt die gemaakt zijn om bacteriën en virussen te doden, heb je ook specifieke afweercellen die gemaakt zijn om kankercellen uit de weg ruimen. Deze speciale immuuncellen hebben de naam Natural killercellen.

Op deze video leg ik uit dat er soms toch een tumor ontstaat. Meestal gebeurt dat wanneer er meer cellen dan normaal ontsporen en/of wanneer het immuunsysteem verzwakt. In het Eerste Hulp Bij Kanker-programma waar bovenstaande video een onderdeel van is, worden tal van factoren besproken die je kunnen helpen het risico op het ontsporen van cellen te verkleinen. Ook wordt uitgelegd hoe je je afweersysteem kunt ondersteunen en extra kracht kunt geven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de factoren gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging, immuunsysteem-versterkende voedingsstoffen en supplementen, het verminderen van stress en het vermijden van straling.

Tegenwicht voor angst en onmacht

Berichten over kanker in de media en uitspraken van artsen ‘dat je zelf niks kunt doen aan kanker’ roepen niet zelden gevoelens van angst en onmacht op. Deze gevoelens hebben vaak een verlammende werking. Weten dat je lichaam in staat is kankercellen uit de weg te ruimen en weten welke factoren je herstel kunnen bevorderen kan je helpen om je minder angstig en onmachtig te voelen.

Leer meer over dit programma

 

Vind je deze informatie waardevol? Deel deze dan met je vrienden/netwerk.
Of laat een reactie achter onderaan deze pagina.

Over de schrijver
henk fransen inspireert mensen om hun innerlijk licht te versterken, hun zelfgenezende vermogens een boost te geven en om élk aspect van hun leven naar een hoger plan te tillen.
Thomas
Door

Thomas

op 16 May 2019

Leer de oorzaak van Leukemie en Tlgl te kennen dan verandert de tumorcellen in afvalstoffen.

Reactie plaatsen